Jon Sníh

1151618202148

Komentáře

• Nejsem tvůj syn, jsem tvoje babička? :)
  • Chrochta, Nevada, Miss U.: a jó, to mi nedošlo... - asi jsem moc normální a tyhle věci nedokážu domyslet... :-)))
  • A možná že je to úplně cizí člověk, co vůbec nepatří do rodiny :D
  • Amanita napsal(a):

Nevada: Viserys jej to aj vyžrať poriadne dal. Keby jej povedal, že je Rhaegarova dcéra, nemala by byť panovníčkou ona miesto neho? On chcel byť kráľ, prečo by jej to potom vravel. Nástupníctvo žien je v ASOIAF nejasné, ale možné to je.
    Aby vysvetlila prítomnosť dvoch detí, jedno by v skutočnosti bola jej vnučka. To bolo myslené hypoteticky, aký plán mohla kráľovná mať.

Nastupnoctvo žen platí jen v Dorne, jinak platí ve zbytku primogernitura - tedy vládne nejbližší mužský příbuzný tedy Viseris, pokud je mrtvý tak Aemon a až pak Danny, tedy pokud platí pragmatická sankce a žena se může ujmout trůnu, pokud ne... byla by Danny ze hry tak jako tak, nároky by si případně mohl dělat její manžel ale i tak by měl nárok větší nejbližší mužský příbuzný krále třeba i z jiného roku
  • "pragmatická sankce" platí, Stannis někoho (Davose?) v Tanci zapřísahá, aby pokud padne zajistil, že na trůn dosedne chudák Shireen
  • Ano, v Západozemí běžně dědí ženy, pokud rod nemá mužského dědice - viz Mormontice, lady Whent nebo lady Oakheart. Takže Daenerys určitě není "ze hry". A naopak Aemon by se automaticky králem stát nemohl, protože byl vázán v řádu mistrů a navíc v Noční hlídce.
  • Stejně to tou koňáckou děvkou skončí, setkání s čarodějnicí zapřičinilo, že nemůže již počít žádné dítě. Tedy, nejen že Viserisem končí rod po meči, Dany po přeslici ale nemá rod dokonce ani žádného dědice na kterého by přešla práva.

Leda že by nárok uplatnila nějaká bastardská větev pokud některá z nich přežila vyhlazování, pak by poslupnost dědictví přešla na potomky polovičního bratra Aegona Dobyvatele, který se stal pánem Boužlivého konce a předkem krále Roberta, vzdorokrále Stannise a vzdorokrále R.
    vzhledem k tomu, že ani jede nemá legálního mužského dědice, takže rod znovu končí :D:D a Stannisovou dcerou i po přeslici pokud ovšem není schopná přivést na svět nějakého potomka a předat moc jinému rodu :))) nebo pokud se nějaký Robertův bastard nepřihlásí o svá práva :)

(tím že je někdo bastard nepřichází o svá dědická práva i Catelyn měla strach, že by se Jonovi vnuci mohli přihlásit o svá práva, a Vilém Dobyvatel byl taky bastard, i jeden z naších knížat byl bastard, bastardí linie by musela být vyloučena přímo písemně)
  • Pokud by Danny měla náhodou mladšího bratra, či synovce stejného rodu, tak by nedědila ona. Dothrákové by chtěli silou jistě prosadit jí, ale západozemců je mnohem víc, jsou lépe ozbrojeni, mají pevnosti a i v případě porážky by měli obrovský vliv, tak by se 'Danny musela podřídit a ustoupit starému právu, případně si podle zvyku svého synovce/bratra vzít :)

Jinak Jon je po Branovi a Rickonovi 3 dědicem Zimohradu, pokud by byl parchant tak by mohl využít Robbova dekretu a oba své bratry přeskočit a být 1 dědicem :)
  • Vzhledem k tomu, že je Bran mrzák a Rickon nezvladatelné dítě, které ani neví jaké je to být Starkem, tak je to možné ..že by to i udělal ..
  • Oto: No já bych chtěla upozornit, že vlastně nevíme, co to Robb napsal. Nemyslím si, že by to bylo něco tak očividnýho, takhle Martin nepracuje. Každopádně to nejspíš bude něco, co mě donutí praštit hlavou o stůl a říct si zase jednou: "Georgi, ty jsi takovej parchant." :)
  • Tyna, řešilo se to v té zveřejněné kapitole z Vichrů, Stannis tím pověřil Justina Masseyho.
  • učinil ho svým dědicem (což ale nemusel protože tím tak jako tak by byl kdyby nikdo z rodu nežil) a něco v tom smyslu že ho vyvazuje ze služby v noční hlídce a je podle mě to hlavní, vyvázat ho ze slibu .... Catelyn proti tomu protestovala, už si ale nepamatuji jestli to poslali nebo ne. Robb to ale učinil jen proto že si myslel že jsou jeho bratři mrtví, jinak by je nikdy nenechal přeskočit ... ovšem dokument jako takovej platí
  • nevada nám nejak zdrsnela...
  • To ten seriál. Má neblahý vliv :(
    (každá výmluva dobrá)
  • Oto napsal(a):

Stejně to tou koňáckou děvkou skončí, setkání s čarodějnicí zapřičinilo, že nemůže již počít žádné dítě. Tedy, nejen že Viserisem končí rod po meči, Dany po přeslici ale nemá rod dokonce ani žádného dědice na kterého by přešla práva.

Leda že by nárok uplatnila nějaká bastardská větev pokud některá z nich přežila vyhlazování, pak by poslupnost dědictví přešla na potomky polovičního bratra Aegona Dobyvatele, který se stal pánem Boužlivého konce a předkem krále Roberta, vzdorokrále Stannise a vzdorokrále R.
    vzhledem k tomu, že ani jede nemá legálního mužského dědice, takže rod znovu končí :D:D a Stannisovou dcerou i po přeslici pokud ovšem není schopná přivést na svět nějakého potomka a předat moc jinému rodu :))) nebo pokud se nějaký Robertův bastard nepřihlásí o svá práva :)

(tím že je někdo bastard nepřichází o svá dědická práva i Catelyn měla strach, že by se Jonovi vnuci mohli přihlásit o svá práva, a Vilém Dobyvatel byl taky bastard, i jeden z naších knížat byl bastard, bastardí linie by musela být vyloučena přímo písemně)

k tomu bych dodal jen: nečteš, nevíš. :-)
  • Nevada napsal(a):

To ten seriál. Má neblahý vliv :(
    (každá výmluva dobrá)

jeste, na tom avataru vypadas jako jemna divka... :-)
  • Hehe, na avataru je nájemná vražedkyně ;)
  • Simon: vygoogluj si ten obrázek a poznáš...
  • Nevada napsal(a):

Hehe, na avataru je nájemná vražedkyně ;)

Tohle? Ty asiati jsou vážně jako miňonky.
  • Sarven má taky v avataru zabijáka. :-)
  • Tomu bych to věřil, jen se podívej na ten zavilý výraz, na to snížené čelo, na ty oči plné zášti :)
  • Na to přísné obočí! :-)
  • A nechcete freudovsky zanalyzovat mojeho avatara - anime králíčka? :D
  • Na psychoanalýzu je odbornice Tyna. Jednou mě tu rozebrala takovým způsobem, že jsem se pak měsíc musel schovávat. :-)
  • flanker.27 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Hehe, na avataru je nájemná vražedkyně ;)

Tohle? Ty asiati jsou vážně jako miňonky.
    Postava je z japonského anime seriálu, ale samotný obrázek je z fan tvorby. Ta dívka v seriálu je Korsičanka.
  • Počkej, neni to ňákej ten seriál, jak italská policie používá ty holčičky na boj proti zločinu? O tom jsem něco slyšel.
  • "Italská policie používá holčičky na boj proti zločinu" To zní fakt strašně :D:D:D
  • flanker: Nene. Je to ze seriálu Noir.
    Ty máš na mysli Gunslinger Girl, který mě popravdě trochu zklamal.

Krisa: Ani ne. Námět to není špatný, ale nedokázali tomu vtisknout nějaký lepší příběh.
  • heavy_head napsal(a):

Na to přísné obočí! :-)

to hlavne :)
  • Sorry, že pokračujem v offtopicu v dedičských záležitostiach, ale kto by mal potom zdediť Skálu? Podľa toho, čo sme tu popísali, vychádza Kevan a jeho synovia, ale Cersei je rozhodne presvedčená, že je po právu jej, s jedným bratom v Kráľovskej garde a druhým odsúdeným na smrť.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi