Vymyslel jsem pár jiných hádanek. Nejsou to ale anagramy, nýbrž logické čtveřice. příklad: Citrón - Banán - Rajče - Kiwi - co do této čtveřice logicky nezapadá a proč? správná odpověď: rajče, protože je to zelenina.
mne zase mate u některých dílů překlad jmen a u některých zase orginály - teď v tom mám hokej :-) (ty ne přímo prvoliniové možná vedu pod různými jmény:( )
Miss Utahraptor: D) špatně. kohout moc létat neumí a gryf není pták. Křídla sice mají všichni tři, ale do takových detailů jsem nešel. I) správně Chmur: A) správně B) správně C) správně
g.) Crakehall- ostatní jsou vazalové Tyrellů, tihle patří k Lannisterům e.) nejspíš Reyne- všechno jsou to vymřelé rody (z hlediska právoplatných mužských potomků), jen tihle vymřeli před Válkou pěti králů j.) může být Marbrand- všichni mají společnou spojitost se stromy a dřevem, tihle je nemají ve jméně nebo Yronwood- nemají žádný strom v erbu nebo něco úplně jiného
Miss Utahraptor: Ale kdybych si nevygooglil seznam písečných hadů. Asi bych zůstal zaseknutý u Ellaria Písek. G) správně E) ne, ale hledáš správným směrem J) správně, Yronwood. Nemají ve znaku strom jako ostatní. Ani nevím že rowan je anglicky jeřáb.
H - hádám, že to má co do činění s nebeskými tělesy v erbech, Tarthové mají ve znaku měsíc i slunce D - hádám, že to má co do činění s polohou hradu, Cleganové nesídlí u moře
f.) Tyrell- ostatní mají ptáka ve znaku- sokol, orel, jestřáb. Teď ještě to zakleté d.). :) edit: Možná to mám- Swyft, u ostatních rodů známe členy, kteří patřili do Královské gardy- Balon Swann, Sandor Celgane a Alyn Connington.
Komentáře
TYL ROLE LARS
příklad:
Citrón - Banán - Rajče - Kiwi - co do této čtveřice logicky nezapadá a proč?
správná odpověď: rajče, protože je to zelenina.
Takže, který rod do dané řady nezapadá a proč?
A) Manderly - Bracken - Grafton - Hightower
B) Mormont - Estermont - Glover - Tarth
C) Mormont - Oakheart - Reed - Blackmont
D) Swann - Swyft - Clegane - Connigton
E) Cerwyn - Darry - Caron - Reyne
F) Arryn - Mallister - Fowler - Tyrell
G) Redwyne - Crakehall - Tarly - Rowan
H) Karstark - Martell - Tarth - Arryn
I) Stark - Baratheon - Royce - Westerling
J) Yronwood - Marbrand - Rowan - Blackwood
Tak ukažte svoje znalosti rodů Zapadozemí. ;-)
edit: U d.) bych dala Clegany, protože nemají ve znaku létající potvoru.
i.) Baratheon- je to nový rod, ostatní už jsou někde za doby Prvních lidí.
B - Glover, nejsou na ostrově
D) špatně. kohout moc létat neumí a gryf není pták. Křídla sice mají všichni tři, ale do takových detailů jsem nešel.
I) správně
Chmur:
A) správně
B) správně
C) správně
e.) nejspíš Reyne- všechno jsou to vymřelé rody (z hlediska právoplatných mužských potomků), jen tihle vymřeli před Válkou pěti králů
j.) může být Marbrand- všichni mají společnou spojitost se stromy a dřevem, tihle je nemají ve jméně
nebo Yronwood- nemají žádný strom v erbu nebo něco úplně jiného
Ale je to dobrý chyták ;-)
Ale kdybych si nevygooglil seznam písečných hadů. Asi bych zůstal zaseknutý u Ellaria Písek.
G) správně
E) ne, ale hledáš správným směrem
J) správně, Yronwood. Nemají ve znaku strom jako ostatní. Ani nevím že rowan je anglicky jeřáb.
D - hádám, že to má co do činění s polohou hradu, Cleganové nesídlí u moře
H) skoro, Tarth je tak trochu chyták
D) ne, uznávám, že tohle je trochu těžší.
Teď ještě to zakleté d.). :)
edit: Možná to mám- Swyft, u ostatních rodů známe členy, kteří patřili do Královské gardy- Balon Swann, Sandor Celgane a Alyn Connington.
HAHA!! E?! TORO!! :)
F) ano
D) ne, (já jsem tanec nečetl, takže nevím že je nějaký connington v gardě)