Právě že všechno je možné a kdo tam bude mít Tonyho Starka v triku Black Sabbath (vážně ho měl na sobě - Black Sabbath nazpívali Iron Man)...tak ho tam bude mít. Kdo to chce přesně podle předlohy bude mít přesně a kdo chce alternativní verzi bude mít něco dočista jiného a je to :-) Nebudeme přece všeci psát totéž ! :-D
Nicméně Martinovi čtenáři by mohli ocenit věrohodnost a dodržení reálií, příběh, který by byl uvěřitelný, a u kterého by si mohli říct - ano, tak se to opravdu mohlo stát.
heavy - to jsem měla říct já :-) Kdybych to řekla já, tak by to vesměs ignorovali, když to řekneš Ty se svým větrem ošlehaným jménem, tak to budou brát na "těžkou" váhu :-))
Nicméně Martinovi čtenáři by mohli ocenit věrohodnost a dodržení reálií, příběh, který by byl uvěřitelný, a u kterého by si mohli říct - ano, tak se to opravdu mohlo stát.
Môžu tam byť spoilery? Aby potom nebol môj príspevok jediný začiernený alebo vyradený .D
Dve otázky už: Môže to byť také, že sa len jemne držať témy? Pretože celý text by bol prakticky o čomsi inom a až nakonci by to bolo tak laicky povedané - v čom by bola časť vtipu :D
Lord Gepeto Illar: Z Bouře to nejsou spoilery, to by se muselo odstupňovat- začernění- Tanec, zašedění-Hostina, zazelenění-Bouře, zarůžovění-Střet a bílou ať nečtou Ti, co neznají ani Hru... ;)
Pamatuji si, že ještě nemáš přečteno, ale pohybuješ se cca. všude, tak bych se nedivila, kdybys něco z Tance pochytil i jako neangličtinář. :)
heavy_head: Já? Já tu nejsem. V tomhle topicu se vůbec nepohybuji. Ani nevím, že existuje. O "soutěži" nemám potuchy. Tak jak bych mohla něco literárnit? ;)
P.S.: Nápad by byl. Teď ještě přihodit čas, trpělivost, udržet konzistenci, určit jasně body A a B (vím spíš to mezi nimi) a možná NĚCO vznikne... ;D
Skoro mám chuť se taky zapojit :-) I když, mám trochu strach, laťka je proklatě vysoko. Mezi zdejšími talentovanými tvůrci si připadám tak trochu jako Brienne mezi finalistkami Miss Amerika.
Ano, zapojte se! Kdo se nezapojí, bude odpojen. :-) Znovu opakuji, zejména pro ty, kteří stále váhají: o nic nejde, jen o zábavu a možnost si trochu počíst. Vše bude anonymní, takže se nemusíte bát, když semtam spácháte nějakou tu chybku v gramatice - to není to podstatné. Důležitý je nápad a chuť vytvořit něco nového, něco svého - a taky pro ostatní.
Tak jsem začal s průzkumem. Jen se chci zeptat jestli je možné setkání Roberta s Wyllou, a jestli Howland a ostatní byli celou dobu s Eddardem.
Proč by to možné nebylo... a i kdyby kniha tvrdila, že v danou chvíli byli někde jinde, tak ti někde jinde mohli být jen dvojníci/muži bez tváře... a nebo tak. Nikdo netvrdí, že a) Martin ví všechno b) připustíme-li že Matin ví, tak libovolná postava, která něco tvrdí už si nemusí pamatovat... (třeba Robert Baratheon míval okna jak výlohu docela často).
Komentáře
Dve otázky už: Môže to byť také, že sa len jemne držať témy? Pretože celý text by bol prakticky o čomsi inom a až nakonci by to bolo tak laicky povedané - v čom by bola časť vtipu :D
Pamatuji si, že ještě nemáš přečteno, ale pohybuješ se cca. všude, tak bych se nedivila, kdybys něco z Tance pochytil i jako neangličtinář. :)
A inak, máš pravdu, niečo s Aegonom, Kevanova smrť, divný koniec Brienne, Dany a jej let na Drogonovi a pod. Len také drobinky.
P.S.: Nápad by byl. Teď ještě přihodit čas, trpělivost, udržet konzistenci, určit jasně body A a B (vím spíš to mezi nimi) a možná NĚCO vznikne... ;D
Edit: Nó, to jsem chtěl slyšet. :-)
Konverzace však probíhala zhruba takto:
Já: Meč! Meč!
Alek: Mlč! Mlč!
:-)
Znovu opakuji, zejména pro ty, kteří stále váhají: o nic nejde, jen o zábavu a možnost si trochu počíst. Vše bude anonymní, takže se nemusíte bát, když semtam spácháte nějakou tu chybku v gramatice - to není to podstatné. Důležitý je nápad a chuť vytvořit něco nového, něco svého - a taky pro ostatní.