Vaše vlastní rodová slova

245

Komentáře

• Krisa napsal(a):

Hildegarda: "Chyťte kapra"? (filmová hláška) :)

...vyprazany kapor iba na Vianoce, aj to so sebazaprenim :)
  • heavy_head napsal(a):

Já těm slovenským příslovím prostě nerozumím. :-)

Ucit sa, ucit sa, ucit sa :)
  • aj keď to nie je pravda, je to dobre vymyslené!
  • Krisa napsal(a):

heapřišel a pronesl: "Co může zmoknout, to může zmoknout."

Na co jste čekali, tohle si nelze vykládat doslovně (jinak by šlo o tautologii bez hlubšího významu)... zřejmý výklad zní "Co může zmoknout" = Věci kterým neuškodí to, že jsou na dešti "to může zmoknout" = tím se netrapte a nechte to zmoknout a zachraňte před deštěm všechno ostatní... Jestli jste ale nad takto jasným sdělením zůstali stát s ústy dokořán, tak to jste moc toho deštináchylného nezachránili... a asi vás nepochválil. :o)
  • Moje slova by byly: Co se má stát, stane se.
    nebo s nadsázkou: Neřeš.
  • Dnes ráno mne moje kočka inspirovala k opravdu originálním rodovým slovům...

MEOW!
  • Arianus napsal(a):

MEOW!

Nová slova Lannisterů, která po matčině smrti zavedl Tommen Baratheon (uznaný jako Lannister).

Případně, pro větší podobnost původním slovům: "Hear me MEOW".
  • "Hear me MEOW"
    To je naprosto nepřekonatelné :-D
  • humorná varianta: "Dobrodružství zdržuje od oběda" (hrozně se mi to líbílo v Hobitovi)
    vážná varianta: "Rozvážní, ale ne zbabělí"
  • Arianus napsal(a):

Dnes ráno mne moje kočka inspirovala k opravdu originálním rodovým slovům...

MEOW!

:D Máš vznešenú mačku
    Arutha2321 napsal(a):

Arianus napsal(a):

MEOW!

Nová slova Lannisterů, která po matčině smrti zavedl Tommen Baratheon (uznaný jako Lannister).

Případně, pro větší podobnost původním slovům: "Hear me MEOW".
    :D
    Hildegarda napsal(a):

heavy_head napsal(a):

Já těm slovenským příslovím prostě nerozumím. :-)

Ucit sa, ucit sa, ucit sa :)
    Náš profesor matiky: Edukovať sa, edukovať sa, edukovať sa...

Niekedy mu rozumiem Edukovať sa, Edukovať sa, Redukovať sa...
  • To záleží, o které části mé rodiny se bavíme. Pokud o mojí prababičce, tak ta by zaručeně měla Proti všem (rozvedená, pracující žena, členka protipolského odboje, předsedkyně spolku přátel žehu :-), pražsko-středočeská část rodiny by měla Povzneseme se výš, na to z jaké bídy pocházeli, to dotáhli na slušná místa (tím myslím třeba vychovatelka v pražské rodině, majitelka krejčovství, starosta rodné vesnice atd., nikoliv místa ve vládě:-)...

Manželova rodina (po otci) má nějaká skutečná slova u erbu vyrytá v hrobce, je to latinsky, ale myslím, že je to spíš citát z bible. Jeho rodina po mamince pocházela z velmi chudé části východního Slovenska, to by ta měli, Kdo uteče, vyhraje :-)
  • Moje babička byla nevlastní dcerou starosty a do jejích současnejch 90 let v ní zůstal dojem, že patří k lepší společnosti, a kdo se narodil třeba v dělnický rodině jí z principu není roven. Když někdy mojí babičku slyšíte na toto téma mluvit, začnete chápat třídní boj.
  • flanker.27 napsal(a):

Moje babička byla nevlastní dcerou starosty a do jejích současnejch 90 let v ní zůstal dojem, že patří k lepší společnosti, a kdo se narodil třeba v dělnický rodině jí z principu není roven. Když někdy mojí babičku slyšíte na toto téma mluvit, začnete chápat třídní boj.

Jak říkala ta moje. Na každýho výš dělník váže konopný provaz :)
  • Baštíme jako kmáni, ale všechno to vysportujeme zkráceně Baštíme, ale sportujeme :D :D
  • Premietala som si zdravé jadro rodiny Marci pánovcov. Naše slová sú jasné- tvdohlaví, ale sladkí
  • Pěkné motto, líbí se mi. ;-)
  • Ve spojení s ikonkou mi to evokuje seriálového Soamse Forsytea (Damiana Lewise) :)
  • House Everett_Young: Účel světí prostředky. (Moje, ne rodiny)
  • U nás doma se říká Sám mám málo a nebo Kdo nekrade, okrádá svojí rodinu. Ale my máme hodně černej smysl pro humor :-D
  • Nevada napsal(a):

Ve spojení s ikonkou mi to evokuje seriálového Soamse Forsytea (Damiana Lewise) :)

kto to, čo to?
  • Marci pan napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ve spojení s ikonkou mi to evokuje seriálového Soamse Forsytea (Damiana Lewise) :)

kto to, čo to?
    This
  • Arianus napsal(a):

Marci pan napsal(a):

Nevada napsal(a):

kto to, čo to?
    This
    :) blink, jasné, poznám
  • Když nad tím tak přemýšlím, tak by se na nás hodilo "Sportem ku zdraví": táta se jen podívá na nohejbalové hřiště a strachy se mu udělá výron kotníku, já jsem mrzák a bratr si před 14 dny při zápase rugby zlomil klíční kost. Jo "Sportem ku zdraví" je docela dobrá volba :)))
  • Ještě jsem si vzpomněla, že naše rodina byla vždycky děsně vlastenecká, zakládala spolky, shromažďovala české knihy, psala kroniky a říkalo se u nás Havlíčkovo: "Svatý Jane z Nepomuku, drž nad námi svoji ruku, ať nám Bůh dá, co dal tobě, by náš jazyk neshnil v hrobě." (ale nevím, jak bych si to drobným písmem psala na štít :-)
  • Tyna to s výběrem těch rodových slov nemá lehké. :-)
  • haed: je to těžký, když mají být "rodová" :-)
  • Můžou být i jen vlastní. To by právě u mě bylo Nikdy neříkej nikdy, což je asi jediné heslo, kterým se opravdu řídím :)
  • Já mám ještě "Co nejde silou, jde silou ještě větší" nebo "To spraví izolepa" :)))
  • Krisa napsal(a):

Lord Gepeto Illar: Nebo "Ako budeš siat, tak budeš žRat" :)))
    heavy_head: To je pravda pravdoucí :)
    Montezuma3: Pan B taky mluví srandovně (funí a huhňá), takže už se mu povedlo na závodech zkomolit ve větě "Točit se budete kolem vytyčené bojky" T, které znělo jako P :)

A ja cetla "Mocit budete kolem vytycene bojky" - je treba jit spat asi:DD
  • TYRION niytt: Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby řekl i tohle :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi