Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

145791013

Komentáře

• Ben Nevis: Asi jsem to napsala špatně. Myslela jsem to prostě tak, že občas producenti účelově kecaj, takže si opravdu počkám až na výsledek. Pochybuju ale, že by tvůrci seriálu, který si jsou určitě vědomí nelibosti fanoušků předlohy ke změnám, zašli tak daleko, že nejenom že změňej povahu postavy, ale taky její identitu.

Miss Utahraptor: No sestra taky říká, že počítá s tím, že zabijou všechny kladný postavy, začalo to Nedem Starkem a skončí Tyrionem. Ví, třeba, že umře Robb, i když ne ode mě. Já ale vždycky v duchu dodám "Ty nic nevíš", bude to horší, než si myslíš ;)
  • svoa00: ty to vsechno vidis moc cerne.. :-)
  • simon84 napsal(a):

svoa00: ty to vsechno vidis moc cerne.. :-)

Má to své výhody- může být jen mile překvapena. ;D
  • simon84 napsal(a):

tak teď přemýšlím, v čem byl Edrik důležitý v knize? vynechání postavy, ktera vystupuje cca na 20 stranach z nekolikatisicistrankove sagy mi neprijde nijak fatalni...

No jeho krv bola celkom dolezita :), ved vdaka nej sme chudobnejsi o tri postavy
  • A všimli jste si, že ta holka, která dostala od Ros "naplácáno", je ta stejná, kterou měl Pycelle v posteli, když mu byl Tyrion s přáteli "zkrátit hřebínek" a taky ta, kterou Ros zaučovala v 1. díle? Že bychom tu měli adeptku na nebohou Alayayu? Přece se nezbaví své "milované Ros", která musí být u všeho (ta asi zastává roli Chatayi a taky všech ostatních děvek v říši :D). A tady tahle dívenka má docela smůlu (vidí smrt Baary, musí potěšit Pycelleho a přihlížet jeho "krocení" a ještě musí trpět Joffovo šílenství...)
  • Miss Utahraptor: Přesně tak. Jakmile se u Martina něco vyvýjí pro moje oblíbence pozitivně, naučila jsem se mu nevěřit ani slovo ;)

Kolikokoli: Sakra, to dává smysl, a já se ta tak těšila, že se konečně zbavěj Ros a budou se věnovat tomu, čemu se věnovat maj :/
  • Po zhladnuti
    1) Harrenov by mohol byt aspon trosku obyvatelnejsi, Malickovi by podla mna tak nezasvietili ocka, keby vedel, kde by mal byvat :)
    2) Lancel prilis "přehrává", trochu menej emocii v dobe, ked mohol kazdy krivy usmev znamenat ortiel smrti
    3) Tien by sa mohol aspon trochu podobat na Stannisa, nech je aspon trochu spojenie medzi a) sexom s Mel a b) knihou
    4) Mel chce viac stavy a menej rokov na krku :)
    5) som zvedava, ako rozvinu rovinu Tywin-Arya, btw len mne prislo divne, ako Tywin prisiel na to, ze Aray je dievca????
  • Kolikokoli napsal(a):

A všimli jste si, že ta holka, která dostala od Ros "naplácáno", je ta stejná, kterou měl Pycelle v posteli, když mu byl Tyrion s přáteli "zkrátit hřebínek" a taky ta, kterou Ros zaučovala v 1. díle?

V Králově přístavišti jsou děvky evidentně nedostatkové zboží :D
  • Hildegarda napsal(a):

5) som zvedava, ako rozvinu rovinu Tywin-Arya, btw len mne prislo divne, ako Tywin prisiel na to, ze Aray je dievca????

Mě by spíš zajímalo, jak je možné, že si to nikdo zatím nevšiml.
  • Hildegarda: Malíček už v knížce dává najevo, že Harrenov nehodlá obývat. Jde mu jen o titul. :)
  • Arutha2321 napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Mě by spíš zajímalo, jak je možné, že si to nikdo zatím nevšiml.
    :), ale on si bol setsakra isty a neverim, ze vsetci okolo su na hlavu padnuti len Tywina bozsky osvietilo

• Hildegarda napsal(a):

Po zhladnuti
    1) Harrenov by mohol byt aspon trosku obyvatelnejsi, Malickovi by podla mna tak nezasvietili ocka, keby vedel, kde by mal byvat :)

Ta prostřední část vypadala celkem neporušeně. A Malíček byl nadšený především kvůli obrovskému území, které spadá pod Harrenov. Tam by se s daněmi a poplatky vyřádil :)
  • Co třeba naše šlechta? Ti, co přišli o majetek na základě Benešových dekretů, nedostali nic, ti, jimž panství znárodnili komunisté, se domohli restitucí. Asi to hrál a prohrál vidí různě :-)
    Bez urážky doporučuju nastudovat, pak teprve psát. Pleteš dvě věci dohromady, a to dekret 12/1945 Sb. Dekret prezidenta o konfiskaci a urychleném rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa se zabíráním majetku po roce 1948.

"Naše šlechta" nepřišla o majetek v důsledku benešových dektretů, v jejich důsledku byli zbaveni majetku výše uvedené skupiny. Teď nehodnotím oprávněnost či neoprávněnost tohoto dekretu, nicméně jde o dva zcela odlišné tituly záboru.
  • Kolikokoli napsal(a):

A všimli jste si, že ta holka, která dostala od Ros "naplácáno", je ta stejná, kterou měl Pycelle v posteli, když mu byl Tyrion s přáteli "zkrátit hřebínek" a taky ta, kterou Ros zaučovala v 1. díle? Že bychom tu měli adeptku na nebohou Alayayu? Přece se nezbaví své "milované Ros", která musí být u všeho (ta asi zastává roli Chatayi a taky všech ostatních děvek v říši :D). A tady tahle dívenka má docela smůlu (vidí smrt Baary, musí potěšit Pycelleho a přihlížet jeho "krocení" a ještě musí trpět Joffovo šílenství...)

Myslíte, že to ta děvka přežila? Kdo ví, kam až Joffrey zašel. Skoro je mi ho líto, co všechno musí absolvovat, aby diváci uvěřili, že je to pěkný parchant. Skoro.
  • Bez urážky doporučuju nastudovat, pak teprve psát. Pleteš dvě věci dohromady, a to dekret 12/1945 Sb. Dekret prezidenta o konfiskaci a urychleném rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa se zabíráním majetku po roce 1948.

"Naše šlechta" nepřišla o majetek v důsledku benešových dektretů, v jejich důsledku byli zbaveni majetku výše uvedené skupiny. Teď nehodnotím oprávněnost či neoprávněnost tohoto dekretu, nicméně jde o dva zcela odlišné tituly záboru.

citovat
    Promiň, teď ti nerozumím. Asi jsem se nevyjádřila přesně. Šlechtic, jemuž byl majetek zabaven na základě dekretu prezidenta republiky (protože se přihlásil k německé národnosti), neměl nárok na návrat zabavených majetků. (Pochopitelně nejen šlechtic, každý (kromě manželek a nezletilých dětí československých občanů, u nichž automaticky docházelo k přezkoumání, zda náhodou nejsou osobou národně spolehlivou). Naopak ten, jemuž by majetek zabaven po Únoru, dosáhl restituce.

Já přeci VÍM, že to jsou dvě odlišné věci :-) I já jsem měla na základní škole dějepis. Jen jsem psala o tom,že je třeba definovat si to "hrát o něco" v případě Dany a říše. Aerys si jistě nemyslel, že o něco hraje, ale měnila se situace kolem něj.

Ani já nehodnotím oprávněnost či neoprávněnost záboru, jen popisuju tu situaci.
  • Jak může Cersei souložit s tou položenou (myslím Lancela)? Ten tedy s Jaimem nemá společného vůbec nic.
    Prostě je sexuálně přitahována k vlastní rodině :-) A navíc je to celkem roztomilej zajíček.
  • Pokud si Robb vezme tu markytánku, zdela odpadá původní důvod. Kdo by nějak řešil, či věřil, že holka, která jde s armádou, je panna?
  • Tyna napsal(a):

Pokud si Robb vezme tu markytánku, zdela odpadá původní důvod. Kdo by nějak řešil, či věřil, že holka, která jde s armádou, je panna?

Taky nevím, jak by to v tomhle případě chtěli scénáristi vysvětlovat. Jo tak, on jí přece MILUJE. Promiňte, jestli si rvu vlasy z hlavy.
  • Rob bude ranen, ona ho bude uzdravovat a Robb ji pritom omylem smikne. Ona jako spravna divka z klastera je samozrejme panna! Robb ji zachova cest a okamzite se s ni ozeni. Akorat se bohuzel ochudime o prekvapeni jak kdyz to bylo v POV Catelyn.
  • Super dil, nejlepší ze všech konečně to začíná mít grády. Ty odbočky od knihy se mi líbí, pěkně jí dokreslují a aspoň se čtenáři nenudí.
  • LoKiCZ napsal(a):

Rob bude ranen, ona ho bude uzdravovat a Robb ji pritom omylem smikne. Ona jako spravna divka z klastera je samozrejme panna! Robb ji zachova cest a okamzite se s ni ozeni. Akorat se bohuzel ochudime o prekvapeni jak kdyz to bylo v POV Catelyn.

Omluv mě, ale čest neurozený holky by mu stála za ztrátu klíčovýho spojence, ohrožení vlastních mužů ve válce a ohrožení budoucích osudů svých sester? Těžko. Tady si myslím, že to bude složitější. V jednom z rozhovorů je tuším zmíněno, že si scénáristi myslí, že to rozepsání a změny, který se týkaj týhle dějový linky, by se snad Georgi Martinovi líbily. Nikdo, absolutně nikdo si nemůže myslet, že zrovna tahle změna by se Martinovi líbila.
  • svoa00 napsal(a):

Omluv mě, ale čest neurozený holky by mu stála za ztrátu klíčovýho spojence, ohrožení vlastních mužů ve válce a ohrožení budoucích osudů svých sester? Těžko. Tady si myslím, že to bude složitější. V jednom z rozhovorů je tuším zmíněno, že si scénáristi myslí, že to rozepsání a změny, který se týkaj týhle dějový linky, by se snad Georgi Martinovi líbily. Nikdo, absolutně nikdo si nemůže myslet, že zrovna tahle změna by se Martinovi líbila.

Ale vsak jo. Pak ale nedava moc smysl ten rozhovor Robba s "random" ranhojickou.
  • Taky myslím, že parádní díl, skvělé výkony a nová prostředí. Jednoduše a dobře předvedená bojová taktika mladého vlka, Harennhold i Quarth jsou v pohodě, tak nějak jsem si je představoval, akorát ten ráj za hradbami Quarthu působil oproti poušti venku jako fatamorgana, ale to byl asi účel. A "pěkné" navázání scén, že z magického Quarthu jsme se hned vrátili do chladné reality v podobě hlavy na kůlu Harrenholdu. A otázka: bylo v seriálu vůbec vysloveno jméno Mellisandre? Nějak jsem je přeslechl, a nevím proč by je vypouštěli u tak důležité postavy, navíc to jméno je dost charakteristické a dobře zapamatovatelné. K tomu tématu mě totiž neuvěřitelně pobavila konverzace Stannis-Davos: D:My son only listens to the red woman. S: She has a name! ... D: What am I bringing to the shore? S: The red woman. :D
  • A vobec miloval podla vas Robb Jeyne? alebo vsetko robil iba z povinnosti, kedze horucka urobila svoje? :)
  • b) je správně. Pravý syn svého otce. :-) Ale myslím si, že ve chvíli, kdy to "dělali" si myslel, že ji doopravdy miluje. :-)
  • A proč by si ji asi bral kdyby ji nemiloval? Vždyť ho milé děvče přivede až do hrobu.
  • Hildegarda: No myslím, že kdyby mu na ní vůbec nezáleželo, nedal by přednost její cti před svojí. A na Rudej svatbě ostatně říká tři jména, na kterých mu záleželo. Jeyne. Matka. Šedý vítr.
  • Harrenov je bývalé sídlo králů, takže jeho pán má svůj titul ověnčen pozlátkem a je tedy něco víc, než běžní velcí lordi a může se stavět hned za pány sedmi království. Neměla Melisandra náhodou dělat něco jiného postarat se o Renlyho, tam to spíš vypadá jako by šli do Bouřlivého konce pro Robertova bastarda.. Jo, a neměla náhodou Ayra sloužit Boltonovi ?
  • imho je uz uplne jedno, jestli se jedna o cest neurozeny holky (coz nevime, porad je tu varianta, ze je urozena) a urozene holky, ktera mu muze pomoct leda tak po bitve ve stanu... :-) tak jako tak ohrozuje sve muze, kasle na duleziteho spojence a ohrozuje sve sestry. Joo, kdyby prefik Maergery, to by byla jina. ale takhle? Westerlingove nemaji co nabidnout, takze v tom pak neni rozdil jestli jejich dcera nebo jejich sluzebna. :-))

• lordovec@seznam.cz

mela, holt zkratky v deji.... :-) na Edrika asi muzem zapomenout.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi