Já romantickým filmům moc neholduju, ale mezi můj top by se daly zařadit filmy Zápisník jedné lásky, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Prázdniny v Římě, Rozum a cit, Legenda o vášni, Láska nebeská, Moulin Rouge, Il Mare. Často jsou to filmy, které patří i do jiného žánru, ale mají silnou romantickou linku. Třeba O dívce, která proskočila časem nebo Leopardí žena, Jeho dívka Pátek, Nebožtíci přejí lásce, Africká královna, a spousta dalších :)
Nechápu jak jsem mohla zapomenout na Dobrý ročník. To je pro mě jeden z vůbec nejoblíbenějších filmů. Ale opět je to mix s komedií.
Pokání mě trochu zklamalo, ale i tak je to výborný film.
Asi bude zase otravná, ale hodně dobré romantické příběhy mají anime. Hlavně ty od Miyazakiho. Jeden z nejsilnějších je Samurai X: Trust and Betrayal. A třeba takový Hvězdný erb není vůbec romantika, ale přitom by mu romantiku mohl leckterý snímek závidět :)
Asi bude zase otravná, ale hodně dobré romantické příběhy mají anime. Hlavně ty od Miyazakiho. Jeden z nejsilnějších je Samurai X: Trust and Betrayal. A třeba takový Hvězdný erb není vůbec romantika, ale přitom by mu romantiku mohl leckterý snímek závidět :)
Miyazakiho filmy si teď zrovna dávám jeden za druhým. Před pár dny jsem viděl Laputu (zámek v oblacích) a potom Howl (pochodující zámek). A v uTr balík dalších filmů. Ale ty dva filmy na které odkazuješ nejsou od něho, ani od ghibli ne? Mimochodem, máš radši japonský nebo anglický dabing?
Komentáře
Pokání mě trochu zklamalo, ale i tak je to výborný film.
Asi bude zase otravná, ale hodně dobré romantické příběhy mají anime. Hlavně ty od Miyazakiho. Jeden z nejsilnějších je Samurai X: Trust and Betrayal.
A třeba takový Hvězdný erb není vůbec romantika, ale přitom by mu romantiku mohl leckterý snímek závidět :)
Ale ty dva filmy na které odkazuješ nejsou od něho, ani od ghibli ne?
Mimochodem, máš radši japonský nebo anglický dabing?
XD