AGoT hraní online

123457

Komentáře

• Taky bych se přidal, ale nechci moderovat a zároveň hrát stejnou hru. Taky by jsme měli počkat, až se dohraje hra začátečníků.
  • to se ještě hraje? jaký kolo?
  • začátek 9. kola
  • Ja neviem, ľudia to tam proste flákajú, nechápem, čo im toľko trvá
  • Keby tam neboli také veľké časové skoky, tak si možno aj zapamätám aký som mal plán minulé kolo a zahral by som to rozumnejšie čo už... Lannister si to celkom zaslúžil, ale keby to niektorí hráči zahrali o čosi lepšie nemusel by vyhrať (áno, asi by som vyhral ja xD)
    No nevadí, gratulace
  • fiha, tak to ste celkom dlho hrali, zdá sa...
  • Docela bych zahrál to nové vydání. Co vy na to? Jak jste na tom se státnicemi, a podobnými studentskými starostmi? Hádám že tak do června máte práce dost co?

Lubos: Kde jsi sehnal ten soubor pro editaci mapy? Je někde ke stažení i s verze pro rozšíření?
  • ja by si som si rád zahral tiež. čas si nájdem.
  • Fíha, to som ani nevedel, že tu aj takáto téma je :D
  • pokud nebude přetlak, rád se připojím, čas bych si snad našel
  • Taky se rád připojim :-)
  • Mapa je na http://ge.tt/9ePPncG/v/0 . Doporučuju nehrát s novými rodovými kartami, IMO jsou některé hodně silné a tragicky nevyrovnané.

A asi bych si našel čas se hry zúčastnit a klidně i moderovat, ale nejsem ochotný věnovat tolik času špatné hře, tj. budu hrát jen tehdy, pokud budou všichni ostatní hrát pořádně a to až do konce (pro ty, kterým to dělá problém: cílem hry je vyhrát).
  • Lubos napsal(a):

Mapa je na http://ge.tt/9ePPncG/v/0 . Doporučuju nehrát s novými rodovými kartami, IMO jsou některé hodně silné a tragicky nevyrovnané.

Díky
    Lubos napsal(a):

A asi bych si našel čas se hry zúčastnit a klidně i moderovat, ale nejsem ochotný věnovat tolik času špatné hře, tj. budu hrát jen tehdy, pokud budou všichni ostatní hrát pořádně a to až do konce (pro ty, kterým to dělá problém: cílem hry je vyhrát).

Já jsem na výhru hrál a skoro vyhrál.

A co hra s náhodou v bitvách? Šli by jste do toho.

Ale co jsem tak pročítal pravidla. Tak jsem narazil na věc, která by byla pro hru v šesti (moderátor a hráč v jedné osobě) asi trochu problém. Protože nějaký hráč (myslím že ten co má havrana) se může předem před hlasováním podívat na kartu divokých. To by mohl být problém.
    EDIT: Vlastně ne. Moderátor by poslal svou volbu předem.
  • mne sa hry náhody aj divokých páčili. nové karty rodov neviem posúdiť, hral som iba raz s nimi, v tom sa nechám presvedčiť.
  • Vůbec bych se nebál tuto vlastnost havrana zrušit. Deskovku hrajeme celkem často a asi od třetí hry hrajeme bez toho a nikomu to nevadí ;-)
    Jinak držitel havrana si neprohlíží kartu před útokem divokých, ale rozhoduje se jestli změní žeton nebo...

PROHLÉDNUTÍ BALÍČKU DIVOKÝCH:Držitel si
    prohlédne vrchní kartu balíčku Divokých. Pak se
    rozhodne, jestli ji vrátí zpět navrch anebo dospod
    balíčku. Může prozradit zjištěné informace ostatním
    hráčům (nebo může lhát), ale nesmí tuto kartu nikomu
    ukázat.

Takže by opravdu byl problém v případě moderátor = hráč.
  • Není to problem, 2. edici už jsem jako hráč+moderátor hrál, takže tohle už jsem řešil a vyřešil (http://pastebin.com/XDRQ30un dole).

A co se týká Tides of Battle, tak mně se to do PBEM nelíbí. To mi přijde je spíš do her, kde se lidem nechce moc přemýšlet, +3 je _hodně_ moc, to je v praxi skoro to samé, jako hrát s náhodně losovanými rodovými kartami. Možná bych se nechal ukecat na hraní bez +2/+3 karet.
  • Ak by sa hralo rád sa pridám, ale rodové karty sú naozaj strašne debilne vymyslené, podľa mňa to ani netestovali (lebo ináč nechápem ako môže mať Krakatica také pecky ako má, čo sme zatiaľ hrali, lev neprežil ani raz)
  • rád sa pridávam. sľubujem že vyhrám :)
    rodové karty by som rád vyskúšal dvojku, ale nemám s nimi praktickú skúsenosť a ak sú naozaj nevyvážené, nechajme pôvodné.
    - tides by som nechal aspoň tie s jednotkou - mne ten princíp náhody príde celkom adrenalínový
  • Hmm, vypadá to, že teď by měl někdo něco udělat. A v praxi to znamená, že ten někdo bude asi muset být ten, kdo to říká. Takže takhle:

Nabízím moderování partie AGoT 2. edice. Budu současně i hrát, takže je volných 5 míst. Už jsem to dělal, takže by neměl být žádný problém. Hraje se přes mail.

Požadavky jsou následující:
    - hru znát, umět ji hrát a takové ty věci okolo
    - reagovat na maily v průměru alespoň jednou denně, ne moc delších pauz než je víkend
    - hrát pořádně - to znamená hlavně:
    * zvládat takové pokročilé koncepty jako že jeden člověk může být hráč, postava ve hře a případně moderátor a umět mezi tím rozlišovat
    * snažit se o nejlepší výsledek i když už není moc reálná šance na výhru
    * neprohrávat úmyslně (jinými slovy, nenechávat jiného schválně vyhrát)

A obzvlášť na té poslední skupině silně trvám. Nehodlám strávit ~2 měsíce na hře, kterou rozhodne někdo, kdo se položí na záda, vytrčí nožičky, nechá se hladit po bříšku a bude se tetelit blahem, jak někomu hezky pomohl nebo že už to má za sebou. Obzvlášť od lidí tady bych čekal pochopení toho, že trůn je jen jeden a žádné druhé místo není.

Některé věci ve hře nabízím k dohodě:
    - rodové karty - buď z 2. edice, nebo z 1. edice základní hry (tj. Eddark Stark síla 3, 2 věže, atd.)
    - Tides of Battle - bez nich, s nimi, nebo s nimi, ale karty síly max +1 (tj. všechny +2 a +3 vyřazené)
    - kdo chce hrát za jaký rod

Takže kdo má zájem a je ochotný vyhovět požadavkům hry, tak se přihlašte a uveďte svoje volby, pokud bude dost lidí, tak si vyměníme maily a rozjedeme to.

Za mne:
    - rodové karty bych raději 1. edice, protože v 2. edici mi přijdou hodně silné a nevyvážené, ale pokud bude většina pro 2. edici, tak můžu
    - Tides of Battle bych zkusil s max +1, nemám problém hrát i bez nich, se všemi moc hrát nechci a ještě nevím, jestli bych se nechal ukecat
    - nejraději bych Greyjoy, potom Baratheon (ještě jsem ani za jedny nehrál)
  • Taky se rád přidám.
    Novou edici jsem nehrál, tak nevím jaké jsou ty karty rodu. Ale pokud jsou nevyrovnané. Tak je to vyrovnané třeba něčím jiným. Nemají třeba Greyjoyové v něčem nějakou slabinu a proto mají aspoň silnější karty?
    - Co se týká té bitevní vřavy, tak jsem určitě pro aby byla. Bez těch silných karet. A pokud budeme hrát s novými rodovými kartami. Tak bych v balíčku dvě (+2) karty nechal.
    - Z rodů upřednostňuji Martelly nebo Tyrelly.
  • Taky se rád přidam.
    - ohledně rodových karet nejsem nijak vyhraněný, ale asi bych dal přednost nové edici (ale je to spíš z pohodlnosti, protože karty znám).
    - Jsem pro Tides of Battle bez +3, +2 a možná bych zvážil i přítomnost lebky (mam s ní špatný zkušenosti, kdy se díky vytažení karty uvolní 2 hrady v jeden okamžik, což může v určité situaci znamenat konec hry)
    - z rodů preferuji Martelly, ale je mi to vcelku jedno, možná by bylo nejspravedlnější losování ;-)
  • čo sa týka rodov, nechám to na osud, ale je pravda, že Starkov som hral fakt veľakrát (v pôvodnej edícii), Martella som nehral nikdy. Starkom sa celkom rád vyhnem, ale ak majú vyhrať Starí bohovia, tak im v tom pomôžem :)
  • Rad se pridam. Z te minule hry jsem sam nemel vubec radost, takze nehrozi ze by se neco takoveho opakovalo :-)

Rodove karty a tides - podridim se vetsine. Ani s jednim nemam problem.
  • Pokud jde o rod, nechal bych to klidne na los. Hral jsem vse krom lannisteru - ten rod asi tusi, ze bych ho radne nezastupoval :-)
  • Alek napsal(a):

Pokud jde o rod, nechal bych to klidne na los. Hral jsem vse krom lannisteru - ten rod asi tusi, ze bych ho radne nezastupoval :-)

Představuj si, že hraješ za Tyriona - to je aspoň přijatelné :-)
  • Toto by som si aj rád zahral, ale vôbec netuším ako sa to hrá :D No čo už, ja som lepší sudca ako vládca :D
  • Výborná hra, kterou anciáš Regis definoval jako "nejde nezradit". To jest - zpočátku je nutno vytvářet koalice a spojenectví, ale protože může vyhrát jen jeden, tak je nutno ve vhodném okamžiku zradit.
    Tak jsem to pochopila, a proto je to pro mne nehratelné :-) Ale všichni hráči jsou nadšeni, jak je to dobrá hra, takže určitě stojí za to ji zahrát:-)
  • Taky bych si s váma rád zahrál. Zkušenost s hraním AGOT sice nemám, ale pravidla jsem přečtl a zkušenosti se strategiemi mám. Chuť k vítězství určitě je!

Rod bych zkusil třeba Starky, nevypadá to, že by o ně byl moc zájem.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi