Kecáliště

1303133353655

Komentáře

• Amanita napsal(a):

Pokud bychom žili v komunitě a brali si opět jen příslušníky vlastního národa, tak bychom stále byli příslušníky toho národa a to dokonce i úředně.
    No, to je ten prúser multi-kulti a ako by to nemalo byť.

Já přece neříkám, že to tak má být...jen naznačuji, že přesně tak to dělají cigáni. Naopak jsem o pár dní dříve uváděla, že když přijdeš do jiné země, kde hodláš bydlet a požívat výhod jejich společnosti a právního systému, tak jsi přinejmenším morálně povinen/a se přizpůsobit kuluře a naučit se plynně jazyk slovem i písmem a ctít zákony dané země.
    Když máš vybrat jestli zachráníš svého psa nebo dočista cizího člověka, tak máš taky vybráno a nebude to člověk, když se nikdo nedívá
    Viem si predstaviť, že to nebude človek, ani keby sa dívali. Ale záchrana/nezáchrana je rozdiel od zabitia z pomsty.
    A opět - já neříkám a netvrdím, že má člověk dělat to či ono. Já jsem psala, že můj pes pro mne byl nejlepším přítelem a jeho život jsem si cenila více než života mnoha lidí a toho, kdo mi ho zabil (popsala jsem okolnosti) bych v afektu na místě zabila. Já to nenastoluji jako článek zákonníku - já to oznamuji, že tak bych se zachovala v dané situaci já. A ano zřejmě bych to udělala i kdyby se to stalo třeba znova....netuším. Já nežádám, abyste se mnou souhlasili.
    Jen bych asi toto nenazývala přímo pomstou - tu si člověk plánuje - toto by plánované nebylo (ovšem zde jde jen o slova a rozdílně chápané významy).

Boží blud se musí číst pomalu a postupně ....vadí mi, že to je adresováno primárně na američany - je to poněkud kulturně rozdílné. Ovšem je to přinejmenším velmi zajímavé z mnoha ohledů ať už člověk souhlasí s něčím nebo s více věcmi.

Boží blud mám ešte len v pláne.
    Boží blud se musí číst pomalu a postupně ....vadí mi, že to je adresováno primárně na američany - je to poněkud kulturně rozdílné. Ovšem je to přinejmenším velmi zajímavé z mnoha ohledů ať už člověk souhlasí s něčím nebo s více věcmi.
  • Amanito - však myslím zrovna v sobeckém genu je i objasněno, proč jsou nám zrovna nejbližší příbuzní - či-li šimpanzi často tak nesympatičtí. Přiznám se, že ani já je nemám moc ráda jako druh....:-) Ale samozřejmě to není něco jako nemám ráda komáry :-D
  • Jarla napsal(a):

Jitko či Judito, to že v dachau byly katolické mše znamená, že byl tento koncentrák veden katolíky a že to bylo v souladu se státním přesvědčením a požehnáním....opravdu si myslíš, že tam světili katolické mše pro zájemce, jen proto, že tam bylo pár katolíků a žádné jiné náboženské skupiny nebo co?

To teda neznamena, vacsina katolikmi nebola, bolo to kvoli vaznom.

Dachau also served as the central camp for Christian religious prisoners. At least 3,000 Catholic priests, deacons, and bishops were imprisoned there.

Neviem, preco si taka zaujata voci katolikom, ale na historii som sa naucila brat vsetko racionalne a nie emocionalne
  • Jak už řekl Chmur, vymývadlem se může v případě potřeby stát cokoliv. Občas lidé přijdou s něčím novým, ale většinou sahají po tom starém a osvědčeném. Třeba taková "pravidla k obsluze výtahu" jsou sice poměrně neotřelá, ale nenabízejí zdaleka takový "tvůrčí" prostor, a to už nemluvě o možnostech uplatnění např. mezi Eskymáky.

@Jarla: Lidé dělají, co jim dovolíš. Cikáni žili po staletí způsobem života, který při současné hustotě obyvatel už provozovat nelze. To, že nad běžnou prací se dnes všeobecně ohrnuje nos a polovina národa si prodává dokola jednu krabici od bot, předstírá studium, či vymýšlí stále nesmyslnější byrokracii je vážným problémem celé společnosti. Vinit z toho konkrétní skupinu jen proto, že se zatím naučili akorát opírat o lopatu a vyšší úroveň abstrakce téhož nezvládají, je liché.

Kdysi ušlechtilá snaha ušetřit si dřinu hnala vývoj společnosti až do chvíle, kdy už jsme líní zvednout prdel a vynést koš s vlastními odpadky, zatímco žereme geneticky zmutovanej ksindl z plastovejch krabic a nadáváme před obrazovkou na to, jak je život zlej. Lidi sice podvědomě cítí, že to dál nejde, ale ono to vždycky jde, až do chvíle, kdy si rozbijeme hubu kvůli té energii, bez které ony "zázračné" stroje přinášející nám pohodlí nefungují. V tomhle má bohužel Arianus pravdu.
  • Ugla: Však Zima (teda pád říše západní) se blíží. Přijdou barbaři a cyklus může začít nanovo.
  • Dočetl jsem se že Martin zdělil plány na zbytek serie _ posledni dvě knihy - Benioffovy a Weissovy v případě že by umřel. Nevíte co je na tom pravdy ?
  • Co se týče vašeho armádního sporu zde: Kdyby se mi někdo vloupal do baráku bez milosti bych ho odstřelil. Ženy a děti s vestami s dynamitem jsou regulerní cíle. Zabijete jednoho aby jste zachránili ostatní. Jinak trochu mi vadí bezmyšlenkovité poslouchání rozkazů. Někdy to prostě jinak nejde ale jsou situace kdy by měli vojáci raději projevovat trochu samostatnosti místo jejich "Ano pane". Spory cizích zemí: Myslím že ani my, ani žádná jiná země nemá právo se plést do sporů někde jinde. Když mají někde diktaturu nebo komunismus nemáme právo tam jet s puškami a cpát jim "demokracii" (která je úplně stejně špatná jako kterýkoli jiný režim jen se o tom může mluvit, a dokud mohou lidi mluvit nebudou nic dělat). Je to jejich věc a tohle zasahování nepřinese nic dobrého. Jo a pokud bych byl v situaci já / někdo jiný, zachránil bych sebe. Co se týče náboženství všechny bez výjimky bych zakázal (ale ono to určitě nějak JDE stačí chtít). Pak jsou tu akorát magoři co zabíjí hromady lidí ve jménu naivní a nesmyslné představy že půjdou do jakéhosi "ráje", k racionálním argumentům dokazující mylnost jejich víry jsou absolutně hluší (létající kůň Burak (islám); knížka kterou napsal Mojžíš a ve které je zachycena i jeho smrt (jak když jí sám napsal?)) a podobné bludy přijdou normálnímu člověku k smíchu ale oni opravdu najdou lidé kteří tomu věří. A pak to špatně dopadá... Arianusi(y?): Nedej se. Držím ti palce.
  • Zabijete jednoho aby jste zachránili ostatní.
    Ostatní jsi vystavil v nebezpečí tím, že ses začal cpát někam, kam nepatříš a nemáš tam co dělat.
  • podobné bludy přijdou normálnímu člověku k smíchu ale oni opravdu najdou lidé kteří tomu věřít
    Mohu znát tvoji definici normálního člověka?

Nechci dělat obhájce náboženství (křesťanství - tomu jedinému na rozdíl od zdejších slovutných teologů, kteří zřejmě přečetli korán v originále a pak si k tomu loupli Bhagavadgítu, aspoň trochu rozumím a prožil jsem si to), ale to že si někdo špatně vyloží písmo nebo ho zneužije k páchání nějakých zvěrstev nedělá z Nového zákona nebo víry v Boha něco špatného a z věřících bandu trotlů. Mám totiž pocit, že většina lidí zde považuje pravdu (jak vše funguje) za to nejdůležitější, ale podle mě to tak není.
  • Everett Young napsal(a):

Co se týče náboženství všechny bez výjimky bych zakázal (ale ono to určitě nějak JDE stačí chtít).

Na jednu stranu píšeš, že narušovat řežim nějaké země nemáme právo, ale na druhou by ti přišlo v pořádku takovýmto způsobem zasáhnout do jejich kultury?
  • Pro ty, kteří by zloděje bez milosti odstřelili či umlátili železnou tyčí člověka, který jim přejel psa: rozumím té strašné frustraci , že člověku je ukřivděno, ublíženo a on se nedovolá pomoci. Chápu Jarlu, že nechat se okrást může být pro někoho existenční otázka - kdo to neprožil, nepochopí ten stav na hraně, kdy Vás další rána může zlomit. Aleje tady jedno nebezpečí - pokud tenhle způsob řešení konfliktu přijmeme jako normu a jako normu přijmeme, že i naše rodina je hodnota nejvyšší, včetně zvířat, musíme se už napořád snažit, aby jsme to byli my, kdo má tu nejdelší a nejtěžší tyč, kdo si narodí největší rodinu na svoji obranu ( a tady se, milá Jarlo, agresivní psychopatický manžel může hodit, když mu porodíš smečku stejně agresivních synků). Ve svých očích jsme totiž my ti nejspravedlivější, ti co stojí na té správné straně, ale někdo jiný nás klidně může vidět jako smečku panchartů, kteří si neoprávněně stavíme dům tam, kde před padesáti lety stával dům jejich rodiny, kteří jim zabíráme pracovní místa atd. Co bys, Jarlo, dělala, kdyby Tvoje dítě , z mladické blbosti a neopatrnosti přejelo cizího psa? Chápu, že bys to neschvalovala, ale asi by Tě moc v klidu nenechalo, kdyby týpek rozlítostněný ztrátou svého miláčka odpráskl tvého potomka. V té chvíli by se jedna ze základních stavebních kamenů naší civilizace,a to, že lidský život má určitou vyjímečnou hodnotu, mohl hodit.
  • Kdyby lidé náboženství ke svému životu nepotřebovali (jako předmět víry v něco; a v neposlední řadě jako "obranu" ze strachu před smrtí), tak by si ho nevymysleli.
    Nicméně jako prostředek k ovládání mas slouží dost dobře.
  • Mohu znát tvoji definici normálního člověka?
    Ovšem že můžeš. Myslím tím racionálně uvažujícího člověka který věří vědecky podloženým výzkumům a výpočtům. Upřednostňuje vědu před náboženstvím, rozum před citem. A hlavně musí dokázat dělat odpovědná s správná rozhodnutí. př. (zrovna nedávno probíráno ve zprávách) do domu vnikly ti zloději, majitel střelil jednoho z nich kuší. Správné rozhodnutí. Jakou šanci by asi měl jeden proti třem při přímé konfrontaci beze zbraně? Tohle bylo jednoznačně pro danou chvíli rozumné a správné řešení.

Za rozebírání náboženství se omlouvám, v tomto ohledu bychom se zde akorát pohádali není dobrý nápad to zde řešit.
  • Jarla napsal(a):

Nejprve jsem napsala křesťani a opravila to na katolíci, páč jsem uvažovala o jisté části - byla to chyba a uznala jsem, že to je křesťani x židi. A že jsem psala, že to bylo udáváno jako propagandistický motiv na tom si trvám a že to bylo motivem v koncentrácích na tom si trvám taky - nevidím rozpor :-)

A jak vysvětlíš, že do koncentráků byli umisťováni i katoličtí kněží?

• Ovšem že můžeš. Myslím tím racionálně uvažujícího člověka který věří vědecky podloženým výzkumům a výpočtům. Upřednostňuje vědu před náboženstvím, rozum před citem.
    :-)))))))
    Správné rozhodnutí. Jakou šanci by asi měl jeden proti třem při přímé konfrontaci beze zbraně?
    Vynikající. Může si to správné rozhodnutí leštit až mu napaří těch 16 let. Hlavně že použil zdravý rozum, vše racionálně vyhodnotil a zvážil a nenechal se ovládnou emocemi.
    Nechci, aby to vypadalo, že chci toho muže nějak soudit. To v žádném případě. Média sice vypustila různé informace, ale jak to bylo doopravdy nevím já ani nikdo zde.
  • Véfo....docela snadno - hned jak mi zodpovíš, proč tam byl hned na začátku války byl odveden syn německého legionáře :-D
  • :-)))))))
    Můžeš mi prosím osvětlit co je na tom tak úsměvného?
  • Véfo....docela snadno - hned jak mi zodpovíš, proč tam byl hned na začátku války byl odveden syn německého legionáře :-D
    Velká část rodiny mého dědy (Němec) se tam dostala, protože 1. verze - zaměstnávala v obchodě žida 2. verze (pravděpodobnější) - přestoupila tehdejší zákony, asi nějakej obchod na černo či co
  • Můžeš mi prosím osvětlit co je na tom tak úsměvného?
    Promiň, ale tvá definice mi přišla směšná.
  • Chmure - no třeba - důvody jsou nejrůznější - to je právě ono...tak proč se Véfa tak naivně ptá.....
  • Jarlo, ptám se proto, že z tvých příspěvků vyznívá, že si myslíš, že druhá světová válka byla konfliktem mezi křesťany a židy, což je hloupost.
  • Véfo, v tom případě doporučuji přečíst všechny příspěvky podrobně, a pak podsouvat názory těm, co říkají něco trochu jiného :-)
  • Everett Young napsal(a):

Co se týče náboženství všechny bez výjimky bych zakázal (ale ono to určitě nějak JDE stačí chtít). Pak jsou tu akorát magoři co zabíjí hromady lidí ve jménu naivní a nesmyslné představy že půjdou do jakéhosi "ráje", k racionálním argumentům dokazující mylnost jejich víry jsou absolutně hluší (létající kůň Burak (islám); knížka kterou napsal Mojžíš a ve které je zachycena i jeho smrt (jak když jí sám napsal?)) a podobné bludy přijdou normálnímu člověku k smíchu ale oni opravdu najdou lidé kteří tomu věří.

Si mi pripomenul Johna Lennona. Pri krste Diabolského bieleho albumu sa John Lennon vyjadril: "Kresťanstvo zanikne, rozpadne sa a zmizne. Nepotrebujem o tom ani diskutovať. Slovom mám pravdu a história to potvrdí.Sme už populárnejší ako Ježiš Kristus. Neviem, čo zanikne skôr - rock či kresťanstvo."
    Btw aj podla Stareho zakona Mojzis napisal len urcite casti.
  • Kdyby lidé náboženství ke svému životu nepotřebovali (jako předmět víry v něco; a v neposlední řadě jako "obranu" ze strachu před smrtí), tak by si ho nevymysleli.
    To není obrana. Totéž by se dalo říct třeba o nacismu.
  • Nerád prerušujem vašu niekoľkostranovú debatu, ktorú som ani nečítal, pretože to bolo na mňa moc odborné, ale...

...Už tu kdesi bol taký "kvíz", cez ktorý ste sa mohli dozvedieť, aký ste rod podľa vlastností. Čo takto niečo podobné podľa znamení zverokruhu?

VODNÁR
    Pomáha levovi, avšak len omylom. Je pevný v tom, čo chce, obchodník.
    FREY (sebecký lord Walder Frey)

RYBY
    Prelietavé, so zmyslom pre rodinu, vždy splnia povinnosť, ktorá je im udelená.
    TULLY (obetavá lady Catelyn Tully)

BARAN
    Bojovný, žije a vydobije si to, čo je jeho, bude mať pomstu.
    STARK (tvrdohlavý kráľ Robb Stark)

LEV
    Chce sa predvádzať, verí svojej sile.
    LANNISTER (svojský ser Jaime Lannister Králokat)

BÝK
    Pôžitkár, užíva si život, holduje alkoholu.
    BARATHEON (pôžitkársky kráľ Robert Baratheon)

ŠKORPIÓN
    Šedé eminencie, pomstychtivý.
    MARTELL (pomstu chystajúci lord Doran Martell)

STRELEC
    Chápavý, čestný, otvorený svetu.
    ARRYN (čestný lord Jon Arryn)

PANNA
    Ostýchavý, chce sa neustále zlepšovať, oplývajúci krásou.
    TYRELL (ostrieľaná a prekrásna lady Margaery Tyrell)

KOZOROŽEC
    Má ciele, ktoré chce dosiahnúť násilím i bez neho.
    GREYJOY (cieľavedomý kráľ Balon Greyjoy)

BLÍŽENCI
    Spoločensky nadaní, dobyvatelia, navzájom (miestami až príliš) dobré vzťahy, dobré vzťahy aj v rodine (miestami až príliš).
    TARGARYEN (rodinný princ Rhaegar Targaryen)

RAK
    Vedia zhodnotiť situáciu, nepridávajú sa na žiadnu stranu, slúžia.
    BRATSTVO BEZ PRAPORCOV, NOČNÁ HLIADKA, CITADELISTI (komandérsky lord veliteľ Joer Mormont)

VÁHY
    Spolupracujú, vedia dobre vyjednávať.
    MALÁ RADA (prefíkaný lord Petyr Baeliš)
  • Já NEJSEM žádná mrtvola!
    V jednom "testu" mi vyjde Ned, tady mi přiřknou Jona Arryna... Já nehraju!!!
  • Lord Gepeto: tak ja mam potom strieborne vlasky :)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Já NEJSEM žádná mrtvola!

:D xD To máš blbé
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Já NEJSEM žádná mrtvola!

Mozno preto, ze mas vyhynute zviera miesto fotky, karma nepusti :D
  • Hildegarda napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

Já NEJSEM žádná mrtvola!

Mozno preto, ze mas vyhynute zviera miesto fotky, karma nepusti :D
    :D +1

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi