nevada, takže už dopozerané? som sa trochu stratil.... naposledy sme tuším riešili, že ideš do finále.
celkovo musím povedať, že trošku to bolo slabšie, nefungovala mi tak dobre hlavná dejová niť. postavy veľmi zaujímavé, rylan stále super, ale trochu stratený. (najmä keď spával v tom bare, to mi prišlo tak trochu vytrhnuté z kontextu, ako keby bol na výlete alebo čo)
tiež mi bolo trochu ľúto, že hlavný "bad gay" trochu vyšumel. mal nástup v štyle Chigurha (no country), ale skončil ako slaboch, podobne Limehouse sa skôr iba naznačoval.
Trailer je pekny, stejne tak bude urcite vizualne pekny i serial, ale tak nejak ocekavam, ze po par zajimavych uvodnich dilech se to zacne placat v tradicnim schematu "nevime jak to dal smysluplne posunout, tak zacneme natahovat a mystifikovat", pricemz vysledek pak bude stat za starou belu. Uvidime co z toho na podzim vyleze.
nevada, takže už dopozerané? som sa trochu stratil.... naposledy sme tuším riešili, že ideš do finále.
celkovo musím povedať, že trošku to bolo slabšie, nefungovala mi tak dobre hlavná dejová niť. postavy veľmi zaujímavé, rylan stále super, ale trochu stratený. (najmä keď spával v tom bare, to mi prišlo tak trochu vytrhnuté z kontextu, ako keby bol na výlete alebo čo)
tiež mi bolo trochu ľúto, že hlavný "bad gay" trochu vyšumel. mal nástup v štyle Chigurha (no country), ale skončil ako slaboch, podobne Limehouse sa skôr iba naznačoval.
Jj, hotovo :) Můžu říct, že řada jako celek se mi líbila skoro jako ta druhá. Několik záporáků zbytečně tříštilo děj, navíc nahradit Mags bylo skoro nemožné. Vývoj albína se mi naopak líbil. Zpočátku sebejistý suverén, kterému se situace začne hroutit pod rukama a tak se to zvrhává v krvavou lázeň. Boyd a Limehouse ponechaní do další série, budiž. U Limehouse jsem čekala větší zapojení, v tomhle bylo asi jediné výrazné zklamání. Na druhou stranu to není klasický zločinec, spíš člověk chránící si "svoje" a zločin má jen jako přivýdělek a nutné zlo. Druhé, trochu menší zklamání byla Winona. Nedostatky mi bohatě vynahradil Raylan - odhodlaný, často nasraný a pořád s rukou na pažbě pistole. A taky Art - pokaždé, když byl na scéně, tak vévodil :)
Trailer je pekny, stejne tak bude urcite vizualne pekny i serial, ale tak nejak ocekavam, ze po par zajimavych uvodnich dilech se to zacne placat v tradicnim schematu "nevime jak to dal smysluplne posunout, tak zacneme natahovat a mystifikovat", pricemz vysledek pak bude stat za starou belu. Uvidime co z toho na podzim vyleze.
pre mňa najslabšia séria, ale stále samozrejme veľmi fajn. súhlas s Artom. možno by to chcelo trochu viac, aby sa zaiskrilo medzi nimi. zdá sa mi, že si odložili z prvého dielu tému tých špinavých peňazí, možno práve to vytiahnu na túto tému. Limehouse sa mi presne páčil preto, že si pozrel svoje, v tomto mal byť trochu ako Mags... no uvidíme... winona - úplny súhlas
Myslíš ty peníze co ve druhé sérii Winona ukradla? To je asi uzavřené. Zdrhl s nimi ten agent, co hlídal depozitář, takže jejich zmizení Raylanovi pomohlo. Art ví, že je tam R. vracel. Nebo něco jiného?
já vim, heade, ale halt se mu síš spokojit s tím, že ne všechny seriály budou dosahovat kvalit Hry a v tom mezidobí je třeba na něco koukat. A náhodou ve finálovém dílu ukázali, že umí amputovat ruce ještě efektněji než ve Hře :-)
Náhodou Justified je super. Dej mu šanci :) Suché hlášky, drsný humor, dusivá atmosféra vidlákova, žádní napomádovaní frajeři, ale věrohodné postavy. Ani hlavní hrdina není neporazitelný superman, ale jen člověk z masa a kostí, který občas dostane přes hubu, občas se nechá přichytit na švestkách, občas má prostě jen kliku a občas se zachová jako blbec, i když jím není. Zdaleka ne tolik akce, jak by se mohlo zdát. A ty rodinné vztahy! A ve druhé sérii je nejlepší pěší honička, jakou jsem kdy viděla :o))
OUAT - nevím, jestli se budu koukat na další sérii. Mám pocit, že stihli říct vše, co měli. Pokud bude ve Storybrooku magie, odpadnou flashbacky. Možná z toho udělají klasický fantasy seriál - něco na způsob Lost Girl, kde místo upírů máme pohádkové bytosti. Ze závěru se mi líbil dráček, akorát se nechal moc lehce odpravit. Robert Carlyle má opravdu charisma. :-)
Ben Nevis: Přesně moje slova. Kupodivu by mi konec téhle série přišel jako dobrý konec celkově. Nechápu, proč to musí dál natahovat. (OK, chápu- sledovanost a prachy... :( )
Tak já předpokládám, že "cílem" OUAT je vrátit se do pohádkového světa. Což se nestalo, proto 2. série, kde se to (snad) stane a zakončí se tím seriál úplně.
Jenže pokud bude zase 22 dílů tak co? Na pouhé vrácení mi to přijde jako moc velké číslo, příběhy hlavních postav máme de facto odvyprávěné, magii mají k dispozici.... Tak co tam těch dvaadvacet hodin budou dělat tak, aby z toho nebyla tisíckrát nastavovaná kaše? Přidávat další postavy? Haló, já jsem baba Jaga, vím, že jste mne za celo minulou sérii na obrazovce neviděli ani jako křoví, ale věřte, že jsme tu byla... :(
MU: Já si myslím, že hlavní děj 2. série se bude točit kolem souboje Zlé Královny/Reginy a Rampelníka/Pana Golda. Ale je to pouze můj soukromý odhad. Druhé sérii dám šanci, pokud bude třetí, tak nevím (asi povytáhnu obočí údivem) :)
Třetí série??? Hmm... Emma si vezme Pinocchia, případně někoho jiného obdivovatele (kdyby jsme se chtěli Augusta zbavit). Pořídí přechytralému Henrymu pár sourozenců. Sem-tam scéna se vzdychajícím seniorským královským párem, bádajícím nad tím, jak moc se milují a jak velké štěstí konečně mají. Nějaký ten záštiplný plán stokrát pokořené Reginy. Párkrát se mihne Rampelník s pološíleným tajemným výrazem a provede pár zdánlivě si "protiřečících" drobností, z nichž v závěru vyplyne velký geniální plán. A zbylé místo vyplníme těmi nepodstatnými- Karkulka, Kloboučník, Popelka, dlouho jsme neviděli Jeníčka s Mařenkou....
MU: Něčeho takového se právě bojím - ikdyž dívat se na Rampelníka a Klouboučníka bych asi vydržela (oba hrají skvěle). Hlavně aby to nedopadlo jako LOST (po 3 sezonach jsem se na to vybodla a loni to sjela po letech všechno naráz a po posledním díle mi zbylo jedno velké WTF) :)
Zrovna Kloboučník mi leze na nervy (i když zahraný je dobře). Předloni jsem si zamilovala toho Deppova z Burtonovy Alenky a jiní se mi prostě (tolik) nelíbí. :) S Rampelníkem souhlasím, a přihodila bych ještě Storybroockou Reginu.
V seriálech do manželství nikdy žádný vztah nedojde. Naopak, pokud nějaké manželství už existuje, tak ho rozvedou. Takže na druhou sezónu čekám, že Charming a Snow ("you know nothing, Snow") se zase rozhádají a každých 5 dílů budou na FB měnit status. August se bude dvořit Emmě, ale jí přijde moc dřevěný, takže tady se bude měnit status co deset dílů. :-)
Náhodou Howard a Bernaddete se vzali...ovšem jestli to vydrží je otázka a jak to chtějí patlat dál nevím :-) Rozhodně mne to velmi překvapilo právě proto, že v seriálech z toho na poslední chvíli sejde:-)
Komentáře
Můžu říct, že řada jako celek se mi líbila skoro jako ta druhá. Několik záporáků zbytečně tříštilo děj, navíc nahradit Mags bylo skoro nemožné. Vývoj albína se mi naopak líbil. Zpočátku sebejistý suverén, kterému se situace začne hroutit pod rukama a tak se to zvrhává v krvavou lázeň. Boyd a Limehouse ponechaní do další série, budiž. U Limehouse jsem čekala větší zapojení, v tomhle bylo asi jediné výrazné zklamání. Na druhou stranu to není klasický zločinec, spíš člověk chránící si "svoje" a zločin má jen jako přivýdělek a nutné zlo. Druhé, trochu menší zklamání byla Winona. Nedostatky mi bohatě vynahradil Raylan - odhodlaný, často nasraný a pořád s rukou na pažbě pistole. A taky Art - pokaždé, když byl na scéně, tak vévodil :)
Revolution se má teprve vysílat, ne?
zdá sa mi, že si odložili z prvého dielu tému tých špinavých peňazí, možno práve to vytiahnu na túto tému.
Limehouse sa mi presne páčil preto, že si pozrel svoje, v tomto mal byť trochu ako Mags... no uvidíme...
winona - úplny súhlas
Nebo něco jiného?
Suché hlášky, drsný humor, dusivá atmosféra vidlákova, žádní napomádovaní frajeři, ale věrohodné postavy. Ani hlavní hrdina není neporazitelný superman, ale jen člověk z masa a kostí, který občas dostane přes hubu, občas se nechá přichytit na švestkách, občas má prostě jen kliku a občas se zachová jako blbec, i když jím není. Zdaleka ne tolik akce, jak by se mohlo zdát. A ty rodinné vztahy!
A ve druhé sérii je nejlepší pěší honička, jakou jsem kdy viděla :o))
Ze závěru se mi líbil dráček, akorát se nechal moc lehce odpravit.
Robert Carlyle má opravdu charisma. :-)
Hmm... Emma si vezme Pinocchia, případně někoho jiného obdivovatele (kdyby jsme se chtěli Augusta zbavit). Pořídí přechytralému Henrymu pár sourozenců. Sem-tam scéna se vzdychajícím seniorským královským párem, bádajícím nad tím, jak moc se milují a jak velké štěstí konečně mají. Nějaký ten záštiplný plán stokrát pokořené Reginy. Párkrát se mihne Rampelník s pološíleným tajemným výrazem a provede pár zdánlivě si "protiřečících" drobností, z nichž v závěru vyplyne velký geniální plán. A zbylé místo vyplníme těmi nepodstatnými- Karkulka, Kloboučník, Popelka, dlouho jsme neviděli Jeníčka s Mařenkou....
To už je dost materiálu na dalších 22, ne? ;D
S Rampelníkem souhlasím, a přihodila bych ještě Storybroockou Reginu.
August se bude dvořit Emmě, ale jí přijde moc dřevěný, takže tady se bude měnit status co deset dílů. :-)