jarla - to jsou mi věci, to jsem netušila, že ženská polovina hájeckého obyvatelstva tak přitahuje dlouhovlasé blonďáky. možná je to tím, že si zrovna nevybavím žadného místního dlouhovlasého blonďáka :)
Hádejte města, místa a hrady: 1) HODILI ZRNO - historka o založení tohoto hradu. ODRIZL OHNI - obyvatel tohoto hradu tak učinil. otázkou je, co symbolizuje onen oheň.
2) HYDRA KOZA SOVA - místní obyvatelstvo. DRAKOVO ZASAHY - nebýt draka, toto místo by nedosáhlo takové slávy. HAD SYROVA KOZA - to si jistě myslí obyvatelé tohoto hradu o svých sousedech. HADOVY SRK OAZA - a toto udělali sousedům s vodou v jejich kraji.
3) KACERU MOST - ten tu určitě mají, ale asi je pojmenován po jiném ptáku. MASKOU CERT - znak sídlícího rodu. RUM KOSATCE - to je jistě motto místních rybářů. CURAK MESTO - tohle radši komentovat nebudu :D
5) PETICLENOU SS - azyl pro peticlenou ss. ale zkratka SS je odvozena z angličtiny, né z němčiny. SPOLCIT UNESEN - váže se k jedné z událostí spojené s tímto místem. POUSTNI SLECNE - mno, žije tu jedna, všemi oblíbená princezna. POTESEN SLUNCI - i to se dá říct o tomto místě. PLUS NESTOCENI - dodatek k rodovým slovům.
6) DANY CHOVA ZAZVOR - to se asi chovat nedá, ale tady je možné všechno. ZDRAVY ZACHOVANO - jak se to vezme. ACH VZDY ORANZOVA - ta tu žije, nebo žila?
Everett Young, Hildegarda 1) správně ORLI HNIZDO 2) správně tady mám dokonce chybu, já mám tento hrad nevím proč zafixován jako VYSOKOZAHRADA. 5) správně SLUNECNI OSTEP 6) špatně
Komentáře
1)
HODILI ZRNO - historka o založení tohoto hradu.
ODRIZL OHNI - obyvatel tohoto hradu tak učinil. otázkou je, co symbolizuje onen oheň.
2)
HYDRA KOZA SOVA - místní obyvatelstvo.
DRAKOVO ZASAHY - nebýt draka, toto místo by nedosáhlo takové slávy.
HAD SYROVA KOZA - to si jistě myslí obyvatelé tohoto hradu o svých sousedech.
HADOVY SRK OAZA - a toto udělali sousedům s vodou v jejich kraji.
3)
KACERU MOST - ten tu určitě mají, ale asi je pojmenován po jiném ptáku.
MASKOU CERT - znak sídlícího rodu.
RUM KOSATCE - to je jistě motto místních rybářů.
CURAK MESTO - tohle radši komentovat nebudu :D
4)
PLAVBY SIRIT - ...odsud dál.
STAVI PRILBY - mocný vazal
5)
PETICLENOU SS - azyl pro peticlenou ss. ale zkratka SS je odvozena z angličtiny, né z němčiny.
SPOLCIT UNESEN - váže se k jedné z událostí spojené s tímto místem.
POUSTNI SLECNE - mno, žije tu jedna, všemi oblíbená princezna.
POTESEN SLUNCI - i to se dá říct o tomto místě.
PLUS NESTOCENI - dodatek k rodovým slovům.
6)
DANY CHOVA ZAZVOR - to se asi chovat nedá, ale tady je možné všechno.
ZDRAVY ZACHOVANO - jak se to vezme.
ACH VZDY ORANZOVA - ta tu žije, nebo žila?
2) Vysoká Zahrada
6) Dorne
HAD SYROVA KOZA - VYSOKA ZAHRADA
Ostatne necham inym :)
1) správně ORLI HNIZDO
2) správně tady mám dokonce chybu, já mám tento hrad nevím proč zafixován jako VYSOKOZAHRADA.
5) správně SLUNECNI OSTEP
6) špatně
4) Bílý přístav
a
MOC DAMY TERNO (je-není? :)
Dám sem ještě jedno hrozně těžké:
HOLKA DROG
sansA STArk
Náhoda? :)
A u Aryi to taky jde.
ASTRA A KRY