Vydání Hostiny pro vrány a Tance s draky

191012141520

Komentáře

• No jo, Tomee,
    jenže srovnej náklady.. Originál nikdo nemusel překládat, a je dost rozdíl, jestli něco vydáš v nákladu třeba půl miliónu kusů, anebo 5 000.
    Příprava do tisku stojí vždycky stejně.
  • Miss Utahraptor

Přiznám, že ke knihám nečichám.
    Sleduju děj, a je mi úplně fuk, z čeho to čtu.
    A třeba ve vaně se z kindla čte pohodlněji, než z knihy ;-)
  • haladdin napsal(a):

No jo, Tomee,
    jenže srovnej náklady.. Originál nikdo nemusel překládat, a je dost rozdíl, jestli něco vydáš v nákladu třeba půl miliónu kusů, anebo 5 000.

já jen řekl, že je to zajímavé srovnání:-) protože tady někteří říkali, že rádi originály, tak tenhle giftbox si myslím, je ideální možnost..cenové si myslím že je to super
  • haladdin napsal(a):

... A třeba ve vaně se z kindla čte pohodlněji, než z knihy ;-)

Jasně- když Ti tam spadne, dá se líp usušit. ;D
  • Miss Utahraptor napsal(a):

haladdin napsal(a):

Nesmí spadnout, má poloviční velikost, a k listování stačí palec.
    No ale uznávám, že jsem extrém - já chodím do vany i s netbookem :-D
  • haladdin napsal(a):

Miss Utahraptor napsal(a):

haladdin napsal(a):

Nesmí spadnout, má poloviční velikost, a k listování stačí palec.
    No ale uznávám, že jsem extrém - já chodím do vany i s netbookem :-D
    Tak to by nefungovalo. U nás se ve vaně usíná. A u knížky se můžu uklidňovat tím, že se dá usušit a bude (skoro) jako nová. S elektronikou si do koupelny netroufám. :D
  • Tomee napsal(a):

haladdin napsal(a):

No jo, Tomee,

já jen řekl, že je to zajímavé srovnání:-) protože tady někteří říkali, že rádi originály, tak tenhle giftbox si myslím, je ideální možnost..cenové si myslím že je to super
    To máš pravdu, ovšem musíš tu engličtinu umět.
    Já četl dva originální díly jednoho seriálu od Cherryhový ( český vydavatel seriál zrušil, protože na něm tratil, ) a bylo to pro mě docela utrpení.

... Teda ja mám pieseň stihanutú ale len ang. verziu (aj to si ju plánujem kúpiť) a z edukačných dôvodov...

Ale inak by som sa zastavil asi na druhej strane prologu, ak by som mal čítať z kompu.. Ja milujem vôňu a hmat a hrúbku a tvar knihy.... Som taký Bibliosexuál a Bibliofyl .D

Tak nějak. Přiznám se, že jsem vše četla poprvé v pdf a není to ono. V knihovně doteď nemají a vypláznout 500 za "zajíce v pytli" (i když nadějného) si dovolit nemůžu. Když teď vím, že se Píseň líbí, chystám se ji po kouskách nosit domů. Začínám s anglickými výtisky (včera jsem propašovala Střet :) a české si dokoupím nejspíš až vyjde celá sága a budu si vybírat každou knížku v tom hezčím vydání. :)
    Nevím jak překlady, ale anglické úžasně voní. ;D
    áááách, aj tie české.. každá kniha vonia skvele .)

haladdin napsal(a):

Myslíš, když čteš při jídle, a poliješ knihu svíčkovou omáčkou, nebo gulášem ? ;-)

Myslím, když ráno sedím v autobuse, k smrti utahaná, neschopná udržet oči otevřené ale ani usnout- vytáhnu knížku a přejíždím po ní prstem- reliéf na obálce, struktura stránek uvnitř, jejich oddělování, když jimi listuji narychlo (to dělá i krásný zvuk), lehké škrábance a ano, i skvrny. Neskutečně mne to uklidňuje.
    A když strčíš čumák do knížky, zjistíš, že v každé části (jednotlivé stránky, hřbet ze strany a svrchu...) voní jinak. Zvolený papír, tiskařská barva, lepidlo či látka vazby... Pokud k tomu natrvalo přidáš i oblíbené jídlo, může kniha vonět i zajímavěji. ;)

Presne... Moje slová

BTW: Hovoríš ako postava z Atramentového srdca :D
    haladdin napsal(a):

Miss Utahraptor

Keď som vo vani tak sa kúpem, uvoľňujem po ťažkom dni (áno, som utrápený, už sa teším keď budem mať malé urevané detičky a ťažkú robotu :D ) a až potom sa vyvalím do postele a čítam
  • Ale všimli jste si, že některé knížky i strašně smrdí? Já se u toho jednou málem pozvracel. Fakt!

... Teda ja mám pieseň stihanutú ale len ang. verziu (aj to si ju plánujem kúpiť) a z edukačných dôvodov...

Ale inak by som sa zastavil asi na druhej strane prologu, ak by som mal čítať z kompu.. Ja milujem vôňu a hmat a hrúbku a tvar knihy.... Som taký Bibliosexuál a Bibliofyl .D

Tak nějak. Přiznám se, že jsem vše četla poprvé v pdf a není to ono. V knihovně doteď nemají a vypláznout 500 za "zajíce v pytli" (i když nadějného) si dovolit nemůžu. Když teď vím, že se Píseň líbí, chystám se ji po kouskách nosit domů. Začínám s anglickými výtisky (včera jsem propašovala Střet :) a české si dokoupím nejspíš až vyjde celá sága a budu si vybírat každou knížku v tom hezčím vydání. :)
    Nevím jak překlady, ale anglické úžasně voní. ;D
    áááách, aj tie české.. každá kniha vonia skvele .)

haladdin napsal(a):

Myslíš, když čteš při jídle, a poliješ knihu svíčkovou omáčkou, nebo gulášem ? ;-)

Myslím, když ráno sedím v autobuse, k smrti utahaná, neschopná udržet oči otevřené ale ani usnout- vytáhnu knížku a přejíždím po ní prstem- reliéf na obálce, struktura stránek uvnitř, jejich oddělování, když jimi listuji narychlo (to dělá i krásný zvuk), lehké škrábance a ano, i skvrny. Neskutečně mne to uklidňuje.
    A když strčíš čumák do knížky, zjistíš, že v každé části (jednotlivé stránky, hřbet ze strany a svrchu...) voní jinak. Zvolený papír, tiskařská barva, lepidlo či látka vazby... Pokud k tomu natrvalo přidáš i oblíbené jídlo, může kniha vonět i zajímavěji. ;)

Presne... Moje slová

BTW: Hovoríš ako postava z Atramentového srdca :D
    haladdin napsal(a):

Miss Utahraptor

Keď som vo vani tak sa kúpem, uvoľňujem po ťažkom dni (áno, som utrápený, už sa teším keď budem mať malé urevané detičky a ťažkú robotu :D ) a až potom sa vyvalím do postele a čítam
    Nic proti tomu, každej jsme jinej, mi dělá horká koupel dobře na bolavý záda, a ležet tam jen tak je nuda..
    A když už z té vany vylezu, jsem zralej akorát na to zavřít oči a chrnět.
  • Většina knížek dost smrdí. A tady je to jak v klubu fetišistů :)
  • heavy_head napsal(a):

Ale všimli jste si, že některé knížky i strašně smrdí? Já se u toho jednou málem pozvracel. Fakt!

Jo. Spousta antikvariátových a hlavně starší a hodně používané kousky z knihovny. Na to jsem ještě nevymyslela nic lepšího, než je strčit do knihovničky a nechat načichnout domovinou. ;)
  • Nevada napsal(a):

Většina knížek dost smrdí. A tady je to jak v klubu fetišistů :)

A to si představ, že já denně pracuju s knížkama starýma několik desetiletí :D
  • To je tím lepidlem nebo tím klihem, čím to lepí. To je fakt hnus!
  • heavy_head: Je to hlavně tiskařská barva.
  • A ty jsi Jinny nebo svoa? :-)
  • heavy_head: Aby ze mě nikdo neměl stíhy, tak teď mám stejnou přezdívku jako na csfd. Říkat si na internetu Alena... to by bylo porušování netikety ;)
  • Měla sis to změnit na CSFD, tady si na to budu muset zvykat. :-)
    Já z tebe třeba teď stíhu mám. :-)
  • heavy_head: Na csfd profilový jméno změnit ani nejde. Pravda je, že svoa00 je moje přihlašovací jméno v práci... ups.

Prej stíhu... já jsem totiž nějaká úplně cizí ženská :D
  • Ach tak. :-)

No přesně: stejně ukecaná jako ta svoa00. :-)
  • jinny,
    Proč bys na netu nemohla být Alena ?
  • Jasně, změň si nick na Alena, ať dojde k totálnímu zmatení davu! :-)
  • heavy_head: Podívej se mi hluboko do zajíčkovskýh oka... už mě poznáváš? :P

haladdin: Úzus netikety říká, že je neslušný za přezdívku používat vlastní jméno.
  • Jinny/svoa00/Alena: Vidím v nich sám sebe! Pomoc! (To je schíza!) :-)

halladin: Jo, je to pěkná prasárna. :-)
  • Jinny napsal(a):

heavy_head: Podívej se mi hluboko do zajíčkovskýh oka... už mě poznáváš? :P

haladdin: Úzus netikety říká, že je neslušný za přezdívku používat vlastní jméno.

Chudák ten, čo si nemôže dať ako nick ,,Nick" :D

PS: Ja si niekedy dávam radšej nick Brandon, to je také polovičné :D Dá sa to brať ako eng ekvivalent od mena Branislav... Fameguard znie ale tiež dobre .D
  • heavy_head napsal(a):

Ale všimli jste si, že některé knížky i strašně smrdí? Já se u toho jednou málem pozvracel. Fakt!

xD Tak teraz si našu debatu úplne zakopal... Ale pravda...
    Jinny napsal(a):

Nevada napsal(a):

Většina knížek dost smrdí. A tady je to jak v klubu fetišistů :)

A to si představ, že já denně pracuju s knížkama starýma několik desetiletí :D
    Nedes svoa00... čumím, že či ti ktosi šlohol avatar a potom že Jinny a zmätok a potom že si to stále ty :D Nie že je z teba Muž bez tváre a meníš si identitu...
  • OK, dostáváme se až krizím identity, tak já si radši přezdivku vrátím zpátky :)
  • svoa00 napsal(a):

OK, dostáváme se až krizím identity, tak já si radši přezdivku vrátím zpátky :)

Ale já Ti stejně budu občas říkat Jinny :)
  • svoa00 napsal(a):

OK, dostáváme se až krizím identity, tak já si radši přezdivku vrátím zpátky :)

Napadol ma hnusný fór, že by si mala nick Jinny a my by sme ťa volali svoa a zmietlo by to nováčikov .D LOL TROLL...

Ale som ti za to povďačný, máš u mňa súdok kvalitného dornského vína .))))

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi