ty jo, já bych to asi nedala. ale kupříkladu moje teta je ochotná si koupit ultradrahé lodičky, ve kterých téměř nejde udělat krok, protože to vypadá sexy, když sedí na baru a kýve nohou :D
brbr - to jde jen o zvyk :-) Využít toho, že jsi ženská je příjemné a chlapi taky nepřijdou zkrátka, protože po střetnutí s tebou má dojem, že tento den není ztracený a vůbec je celý nějaký hezčí....že ještě jsou ženské, za kterými stojí za to se otočit a ne jen ty bezpohlavní osoby v šechny stejně oblečené a obuté s namalovaným obličejem bez výrazu, které bezmyšlenkovitě míjí cestou do práce a z práce.....
no já nevím, podle mě je to tak padesát na padesát. na jednu stranu má Jarla pravdu, na stranu druhou mě práce v čistě mužském kolektivu přesvědčila, že chlapi jsou, co se týká oděvu slepejši. a teď nemyslím, že by si nevšimli, co mám na sobě já (obvykle montérky :), ale oni si toho nešimnou ani u fakt vyfiknutých slečen a dívek. :)
brbr - právě v chlapském kolektivu nejlíp zjistíš, na co chlapi reagují...na takové "vyfiknuté" slečny, jak tu třeba dala Krisa nee - to není oblečení, kterého by si všimli. To totiž nejsou hezky oblečené ženské - jenom módně oblečené ženské a to je sakra rozdíl. Chlapi reagují na archetypy. Jako je například ten štíhlý elegantní podpatek, který pokračuje kotníčkem a lýtkem v tělové punšočce a ztrácí se pod okrajem sukně šatů či kostýmku.... Na sukni a halenku chlap taky nereaguje. Na to je třeba šaty nebo kostýmek - žena musí být hezky sladěná nejlépe v jedné barvě nebo ve dvou kontrastních. Taky spolehlivě reagují na dlouhé vlasy (dlouhé znamená po zadek). A lepší než krátká sukně jsou dlouhé šaty s rozparkem do půl stehna :-)) fascinovaně budou sledovat, jestli nezahlídnou kolínko....a přitom si nevšimnou, že kolem chodí ženské se sukněma nad kolena :-) Přijď do práce v jasně červených saténových šatech po kotníky, s rozparkem a střevíčkách na podpatku a všimnou si všichni ;-)
No tak jsou občas situace, kdy to neregistrujeme (jako u fotbalu, hokeje apod.), ale na ulici ze za montérkama obvykle neotáčíme. BTW to Jarla řekla přesně (i když s tou krátkou sukní nesouhlasím, to je na mě absolutně spolehlivý zabíradlo), oblečená podle módy nerovná se oblečená podle chlapskýho oka. My oceňujeme základní linie a křivky postavy, žádný serepetičky okolo :)
Jak by to mělo vypadat, je třeba na tomto, již poměrně letitém fotu:
To totiž nejsou hezky oblečené ženské - jenom módně oblečené ženské a to je sakra rozdíl.
Tak s tímto zásadně nesouhlasím! Otázka vkusu (co je hezké a co není hezké) je velice individuální. Co považuji já za hezké, se někomu líbit nemusí, a naopak. Já například nesnáším tělové punčochy (prostě to nevypadá jako tělo), špičaté boty, silikonová ramínka (je to vidět), šaty typu korzet+šlehačka a neupravené vlasy, ale že bych někomu řekla, že to není hezké nebo přímo ošklivé, to bych si nikdy nedovolila. A neoblíkám se proto, aby se to líbilo někomu jinému (otáčel se, nosil mi kufry), ale aby se to líbilo mně! A to není póza, to tak prostě je.
hm, to jsem si vzpomněla, že mě kolemjdoucí pán vytáhl z díry, i když jsem byla v montérkách. ale prý se chvilku bavil tím, jak se snažím dostat ven (bylo to uprostřed frekventované křižovatky tak dva metry hluboko).
Krisa: Chyba, jíž se dopouští množství ženskejch - oblíkat se pro jiný ženský :) Kamarád (taky matematik jako ugla) vyprávěl, jak byl jednou na vědecký konferenci v Paříži (matematika+biologie), kde bylo samo řada doktorantů z evropskejch zemí. Celýmu tomu vévodily dvě holky, Dánka a Španělka, přičemž Dánka jsa ze severské země byla nasáklá mnoha pochybnými názory na postavení žen a pod., zatímco Španělka uměla využívat tradičních ženských zbraní. Končilo to nějakou slavností, na níž obě přišly patřičně vymóděny, přičemž Dánka prý měla jakési šaty podle poslední módy, samý prošívání a skládání a kdesicosi, dost prej hrozný, zatímco Španělka měla velice jednoduché šaty tvaru princezna. Hádejte, který z nich patřil večer a kdo vrhal kyselý pohledy :))
Kriso - ale to Ti nikdo nebere a nejmíň já. Pouze jsem komentovala chlapský všeobecný názor a vkus. Uváděla jsem to v souvislosti čeho si průměrný chlap všimne a čeho ne. a samozřejmě s tebou souhlasím, že silikonová ramínka jsou ošklivá a nevkusná stejně jako když je vidět pod oblečením podprsenka nebo její ramínka - je to nevkusné....buď na to mám a nenosím ji, aby to vidět nebylo a nebo na to nemám a obleču si něco jiného, pod čím to vidět není....boty s dlouhou špičkou se mi taky nelíbí - k mým osmičkám netřeba dodávat centimetry navíc, ale kulatá zas vypadá jak bufy - to taky neberu, takže něco mezi - absolutní klasika. a korzetový živůtek se sukní v jiné barvě se mi taky nelíbí ani omylem - pokud to znamená ta šlehačka.....
flanker.27: Já se neoblékám pro jiný ženský, já se olékám pro sebe. Nezajímá mě, co je poslední móda (vlastně to asi ani nevím), nosím to, co se mi libí. Jarla: OK, tak to jo :). Chlapský všeobecný vkus neznám a ani mne nijak moc nezajímá. Šlehačka je např. toto:
Flanker: Ale my občas (no, asi jen občas ) máme na práci a na srdci jiný věci, než okouzlovat pány. A radši v létě oblíknu tílko a lehoučkou kolovou vlající sukni, která mě příjemně hladí po nohou a pohodlný sandálky , ve kterých můžu balancovat po obrubníku, než abych se pařila v nějakých korzetových šatičkách a klopýtala na jehlách.
Krisa: No, celkem bych si zrovna týhle šlehačky líznul :)Sakra edit prosím nechápat dvojsmyslně Isca: Však to co popisuješ zní docela nadějně :) Dám sem eště teda takovej letní příklad, takhle Eliška vylezla na Sněžku:
flanker.27: O slečně nebyla zmínka (ikdyž ta solárková oranžovo/hnědá ve mně evokuje smažená kuřecí křídla) :) Ale ty šaty jsou prostě nevkusný, to mi nikdo nerozmluví (barva, materiál, provedení).
Komentáře
Jak by to mělo vypadat, je třeba na tomto, již poměrně letitém fotu:
Já tak mohu přihodit tuhle bez bot :-))
a něco pro Jarlu: http://ona.idnes.cz/foto.aspx?c=A120507_143309_modni-trendy_sck
Kamarád (taky matematik jako ugla) vyprávěl, jak byl jednou na vědecký konferenci v Paříži (matematika+biologie), kde bylo samo řada doktorantů z evropskejch zemí. Celýmu tomu vévodily dvě holky, Dánka a Španělka, přičemž Dánka jsa ze severské země byla nasáklá mnoha pochybnými názory na postavení žen a pod., zatímco Španělka uměla využívat tradičních ženských zbraní. Končilo to nějakou slavností, na níž obě přišly patřičně vymóděny, přičemž Dánka prý měla jakési šaty podle poslední módy, samý prošívání a skládání a kdesicosi, dost prej hrozný, zatímco Španělka měla velice jednoduché šaty tvaru princezna. Hádejte, který z nich patřil večer a kdo vrhal kyselý pohledy :))
a samozřejmě s tebou souhlasím, že silikonová ramínka jsou ošklivá a nevkusná stejně jako když je vidět pod oblečením podprsenka nebo její ramínka - je to nevkusné....buď na to mám a nenosím ji, aby to vidět nebylo a nebo na to nemám a obleču si něco jiného, pod čím to vidět není....boty s dlouhou špičkou se mi taky nelíbí - k mým osmičkám netřeba dodávat centimetry navíc, ale kulatá zas vypadá jak bufy - to taky neberu, takže něco mezi - absolutní klasika. a korzetový živůtek se sukní v jiné barvě se mi taky nelíbí ani omylem - pokud to znamená ta šlehačka.....
Jarla: OK, tak to jo :). Chlapský všeobecný vkus neznám a ani mne nijak moc nezajímá. Šlehačka je např. toto:
Isca: Však to co popisuješ zní docela nadějně :)
Dám sem eště teda takovej letní příklad, takhle Eliška vylezla na Sněžku: