K tomu Podrickovi, zajímalo by mě zda při castingu zohledňují výskyt postav v dalších sezonách. Zrovna Pod by měl ještě dostat trochu prostoru po boku jiného pána lady z Tarthu cca za dva roky.
Ale Deště Kastameru nejsou písní oslavující jen vítězství. Je to synonymum absolutní moci, nelítostnosti a nadvlády Lannisterů. Působila tam na mě divně, nedotaženě, zbytečně.
Já jsem teda z dešťů uplně odvařenej - takový klidný, žádný velký dovádění, ani půltón navíc, ale přitom z nich jasně vyzařuje hrozba a právě ta nelítostnost a nadvláda Lannisterů ;) Ale to bude asi dané od "vkusu každého soudruha" :-) někdo si libuje v Led Zeppelin, někdo v Miles Davisovi a jinej v Abbě - holt se nedá svítit :-)
chjó :((( on tam nebyl polibek Ohaře a Sansy :( Ani to zoufalství, kdy měla nůž na krku a musela zpívat. Zpívat tak krásně o milosrdné matce, že to i Ohaře obměkčí (jako že ji aspoň neznásilní :) ) Prostě přišel a rekl: "Nazdar Sanso, přišel jsem si pro Tebe a odvedu si Tě s sebou do bezpečí." Jako taky to není špatný, hlavně jak tam Sansa stojí a málem upustí panenku. Kdyby ji upustila a odešla s Ohařem, tak by to byl takovej symbol, že opouští dětství a vydává se cestou dospělé ženy. Ale ona s ním neodejde, že? Co by asi pak dělali s její linkou ... Škoda :(
PS: Deště z Kastameru: NAPROSTO ÚCHVATNÝ. Však je ještě uslyšíme :evil:
Add Deště Kastameru... Proti tomu, že je to balada, v zásadě nic nemám, vzhledem k tématu, o kterým se zpívá, to celkem odpovídá. Přesto je písnička, co se často hrává na oslavách, takže jsem si představovala spíš něco takovýho (slyšíte ty bubny? :))
Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb.
Také mi to přišlo trochu prazvláštní, protože Varys tím vlastně Tyrionovi odkryl jeden ze svých největších trumfů. Jako jediný důvod takového jednání mě napadá, že měl Varys opravdu vážné obavy, že Stannis bitvu vyhraje. A pak... Ostatně to jak mluvil o kouzlech Ašaje bylo vcelku vypovídající...
paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.
O jakejch sračkách se to tu bavíte? A není to nakonec o hovnu když jeden mluvíte o holinkách a druhý o koze?
O jakejch sračkách se to tu bavíte? A není to nakonec o hovnu když jeden mluvíte o holinkách a druhý o koze?
Souhlas!!! Akorát spamujou diskusi zbytečnostma, přesvědčedčení o vlastní neomylnosti :-) Podle mě "fleet" znamená "ananas" a pravdu mam já, takže klídek pánové ;)
Bitva u Černovody skončila, boj o Železný trůn nikolivěk a neskončil ani Stannis. Mimochodem Stannis je IMHO neutrální postava - má svoje zásady a jsou věci, který by na rozdíl od takovýho Tywina nebo Cersei neudělal, ale taky je to pokrytec a nemá žádný lidský teplo. Sympatie ale nic nemění na tom, že je to právoplatný král (Daenerys je leda dědička sesazenýho rodu).
Jak to řekl Loras v 1x05 -- a kolikátý v následnictví byl Robert? (tolik k něčemu jako je "legitimita" Stanisse na trůn)
Bitva u Černovody skončila, boj o Železný trůn nikolivěk a neskončil ani Stannis. Mimochodem Stannis je IMHO neutrální postava - má svoje zásady a jsou věci, který by na rozdíl od takovýho Tywina nebo Cersei neudělal, ale taky je to pokrytec a nemá žádný lidský teplo. Sympatie ale nic nemění na tom, že je to právoplatný král (Daenerys je leda dědička sesazenýho rodu).
Jak to řekl Loras v 1x05 -- a kolikátý v následnictví byl Robert? (tolik k něčemu jako je "legitimita" Stanisse na trůn)
Ale Stannis JE podle práva dědic trůnu, respektive předchozího krále. Že se Robert na trůn dostal díky rebelii a dějiny píšou vítězové bez ohledu na právo je v tomhle směru irelevantní ;)
Tak tenhle díl byl velmi kvalitní.. Loras v Renlyho brnění na pozadí ohně vypadal vskutku jako z jiného světa. Na Bronnovi bylo vidět čirá radost ze zabíjení. Ohař skvěle předvedl panickou hrůzu s ohně. Za to, že nebyl řetěz jsem rád, protože Davos alespoň nevypadal jako idiot, který vjel do pasti. O Tyrionovi, Cersei, Sanse a spoustě detailů už tu byla řeč, ale líbil se mi i vražedný pohled Šae, když si Tyrion nemohl "vzpomenout" na její jméno před Sansou. Pokud Tyrionovi nechají upadnout nos, tak to zřejmě budou řešit podobně jako v Justienovi, bastardu božím, kde hlavní hrdina nosil dřevěnou náhražku přivázanou k hlavě..
sarven: To byla limetka na dochucení :D Takže vlastně Tyrion je takový Horst Fuchs, kterému Pyromancer (Pepe, nebo jak se ten chlápek jmenuje) přinesl nový Smoothie Maker. (nějaký divný dabing, ale s normálním je v příšerné kvalitě)
Takže, díl byl úžasný co se týče bojových scén, ta zázemní Cersei-Sansa linka mne nudila (potažmo jsem jí pro nedostatek času přeskočil :))
K Stannisovi, proč se zpočátku držel vzado - Davos byl námořník, admirál a očekával se námořní střet, zatímco Stannis byl generál a proto jel vzadu - Davos se měl postarat o moře, Stannis o KL.
Jak to dopadlo, víme. Co mne celkem děsilo byl ten rozsah. Kdo z Vás si uvědomuje že Stannis měl kolik...100 tis. mužů? (bráno dle knihy) Kolik jich při tom počátečním úderu ohněm se prostě vypařilo? (a že se prostě vypařili bylo vidět jak ta exploze rozebrala Davosovu loď doslova na třísky)...ta scéna byla děsivá...hrůzná...a Stannis za to své "tisíce" by si zasloužil aby si Melissandra v NĚM našla toho svého krále na podpal...
mmch. mi připadal divný Lancel, jak když jej Cersei praštila, se složil a naříkal jak slečny u Malíčka v bordelu...
Epizoda se mi líbila, ale že bych byla až tak nadšená? Bylo v tom vidět víc peněz, což je super, ale zároveň se tím odhaluje chudost jiných epizod. Nejvíce se mi líbily záběry na Davose a Stannise na lodích, bylo to tam deštivé, temné a pochmurné. Pak se povedl Ohař. Konečně měl spálenou půlku hlavy a ne jizvičku na čele. Řetěz mi chyběl: ne proto, že byl ve Svatém písmu, ale že obránci vyhráli na vodě moc snadno jenom díky divokému ohni. Jmenovalo se to Blackwater a ne Mud gate. Tentokrát více souhlasím v hodnocení s Nevadou, některé části boje byly k smíchu. Třeba střílení po vojácích zápalnými šípy. Stannis v první linii a nepadnul.
Deště Kastameru jsem si taky přestavovala výraznější a melodičtější, vzhledem k tomu, že je to západozemský hit. Ale potěšilo mě, že se rozhodli takto zpestřit závěrečné titulky.
Já předpokládal osobně že tam ještě budou házet oheň z hradeb (což v knize mám dojem dělali)...a proto zápalné šípy. V boji se mi líbilo Sandorovo co sek, to muž na dva, či ten šplíchlý mozek na Stannisovi u hradeb :D
Btw. ten starý prasák Pyromancer se fakt při tom pohledu udělal!
K Lancelovi, Cersei ho popostrčila někde do středu pancíře na hrudi, Lancel to dostal někam tak do boku na úrovni břicha...
Len na upresnenie: Po Daenerys je právoplatným dedičom Stannis, pozeral som to a myslím, že Targaryenovia mali posledný zväzok mimo rodiny práve s Baratheonmi. A keďže Daenerys je podľa všetkého práva členkou dosh khaleenu, nemôže byť kráľovnou, čiže to prechádza na koho? :)
Len na upresnenie: Po Daenerys je právoplatným dedičom Stannis, pozeral som to a myslím, že Targaryenovia mali posledný zväzok mimo rodiny práve s Baratheonmi. A keďže Daenerys je podľa všetkého práva členkou dosh khaleenu, nemôže byť kráľovnou, čiže to prechádza na koho? :)
Nesmysl. Stannis je dědicem jako bratr posledního krále. Jejich dávné příbuzenské svazky v tomhle chaosu nehrají roli. Pokud by se postupovalo podle Tvého "řazení", tak by měli mnohem větší nárok na trůn Dornové.
Nesmysl. Stannis je dědicem jako bratr posledního krále. Jejich dávné příbuzenské svazky v tomhle chaosu nehrají roli. Pokud by se postupovalo podle Tvého "řazení", tak by měli mnohem větší nárok na trůn Dornové.
Pozor, Martellovia boli rodina, nie potomkovia. Tullyovia nikdy nemôžu mať Zimohrad, aj keď majú manželský zväzok so Starkami. Baratheonovia sú naproti tomu čiastoční Targaryenovia cez manželstvo Stannisovho starého otca, ak sa nemýlim. Aegona teraz nerátajme, ešte sa o ňom nevie.
Inak, k epizóde: Úplne super, výborne spracovaná bitka, jediná vec, ktorá by možno mohla byť spravená lepšie je ten dojem z počtu. V niektorých scénach bolo totiž jasne vidieť, že je tam veľmi málo vojakov. Jasné, že rozpočet nestačí, ale ak by kamera snímala možno trochu menej miesta pod hradbami, vyzeralo by to, že ešte aj vzadu niekto je. Najviac to bolo vidieť v Tyrionovom protiútoku, kde bolo okolo baranidla možno 30 vojakov. Ak by sa však viac rozostúpili, malo by to väčší efekt. Ale inak kamera nemala chybu, keď Stannis bežal s vojakmi proti hradbám, tak ten pohľad zozadu-zospodu bol bezchybný. Tiež ke´d sa Davosova loď približovala k mestu, bolo to výborné. Ale najlepšia: Konečná hudba, keď prišiel Loras a za nim Tywin, bolo to úplne geniálne. A Dažde Kastameru boli výborne odvedené, presne to vystihuje tú pieseň, asi by osm sa triasol, keby som bol nejaký lord, čo sa vzbúril a mne by to nehcali zahrať. Taký môj postreh, v tej piesni by sa namiesto slova Kastamer dobre hodil Winterfell. Ja len keby to pri istej nemenovanej udalosti aj spievali, bola by to zaujímavá zmena :D
Nie, je to možno 80 rokov dozadu a je to zatiaľ posledné manželstvo, ktoré Targaryenovia uazvreli mimo rodiny. Čiže po vymretí všetkých Targaryenov sú právoplatnými kráľmi Baratheonovia.
Komentáře
K tomu Podrickovi, zajímalo by mě zda při castingu zohledňují výskyt postav v dalších sezonách. Zrovna Pod by měl ještě dostat trochu prostoru po boku jiného pána lady z Tarthu cca za dva roky.
Ale to bude asi dané od "vkusu každého soudruha" :-) někdo si libuje v Led Zeppelin, někdo v Miles Davisovi a jinej v Abbě - holt se nedá svítit :-)
Ani to zoufalství, kdy měla nůž na krku a musela zpívat. Zpívat tak krásně o milosrdné matce, že to i Ohaře obměkčí (jako že ji aspoň neznásilní :) )
Prostě přišel a rekl: "Nazdar Sanso, přišel jsem si pro Tebe a odvedu si Tě s sebou do bezpečí." Jako taky to není špatný, hlavně jak tam Sansa stojí a málem upustí panenku. Kdyby ji upustila a odešla s Ohařem, tak by to byl takovej symbol, že opouští dětství a vydává se cestou dospělé ženy. Ale ona s ním neodejde, že? Co by asi pak dělali s její linkou ... Škoda :(
PS: Deště z Kastameru: NAPROSTO ÚCHVATNÝ. Však je ještě uslyšíme :evil:
Podle mě "fleet" znamená "ananas" a pravdu mam já, takže klídek pánové ;)
Loras v Renlyho brnění na pozadí ohně vypadal vskutku jako z jiného světa. Na Bronnovi bylo vidět čirá radost ze zabíjení. Ohař skvěle předvedl panickou hrůzu s ohně. Za to, že nebyl řetěz jsem rád, protože Davos alespoň nevypadal jako idiot, který vjel do pasti.
O Tyrionovi, Cersei, Sanse a spoustě detailů už tu byla řeč, ale líbil se mi i vražedný pohled Šae, když si Tyrion nemohl "vzpomenout" na její jméno před Sansou.
Pokud Tyrionovi nechají upadnout nos, tak to zřejmě budou řešit podobně jako v Justienovi, bastardu božím, kde hlavní hrdina nosil dřevěnou náhražku přivázanou k hlavě..
Takže vlastně Tyrion je takový Horst Fuchs, kterému Pyromancer (Pepe, nebo jak se ten chlápek jmenuje) přinesl nový Smoothie Maker. (nějaký divný dabing, ale s normálním je v příšerné kvalitě)
K Stannisovi, proč se zpočátku držel vzado - Davos byl námořník, admirál a očekával se námořní střet, zatímco Stannis byl generál a proto jel vzadu - Davos se měl postarat o moře, Stannis o KL.
Jak to dopadlo, víme. Co mne celkem děsilo byl ten rozsah. Kdo z Vás si uvědomuje že Stannis měl kolik...100 tis. mužů? (bráno dle knihy) Kolik jich při tom počátečním úderu ohněm se prostě vypařilo? (a že se prostě vypařili bylo vidět jak ta exploze rozebrala Davosovu loď doslova na třísky)...ta scéna byla děsivá...hrůzná...a Stannis za to své "tisíce" by si zasloužil aby si Melissandra v NĚM našla toho svého krále na podpal...
mmch. mi připadal divný Lancel, jak když jej Cersei praštila, se složil a naříkal jak slečny u Malíčka v bordelu...
Nejvíce se mi líbily záběry na Davose a Stannise na lodích, bylo to tam deštivé, temné a pochmurné. Pak se povedl Ohař. Konečně měl spálenou půlku hlavy a ne jizvičku na čele.
Řetěz mi chyběl: ne proto, že byl ve Svatém písmu, ale že obránci vyhráli na vodě moc snadno jenom díky divokému ohni. Jmenovalo se to Blackwater a ne Mud gate.
Tentokrát více souhlasím v hodnocení s Nevadou, některé části boje byly k smíchu. Třeba střílení po vojácích zápalnými šípy. Stannis v první linii a nepadnul.
Deště Kastameru jsem si taky přestavovala výraznější a melodičtější, vzhledem k tomu, že je to západozemský hit. Ale potěšilo mě, že se rozhodli takto zpestřit závěrečné titulky.
Btw. ten starý prasák Pyromancer se fakt při tom pohledu udělal!
K Lancelovi, Cersei ho popostrčila někde do středu pancíře na hrudi, Lancel to dostal někam tak do boku na úrovni břicha...
Pokud by se postupovalo podle Tvého "řazení", tak by měli mnohem větší nárok na trůn Dornové.
Aegona teraz nerátajme, ešte sa o ňom nevie.
Ale inak kamera nemala chybu, keď Stannis bežal s vojakmi proti hradbám, tak ten pohľad zozadu-zospodu bol bezchybný. Tiež ke´d sa Davosova loď približovala k mestu, bolo to výborné.
Ale najlepšia: Konečná hudba, keď prišiel Loras a za nim Tywin, bolo to úplne geniálne.
A Dažde Kastameru boli výborne odvedené, presne to vystihuje tú pieseň, asi by osm sa triasol, keby som bol nejaký lord, čo sa vzbúril a mne by to nehcali zahrať.
Taký môj postreh, v tej piesni by sa namiesto slova Kastamer dobre hodil Winterfell. Ja len keby to pri istej nemenovanej udalosti aj spievali, bola by to zaujímavá zmena :D