tak tenhle díl se mi fakt líbil, blížil se knize, i když mám pocit, že to hrozně natahujou a že se tam zase nic nestalo :-D líbila se mi Yara/Aša, i když by měla být tmavovlasá.. miluju Brienne, Tyriona a Bronna :-)) A Jaquena, ten chlap je charizmatičtější než nějakej blonďák v řetězech :-)) Pak se mi moc líbil pohled Ygritte, jak Qhorin shodil Jona a ona na něj pak tak koukala (ale výjimečně nic neřekla :-) Co se mi moc líbilo, i když nevim, jestli je to v knize, je ukázka Theonovi rozpolcenosti - jak chtěl poslat sedlákovi peníze za ty děti.. Jinak 3 díly už čekám na dům neumírajících a doufám, že fakt bude.. Trošku mě mrzelo, proč Tyrion jen sedí a čte, když v knize "kul" veklé plány ;-) ale když mluvil s Bronnem, v pozadí jsem slyšela kovářská kladiva, nezdálo se vám? jo, a talisa je divná.. začíná podzim, zima se blíží, všichni choděj zachumlaný a ona má na sobě jednu vrstvu, aby ji mohla hned shodit? manžel nečtenář se neustále domnívá, že je to zrádkyně falešná :-)
sederik: je to vlákno "Hra o trůny - 2x08 - Princ ze Zimohradu", to je prostě seriál a basta. Je to jako kdybych lezla do diskuze o Nightwish a furt tam psala "slyšela jsem jednu písničku, ale Nightwish je prostě ta nejhorší kapela na světě a jen blbci ji mohou poslouchat"... když je někdo nemá rád, tak tam nemá lézt...
flanker: A to je přesně ten rozdíl vyjádření mezi tvůrčím duem a marketingovými vyjádřeními bossů HBO (kteří zase nemůžou říct skoro nic jinýho, než to všude chválit) - o tom jsem tu mluvil před pár posty.
Je to cca měsíc, co byli všichni přesvědčeni, že HBO odklepne celou bouři mečů a tedy dvě série. Psala o tom všechna média, že je to jisté apod. D&D se vyjadřovali opatrně, ale i oni si mysleli že to projde. A bum, HBO všechny vášně zchladilo hodně opatrným odklepnutím jedné série.
Ostatně fanoušci seriálů Řím a Deadwood by mohli o podobných prohlášeních vyprávět... Proto jsem hodně opatrný (víc už jsou asi opravdu jen D&D) a dále než za Bouři mečů (2 série) raději moc neuvažuju.
Kolikokoli: Já chtěl jenom říct, že si myslím, že se může vyjádřit i ten co se mu seriál nelíbí, i když viděl třeba jen trailer, ale jde taky o to, jak se vyjádří. Zazněly hlasy, že ten co se mu nelíbí se nemá koukat, aby nemohl kritizovat. Btw: Nightwish je ZLO. ;-)
sederik: ano, můžou se vyjádřit. heavy se vyjádřil, a je to v pohodě. nechodí do diskuze a ke každému dílu nenapíše, jaká je to trapnost. To samé komentáře v jiných diskuzích, kde jsou příspěvky typu "... ti blbci, co sledují seriál..." atd. Nightwish neposlouchám, byl to jen příklad ;)
Ale z které strany? Ze strany fanoušků leda tak. Ze strany tvůrců určitě ne, ti jsou nejopatrnější ze všech.
Což, jak lze snadno ukázat, je nepravdivé prohlášení. Stejně tak můžou být nepravdivé všechny přísahy HBO, ale to bude tehdy, když se jim seriál nebude vyplácet. Tahle matematika je jednoduchá.
Uff, nechápu... I když, možná tě zmátlo, že jsem použil vágní termín tvůrci - tím skutečně myslím ty dva týpky co šéfujou seriálu a píší ho - tvoří, případně GRRM. To jsou pro mě tvůrci, ne nějaký Lombardo. A jejich rozhovry už roky čtu a můj dojem z nich je, že ještě loni odmítali mluvit o Bouři, dokud nebyl odklepnut Střet atd. Ale ok, nebudu se hádat s právníkem ;-), moje chyba, budu se vyjadřovat přesněji, sorry.
tady je v tom tak moc "kdyby", ze to asi nema cenu moc resit. Pokud serial dozene knizku, tak je to kolikata serie momentalne... 6. nebo 7.? takze za 7 let... to uz to Martin muze mit dopsane. :-) anebo taky nemusi...
a dnesni dil se mi libil, podarilo se vratit zpet ke kniham tam, kde se pribeh zacal odvracet.. to je podle me fajn.
Kolikokoli:Myslim, ze co ludom najviac vadi,niesu zmeny pribehu, ale zmeny v charakteroch postav.A naviac kritika patri k diskusii.U mna serial nema sancu dosiahnut taku uroven ako kniha,ale to neznamena,ze si nevazim tvorcov serialu a ich usilie.Ako som uz pisal serial pritiahol k kniham vela ludi a v tom vidim hlavne pozitivum.
Já nevim, co je tak těžkýho pochopit, že když naprosto jasně použiješ větu "pouze fanoušci", že to prostě neobstojí. Kdyby první věta byla, že "Producent HBO slibuje ale já jim nevěřím", nemusela se celá diskuse vést.
Nevím kam se to má psát a jestli na to už někdo upozorňoval, ale v titulkách říká žoldnéř Tytiona: Vyměnil bych tvoje knihy za pár dobrých zbrojí.... Doopravdy ale říká Vyměnil bych tvé knihy za pár dobrých lučišníků.
Hej lidi,spojler :DCo ten Robb?Prohraje?Umře?Vrátí se zpět? :( A ještě nevíte jak to dopadne s Jonem? Že ho zachrání duch?.. :D Jak jdou ty knížky po sobě? Mají to tu dobře napsaný? Že bych si je koupil.
Hvězdy tohoto dílu: Aša a Theon (ok Yara) a vůbc celá linka kolem Zimohradu Bronn a jeho manikůra Stannisovy vzpomínky z Bouřlivého konce.
Zklamání tohoto dílu: Že asi příjdeme o lasičí polívku (taková to mohla být hezká mela) Dany ještě nebyla v domě, napínají to jak gaťky Celá Talisa je zívačka a scéna s procházkou je blbá, jak se za nima loudají ti z koňmi ( i když chápu že celou tu lovestory musí udělat, když udělali z Robba jednu z hlavních postav, musí ospravedlnit jeho jednání) Klasicky Ros.
Zajímalo by mě: - Jestli to co bylo v pytliku s dračím sklem mohl být Roh Zimy. - Jestli bude řetěz (jojo máte pravdu, jak mluvil Tyrion s Bronnem, byly tam údery kladiva (tyjo vy si fakt všímáte takových kravinek :) ) - Jaké bude mít šedivý panoš z Qarthu krásné fousy, že ho ani nikdo nepozná. - Koho myslel jamie, když říkal, že by ho možná porazili v západozemí 3 lidi v souboji. Tipuji že myslí: 1. Barristan, 2. jeden z Cleganů, 3. Oberyn?
simon84: Hm, jo asi oba Clegani.. Tyjo stejně, dvě takové hovádka, a kde je nějaký zbytk jejich rodiny... A Barry je jeho vzor, to jo. Ale takový Bronn jak udolal toho rytíře z údolí, taky není marný. No a za celou dobu jsme viděli jenom jeden vcelku krátký fajt s Jorahem, a ten to řešil taky stylově na tři doby :) Loras bodal Renlyho dlouhé roky a nezabil ho, takže ten ne. :)
simon84: Jaime pouze uvažuje nad tím, kdo je silnější - Cleganové, Robert, Velký Jon a Silnokonec. Nakonec ale dochází k závěru, že by je stejně porazil. Určitě by na něj ze známých rytířů či bojovníků měl Barristan. V turnaji byl poražen Ohařem a Lorasem.
po minulém dílu zlepšení! jupí! akorát už asi neuvidíme Tywina, škoda. úplně jsem čekala, že při odjezdu zamává Aryi a on nic :-) jinak se přikloním k většině komentářů: Cersei dobrá mrcha, linka Talisa Robb otrava,.... mimochodem, všimli jste si, jak mi Sam fušuje do řemesla? z Grenna by byl fajn brigádník :)
simon84: Jaime pouze uvažuje nad tím, kdo je silnější - Cleganové, Robert, Velký Jon a Silnokonec. Nakonec ale dochází k závěru, že by je stejně porazil. Určitě by na něj ze známých rytířů či bojovníků měl Barristan. V turnaji byl poražen Ohařem a Lorasem.
s Ohařem bych si nebyla tak jistá, přece jen to nebyl turnajový bojovník.
Tenhle díl se mi líbil a moc. Akorát mám stále trochu problém s Yarou (zase byla na Theona ošklivá, ikdyž pak obrátila) a Talisou (na začátku jsem měla jedno velké WTF, když jsem si říkala, jestli jdou do Skaliska Robb s Talisou pěšky). Naopak Ros mě poprvé potěšila (jo, jsem škodolibá svině). Tomu, že seriál předběhne knihy nevěřím, to spíš...něbudu malovat obrazce na zeď. Že by se GRRM nechal ovlivnit seriálem nebo odflákl další knihy, je podle mě blbost - tím by se připravil o čtenáře případných dalších děl. A to, že někdo byl na natáčení atd může říci každý, tím bych se vážně nestresovala :)))
Zákeřná exkurse zapříčinila, že jsem díl shlédla až teď, takže: · Yara dostává historicky první bod za vysvětlení pojmu "sesterská láska". Ta totiž znamená, že svého malého bratříčka za milý úsměv nakonec nezadusíte... :D · Začínám vážně nesnášet Jona jako postavu. Je to idiot. · Komicky působila Robbova procházka s Talisou. Co to mělo být? "Romantická procházka" se čtyřmi ocásky a koňmi??? · Zarazil mne Karstark: "... and offer it to the father if he would let my sons wake from their graves..." Father? Jakože jeden ze Sedmi? Když to říká Seveřan příbuzný Starkům, vyznávající Staré bohy?! · To je náš Jaime! Ne kinslayer, ale Kinglsayer. Zapomenu onu hloupou scénu z minula a budu si libovat, jak je přesně napsaný a zahraný. ;) · Také mne zaujal ruch na pozadí rozhovoru Bronna a Tyriona. Že by zdejší skupinová halucinace nebyla halucinací? ;D · Vyřčení třetího jména a Jaqenova reakce na něj byly parádní. Líbilo se mi i pozdější splnění úkolu a ano, je to logická a dobře udělaná zkratka. Ale i tak mne mrzí, že se lasiččí polévka změnila a žádná smrt tak neodpovídá knize. · Ros by to nemusela přežít. ;) A Šae se mi líbila, jak si hrála na milující nevinnou holčičku. · Ke králi může lézt bez ohlášení kdejaká coura? A teď nechci rozebírat, co je vlastně Talisa zač, a jak je to s její ctí. Prostě mne zarazilo, že si tam jen tak vleze- bez ohlášení, bez akutního veledůležitého důvodu... · Talisina jímavá story mne tedy vůbec nedojala. Příliš typický příběh- jak boháč/šlechtična prozře díky obětavému chudákovi/otrokovi... Pfff! · Waldera Freye by jistě potěšilo, kdyby slyšel, že má "překrásný most". ;) · Stannis a Davos mají oba po bodu za jejich rozhovor. Tentokrát se mi zdál Davos Davosem a Stannis Stannisem.
A strašně mě štve, že Černovoda bude zrovna příští týden- díky zákeřné DVOUDENNÍ exkursi ji uvidím nejdřív v úterý večer! >:-O
Komentáře
http://www.hollywoodreporter.com/news/hbo-exec-game-thrones-will-216668
executives stressed their commitment to making Game of Thrones authentic to George R.R. Martin's books and to keeping the show going as long as Martin keeps writing -- which is a considerable commitment given Martin's prolific nature.
http://www.motherjones.com/mixed-media/2011/08/book-review-dance-dragons
HBO has vowed to continue making Game of Thrones "as long as [Martin] keeps writing.
To je práce asi 30 vteřin, BTW
Je to cca měsíc, co byli všichni přesvědčeni, že HBO odklepne celou bouři mečů a tedy dvě série. Psala o tom všechna média, že je to jisté apod. D&D se vyjadřovali opatrně, ale i oni si mysleli že to projde. A bum, HBO všechny vášně zchladilo hodně opatrným odklepnutím jedné série.
Ostatně fanoušci seriálů Řím a Deadwood by mohli o podobných prohlášeních vyprávět... Proto jsem hodně opatrný (víc už jsou asi opravdu jen D&D) a dále než za Bouři mečů (2 série) raději moc neuvažuju.
Btw: Nightwish je ZLO. ;-)
a dnesni dil se mi libil, podarilo se vratit zpet ke kniham tam, kde se pribeh zacal odvracet.. to je podle me fajn.
titulky na http://icefire.cz/hra-o-truny-titulky
Aša a Theon (ok Yara) a vůbc celá linka kolem Zimohradu
Bronn a jeho manikůra
Stannisovy vzpomínky z Bouřlivého konce.
Zklamání tohoto dílu:
Že asi příjdeme o lasičí polívku (taková to mohla být hezká mela)
Dany ještě nebyla v domě, napínají to jak gaťky
Celá Talisa je zívačka a scéna s procházkou je blbá, jak se za nima loudají ti z koňmi ( i když chápu že celou tu lovestory musí udělat, když udělali z Robba jednu z hlavních postav, musí ospravedlnit jeho jednání)
Klasicky Ros.
Zajímalo by mě:
- Jestli to co bylo v pytliku s dračím sklem mohl být Roh Zimy.
- Jestli bude řetěz (jojo máte pravdu, jak mluvil Tyrion s Bronnem, byly tam údery kladiva (tyjo vy si fakt všímáte takových kravinek :) )
- Jaké bude mít šedivý panoš z Qarthu krásné fousy, že ho ani nikdo nepozná.
- Koho myslel jamie, když říkal, že by ho možná porazili v západozemí 3 lidi v souboji.
Tipuji že myslí: 1. Barristan, 2. jeden z Cleganů, 3. Oberyn?
Hm, jo asi oba Clegani.. Tyjo stejně, dvě takové hovádka, a kde je nějaký zbytk jejich rodiny...
A Barry je jeho vzor, to jo.
Ale takový Bronn jak udolal toho rytíře z údolí, taky není marný.
No a za celou dobu jsme viděli jenom jeden vcelku krátký fajt s Jorahem, a ten to řešil taky stylově na tři doby :)
Loras bodal Renlyho dlouhé roky a nezabil ho, takže ten ne. :)
Určitě by na něj ze známých rytířů či bojovníků měl Barristan. V turnaji byl poražen Ohařem a Lorasem.
mimochodem, všimli jste si, jak mi Sam fušuje do řemesla? z Grenna by byl fajn brigádník :)
Tomu, že seriál předběhne knihy nevěřím, to spíš...něbudu malovat obrazce na zeď. Že by se GRRM nechal ovlivnit seriálem nebo odflákl další knihy, je podle mě blbost - tím by se připravil o čtenáře případných dalších děl. A to, že někdo byl na natáčení atd může říci každý, tím bych se vážně nestresovala :)))
· Yara dostává historicky první bod za vysvětlení pojmu "sesterská láska". Ta totiž znamená, že svého malého bratříčka za milý úsměv nakonec nezadusíte... :D
· Začínám vážně nesnášet Jona jako postavu. Je to idiot.
· Komicky působila Robbova procházka s Talisou. Co to mělo být? "Romantická procházka" se čtyřmi ocásky a koňmi???
· Zarazil mne Karstark: "... and offer it to the father if he would let my sons wake from their graves..." Father? Jakože jeden ze Sedmi? Když to říká Seveřan příbuzný Starkům, vyznávající Staré bohy?!
· To je náš Jaime! Ne kinslayer, ale Kinglsayer. Zapomenu onu hloupou scénu z minula a budu si libovat, jak je přesně napsaný a zahraný. ;)
· Také mne zaujal ruch na pozadí rozhovoru Bronna a Tyriona. Že by zdejší skupinová halucinace nebyla halucinací? ;D
· Vyřčení třetího jména a Jaqenova reakce na něj byly parádní. Líbilo se mi i pozdější splnění úkolu a ano, je to logická a dobře udělaná zkratka. Ale i tak mne mrzí, že se lasiččí polévka změnila a žádná smrt tak neodpovídá knize.
· Ros by to nemusela přežít. ;) A Šae se mi líbila, jak si hrála na milující nevinnou holčičku.
· Ke králi může lézt bez ohlášení kdejaká coura? A teď nechci rozebírat, co je vlastně Talisa zač, a jak je to s její ctí. Prostě mne zarazilo, že si tam jen tak vleze- bez ohlášení, bez akutního veledůležitého důvodu...
· Talisina jímavá story mne tedy vůbec nedojala. Příliš typický příběh- jak boháč/šlechtična prozře díky obětavému chudákovi/otrokovi... Pfff!
· Waldera Freye by jistě potěšilo, kdyby slyšel, že má "překrásný most". ;)
· Stannis a Davos mají oba po bodu za jejich rozhovor. Tentokrát se mi zdál Davos Davosem a Stannis Stannisem.
A strašně mě štve, že Černovoda bude zrovna příští týden- díky zákeřné DVOUDENNÍ exkursi ji uvidím nejdřív v úterý večer! >:-O
A pak ještě "Kde maj sakra tu armádu?! To jako ty čtyři chlapi?"