Jorah Mormont

1235»

Komentáře

• Souhlasím s Jarlou. Je to skoro Martinovsky depresivní film :)
  • chudak holka, já viděl jen ten koneca přišlo mi to strašný a pochopil jsem že si to představuje a to mě přišlo ještě strašnější .... smrt si jí vzala

co Kronika rodu Spiderwiku nebo Most do zeme Therabitia ...takové dětské ale fajné :))
  • Terabithia je skvělá, jeden z mých oblíbených filmů, i když fantasy tam taky nehraje zrovna prim. :)
  • Jarla napsal(a):

Tak to jsme to viděli jinak - já jsem viděla celý film holčičku, která žila v iluzích, protože to bylo přijatelnější než hnusná realita a nakonec umřela, ale vyšinutý mozek terorizovaného dítěte si v poslední agónii představoval po čem nejvíce toužilo její srdíčko. Ten konec byl právě nejbrutálnější ze všeho. Lidi holt v takových situacích blouzní....a tohle dítě utíkalo do svých představ po celou dobu.

To ano s tím souhlasím. Ale je to propletený příběh té pohádky a reality.
    Poslední věta filmu byla: "Toto království tu zůstává skryto před zraky ostatních lidí. A vidět ho mohou pouze ti kteří mají mysl otevřenou/vědí kam se dívat" nebo tak něco v tom smyslu. Už si přesně nepamatuji jak ta věta zněla. A v tom je celý ten vtip. Lidé kteří v ten svět věří. Viděly šťastný konec o princezně jak našla cestu domů. Mno a ti ostatní jen viděli umírající holčičku s halucinacemi. "Kdo nevěří, nenajde."
    Tak ten konec vidím já.

Terabithia je taky super. Ale varování pro Jarlu. Má to jako Fauovým labyrintem podobné rysy.
  • Pravda jde na to nahlížet možná ze dvou stran, ale ten dojem už nikdo neodpáře :-)
    Spiderwikové jsem viděla je na mne moc už americké a infantilní to druhé neznám. Obzvlášť stupidní mi přijde Narnie - to jsem nebyla ani schopna dosledovat. Adamsova rodina byla na hranici únosnosti, ale jen jednička. Aby to bylo výpravné, vtipné (ne americky trapné), mělo atmosféru. Třeba první Barbar Conan je prima - zvlášť když člověk vidí, jak si dělají srandu z jehovistů. Nebo jak jsou zfilmované Zeměplochy :-)
  • Narnie je lepší jako kniha než jako film :) a není to vůbec špatné čtení :)) doporučuji, pokud máte děti, které chcete dotáhnout k fantasy :D

je to lehké, nenáročné čtení i když něco člověka přinutí se zamyslet :)
  • Echm - měla bych dodat podstatné kritérium - žádné paralely s křesťanstvím či jiným monoteistickým náboženstvím v žádném případě! To raději zkousnu pár mrtvol...
  • Útesy křiku od Mosteckého, zajímavé čtení :)
  • Trpaslíci od Hainze , nemám ságu dočtenou ale první kniha se mi líbila
  • Útesy křiku od Mosteckého jsou skvělé, až na ten Martinovský závěr :-D Ale není to film - knih mám dost a dost. Já bych zkrátka moc ráda viděla nějaký hezký film nebo seriál fantasy a ne a ne na nějaký nový (co jsem ještě neviděla) narazit :(
  • Terabithii taky chválim. Má to ostatně na poli děl pro děti (filmů a knih) podle mě mnohem blíž k evropskýmu než americkýmu pojetí.

Obecně je mi vůbec docela blízkej příběh, kde se musí člověk s vyrovnávat s realitou útěkem do fantazie.
  • Už jsme sice dost silně OT, ale...
    Jarlo, jestli sneseš anime, tak si dovolím doporučit Moribito: Guardian of the Spirit.
  • To raději zkousnu pár mrtvol...
    Co třeba Zaklínače? :) :) :)
  • Nevada - neznám, ale zkusím, díky:-)
    Everett - Zaklínač je má srdcovka, ale seriál jsem vzdala po jednom dílu stejně jako got :-D I když z trochu jiných důvodů, ovšem zaklínačka Adéla ještě nevečeřela - o té mi stačilo jen slyšet....my z oficielního klubu toto filmové zpracování ignorujeme :-D
    Flanker - no z dětského zpracování - moc se mi líbí HP 1 a 2 a pak 4 - zbytek mne nezajímá :-) Punc Kryštofa Kolumba - držení se děje, atmosféra a vynikající soundtrack - to mne bere vždy:-)

A omlouvám se za oftopic, prostě jsem včera měla hroznou chuť na něco hezkého....
  • Já ale nejsem k jídlu :)
  • Ale k nakousnutí ano :-)
  • Takže se mám polít javorovým sirupem?
  • naopak - mazej se umýt a nezapomeň na holení :-D
  • No, byl jsem si zaběhat, abych odstranil z hlavy sračky, co se tam počas pracovního týdne usadily, pak jsem se oholil a osprchoval. Voda stékala po mém mužném těle jako lehké pohlazení...
  • Nevada Ti naplácá - jsi oftopik :-D
  • Já nejsem nikdy pasivní!
  • flanker.27 napsal(a):

Voda stékala po mém mužném těle jako lehké pohlazení...

To mi chtě nechtě připomnělo desátníka Nóblhócha. "Říkalo se o něm, že má tělo dvacetiletého mladíka, jenom nikdo nevěděl, kde ho má ukryté."

Když už o tom mluvím, knižní Jorah měl být asi mohutnější než jeho seriálový představitel, nicméně pořád vypadá lépe než Baratheonovci, jmenovitě Renly..
  • Seriálového si nevybavuji, ale knižního fakt vidím nomen omen - jako medvědovitého chlapa :-)
  • No prosim, a takový podpory se mi dostane od člověka, kterej mě dotáhnul k posilovně.

Medvěd, ale bez hlavového porostu tuším (narozdíl od otce).
  • Takový lokálně opelichlý světlejší medvěd :-)
  • Tak mne napadlo, zda vůbec byl Jorahovým pravým důvodem k exilu blížící se Ned Stark s Ledem v ruce.
    V poslední době se vážně zaobírám myšlenkou, že ve skutečnosti prchal před svými sestřenkami (a tetou). Přece jen pošpinil jméno rodiny a ony mu za to rozhodně nebyly nijak vděčné.
    A při představě šesti rozzuřených medvědic s palcáty/sekerami/řemdihy v ruce člověk rázem pochopí, proč prchat minimálně na jiný kontinent... :D
  • Taky mám dojem, že sestřenky s tetkou by nebyly tak korektní a milosrdné jako tatík :-))

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi