dany a old shaterhand - ehm teda Jorah - tú scénu zahrali výborne. to pochopenie, že je do nej zaľúbený dali obaja výborne. celková spokojnosť v zásade, margary ukazuje politickú vyspelosť, nechce byť kráľovnou kráľa, ktorý nevydrží. žiaľ najzákladnejšia výtka, ktorá sa vo mne rodí, že je to predsa len strašne ukecané. fakt by to chcelo trochu atmosféry. snažil som sa vybaviť ak fungoval napr. twin peaks, kde je tiež veľa postáv a veľa rozprávania. ale tam proste nechali niektoré scény rozprávať iba obrazom a hudbou. tu sa stále rozpráva. je to škoda. napríklad päsť prvých ľudí mohol byť trojminútový obraz brodenia sa fujavicou (len príklad) - proste nejaké ikonické filmové obrazy by to chcelo...
a z rangu nepodstatných: kráľovo prístavisko je dosť orientálne. ten dubrovník to celkom posunul mám pocit...
Podle mě to bylo proto že Doreah řekla že bude vypadat jak princezna ale ona je Khalisi (Královna) žádná Princezna.Dany sama řekla jednou Jorahovi že když je její bratr mrtvy a byl král tak ona je královna ne princezna.Asi to tam bylo proto aby to zdůraznili
Výborný ulravýborný Pyat Pree. Uplně jsem si vzpomněl na Lost Highway. Lynchovinka :) No a jinak, fakt bych nechtěl být v Theonově kůži. Borok. Jak mu dávají na frak. Dagmer Cleftjawje sympták. Jaqen mě trochu zklamal. Je takový málo tajemný. Na člověka jeho formátu moc průhledný. Jo a eště, ta scéna s Renlyho smrtí mě nadchla. Ne tím stínem, ten nebyl nic moc, čekal jsem trhané pohyby po plátně stanu, ale o 5 sekund pozděj s tou kamerou a Brieninými pohyby. Jezusu, to bylo supr.
Roztržka těch dvou dothrackých ženštin - nu řekl bych, že to je takový problém čistě ženského pracovního kolektivu - stín se na chvilku pěkně vytvaroval do Stannise - Brienne je prostě monstrum, kterému se vyrovná v monstróznosti jen Ohař a Hora chudák Jaime, na ten souboj se těším - krásná bylo povídání Cat o posledním porodu její matky "Má matka zemřela u porodu. Všude byla samá krev" že by lehký odkaz na Lyannu Stark? ;-) - Arya a její první ochutnání moci nad životem a smrtí. Ta holka zkrátka umí hrát, ta změna úžasu v požitek z moci byl fajný. - Tyrion "Opičí démon" je prostě skvost. - Reedovci budou asi vypuštěni, ale zase na druhou stranu tam jmenovali nějaká dvojčata na hlídání stáda. A že by si pán Zimohradu pamatoval jména dvou sirotků? Ale spíš je nahradí Oša z Luwinem
Jsem dost zvědav jak vybruslí z Černovody a a Tyrionova řetězu. Přeci jen v knížce tam Davos nechtěl jet, ale musel uposlechnout rozkat
Tak jsem se na to podíval ještě jednou a ten díl se mi pořád líbí :) Rozhovor Arya - Tywin mi nějak nevadí, jak už jsem tu psal, chápu to tak, že Tywin ukazuje svým velitelům, že i 9ti letá holka má víc rozumu než oni. Lechtač mrtvý už teď podle mě problém nebude on se nějaký padouch, který to odskáče místo něj najde :) Jon - Qhorin nevím, proč se nedrželi knihy, kde si jej Qhorin vyžádá, Pěst jsem si jako asi všichni představoval jinak, ale záběry jsou na druhou stranu krajinově vděčné, spíš mě zarazila jiná věc neměl by Jon najít ty obsidiánové dýky než odjede? jak se potom ze Sama Zbabělce Sam Zabiják? ale možná se pletu, četl jsem to už dávno...Jinak Půlrukýho jsem si představoval přesně takhle, Bolestínský Ed taky super, vlastně všichni Sněhovi kamarádi Brienne je tak správně patetická, nevím, jestli na Brienne není moc hezká :)
Rodí se dvě otázky. Jak se po tomhle díle Loras zaprodá Stanisovi? A upřímně, tahle scéna připadala divná i mě. Finn (Loras) má mínus. A to že tam nechal tělo!!!
Medved1589: Ten obsidián najde asi Sam. V knize to bylo tak, že je našel Jon když měl hlídku. Když potom odjel. Nevěděli jsme jako čtenáři po zbytek celé knihy co se na Pěsti děje. Protože POV Sama byly až v třetí knize. S seriálu to je jiné. Takže do konce této série krom Jona s Qhorinem někde v horách, uvidíme i pár scének se Samem (které si scénáristé vymysleli) a mezi nimi i scénu jak Sam sklo ve sněhu našel. Ono to i k tomu jeho nadšení z toho že jsou na Pěsti docela sedí. Takže to možná náhodou najde při nějakém archeologickém šťourání ve sněhu okolo těch starých kamenů.
Seriálový Jorah má úžasnej hlas. Stejně mě stále fascinuje, jak chrabrého rytíře dokážou naprosto zničit dvě ženy. Lynesse ho zruinovala majetkově, což se taky odrazilo na jeho psychice, a pak potkal Dany a ta ho, co se týká psychického mučení a trýznění, dorazila. Ty jeho pohledy na kameru pak bolí mě :D. Jinak potom, co Melisandra a Stannis rozvrzali stůl, tak bych se vůbec nedivila divokýmu sexu Dany a Joraha. Ne, mě opravdu v seriálu nepřekvapí už nic.
V knížce se dalo říct- je mladá, povrchní, chce mladého a pohledného, ne vypelichaného medvěda. Na co se vymluví v seriálu???
Na původ. Na to, že by tímhle vztahem ztratila tvář a respekt. A navíc je možné, že zase posunou linii a v okamžiku, kdy to bude jiskřit nejvíc, vyjde najevo jeho zrada a ona ho uraženě pošle do kanálů.
Nevada: To s tou zradou by šlo. Původ už tolik ne- v Tanci (už aby, sakra, vyšel) si tahá do postele pitomýho žoldáka a s tváří a respektem si hlavu nedělá. A (T!)někdo takový postavením a původem nemůže soupeřit Mormontem- "Mormontové z Medvědího ostrova byli starým rodem, hrdým a váženým ..." I kdyby "starým" znamenalo tři sta let jako u Baratheonů, a tady to bude víc- Medvědí ostrovy dostali ještě od Krále Severu.
Divný bylo, že to vypadalo, jako kdyby Cat a Brienne jely úplně samy
Jú, aj ty si si to všimol? Ja som zabudol, že ich mali odprevádzať ďalší, ale nemohol som sa zbaviť pocitu, že mi tam niečo chýba.. A aj mi prišlo divné ten oheň.. hmm z Catelyn sa stábe trosečníčka, ktorá sa o seba dokonale postará kdekoľvek.. síce Brienne to zachránila - mohla ho založiť akože ona..
Jak jste pochopili rozmluvu Malíčka s Margaery? Já tápu, co Margaery myslela tím „the queen“ - jako že chtěla být Renlyho královnou? Nebo prostě chce být skutečnou, jedinou královnou Západozemí?
Asi z Margaery spravili odhodlanú.. Mne prišlo veľmi vtipn, že Loras, ktorý by mal aspoň troška tajiť, že je teplý tam vybrečuje a Margaery, ktorá bola Renlyho ženou tam len nervózne stepuje .d Koniec koncov, tak som aj Margaery v Búrke mečov pochopil - evidentne ju moc netrápila Renlyho smrť.. dobre ju spravili...
U mně má tenhle díl palec nahoru! A navíc žádné zbytečné prasárničky, další palec nahoru. Půlruký se jim povedl, tomu pánovi z fleku věřím, že přežil za Zdí po celou zimu, Jhaqen taky stoupá a Brienne je perfektní. Musím se přiznat, že Pěst jsem si tak obří nepředstavovala (ve srovnání s tozhle spíš jako malilinkatý kopeček:) ).
:D Presne, ako mne to prišlo divné už aj ten kopec, chcem byť nenápadný tak vyleziem na najvyššie miesto v lese, aby ma bolo vidno .D
... Kdybych byl Tywin já, tak by mě ta holka co mě slouží byla krajně podezřelá. 1) jak se dostala tak daleko na jih ze severu 2) očekávám, že vesnická holka zná pár rodů co jsou okolo, nejspíš i jejich barvy,erby a možná i slova, ale jak to, že zná i rody co žijí tak daleko na jih ? Neočekávám, že by prosti vesničané dostávali vzdělání o šlechtických rodech... to spíš někdo významější 3) nebude to ona nějaký zaplacený špeh :/ rychle proškolený, nebo není to nějaká šlechtična ??
1.) I "prostý lid" cestoval kupříkladu na Turnaj pobočníka a válka začalo poměrně nedlouho poté. Takový obyčejný člověk- takřka neozbrojený a vůči ozbrojencům bezbranný- se musí snažit projít nepozorovaně, což cestu "domů" taky neurychlí... 2.) Vzhledem k tomu, že znala jen jméno a nic k tomu, nemůžeš dedukovat nějakou vzdělanost. Mohla plácnout první jméno, které slyšela od lidí z ohrady, Horových mužů.... Stačí nebýt hluchá. To samé si nejspíš odvodil Tywin, a proto jí taky nevěřil ten Maidenpool. ("Lannisteři prý táhnou na Prdelovice.... Lord Škyt se zabarikádoval v té své ruině a doufá, že mu zdi nepopadají ještě, než se Lvi objeví..." Kdo je pánem Prdelovic?) 3.) Špeh už zavání paranoiou, Seveřeni nejsou Varys. "Rychle proškolený" by špeha nejspíš stálou život, protože by stál za prd. (Logičtější by se zdál strach z otrávení- i kdyby jen kvůli sympatizování s rodným Severem a věrnosti jeho Lordu.) Kolik šlechtičen asi cestuje samo, neozbrojených a převlečených za kluka, ve věku nějakých deseti let? Průměrná Západozemská šlechtična je něco na způsob Sansy- dámy, nebo aspoň ženy/dívky s jasně danou rolí- a tu by spíš zajali po cestě, pobili početný doprovod, znásilnili a zaslali žádost o výkupné, v ohradě by neskončila...
Zabudla si dodať - a je ešte menšia časť dievčat, čo videli umierať svojich otcov a chcú zabiť pár ľudí s takého zoznamu .D
No mě se docela líbí, že i čtenáře seriál nechává hádat, jestli bude Ramsay, Reedové (tady upozorňuju, že Benioff a Weis se opravdu zmínili o tom, že některý postavy představený ve Střetu králů budou v seriálu až ve třetí sérii), jestli je Talisa Jeyne a kde vlastně utnou příběhy některých postav. Jasně že některý věci mě znervózňujou, ale baví mě to.
Medved1589: Ten obsidián najde asi Sam. V knize to bylo tak, že je našel Jon když měl hlídku. Když potom odjel. Nevěděli jsme jako čtenáři po zbytek celé knihy co se na Pěsti děje. Protože POV Sama byly až v třetí knize. S seriálu to je jiné. Takže do konce této série krom Jona s Qhorinem někde v horách, uvidíme i pár scének se Samem (které si scénáristé vymysleli) a mezi nimi i scénu jak Sam sklo ve sněhu našel. Ono to i k tomu jeho nadšení z toho že jsou na Pěsti docela sedí. Takže to možná náhodou najde při nějakém archeologickém šťourání ve sněhu okolo těch starých kamenů.
díky...Jo, asi to tak bude, u toho Sama nějak i pochopitelný, jen je takový divný, že si Qhorin nevybral Jona sám, přijde mi, že tohle staví další události do trochu jiného světla, ale uvidíme. Možná to má nějaký význam
Lord Gepeto: umění rozdělat oheň ve středověku asi nebylo nic extra. Spíše to bylo otázkou přežití, navíc v rodině jejíž slova jsou "Zima se blíží" :-)
Rodí se dvě otázky. Jak se po tomhle díle Loras zaprodá Stanisovi? A upřímně, tahle scéna připadala divná i mě. Finn (Loras) má mínus. A to že tam nechal tělo!!!
zaprodá Stanisovi? Neco mi uniklo? Loras preci Stannise "znici" u Cernovody...
Tak jsem viděl podruhé a největší dojem zůstal ze scény Dany a Joraha - už jsem se začínal obávat nudnosti této dějové linky. Ale tohle bylo dokonalý. Pyat, Xaro a vrcholem kompliment Joraha - démské osazenstvo se tu rozplývá nad hrudí Gendryho a tenhle ušlechtilý džentlman se srdcem na dlani je opomíjen :-(
Tak já třeba mám Joraha raději než Gendryho. Ale třeba někdo sledoval i Panství Downtown, kde představitel Joraha zrovna nehrál nejsympatčitější postavu :-)
Tak jsem viděl podruhé a největší dojem zůstal ze scény Dany a Joraha - už jsem se začínal obávat nudnosti této dějové linky. Ale tohle bylo dokonalý. Pyat, Xaro a vrcholem kompliment Joraha - démské osazenstvo se tu rozplývá nad hrudí Gendryho a tenhle ušlechtilý džentlman se srdcem na dlani je opomíjen :-(
Tak já třeba mám Joraha raději než Gendryho. Ale třeba někdo sledoval i Panství Downtown, kde představitel Joraha zrovna nehrál nejsympatčitější postavu :-)
Ano, Jorah je skvělá postava, ale kdo miluje Skins, tak Gendryho nemůže opomíjet! :) Pokud Sam najde obsidián, tím lépe. Je to zlatíčko a to jeho nadšení na Pěsti bylo roztomilé :)
Komentáře
Ale to je známo.
Mimochodem, také jste si všimli té chyby ve scéně Cat a Brienne v lese.
V jednom záběru kůň Brienne zacákaný od bahna a hned potom je čistý.
celková spokojnosť v zásade, margary ukazuje politickú vyspelosť, nechce byť kráľovnou kráľa, ktorý nevydrží.
žiaľ najzákladnejšia výtka, ktorá sa vo mne rodí, že je to predsa len strašne ukecané. fakt by to chcelo trochu atmosféry. snažil som sa vybaviť ak fungoval napr. twin peaks, kde je tiež veľa postáv a veľa rozprávania. ale tam proste nechali niektoré scény rozprávať iba obrazom a hudbou. tu sa stále rozpráva. je to škoda.
napríklad päsť prvých ľudí mohol byť trojminútový obraz brodenia sa fujavicou (len príklad) - proste nejaké ikonické filmové obrazy by to chcelo...
a z rangu nepodstatných: kráľovo prístavisko je dosť orientálne. ten dubrovník to celkom posunul mám pocit...
No a jinak, fakt bych nechtěl být v Theonově kůži. Borok. Jak mu dávají na frak. Dagmer Cleftjawje sympták.
Jaqen mě trochu zklamal. Je takový málo tajemný. Na člověka jeho formátu moc průhledný.
Jo a eště, ta scéna s Renlyho smrtí mě nadchla. Ne tím stínem, ten nebyl nic moc, čekal jsem trhané pohyby po plátně stanu, ale o 5 sekund pozděj s tou kamerou a Brieninými pohyby. Jezusu, to bylo supr.
- stín se na chvilku pěkně vytvaroval do Stannise
- Brienne je prostě monstrum, kterému se vyrovná v monstróznosti jen Ohař a Hora chudák Jaime, na ten souboj se těším
- krásná bylo povídání Cat o posledním porodu její matky "Má matka zemřela u porodu. Všude byla samá krev" že by lehký odkaz na Lyannu Stark? ;-)
- Arya a její první ochutnání moci nad životem a smrtí. Ta holka zkrátka umí hrát, ta změna úžasu v požitek z moci byl fajný.
- Tyrion "Opičí démon" je prostě skvost.
- Reedovci budou asi vypuštěni, ale zase na druhou stranu tam jmenovali nějaká dvojčata na hlídání stáda. A že by si pán Zimohradu pamatoval jména dvou sirotků? Ale spíš je nahradí Oša z Luwinem
Jsem dost zvědav jak vybruslí z Černovody a a Tyrionova řetězu. Přeci jen v knížce tam Davos nechtěl jet, ale musel uposlechnout rozkat
Lechtač mrtvý už teď podle mě problém nebude on se nějaký padouch, který to odskáče místo něj najde :)
Jon - Qhorin nevím, proč se nedrželi knihy, kde si jej Qhorin vyžádá, Pěst jsem si jako asi všichni představoval jinak, ale záběry jsou na druhou stranu krajinově vděčné, spíš mě zarazila jiná věc neměl by Jon najít ty obsidiánové dýky než odjede? jak se potom ze Sama Zbabělce Sam Zabiják? ale možná se pletu, četl jsem to už dávno...Jinak Půlrukýho jsem si představoval přesně takhle, Bolestínský Ed taky super, vlastně všichni Sněhovi kamarádi
Brienne je tak správně patetická, nevím, jestli na Brienne není moc hezká :)
Stejně mě stále fascinuje, jak chrabrého rytíře dokážou naprosto zničit dvě ženy. Lynesse ho zruinovala majetkově, což se taky odrazilo na jeho psychice, a pak potkal Dany a ta ho, co se týká psychického mučení a trýznění, dorazila. Ty jeho pohledy na kameru pak bolí mě :D.
Jinak potom, co Melisandra a Stannis rozvrzali stůl, tak bych se vůbec nedivila divokýmu sexu Dany a Joraha. Ne, mě opravdu v seriálu nepřekvapí už nic.
Jedna věc které jsem si při tvorbě všiml -- rozdíl mezi Lorasem, rytířem léta, a Lorasem, rytířem podzimu...hrozně dospěl mezi seriemi...
Původ už tolik ne- v Tanci (už aby, sakra, vyšel) si tahá do postele pitomýho žoldáka a s tváří a respektem si hlavu nedělá. A (T!)někdo takový postavením a původem nemůže soupeřit Mormontem- "Mormontové z Medvědího ostrova byli starým rodem, hrdým a váženým ..." I kdyby "starým" znamenalo tři sta let jako u Baratheonů, a tady to bude víc- Medvědí ostrovy dostali ještě od Krále Severu.
Pokud Sam najde obsidián, tím lépe. Je to zlatíčko a to jeho nadšení na Pěsti bylo roztomilé :)