Trochu ironicky sám Martin není k seriálu zdaleka tak kritický jako někteří čtenáři. Nevím, ale tvrdit, že seriál je jako Řím a myslet tím něco negativní je hodně zvláštní. Ano, Řím je vulgární a souloží se v něm o sto šest, ale především je to po všech stránkách výborná ukázka seriálovýho řemesla, za což (víceméně) považuju i GoT. Co si z Říma pamatujete - Lucia Vorena, jeho ženu, Atiu,, Caesara, Antonia, Kleopatru... nebo soulože? Budete si z GoT pamatovat Aryu, Jona, Daenerys nebo Malíčkův bordel?
Ano, spousta lidí, kteří nežijí v plně uspokojivém partnerském vztahu zahrnujícím intimitu (už nebo ještě nebo kontinuelně) v tom vidí to, co kritiky té parodie na erotiku nudí :-D
Seriálu se musí nechat, že ke knihám přivedla spoustu lidí a třeba svý mámě jsem to doporučoval dávno, nějak se tím prokousávala, ale jen začal seriál, přečetla všechny čtyři díly na posezení.
Moje máma zase seriál vytrvale odmítá, protože si nechce kazit představy postav z knih. Podívala se jenom na první díl, zkritizovala představitelku Daenerys a ke sledování dalších epizod ji to vůbec netáhne.
Safra, já snad přejdu na druhou stranu. :-) Věřím tomu, že kdybych neznal knihy, tak mi seriál připadá mnohem lepší a určitě bych mu odpustil i mnoho věcí, které mi teď vadí.
I když že by pro ženskou bylo lepší vzít si Renlyho... Mno, možná v politicky korektní době :))
Nevím co je nekorektního na tom, když řeknu, že v případě manželství bez lásky beru spíš galantního gaye, než tlustého nevypočitatelného násilnického alkoholika.
Checht - nic proti gayům nemám, ale tam je to konečná, zatímco Robert - to byl materiál....čestný charismatický chlap s vůdčími schopnostmi a nešťastnou láskou, spravedlivý a velmi dobrý stratég a panovník, který uměl jednat s lidmi.....dostat ho v době, kdy ho dostala Cersei - tedy hned na počátku, tak to je dokonalý manželský materiál - do roka bych mu Starkovou vymazala z paměti a chrochtal by si blahem ve šťastném manželství - na alkoholismus a děvkaření by nějak nezbýval čas a chuť. Robert je krásně tvárný materiál. To s Eddardem by to bylo horší, tam by šarm zřejmě nestačil, tam by bylo třeba hodně promyšlené taktiky..... Snadněji ovladatelný je už snad leda Shandor :-D
heavy_head: No pokud se ti aspoň trochu líbil Řím, tak by se ti GoT eventuálně líbil taky. Začínám si v tomhle topicu připadat jako špatná fanynka, když mám seriál ráda a leccos mu odpustím.
Seriálu se musí nechat, že ke knihám přivedla spoustu lidí
Člověk by řekl, že na tom seriálu něco viděli...
Jo, nemohli si vzpomenout, kdože je zase sakra tenhle a jakej má támhleten vztah k tamtý a nakonec to vzdali a přečetli si teda knížky, aby si v tom udělali pořádek. :)
paul-cz: Jo, to na gladiátorskejch zápasech taky :)
Aby nevznikla mejlka, na seriál se dívám se zájmem, je vidět, že se na něm podílejí schopní lidi, nicméně jeho nedostatků jsem si vědom a nemůžu se zvláště teĎ v druhý sérii zbavit pocitu, že jsem si to prostě celý představoval jinak. A ano, stejně jako head si myslím, že bych tyhle pocity neměl, kdybych knihy nečetl nebo četl až po seriálu.
BTW jmenuji Jarlu manželským snem charismatických chlapů s vůdčími schopnostmi a nešťastnou láskou :))
spousta lidí, kteří nežijí v plně uspokojivém partnerském vztahu zahrnujícím intimitu...
Ty bláho, už si začínám připadat jako u záskoku obvoďačky, kde jsem se dozvěděla, že jsem si zničila vlastní štítnou žlázu, protože jsem se v dětství neměla komu svěřit...:) To jsem se zas o sobe dozvěděla novinky :)
BTW jmenuji Jarlu manželským snem charismatických chlapů s vůdčími schopnostmi a nešťastnou láskou :))
Na to oni dojdou sami - ani nebudou potřebovat Tvůj hint :-DDD
spousta lidí, kteří nežijí v plně uspokojivém partnerském vztahu zahrnujícím intimitu...
Ty bláho, už si začínám připadat jako u záskoku obvoďačky, kde jsem se dozvěděla, že jsem si zničila vlastní štítnou žlázu, protože jsem se v dětství neměla komu svěřit...:) To jsem se zas o sobe dozvěděla novinky :)
Mám dojem, že jsi vynechala kontext :-) Reagovala jsem na "co na tom seriálu s přehršlí nesmyslného nudného sexu ti lidi vidí". A proto jsem uvedla, jaký typ lidí na tom vidí "CO".... Ty jsi to postavila do jiných souvislostí, kam to nepatří :-)
Jo, nemohli si vzpomenout, kdože je zase sakra tenhle a jakej má támhleten vztah k tamtý a nakonec to vzdali a přečetli si teda knížky, aby si v tom udělali pořádek. :)
GRRM to měl hned od začátku dobře naplánovaný... seriál je jenom tokový propagační materiál, neboli způsob, jak nalákat na knihu nový lidi :)
GRRM to měl hned od začátku dobře naplánovaný... seriál je jenom tokový propagační materiál, neboli způsob, jak nalákat na knihu nový lidi :)
na alkoholismus a děvkaření by nějak nezbýval čas a chuť. Robert je krásně tvárný materiál.
Až na to, že by děvkařil i s Lyannou, natož s jinou, jistě ale krásnou :-) lady. "Láska je sladká věc, Nede, ale mužskou povahu nezmění", řekla Lyanka bratrovi, když mu připomněla, že i v době jejich zasnoubení zbouchnul Robert nějakou slečnu z Údolí. A pak chlap, který se nepostará o svoje děti, je pro mě ubožák... Vždyť i Roose Bolton (!), když jistil, že má příšerka počatá ze znásilnění mlynářky jeho oči, nechal popravit švagra znásilněné, aby jí a jeho bastardovi připadl mlýn :-) Dokonce i zákeřný lord Frey se postaral o všechny své bastardy. A musel to být chladný Stannis (nebo Jon Arryn?), kdo cítil povinnost postarat se nějak o osiřelého Gendryho, nenechat ho zemřít hlady a zaplatil zbrojíři, že ho vzal do učení. Robert zavřel oči, když Cersei nechala zavraždit v Lannisportu jeho děti a matku, rozuměj ženu, s kterou ten "tvárný materiál" spal, prodala do otroctví... Skoro se mi chce říct, že si zasloužil, že jediné děti, o které jevil nějaký, i když malý, zájem, nebyly jeho...
Nejen Renly, ale i Stannis by mi byl jako manžel milejší...
Stannis Gendryho do učení imho nedal. Předpokládám, že spíš Varys. Ale zajímalo by mě proč, když o ostatní bastardy tolik postaráno nebylo - kromě Edrika a Myi.
Komentáře
Věřím tomu, že kdybych neznal knihy, tak mi seriál připadá mnohem lepší a určitě bych mu odpustil i mnoho věcí, které mi teď vadí.
Snadněji ovladatelný je už snad leda Shandor :-D
Aby nevznikla mejlka, na seriál se dívám se zájmem, je vidět, že se na něm podílejí schopní lidi, nicméně jeho nedostatků jsem si vědom a nemůžu se zvláště teĎ v druhý sérii zbavit pocitu, že jsem si to prostě celý představoval jinak. A ano, stejně jako head si myslím, že bych tyhle pocity neměl, kdybych knihy nečetl nebo četl až po seriálu.
BTW jmenuji Jarlu manželským snem charismatických chlapů s vůdčími schopnostmi a nešťastnou láskou :)) Na to oni dojdou sami - ani nebudou potřebovat Tvůj hint :-DDD
Ty jsi to postavila do jiných souvislostí, kam to nepatří :-)
EDIT: A to nezmění ani Heavy_Head ;)
Nejen Renly, ale i Stannis by mi byl jako manžel milejší...
Ale ne seriálový Stannis. (twisted evil)