Kecáliště

1282931333455

Komentáře

• Není jediný zdroj ropy na světě, jasné ?
    A jsou soběstační - jasně že jsou, ale když prodají, co nepotřebují, tak se budou mít líp - tak funguje obchod....samozřejmě, že teď neprodají, když si to berou chytrolíni násilím a ve skutečnosti jim to nepatří!
  • Jarla napsal(a):

Není jediný zdroj ropy na světě, jasné ?
    A jsou soběstační - jasně že jsou, ale když prodají, co nepotřebují, tak se budou mít líp - tak funguje obchod....samozřejmě, že teď neprodají, když si to berou chytrolíni násilím a ve skutečnosti jim to nepatří!

Jenže Čína nás přeplatí. Ani nemrkneme. Vlastně patříme Číně.
    A ta má nekontrolovatelnou spotřebu v řádech vyšší než my (tj. západní Evropa).

Jarlo, uvědom si, že nyní přichází doba, kdy začíná celosvětová válka o nerostné bohatství. Tady už obchod nefunguje a nikdy už fungovat nebude.
  • Hlavně by se měla ropa přestat spotřebovávat jako palivo, protože fakt nevím, jak se obejdeme bez plastů. :-(
  • Vhledem k popisované situaci zřejmě poslední zbytky sil padly na rozhodnutí uprchnout a zachránit se (zdravý rozum, vlastní integritu). V takových chvílích je všechno ostatní druhořadé. Když už jste vytáhli to válčení, tak bych to přirovnal k situaci, kdy prcháš pod palbou a zahazuješ vše, co tě v tu chvíli zpomaluje.
    Já to chápu a nikdy bych si nedovolil to někomu zazlívat. Jen mi to nějak nekorespondovalo z obrazem odvážné ženy, která se nebojí umlátit zloděje ocelovou tyčí.
    Krisa - pak je důležité hlavně zrušit všechna náboženství, páč stojí za polovinou sporů....hlavně o těch modročepičářských a
    Skvělej nápad. Hádám, že nejméně polovina téhle planety bude jásat, že jim obrátíš naruby život. Myslím, že bys měla napsat Jarlin zákoník aneb jak se vyrábí demagogie.
    Ukázky z několika kapitol.
    Noste u sebe vždy zbraň, abyste mohli bránit svůj majetek a rodinu.
    Přejeli vám čivavu? Pokud ji máte rádi, rozhodně viníka zastřelte. Čivava vám v budoucnu mohla zachránit život.
    Nevstupujte nikdy do armády. Mohli byste někoho zabít. Desetiletý cikán přelezl plot vaší zahrady a trhá tam jahody? Doporučuji ho umlátit ocelovou tyčí.
    Všechno zlo pochází z náboženství. Řiďte se přirozenými instinkty a logikou. Nejlépe poslouchejte Richarda Dawkinse. Ten se v ničem nemýlí.
  • Kdyby tam partner nebyl, Ariane, tak nemusel padnout a mohli jste žít svůj šťastný život. Protože žít s člověkem, který miluje mne a já jeho je veliké štěstí a je třeba si ho vážit. Kdybyste nebyli v armédě a našli si jinou práci, tak jste mohli být pořád ještě spolu. Ovšem za předpokladu, že pro tebe partner znamená víc než peníze od armády....kteréžto jsou potažmo z daní nás pracujících za služby, které jsem si rozhodně neobjednala....
  • Arianus: Co je UTC a IZS?
    Já bych do armády nemohla, protože bych nepřekousla vědomí, že bych se dost pravděpodobně mohla dostat do situace, že bych zabila jiného člověka (cíleně, naplánovaně...). Setkal jsi se s někým, kdo to zjistil až časem (za předpokladu, že by to psychotesty neodhalily dříve - nevím, jestli se to může stát)? Jak se to pak řeší - dá se dostat výpoveď z armády, přesune se jinam?
  • V tom případě se zbav veškerého svého výdobitku, protože vše záleží na ropě. Že ti je prodají? Akorát prostředník ti ukážou má drahá.
    Máme kupodivu tu výhodu, že ropu nečerpáme z týhle oblasti a nevim, proč by někdo od nás tam měl nasazovat krk za zájmy někjoho jinýho.

Přestat se chovat jako zelený pitomci (vlastně je to dvousmyslný, když o tom tak přemejšlím) a nežít ze spalování cennejch surovin jako ropa. Jihočeští taťkové za dostavbu Temelína a stavbu další dvakrát tak velký jaderky v Dolním Dvořišti.
  • á to chápu a nikdy bych si nedovolil to někomu zazlívat. Jen mi to nějak nekorespondovalo z obrazem odvážné ženy, která se nebojí umlátit zloděje ocelovou tyčí.
    Chmure to je ta EVOLUCE osobnosti - člověk se stává jakým je právě těma zkušenostma, které nabírá tím, že takové situace prožívá....
    Chmure - hovoří z tebe ukřivděný křesťánek - teď si to přečti ještě jednou všechno a odporující si navzájem proškrtej....
  • flanker.27 napsal(a):

Máme kupodivu tu výhodu, že ropu nečerpáme z týhle oblasti a nevim, proč by někdo od nás tam měl nasazovat krk za zájmy někjoho jinýho.

Jak jsem už psal do OS(B)BK (Obranná strategie pro (blízké) budoucí krizové scénáře) - (citace)

S ohledem na nynější geopolitické a právní směřování participace ČR do systémů západního světa nelze ve středním či dalekém horizontu nadále počítat se surovinovou logistikou založenou na RD(P) (ropovod ruské ropy).
    Systémy a logistika pro IKL (ropovod arabské ropy) jsou hrubě nedostačující pro potřeby Česka a jeho surovinové zálohy; což s již několikrát zmiňovanou krizí ekonomicko-spotřebitelského financování zemí kterými RD(P) prochází, bude dále vést k zhroucení komplexního zásobování ČR a k možným lidovým nepokojům přes personální a technické možnosti PČR i AČR.
  • Jarla:
    Kdyby tam partner nebyl, Ariane, tak nemusel padnout a mohli jste žít svůj šťastný život.
    Na tuhle větu pozor, protože to je jinak formulované "kdybys neměla nic v autě, nic by ti z něho neukradli" :)
  • Krisa - tak docela asi ne :-) Není to založeno na "nemění" ale na "mění" :-)) Nemontovat se do cizích sporů, nezačínat, ale chránit si svoje zuby drápky! :-p
  • Jarla: Já myslela to "kdyby něco nebylo, něco jiného by se tudíž nemuselo stát" :)
  • Jarla napsal(a):

Kdyby tam partner nebyl, Ariane, tak nemusel padnout a mohli jste žít svůj šťastný život. Protože žít s člověkem, který miluje mne a já jeho je veliké štěstí a je třeba si ho vážit. Kdybyste nebyli v armédě a našli si jinou práci, tak jste mohli být pořád ještě spolu. Ovšem za předpokladu, že pro tebe partner znamená víc než peníze od armády....kteréžto jsou potažmo z daní nás pracujících za služby, které jsem si rozhodně neobjednala....

Kdyby nebyl v armádě, nikdy by mne nepotkal (a já se ho nesnažil zabít, okupanta jednoho! :))

Jen, jinou práci. Problém je že já i on jsme měli úzkoprofilové specializace které pro civilní sektor nejsou k užitku (potažmo pokud žoldnéřské agentury jako civilní sektor nebereme).
  • Jen, jinou práci. Problém je že já i on jsme měli úzkoprofilové specializace které pro civilní sektor nejsou k užitku (potažmo pokud žoldnéřské agentury jako civilní sektor nebereme).
    ARYO???
  • Ariane - v tom případě jsi 1. měl myslet na budoucnost jinak než jako na kariéru žoldáka, 2. nejsi schopen naučit se jinou práci, nejsi ochoten to zkusit nebo se ti to prostě líbí.
    A celkově odpovídáš na otázku co je voják - vždy je to agresor ať je na kterékoliv straně, že....

A popravdě - už dlouho se mi chce zvolat - do prdele se všemi plasty! Nesnáším igeliťáky, nesnáším oblečení z umělin a nenávidím z duše umělohmotné součástky na čemkoliv! Plasty mi ztrpčují život leta! Kdykoliv se v domácnosti něco posere, tak je na vině plastová součástka! Konečně zmiznou petflašky!
  • Chmure - hovoří z tebe ukřivděný křesťánek - teď si to přečti ještě jednou všechno a odporující si navzájem proškrtej....
    Ukřivděný křesťánek? Moc nerozumím. Ano, jsem bývalý praktikující katolík a v žilách mi protéká romská krev, ale nemám pocit, že by z mých příspěvků doposavad sršela nějaká ukřivděnost nebo zaujatost. Jenom mi ty tvoje přišly zastřené hněvem a hloupě dětské.
    Zřejmě jsi v některých otázkách pozbyla zdravého rozumu. Nu a možná se ve všem mýlím. Kdo ví.

• Náboženství - jakákoliv - jsou vždycky z velké části bludy, což popisuje zrovna Martin docela trefně. O církvích vůbec nemluvím.
  • Chmure - tedy dobrá - takže jsem zmiňovala, že psa mi přejel někdo za okolností, kdy tam vůbec autem být neměl, tudíž vlastně porušoval přinejmenším dopravní předpisy o zákazu vjezdu a navíc to byl soukromý pozemek, kde měl pes co pohledávat narozdíl od toho týpka s autem, že...co jsi z toho odvodil ty? Něco absurdního o čivavě, že...
    Taky jsem řekla, že zloděj z hladu krade jídlo a nerabuje lidem systematicky auta a sklepy či cokoliv obdobného a cos z toho odvodil ty o jahodách?
    O Dawkinsovi jsem se vyjádřila, že ne se vším souhlasím a navíc mám na některé věci jiný náhled než on zvláště v souladu s jiným kulturním a národním zázemím. Cos napsal ty?
    A podobně jsi absurdně odvodil i zbytek. To nebylo ublíženecké a nesmyslné? Tak jaké to bylo? Inteligentní a prozíravé?
  • AshaG napsal(a):

Náboženství - jakákoliv - jsou vždycky z velké části bludy, což popisuje zrovna Martin docela trefně. O církvích vůbec nemluvím.

Treba vzdy pripisat "podla mna" lebo ziaden dokaz o blude nevidim, tak to neprezentuj ako dolozeny fakt.
  • AshaG napsal(a):

Náboženství - jakákoliv - jsou vždycky z velké části bludy, což popisuje zrovna Martin docela trefně. O církvích vůbec nemluvím.

Podle mne taky :-)
  • Obranná strategie pro (blízké) budoucí krizové scénáře
    To slovo "obranná" je ironie žejo :)
    Připomíná mi to kapitolu Alexandr Veliký z Čapkovy Knihy apokryfů, z níž kousek odcituju:
    Snil jsem jen o hrdinství a velikosti; měl jsem už za sebou vítězství nad Thrákií a myslel jsem, že táhnu v čele svých Makedonců a Helénů proti Dariovi jen proto, abychom se ozdobili vavřínem, hodni svých předků, jež opěval božský Homér. Mohu říci, že jsem svému ideálu nezůstal nic dlužen ani u Chaironeie, ani u Granika; ale dnes posuzuji hodně jinak politický význam svých tehdejších akcí. Střízlivá pravda je, že naše Makedonie, jakžtakž spojená s Řeckem, byla tehdy od severu stále ohrožována těmi barbary Thráky; mohli by nás napadnout v nevhodné chvíli, jíž by pak Řekové využili k tomu, aby zrušili své smlouvy a odtrhli se od Makedonie. Prostě bylo nutno pokořit Thrákii, aby Makedonie měla krytý bok v
    případě řecké zrady. Byla to holá politická nutnost, milý Aristotele; ale tomu váš žák tehdy ještě dost nerozuměl a oddával se snům o achillovských činech.
    Dobytím Thrákie se naše situace změnila: ovládali jsme celé západní pobřeží Egejského moře až po Bospor; ale naši vládu nad Egejským mořem ohrožovala námořní moc perská; zejména
    stanuvše nad Helespontem a Bosporem, octli jsme se v povážlivé blízkosti mocenské sféry perské. Dříve nebo později musilo mezi námi a Persií dojít k boji o Egejské moře a volnou plavbu
    pontickými úžinami. Naštěstí jsem udeřil dříve, než se Darius mohl připravit. Myslel jsem, že jdu ve šlépějích Achilleových a budu pro řeckou slávu dobývat nového Ilia; ve skutečnosti, jak vidím dnes, šlo o naprostou nutnost odrazit Persii od Egejského moře; a já ji odrazil, drahý učiteli, tak důkladně, že jsem obsadil celou Bithynii, Frygii a Kapadocii, vyplenil Cilicii a zastavil se až v Tarsu. Malá Asie byla naše. Nejenom stará Egejská louže, ale celý severní břeh moře Středozemního čili, jak my říkáme, Egyptského byl v našem držení.
    Řekl byste, můj milý Aristotele, že nyní bylo plně dosaženo hlavního politického a strategického cíle, totiž konečného vyřazení Persie z helénských vod. Avšak dobytím Malé Asie nastala nová
    situace: naše nové břehy by mohly být ohroženy od jihu, to jest od Fénicie nebo Egypta; odtud by Persie mohla dostávat posily a materiál k dalšímu válčení proti nám. Bylo tedy nevyhnutelno
    obsadit břehy tyrské a ovládnout Egypt; stali jsme se tím pány celého pomoří, ale zároveň s tím vyrostlo nové nebezpečí: že by se Darius, opřen o svou bohatou Mezopotámii, vrhl do Sýrie, a tím by odtrhl naši egyptskou državu od naší maloasijské základny. Musil jsem tedy zdrtit Daria stůj co stůj; podařilo se mi to u Gaugamel; jak víte, padly nám do klína Babylón i Susa, Persepolis i Pasargady. Tím jsme ovládli Perský záliv; abychom však tuto novou državu
    ochránili proti možným nájezdům ze severu, bylo nutno vypraviti se nahoru, proti Médům a Hyrkánům.

A tak dále a tak dále. Vždycky si to žádala "politická nutnost"
  • A podobně jsi absurdně odvodil i zbytek. To nebylo ublíženecké a nesmyslné? Tak jaké to bylo? Inteligentní a prozíravé?
    Samozřejmě že vše měla být karikatura tvých názorů, které považuji za směšné - zabila bych člověka co mi přejel psa; voják, který musel narukovat a bránil svou zemi je vrah, pokud zabijete člověka, který vám vykrádá auto tak v poho, zrušila bych všechna náboženství atd.

Jestli mé poznámky jsou ublížené a hloupé? Nevím. Můj pohled je dost subjektivní. Ať to soudí jiní, pokud nemají na práci nic lepšího než číst tyhle plky.
  • Lidé, kteří věří v něco, pro co nemají racionální ospravedlnění, nazýváme různými jmény. Je-li jejich víra velmi rozšířená, říkáme jim "věřící"; jinak to jsou "blázni", "šílenci" nebo "pomatení"... Klíč k duševnímu zdraví očividně spočívá v počtu. I přesto je pouze historická náhoda, že v naší společnosti považujeme za normální, když někdo věří, že Stvořitel vesmíru slyší vaše myšlenky, ale věřit, že s vámi komunikuje morseovkou vyťukávanou kapkami deště na okno ložnice, se rovná duševní poruše. Takže věřící obyčejně šílení nejsou, i když jejich víra úplně šílená je.
    (S. Harris)
  • Je to tak. Navíc se pod záminkou náboženství vedla drtivá většina válek našich slavných dějin.
  • Chmure - byla to karikatura nesprávným směrem - vynechal jsi třeba, že jsem napsala, že bych byla schopna zabít v afektu toho člověka, co přejel psa, který byl mým nejlepším přítelem v mládí, kdy jsem žádné přátelé neměla....bylo mi 16 a na místě bych ho zabila bez skrupulí.
  • AshaG napsal(a):

Je to tak. Navíc se pod záminkou náboženství vedla drtivá většina válek našich slavných dějin.

Proč ten minulý čas ? :-) jako záminka se to používá stejně tak úspěšně i dnes....
  • Navíc se pod záminkou náboženství vedla drtivá většina válek našich slavných dějin.
    A já myslel, že to byla touha po moci a bohatství a Bůh byl dobrá zástěrka.
    vynechal jsi třeba, že jsem napsala, že bych byla schopna zabít v afektu toho člověka, co přejel psa, který byl mým nejlepším přítelem v mládí, kdy jsem žádné přátelé neměla....bylo mi 16 a na místě bych ho zabila bez skrupulí.
    Vynechal jsem to, protože jsem o tom nevěděl. Ale i tak by to nic neměnilo.
  • Chmur napsal(a):

Navíc se pod záminkou náboženství vedla drtivá většina válek našich slavných dějin.
    A já myslel, že to byla touha po moci a bohatství a Bůh byl dobrá zástěrka.
    chmure - ano u těch navrchu a propaganda pro masy zněla ve jménu náboženství....copak si opravdu myslíš, že náboženští vůdcové jsou skutečně věřící? Respektive většina? Většina z nich je naopak jako Stařec z Hory.....taky jsem psala, že náboženství je nejlepší zžpůsob jak ovládat široké masy obyvatelstva a nejvhodnější jsou k tomu monoteismy.

Vynechal jsi to proto, že nikdy pořádně nečteš a nikdy se nezamýšlíš a nehledáš souvislost. Psala jsem, že v afektu - dohledej si to a pro změnu přečti!

ve skutečnosti je to asi to, co ti vlastně vyčítám - nepřečteš si příspěvek celý, vlastně všechny příspěvky ve správné posloupnosti, neroztřídíš si to do souvislostí a logické posloupnosti a pak vypálíš od boku. Nikdy se nezeptáš když váháš....nebo co já vím nikdy neváháš a to je nebezpečnější.
  • Jarla napsal(a):

Ariane - v tom případě jsi 1. měl myslet na budoucnost jinak než jako na kariéru žoldáka, 2. nejsi schopen naučit se jinou práci, nejsi ochoten to zkusit nebo se ti to prostě líbí.
    A celkově odpovídáš na otázku co je voják - vždy je to agresor ať je na kterékoliv straně, že..

No ono...jak bych to řekl...prostě některé vzdělání prostě jinak neuplatníš a pokud už narukuješ, skáčeš jak druzí pískaj.

Ale jednoduše. V dvanácti jsem se musel postarat o sestru a moje vzdělání do sedmnácti stálo za M-70 (rozborku zvládám excelentně, matematika atutomatické palby nic moc :). Až v osmnácti jsem si mohl dodělat papírové vzdělání na plzeňské bázi (až na to že já jsem to uměl) a další směřování se ubíralo tím co potřebovala armáda a v čem jsem byl doopravdy dobrý. IT neovládám, na managera nemám praxi, na záchranáře papír. Na další vejšku peníze.

Ok, co bys mi nabídla za práci?
    Občan ČR, národnost kosovský Srb
    Věk: 28 let
    Vzdělání: VŠ Bc. - zaměření "Mezinárodní vztahy a diplomacie"
    Nyní na soukromé bázi si dodělávám Mgr.
    Prověrka: PT/NATO+UN
    Praxe:
    3 roky bojový medik
    6 let Analytik a bezpečnostní pracovník při odloučeném pracovišti GŠ AČR
    Rok a něco Sekční vedoucí v oblasti interní bezpečnosti státu a koordinace IZS při odloučeném pracovišti GŠ AČR
  • který byl mým nejlepším přítelem v mládí, kdy jsem žádné přátelé neměla....bylo mi 16 a na místě
    Kde je tohle napsané?
    ve skutečnosti je to asi to, co ti vlastně vyčítám - nepřečteš si příspěvek celý, vlastně všechny příspěvky ve správné posloupnosti, neroztřídíš si to do souvislostí a logické posloupnosti a pak vypálíš od boku.
    Aha. Tak v tom případě se omlouvám. Zase mě zradila ta zatracená logika. Promiň.
    Kéž tě už nikdy nikdo neokrade, v zájmu svého vlastního zdraví.
    Mír s tebou.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi