Ale zase Dany si nehovela v teple krbu, ona bola v dosť drsných podmienkach, takže sa dá aj chápať prečo by tak vyzerala :D
Jestli těmi drsnými podmínkami myslíš, že jednou přešla poušť, tak by spíš vypadala jako fremeni z Duny - tj. vychrtlá a šlachovitá. Tělo na sobě nedrží maso, které ho i v klidu stojí energii, pokud tu sílu pravidelně nevyužívá. Daenerys nikdy nevykonávala náročnou fyzickou práci ani netrénovala boj nebo něco podobného.
Bohužel autoři fantasy vylézají na světlo boží asi jen opravdu příležitostně a fantazii tak mají poněkud rozjitřenou - viz. flankerem již jednou zmiňovaná pasáž o Herreně z Pratchettova Lehkého fantastična (str. 95 a dál).
EDIT: osobně se mi stylizované obálky jako ty paperbackové zde líbí mnohem víc než různé fantasy paskvily s hrdiny na steroidech a fantaskní architekturou hradů - viz. skoro cokoliv linkovaného zde i z jiných topiců.
Dany na drakovi v nějaké aréně. To je podruhé co vidím tento výjev na obálce. A na té české bude asi to samé. To bude asi nějaká moc důležitá scéna :-)
Dany na drakovi v nějaké aréně. To je podruhé co vidím tento výjev na obálce. A na té české bude asi to samé. To bude asi nějaká moc důležitá scéna :-)
Já myslím takovýho toho malinkýho skřítka, co měl různobarevné vlasy a byly nahoru do špičky (modré, zelené, růžové...). Nevím, jak se to jmenovalo, tak nemůžu najít fotku...
Tyna: Jo, to je on! Přijde mi vtipný posed Danny - tomu říkáme, že má "v zadku pravítko". Vypadá to, jako by se netrefila mezi dračí ostny :D Hořící vlasy chápu, když letíš dopředu na drakovi, který plive oheň (dopředu a nahoru), tak je logické, že ti oheň opálí natupírované vlasy :D
Komentáře
Bohužel autoři fantasy vylézají na světlo boží asi jen opravdu příležitostně a fantazii tak mají poněkud rozjitřenou - viz. flankerem již jednou zmiňovaná pasáž o Herreně z Pratchettova Lehkého fantastična (str. 95 a dál).
EDIT: osobně se mi stylizované obálky jako ty paperbackové zde líbí mnohem víc než různé fantasy paskvily s hrdiny na steroidech a fantaskní architekturou hradů - viz. skoro cokoliv linkovaného zde i z jiných topiců.
http://1.bp.blogspot.com/-g_MhXwpJI34/TmkyTEpNDWI/AAAAAAAAJUk/r5oeV5npzT0/s1600/A+Dance+with+Dragons.jpg
A já pořád přemýšlela, koho mi to připomíná?! :D
dneska už je neseženeš, majitel práv se s někým soudí
http://javaura.com/wp-content/uploads/2010/04/troll-bank-all.jpg
Přijde mi vtipný posed Danny - tomu říkáme, že má "v zadku pravítko". Vypadá to, jako by se netrefila mezi dračí ostny :D
Hořící vlasy chápu, když letíš dopředu na drakovi, který plive oheň (dopředu a nahoru), tak je logické, že ti oheň opálí natupírované vlasy :D