Tak to jsme to viděli jinak - já jsem viděla celý film holčičku, která žila v iluzích, protože to bylo přijatelnější než hnusná realita a nakonec umřela, ale vyšinutý mozek terorizovaného dítěte si v poslední agónii představoval po čem nejvíce toužilo její srdíčko. Ten konec byl právě nejbrutálnější ze všeho. Lidi holt v takových situacích blouzní....a tohle dítě utíkalo do svých představ po celou dobu.
To ano s tím souhlasím. Ale je to propletený příběh té pohádky a reality. Poslední věta filmu byla: "Toto království tu zůstává skryto před zraky ostatních lidí. A vidět ho mohou pouze ti kteří mají mysl otevřenou/vědí kam se dívat" nebo tak něco v tom smyslu. Už si přesně nepamatuji jak ta věta zněla. A v tom je celý ten vtip. Lidé kteří v ten svět věří. Viděly šťastný konec o princezně jak našla cestu domů. Mno a ti ostatní jen viděli umírající holčičku s halucinacemi. "Kdo nevěří, nenajde." Tak ten konec vidím já.
Terabithia je taky super. Ale varování pro Jarlu. Má to jako Fauovým labyrintem podobné rysy.
Pravda jde na to nahlížet možná ze dvou stran, ale ten dojem už nikdo neodpáře :-) Spiderwikové jsem viděla je na mne moc už americké a infantilní to druhé neznám. Obzvlášť stupidní mi přijde Narnie - to jsem nebyla ani schopna dosledovat. Adamsova rodina byla na hranici únosnosti, ale jen jednička. Aby to bylo výpravné, vtipné (ne americky trapné), mělo atmosféru. Třeba první Barbar Conan je prima - zvlášť když člověk vidí, jak si dělají srandu z jehovistů. Nebo jak jsou zfilmované Zeměplochy :-)
Echm - měla bych dodat podstatné kritérium - žádné paralely s křesťanstvím či jiným monoteistickým náboženstvím v žádném případě! To raději zkousnu pár mrtvol...
Útesy křiku od Mosteckého jsou skvělé, až na ten Martinovský závěr :-D Ale není to film - knih mám dost a dost. Já bych zkrátka moc ráda viděla nějaký hezký film nebo seriál fantasy a ne a ne na nějaký nový (co jsem ještě neviděla) narazit :(
Nevada - neznám, ale zkusím, díky:-) Everett - Zaklínač je má srdcovka, ale seriál jsem vzdala po jednom dílu stejně jako got :-D I když z trochu jiných důvodů, ovšem zaklínačka Adéla ještě nevečeřela - o té mi stačilo jen slyšet....my z oficielního klubu toto filmové zpracování ignorujeme :-D Flanker - no z dětského zpracování - moc se mi líbí HP 1 a 2 a pak 4 - zbytek mne nezajímá :-) Punc Kryštofa Kolumba - držení se děje, atmosféra a vynikající soundtrack - to mne bere vždy:-)
A omlouvám se za oftopic, prostě jsem včera měla hroznou chuť na něco hezkého....
No, byl jsem si zaběhat, abych odstranil z hlavy sračky, co se tam počas pracovního týdne usadily, pak jsem se oholil a osprchoval. Voda stékala po mém mužném těle jako lehké pohlazení...
Voda stékala po mém mužném těle jako lehké pohlazení...
To mi chtě nechtě připomnělo desátníka Nóblhócha. "Říkalo se o něm, že má tělo dvacetiletého mladíka, jenom nikdo nevěděl, kde ho má ukryté."
Když už o tom mluvím, knižní Jorah měl být asi mohutnější než jeho seriálový představitel, nicméně pořád vypadá lépe než Baratheonovci, jmenovitě Renly..
Tak mne napadlo, zda vůbec byl Jorahovým pravým důvodem k exilu blížící se Ned Stark s Ledem v ruce. V poslední době se vážně zaobírám myšlenkou, že ve skutečnosti prchal před svými sestřenkami (a tetou). Přece jen pošpinil jméno rodiny a ony mu za to rozhodně nebyly nijak vděčné. A při představě šesti rozzuřených medvědic s palcáty/sekerami/řemdihy v ruce člověk rázem pochopí, proč prchat minimálně na jiný kontinent... :D
Komentáře
co Kronika rodu Spiderwiku nebo Most do zeme Therabitia ...takové dětské ale fajné :))
Poslední věta filmu byla: "Toto království tu zůstává skryto před zraky ostatních lidí. A vidět ho mohou pouze ti kteří mají mysl otevřenou/vědí kam se dívat" nebo tak něco v tom smyslu. Už si přesně nepamatuji jak ta věta zněla. A v tom je celý ten vtip. Lidé kteří v ten svět věří. Viděly šťastný konec o princezně jak našla cestu domů. Mno a ti ostatní jen viděli umírající holčičku s halucinacemi. "Kdo nevěří, nenajde."
Tak ten konec vidím já.
Terabithia je taky super. Ale varování pro Jarlu. Má to jako Fauovým labyrintem podobné rysy.
Spiderwikové jsem viděla je na mne moc už americké a infantilní to druhé neznám. Obzvlášť stupidní mi přijde Narnie - to jsem nebyla ani schopna dosledovat. Adamsova rodina byla na hranici únosnosti, ale jen jednička. Aby to bylo výpravné, vtipné (ne americky trapné), mělo atmosféru. Třeba první Barbar Conan je prima - zvlášť když člověk vidí, jak si dělají srandu z jehovistů. Nebo jak jsou zfilmované Zeměplochy :-)
je to lehké, nenáročné čtení i když něco člověka přinutí se zamyslet :)
Obecně je mi vůbec docela blízkej příběh, kde se musí člověk s vyrovnávat s realitou útěkem do fantazie.
Jarlo, jestli sneseš anime, tak si dovolím doporučit Moribito: Guardian of the Spirit.
Everett - Zaklínač je má srdcovka, ale seriál jsem vzdala po jednom dílu stejně jako got :-D I když z trochu jiných důvodů, ovšem zaklínačka Adéla ještě nevečeřela - o té mi stačilo jen slyšet....my z oficielního klubu toto filmové zpracování ignorujeme :-D
Flanker - no z dětského zpracování - moc se mi líbí HP 1 a 2 a pak 4 - zbytek mne nezajímá :-) Punc Kryštofa Kolumba - držení se děje, atmosféra a vynikající soundtrack - to mne bere vždy:-)
A omlouvám se za oftopic, prostě jsem včera měla hroznou chuť na něco hezkého....
Když už o tom mluvím, knižní Jorah měl být asi mohutnější než jeho seriálový představitel, nicméně pořád vypadá lépe než Baratheonovci, jmenovitě Renly..
Medvěd, ale bez hlavového porostu tuším (narozdíl od otce).
V poslední době se vážně zaobírám myšlenkou, že ve skutečnosti prchal před svými sestřenkami (a tetou). Přece jen pošpinil jméno rodiny a ony mu za to rozhodně nebyly nijak vděčné.
A při představě šesti rozzuřených medvědic s palcáty/sekerami/řemdihy v ruce člověk rázem pochopí, proč prchat minimálně na jiný kontinent... :D