Hašé: Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme na jemnou celistvou kaši
Upečené, osmažené ne, ale já nesnáším slimáky (rozuměj rozmočené rohlíky pečivo, želé, aspik, slizké houby = rozslizlé hříbky, rosoly a podobné dobroty), takže tohle by mě asi zabilo :)
flanker.27: My mívali zase každý pátek "zapečené rybí filé se zeleninou", kde jsme hledali části obědů z celého týdne. Jednou jsem našla jablka ze žemlovky (což je taky pěknej hnus - rozmáčený žemle), tak už mi to přišlo fakt celkem děsivý :)))
U nás byla krom jiného specialita mrkvový salát s příchutí- nejčastěji tam byly cítit banány. Pak bylo taky zajímavé tahat z toho všeho různé drobné předměty- chlupy, brouky... Jen co to šlo, přestala jsem jídelnu navštěvovat. :)
Krisa: My dělali "koktejly". Vzala se sklenička se zbytkem pití, dala se kolovat a každý tam něco přihodil. Výsledek se při odchodu promíchal a položil těsně za nohu židle tak, aby ji ten, kdo si bude chtít sednout, zvrhl a vylil na podlahu. Ohromná zábava, obzvlášť když si nějaký nešťastník šel na příslušné místo sednout ještě než jsme z jídelny odešli. :D
Miss Utahraptor: Koktejly jsme dělali taky, ale pak jsme losovali, kdo to odnese na tácu k okýnku (= na koho bude luchařka řvát) :D A pak jsme taky povolovali slánky a pepřenky (které nakonec byly jen na učitelských stolech, takže to posléze získalo adrenalinový nádech)
Krisa: Podobně u nás probíhaly "výtvarné obědy"- nejlepším materiálem bylo velké množství zbylé kaše. "Párky", saláty a dalšími částmi oběda se vymodeloval zklamaný smajlík :-( a pak už se jen čekalo, až budou kuchařky otočené a tác se bude moct vrátit (výhoda stojanů na použité nádobí :).
Miss Utahraptor: Ty jo stojany, to jste měli pokrokovou jídelnu - my museli všechno šoupnout bábě k okýnku :). Kaše je nejzáběvnější jídlo - od skulptur po mlýnek :D
Hm....taky si vzpomínám na potoky pseudoboršče, které jsme lili za dřevěné obložení radiátorů a jak se hezky posouvali lidi za stlem ve frontě na radiátor :-)) Ale chodila jsem tam jen chvíli - než jsem tátovi dom donesla oběd v nosiči a tím ho přesvědčila beze slov, že já teda budu chodit po škole vždycky k babičce :-D (chodila bych tam normálně, ale hádali se o peníze - tata chtěl naše obědy babičce platit a babička řekla nikdy, že to bude zadarmo, vždyť jsme její....takže tata považoval za slušnější nás tam neposlat, ale po tom obídku vyměkl a to nebyl ani blaf nejhorší :-p )
Tsss mlýnek s padáním do talíře je pro břídily! My dělali se zpětným chodem = co nejtěsněji před pádem do talíře se zpustil zpětný chod. Kdo to zvládnul nejvíckrát byl největší frajer :)
Komentáře
RIMMER: Tohle je zábava! Copak seš na hlavu?
LISTER: Ty něco přečteš, já řeknu souhlasí. To má bejt zábava?
Ono je to už z hotovýho masa, nikoli z mletýho syrovýho, a zatimco do karbanátků by se dala strouhanka, tak do tohohle se přidá to namočený pečivo.
Jednou nám uprostřed oběda kamarádka říká: Znáte mlejnek?
Ne, co je to?
.....
Ten den jsme nedojedli... ;D