Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

1568101114

Komentáře

• Tak som sa konečne po týždňoch čítania príspevkov zaregistroval :) Tento diel bol fajn a lepší ako väčšina toho čo v súčasnosti Tv môže ponúknuť, ale vrámci seriálu je z tých slbších. Robb a Jeyne dostali príliš veľa priestoru, Jon mi v posledných troch dieloch ide na nervy, urobili z neho idiota neporovnateľného s knižným Jonom. Tešil som sa na Dom neumierajucich ale to sme nedostali.......možno vôbec nemuseli dávať Dany do thoto dielu. Inak ale to bolo fajn. Tyrion a Cersei sú ako obvykle skvelí spolu. Nevadilo mi ani že Ros je Alayaya. Škoda že sme nevideli Jaquena meniť tvár.

Asha sa mi veľmi páčila, bolo vidieť že nie je len psycho sestra ktorá flirtuje s Theonom, ale že je aspoň trocha záleží na Theonovi. Och a Varys je ako vždy parádny čiže to bolo fajn. A samozrejme som rád že sme dostali aj scénu s Davosom a Stannisom. Ich časť mi prišla ako veľmi verné vykreslenie ich knižného vzťahu.
  • svoa00 napsal(a):

Krisa: Tak už vím, co je ní nejzajímavější - kompulzivně obscesivní zaměření na amputace končetin :D

Ještě s ní nebyl jediný díl, kde by se nezmínili o amputacích, takže nějaká obscese tam bude. :-)
  • dámy a pánové, zdá se mi, že některé věci prostě moc řešíte.
    Takový už holt jsme, to nezměníš a já bych prosil, abychom se o to ani nesnažili. S tím tenhle web stojí a padá :-)
  • jakto, že za zdí, ví že je Ned mrtví, pokud kdy věděli že nějaký Ned žil, kdo by jím to asi řekl. Ví, že na Severu vládne Stark, že často na zdi vládne Stark nebo má silnou pozici, znají Benjena, ale určitě neznají každého Starka co vládne na Zimohradu a už vůbec ne jak se mu daří ??

Nepříjde Vám to nelogické ? Vrány určitě za zeď nelítají a černi se nebaví z kdejaký divochem (zvlášť když je většina u Manceho) a když tak už s nimi neprobírají politiku Západozemí ne ??

A to víš že Ned Stark zemřel. Ne nepovídej. A jeho syn se přídal k nám. Vážně a co na to Benjen. Ale, co je z toho rád.
  • Mance to ví, záleží na tom komu všemu to řekl...
  • Za chvíli tu začneme řešit, kdo si uprdnul v jakým rohu a proč zrovna tam, když je to nelogický :D
  • Samozřejmě, že Manceho to náramně zajímá. Ne už tak běžný divoký, pro ty je to prostě Stark. Ale Pán kostí, ten už by zase klidně rozlišovat mohl.
  • Osobně jsem,ale z druhé řady velice zklamán,jde vidět,že tvůrci šetří,kde se dá, ale pokud ušetří dost,aby to rozjeli v Bouři na plný koule tak 2.sérii už dotrpím... abych popsal hlavní problémy 2.řady... chybí mi absolutně tempo a napětí,celá série působí dosti povadle...
  • ako súvisí tempo a napätie so šetrením?
  • sarven napsal(a):

ako súvisí tempo a napätie so šetrením?

Psal jsem snad,že to souvisí?
  • Kalam Mekhar: Nerozumím tomu, co přesně od třetí série čekáš, když se toho v první polovině Bouře mečů stane opravdu málo a část z toho používaj už teď ve druhý sérii (Robb a jeho ženská, Jaime). Pomalý a nevyrovnaný tempo měla i první série, první tři díly věnovali skoro jenom představování postav. Ten seriál prostě je ukecanej a zhruba stejně natahovanej jako kterejkoliv jinej. Tím tvůrce nijak neomlouvám. Na jednu stranu škrtaj scény z knížky a krátěj dějový linie a na stranu druhou pak jakoby přešlapujou na místě.
  • souhlas se svoa: na jednu stranu škrtají jako diví a pak nám tam hází ty dlouhé hovory o ničem (naposled třeba Talisa a utopený brácha, předtím Quohrin a povídání s Jonem).

Ji-ti: divocí se dostávali za Zeď a např. Mance se několikrát v přestrojení dostal až na Zimohrad. takže to, že aspoň někteří znali Neda není nic divného.
  • Kdyby vynechali pár monologů postav, nezlobila bych se, ale čím je nahradit? Pořád se tam nemůže vraždit nebo dělat sex. Je to holt konverzační drama a kdo má rád rychlejší tempo, musí sáhnout po jiném seriálu.
  • Kalam Mekhar: Prosím začerni to - toto je sriálové vlákno. Díky
    Raději více utopených bratrů, než více příležitostí pro Ros... :)
  • svoa00 napsal(a):

Kalam Mekhar: Nerozumím tomu, co přesně od třetí série čekáš, když se toho v první polovině Bouře mečů stane opravdu málo a část z toho používaj už teď ve druhý sérii (Robb a jeho ženská, Jaime). P

No, já myslim, že dost věcí - tipnul bych, že např. Jonovo poznávání divokejch, Pěst prvních lidí(možná), svatbu, zajetí Jaimeho, vypálení Zimohradu... - to je snad málo? ;)
  • ale určitě neznají poslední novinky. zvlášť když půl roku trčí někde v mrazoklech ...
  • a když jdu loupit a rabovat tak určitě nevyzvídám své oběti co je ve světě nového :D:D
  • Ben Nevis: Přesně tak. Ten seriál nikdy nebude Spartakus, kolikrát se probíralo, že nejblíž má k Římu a Tudorovcům.

Kalam Mekhar: Ano, vím jak to myslíš, ale to všechno je až v druhej polovině knížky. Něco z toho můžou posunout dopředu, přes něco nejede vlak a bude to až ve čtvrtý sérii.

Stark z hor: Benioff a Weis se v rozhovoru zmínili, že druhá série bude končit zhruba stejně jako druhá knížka. Takže vypálení Zimohradu bude nejspíš v desátým díle. Myslím, že i v jednom traileru jsme zahlídli něco jako vypálení hradu.
  • to svoa: čekám toho opravdu dost,jelikož je to vrchol série a jedna z nejlepších knih,co sem četl.Nebudu tu popisovat vše ,ale jen tak namátkou:Krvavá svatba, Bitva u zdi, zmije vs hora, Daenerys a její získávaní území a další spousta věcí :)
  • Niekedy celkom pobaví, aké veci ľudí trápia.
    Ćudné by bolo keby sa divokí bavili o incestnom pôvode Joffa, alebo opravnenosti Stannisových nárokov na tron. Ale to, že sa chystajú napochodovať na Sever a vedia, že je jeho strážca mrtvy je uplne košer. Naopak, keby takúto informáciu nemali, tak by som ich postup/prieskum považoval za dosť nezvládnutý.
    Mńa naopak skôr zaujíma kam skutočne napochoduje Tywin - ide dojednávať svadbu/napadnúť Robba/zachraňovať vnuka? - a podobné, nosné veci.
  • Ale to, že sa chystajú napochodovať na Sever...
    Na jih :-)

(Divocí s tím svým severem mi připomínají jednu jihoameričanku, co se hrozně rozčilovala, že občanům USA se říká Američané a přitom oni jsou také Američané.)
  • Ben: Myslené asi na Sever s veľkým S :)
  • Tak v tomhle díle se mi ta šepleť Targeryenská (rozuměj Daenerys) Královna všehomíra, k vládnutí zrozená, neschopná se postarat byt sama o sebe... etc. ještě víc zhnusila tak doufám že ji někdo odkrouhne ve Vichrech zimy. (Nesnáším ji už v knize ale už je dlouho co jsem četl druhou knihu a jak je ta postava napsana v serialu mě ještě víc znechucuje) Jak jí může někdo fandit. To už radši Young Griff

Myslíte že Tywin poznal že jeho služebná je z vyšší vrstvy ? Nebo přímo že jde o Starče ?
  • Pochybuji, že by Starče nechal nevyužité (rukojmí), i když v poslední době už si nejsem jistá ničím...
  • Talisa je pekna kocka :-) ale pokud vim tak podle knizky je to nejaka Jeyne a pekne nastvou Freye
  • Blackfish napsal(a):

Tak v tomhle díle se mi ta šepleť Targeryenská (rozuměj Daenerys) Královna všehomíra, k vládnutí zrozená, neschopná se postarat byt sama o sebe... etc. ještě víc zhnusila tak doufám že ji někdo odkrouhne ve Vichrech zimy. (Nesnáším ji už v knize ale už je dlouho co jsem četl druhou knihu a jak je ta postava napsana v serialu mě ještě víc znechucuje) Jak jí může někdo fandit...

Aj mne leze na nervy ale fandím jej lebo má draky :P
  • Ahoj, myslim, ze retez v bitve urcite bude. Prece Tyrion mel rozhovor s kovari a nakazal jim kovat retez tak proc by jinak na to upozornovali? Pockat, nebo to bylo jen v knize? Uz ted nevim, serial sleduji jen jednou a zbezne a knihy ctu casto dokola:D
    Benjen je teda pro me jedna velka zahadna postava a dokonce me zajima jeho navrat vice, nez Jonnuv puvod:DD Abychom se nakonci nedivili, az se privane se Zimou jako Velky Jiny.....
    Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky, ale mam NB z Anglie bez vyznacenych ceskych pismen....takze hledat je se shiftem se mi vazne nechce:-()
  • Blackfish: Me v tom serialu celou dobu pripadalo, ze o tom musi vedet. ale zase proc by ji nechaval napokoji? To na vypelichaneho lva nesedi...
  • niytt napsal(a):

... Benjen je teda pro me jedna velka zahadna postava a dokonce me zajima jeho navrat vice, nez Jonnuv puvod:DD Abychom se nakonci nedivili, az se privane se Zimou jako Velky Jiny..... ...

Samozřejmě- "ztratil se" těsně před objevením několika Azorů (Daenerys a draci, Bran otvírá třetí oko, Melisandra za AA označí Stannise). Nejspíš se ve skutečnosti vydal připravovat na finální bitvu a příchod dlouhé zimy. A Starkovic rodové heslo "Zima se blíží" ve skutečnosti nevyjadřuje obavy, ale naději. :)
  • Jenom mě tak napadlo, jak si tvůrci chtěj poradit s Catelyn. K tomu propuštění Jaimeho měla v seriálu daleko slabší motivaci a sprda dostala právem. Robb tak nějak jednu silnou ženskou nahradil druhou silnou ženskou (a třeba si to Freudovsky analyzujte). Co ale bude Catelyn ve třetí sérii dělat? To jako na sebe budou s Talisou štěkat za jeho zády?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi