brloh ma fajn cenu, ale nechapem, preco by som mala pri osobom odbere na predajni platit 2 eura?! to som este nevidela...
Ja mám skúsenosti len také, že som si ju osobne predobjednal na predajni (nie cez internet). Už som aj zaplatil. Neplatil som žiadne 2 eurá navyše. Keď kniha vyjde, zavolajú mi na mobil, že si ju mám vyzdvihnúť.
Inak samozrejme, pri objednávkach z hociktorého e-schopu sa platí poštovné. Ale to nie je prípad osobného odberu v kamennej predajni.
gdyš Vám smrdí kniha, dejte si na nos klamerku ! :-)
cha! teď ses odkopal...eště řekni fornefla a já kouknu z okna, kterým směrem asi sedíš :-)) (Jiní netuší, coje klamerka :-) )
Schválně, ale nebude to tak jednoduché, jak si myslíš ! :-D
Dobře, tak kontrolní otázka bravek, prošok nebo babuť? A doplň verš: "Na Karpentné zdechnul kuň ................................................" (v prvním verši je tvrdé "L" a v druhém hluché "L" - ale klávesnice to nedá :-p )
gdyš Vám smrdí kniha, dejte si na nos klamerku ! :-)
cha! teď ses odkopal...eště řekni fornefla a já kouknu z okna, kterým směrem asi sedíš :-)) (Jiní netuší, coje klamerka :-) )
Schválně, ale nebude to tak jednoduché, jak si myslíš ! :-D
Dobře, tak kontrolní otázka bravek, prošok nebo babuť? A doplň verš: "Na Karpentné zdechnul kuň ................................................" (v prvním verši je tvrdé "L" a v druhém hluché "L" - ale klávesnice to nedá :-p )
Vidím, že čteš Ostravaka, tipuješ Ostravsko, ale sedím u Hustopeč na jižní Moravě ! :-D Já říkal, že to nebude jednoduché ! :-D
brloh ma fajn cenu, ale nechapem, preco by som mala pri osobom odbere na predajni platit 2 eura?! to som este nevidela...
Ale je fakt, že to majú v Brlohu zvláštne. Už som našiel na ich webe, čo si myslela. Citujem z ich stránky: - pri osobnom vyzdvihnutí vo vybraných predajniach je poplatok za doručenie tovaru do predajne 2 € - pri osobnom vyzdvihnutí PREDOBJEDNÁVKY, ktorú ste si urobili PRIAMO v ľubovoľnej predajni Brloh neplatíte žiadne poplatky za vybavenie objednávky
Ja mám skúsenosti len také, že som si ju osobne predobjednal na predajni (nie cez internet). Už som aj zaplatil. Neplatil som žiadne 2 eurá navyše. Keď kniha vyjde, zavolajú mi na mobil, že si ju mám vyzdvihnúť.
Inak samozrejme, pri objednávkach z hociktorého e-schopu sa platí poštovné. Ale to nie je prípad osobného odberu v kamennej predajni.
ja len nechapem, ze je rozdiel v tom, ci si ju objednam v predajni a vyzdvihnem taktiez tam, alebo si ju objednam cez net, zaplatim 2 eura a vyzdvihnem v predajni ja objednavam vacsinou knihy z martinusu, pretoze ako poistenec dovery tam mam zlavu tusim 5 eur na 50 eurovu objednavku, co nie je nikdy problem splnit :)
haladdin tipovala jsem frýdecko a těšínsko, ne ostravsko :-p jakpak se tam klamerka zatoulala do Hustopeč?
Ale jo, jsi dobrá, máti je z Těšínska :-) Já Ostravak původem , v Hustopečích 2o let náplava via Slovensko.taky skoro tolik :-D Není to jednoduchý ;-)Klamerka se používá i v Ostravě.
Asi hloupá otázka, jak je to s překladem jmen rodů, postav aj. Vrátila se překladatelka v novém vydání ke jménům z prvních knih (tzn. ne Černoles ale Blackwood) nebo ne? Jsem líný hledat, nejspíš to tu někde bude, ale zeptat se je jednoduší, že.
Asi hloupá otázka, jak je to s překladem jmen rodů, postav aj. Vrátila se překladatelka v novém vydání ke jménům z prvních knih (tzn. ne Černoles ale Blackwood) nebo ne? Jsem líný hledat, nejspíš to tu někde bude, ale zeptat se je jednoduší, že.
Jestli se nepletu tak to překladatelka udělala docela dvousečně, neboť jsem se setkal s případy, kdy na jedné stránce píše český i anglický název.. sic jedno je název rodu a druhé místa. I tak ale zní dosti zvláštně Blackwood z Černolesa, Stonetree z Kamenostromu..
Ale no, nemehlo už je snáď trochu moc. A ťažko je ich porovnávať, je to iný štýl. Pri Zemeploche sa napr. síce pobavím pri narážkach na miestne reálie, ale niekomu vadí, že so všetkými tými poznámkami prekladateľa a spol. sa z toho stáva pomaly úplne iná kniha než originál. Ja som ale len mladé dievča, čo o prekladoch nič nevie a musím uznať, že Kantůrek je naozaj uznávaný.
Komentáře
Taky trošku. Encyklopedie pro děti.
Keď kniha vyjde, zavolajú mi na mobil, že si ju mám vyzdvihnúť.
A doplň verš:
"Na Karpentné zdechnul kuň
................................................"
(v prvním verši je tvrdé "L" a v druhém hluché "L" - ale klávesnice to nedá :-p )
Já říkal, že to nebude jednoduché ! :-D
moje dieta vie prave ukazat na banan, jablko a dedka, uz je dost velke na tvoju knihu?
daj link do message alebo zaspoileruj :)
Citujem z ich stránky:
- pri osobnom vyzdvihnutí vo vybraných predajniach je poplatok za doručenie tovaru do predajne 2 €
- pri osobnom vyzdvihnutí PREDOBJEDNÁVKY, ktorú ste si urobili PRIAMO v ľubovoľnej predajni Brloh neplatíte žiadne poplatky za vybavenie objednávky
ja objednavam vacsinou knihy z martinusu, pretoze ako poistenec dovery tam mam zlavu tusim 5 eur na 50 eurovu objednavku, co nie je nikdy problem splnit :)
tipovala jsem frýdecko a těšínsko, ne ostravsko :-p jakpak se tam klamerka zatoulala do Hustopeč?
Není to jednoduchý ;-)Klamerka se používá i v Ostravě.
Jsem líný hledat, nejspíš to tu někde bude, ale zeptat se je jednoduší, že.
Ja som ale len mladé dievča, čo o prekladoch nič nevie a musím uznať, že Kantůrek je naozaj uznávaný.