Hra o trůny 2x09 - Černovoda

1568101124

Komentáře

• Já fandím Hodorovi...
  • Casrvi napsal(a):

Prosimvás všichni tady mluví o nějakém řetězu, jako nečtenář bych rád věděl o co se jedná :)

Ja baltima doplním, že tie horiace lode utvorili chaos tu dreva tam drevo v horiacich plameňoch, čím vznikla stenu ohňa a tá stravovala tých, čo išli po prúde, čo bol jeden zo základných použití toho reťazu...
    svoa00 napsal(a):
    Vuííííí ja som tomu normálne rozumel aj v angline.. trocha :d Hlavne to, že všetci sú zabijaci (nebudem ich menovať sa mi nechce) a že tento svet bol postavený zabijakmi.. :D Som na seba hrdý, že to učenie vzišlo na úrodnú pôdu.. Ako budeš siať, tak budeš aj žať (a nie žrať ani srať...)
    Lady Sansa napsal(a):

Aha, to je zajímavý, že si pamatuju, že Cersei měla v Maegorově pevnosti bílozlatý šaty (anebo možná taky ne, ruku do ohně bych za to nedala a nechce se mi to hledat) a nepamatuju si, že Stannis bojoval. No, každý jsme nějaký :)

Nedáš uku do ohňa? Melisandra by na teba nebola hrdá :)
    Krisa napsal(a):

Abych řekla pravdu, tak je mi úplně šumák, zda je použito slovo loďstvo nebo flotila, protože vůbec netuším, v čem je jejich rozdíl. U mě loďstvo = skupina lodí a flotila (ve spojení s loďemi) = skupina lodí. :)

Podobne..
  • Khadgar napsal(a):

Já fandím Hodorovi...

Tomu tvoje fandenie nestojí za nič, on má v rukáve iné esá, o ktorých ešte budemem počuť... No ja som v poslednom čase naklonený skôr Starej chůve - ako dokonale zahrala, že je mŕtva to bolo prešibané :D
  • Mimochodem, zaujalo mne, že loďě hořící zeleným ohněm, hořely občas i normálním ohněm (plachty, stěžně...). Zápalné šípy na ně nestříleli, myslíte, že chytily od ohňů na palubách (pochodně, nebo něco, co tam mohli mít)? Nebo když dohořela zelená šťáva, změnily plaměny barvu?
  • Lee napsal(a):

Spíš jinak,to jako "ta" slavná bitva o královo přístaviště a o železný trůn Stanise skončilo v tomhle dílů? :D Jinak co já si myslím,tak Tyrionon,Starkové a Dany jsou hodní..Zbytek jsou podle mě mrchy zlý. :D Lanistry nemám rád,jsou to hajzlíci,co tahají za šňůrky,teda jenom asi jejich část.Co se Stanise týče myslel jsem že on bude aspoň trošku hodnej a udělá tam pořádek. Jo a bude někdo hodný a řekne mi jak jdou ty knížky po sobě? Která je první atd? :) Prosím... Pokud to teda tady někde není. :d

..........................................................................................
    1. Hra o Trůny
    2. Střet Králů
    3. Bouře mečů
    4. Hostiny pro vrány
    5. Tanec s Draky
  • Asenad napsal(a):

Lee napsal(a):

Spíš jinak,to jako "ta" slavná bitva o královo přístaviště a o železný trůn Stanise skončilo v tomhle dílů? :D Jinak co já si myslím,tak Tyrionon,Starkové a Dany jsou hodní..Zbytek jsou podle mě mrchy zlý. :D Lanistry nemám rád,jsou to hajzlíci,co tahají za šňůrky,teda jenom asi jejich část.Co se Stanise týče myslel jsem že on bude aspoň trošku hodnej a udělá tam pořádek. Jo a bude někdo hodný a řekne mi jak jdou ty knížky po sobě? Která je první atd? :) Prosím... Pokud to teda tady někde není. :d

..........................................................................................
    1. Hra o Trůny
    2. Střet Králů
    3. Bouře mečů
    4. Hostina pro vrány
    5. Tanec s Draky
  • sederik,svoa00 Díky moc... Na prázdniny si ty knížky konečně koupím,chtěl jsem si to půjčit v knihovně ale má to xxx lidí předemnou hehe..:)

No, on jak říkal na té lodi, že mu to patří, on prostě chce taky svůj kousek slávy... Každý jde po svým mno. Jsem zvědavý, jestli tam ještě někde řeknou počty vojsk,taky o kolik teď přišel Stanis a co dělá ten pirát.

Mimochodem Robb to už stáhne?Či se bude ještě někam bojovat? :) A co se týče té zdi,když jí překročí tak to bude bránit jenom sever a nebo všichni?To mě dost zajímá,jestli tam ty armády a hrůzy zůstanou na krku Starkům. :D Ale ta zima půjde po celý zemi ne? :)
  • na prvu cast otazok odpoved vieme,ale nepovieme :) a na tie dalsie vie odpoved len pan Martin a dufame,ze nenatiahne backory skor ako to hodi na papier.
  • Krisa napsal(a):

Mimochodem, zaujalo mne, že loďě hořící zeleným ohněm, hořely občas i normálním ohněm (plachty, stěžně...). Zápalné šípy na ně nestříleli, myslíte, že chytily od ohňů na palubách (pochodně, nebo něco, co tam mohli mít)? Nebo když dohořela zelená šťáva, změnily plaměny barvu?

Zeleně hořel jen dračí oheň. Zbytek chytl od hořícího dračího ohně. Imho žádná věda :)
  • No na to se ptám - jestli od zeleného ohně může chytit červený (žlutý) oheň. Když se rozšiřuje, proč není furt zelený. To je fuk, jen mě to tak napadlo :)
  • Oheň je zbarvený podle toho, co hoří. Dřevo hoří žlutě. Baryum hoří zeleně, i jedlá sůl zbarví plamen pokud se nepletu.
  • paul-cz: Aha, já jsem na takovéhle věci docela lamózní, takže mi to nedošlo :)
  • Taky je oheň zabarvený podle toho, jaké máme zrovna nasazené brýle. ;-)
  • Lee napsal(a):

sederik,svoa00 Díky moc... Na prázdniny si ty knížky konečně koupím,chtěl jsem si to půjčit v knihovně ale má to xxx lidí předemnou hehe..:)

No, on jak říkal na té lodi, že mu to patří, on prostě chce taky svůj kousek slávy... Každý jde po svým mno. Jsem zvědavý, jestli tam ještě někde řeknou počty vojsk,taky o kolik teď přišel Stanis a co dělá ten pirát.

Mimochodem Robb to už stáhne?Či se bude ještě někam bojovat? :) A co se týče té zdi,když jí překročí tak to bude bránit jenom sever a nebo všichni?To mě dost zajímá,jestli tam ty armády a hrůzy zůstanou na krku Starkům. :D Ale ta zima půjde po celý zemi ne? :)

Lee mne spilery nevadia a rád ich rozdávam, keď sa ľudia pýtajú a ty si sa pýtal, ale ak sa chceš naozaj prekvapiť, nečítaj ďalej, ale potrebujem sa vypísať...

Tak tam divokí budú robiť nájazdy najskôr na Nočnú hliadku, to ešte nemám celé prečítané,
    ale ďalej sa to myslím nedostane...

A Robb zomrie, takže sa nestiahne a ani nebude bojovať :(
  • Díky moc Asenad. :)

Lorde Gepeto Illar To víš,já jsem hafo zvědavý. :D Už mám takovou povahu mno.Néé já to stejně všechno zapomenu takže to je jedno. Já akorát teď uspokojím svoje touhy a pak budu šťastný.. :D Jo,to jsem četl někde... Oni ho zabijou na svatbě či co...Škoda já ho mám rád a myslel jsem že bude vážně král severu.No tak snad Jon bude perlit.Akorát jsem nečekal že hned ak brzy,že porazí Lanistery a pak se to stane,Robb.
  • Lee napsal(a):

Díky moc Asenad. :)

Lorde Gepeto Illar To víš,já jsem hafo zvědavý. :D Už mám takovou povahu mno.Néé já to stejně všechno zapomenu takže to je jedno. Já akorát teď uspokojím svoje touhy a pak budu šťastný.. :D Jo,to jsem četl někde... Oni ho zabijou na svatbě či co...Škoda já ho mám rád a myslel jsem že bude vážně král severu.No tak snad Jon bude perlit.Akorát jsem nečekal že hned ak brzy,že porazí Lanistery a pak se to stane,Robb.

:) Tiež som z toho bol nešťastný... Akurát som tú kapitolu dočítal asi včera a bola naozaj emotívna a zlá... Myslené, že Freyovia sú zlí...
  • Chtel bych vedet, jak je to s knizkama a serialem? 1.serie=1.knizka? nebo napr. 2.serie=konec prvni knizky a druha knizka? Jakmile se dokoukam na druhou serii, chtel bych si koupit knizku, ktera na to navazuje(nevim, jestli treti nebo druha jeste), abych nemusel cekat nekolik mesicu na treti serii. Diky za odpoved.
  • Erien: Zatím je co série, to kniha. Ale některé věci ze 3. knihy byly už v této sérii. Doporučuji číst od začátku (nezačínat až 3. knihou), protože v knihách je spousta věcí, co se do seriálu nevešla.
  • Lee napsal(a):

Díky moc Asenad. :)

Jenže o by ale nebyl Martin, aby Robbovi něco takovýho dopřál a pořád mu to tak nějak nemůžu zapomenout. A to mám ještě slabost pro Maddena, bude mi hodně chybět :(
  • To jo... Starky mám rád,proč oni? :D Dost se mi zalíbil ten vrah co pomáhal Aryi,doufám že s ní vydrží,ten týpek je hustej. Doufám že HBO do toho nacpe prachy a budou točit dál. Je to povedený,scény,hlášky a to celý. Ten chlap je Génius co to vymyslel.

Takže jak umře ten Robb,tak Lanistři prostě nechají Starky a sever jen tak? :d A to se pak bude všechno točit kolem zdi,draků a dany?Zimy a chodců? Či se to bude ještě točit kolem Železného trůnu? Neříkejte mi že ten retard bude na tom sedět... :c
  • Tak to byl teda neskutečný díl. Skvěle zahrané snad všechny postavy. Ohař se mi díl od dílu začíná líbit víc a víc (snad kromě scény, kdy došel k Sanse do pokoje, když měla poprvé krvácení - co tam sakra dělal). Joffrey je pořád stejný malý posera.
    Pokaždé když promluvil Tyrion, tak jsem buď mále spadl ze židle smíchy nebo jsem si říkal - to je frajer.
    Bitva byla velmi dobře udělaná a k tomu ještě zelený oheň, prostě skvělé.
    Cersei byla taky dobře zahraná. S přibývající opilostí říkala stále větší pravdy.
    A závěrečná píseň Deště Kastameru byla velmi emotivní.
    Pro mě zatím nejlepší díl celého seriálu a myslím, že ten následující ho nepřekoná ani v nejmenším, protože budou autoři muset vtěsnat spoustu postav do pouhé hodiny.
  • paul-cz: Ale ano, já ten výraz chápu, ale nechápu, v čem jde o chybné vyjádření a proč, kde a klým je řečeno, že se v textu nepoužívá :) Krom toho, po několikáté opakuju, že byl užit zcela záměrně právě ve smyslu výroku.
    Milý flankere, výraz fleet se i v angličtině zdaleka nepoužívá jen v námořnictví, takže překlad loďstvo určitě není vhodnější než flotila. I v angličtině může jít o uskupení nejen lodí, ale třeba i letadel, aut.. takže vhodnější je opravdu překlad fleet jako flotila, než jako loďstvo.
    Milý Darreli Broome, pochopitelně když mluvím o chybném překladu, mluvím o překladu týkajícím se loďstva, tedy jako terminus technicus. Viz příklad uvedený výše. Přenesené významy mne vůbec nezajímají. Další příklad, třeba hlavní síla japonského námořnictva za 2. světové se správně nazývá Spojené loďstvo. Neodborné překlady ve filmech často místo aby použily zavedenou terminologii to překládají jako kombinovaná flotila apod. V českém dabingu Dopisů z Iwodžimy se dokonce objevil výraz kombinovaná letka.
    Fleet = znamená jak loďstvo, tak flotila. Dá se použít obojí. Loďstvo je český výraz, Flotila je převzaný
    Je mi líéto, ale opravdu zaměňuješ dvva různé termíny, z nichž každý má jasně definovaný význam. Jak jsem řekl, fleet se má překládat jako loďstvo (event. flota), flotilla jako flotila. I angličtina oba výrazy jasně odlišuje. Resp. užít to můžeš, ale prokážeš tím, že nmáš o věci páru a každej zasvěcenec tě s tím požene. Tatře 815 taky nebudeš říkat škoda 120, paměti procesor nebo nebo srdci plíce.
    krisa: Viz výše.
  • Lee napsal(a):

To jo... Starky mám rád,proč oni? :D Dost se mi zalíbil ten vrah co pomáhal Aryi,doufám že s ní vydrží,ten týpek je hustej. Doufám že HBO do toho nacpe prachy a budou točit dál. Je to povedený,scény,hlášky a to celý. Ten chlap je Génius co to vymyslel.

Takže jak umře ten Robb,tak Lanistři prostě nechají Starky a sever jen tak? :d A to se pak bude všechno točit kolem zdi,draků a dany?Zimy a chodců? Či se to bude ještě točit kolem Železného trůnu? Neříkejte mi že ten retard bude na tom sedět... :c

Nuda, ten retard zhybne pár kapitol po Robbovi.. Neboj sa, tam budú statky-zmútky chaos do toho a to rzhodne dá námet pre ďalšie khnihy :)
  • Erien napsal(a):

Chtel bych vedet, jak je to s knizkama a serialem? 1.serie=1.knizka? nebo napr. 2.serie=konec prvni knizky a druha knizka? Jakmile se dokoukam na druhou serii, chtel bych si koupit knizku, ktera na to navazuje(nevim, jestli treti nebo druha jeste), abych nemusel cekat nekolik mesicu na treti serii. Diky za odpoved.

První série dost odpovídá(95%), v druhé sérii jsou nějaké změny a něco použito z 3.knihy... doporučoval bych to číst od začátku, ale je pravda, že první série je docela přesná, takže možná stačí číst od druhé knihy.. - myslim, že kdybys začal od 3. knihy, tak bys v tom mohl mít trochu guláš, některé věci nezobrazené v seriálu by Ti asi chyběli... ;)
  • Lidi, pls, to jazykové okénko stran flotily pls přesuňte už jinam, škoda to tady tím plevelit. A pokud jsem to rozpoutal já svým překladem v článku, tak se omlouvám - jsem z těch, co to nerozlišují, ale zároveň jsou natolik opatrní, že si překlad fleet-flotila nejdříve ověřili ve slovnících (ale nebyly specializované na námořní terminologii, takže to neomlouvá).
  • Vždyť Píseň by měla být povinná četba! Eryjene, rozhodně si to přečti od Hry, protože bys měl v postavách pořádnej guláš - kdo je to Lyanna, kdo je to Brynden Tully a navíc je to naprosto geniální fantasy sága. Seriál je hodně dobrej, knížka je výborná. Viz zde
  • Stark z hor napsal(a):

Erien napsal(a):

Chtel bych vedet, jak je to s knizkama a serialem? 1.serie=1.knizka? nebo napr. 2.serie=konec prvni knizky a druha knizka? Jakmile se dokoukam na druhou serii, chtel bych si koupit knizku, ktera na to navazuje(nevim, jestli treti nebo druha jeste), abych nemusel cekat nekolik mesicu na treti serii. Diky za odpoved.

První série dost odpovídá(95%), v druhé sérii jsou nějaké změny a něco použito z 3.knihy... doporučoval bych to číst od začátku, ale je pravda, že první série je docela přesná, takže možná stačí číst od druhé knihy.. - myslim, že kdybys začal od 3. knihy, tak bys v tom mohl mít trochu guláš, některé věci nezobrazené v seriálu by Ti asi chyběli... ;)
    A jak jsou ty knizky rozdelene? To je kazda na 2casti? Tudis 2casti=2knihy=1dil? Nebo jak se to deli? Napr. Bouře mečů 1+2 - Píseň ledu a ohně - kniha třetí - část první a druhá
  • Sú rozdelené paperbacky, ale aj viazané, ja mám len viazan napr.
  • každý díl=2 části - většinou to je v jedné knize(1dílo), ale je možné, že to někde bude rozdělené, to se doptej knihkupce - že chceš celý první díl(Hra o trůny), nebo celý Střet králů(2.díl) nebo celou Bouři mečů(3.díl), atp.
    Jinak opravdu bych nezačínal čtením třetího dílu, hodně bys nechápal, kvůli odlišnostem v seriálu, nejlépe začít od 1. dílu, případně od 2., pokud tím nechceš trávit tolik času :-)
  • A hele, černovoda je už na uložto. I s titulkami.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi