Vydání Hostiny pro vrány a Tance s draky

11416181920

Komentáře

• sarven napsal(a):

?!?!&%;+?.

Já nerozumět řeč tvého kmene... ;)
  • V komiksové mluvě to tuším značí, abys od toho dala ruce pryč. ;-)
  • svoa00 napsal(a):

hudra: Tak už víš, kde vzali Martinovi čtenáři čas na vymýšlení těch nejšílenějších teorií ;)

důrazně se ohrazuji vůči tomuto napadení komunity IF. Zejména na mé teorie vždy došlo, případně jistě dojde! :-)
  • Alek napsal(a):

svoa00 napsal(a):

hudra: Tak už víš, kde vzali Martinovi čtenáři čas na vymýšlení těch nejšílenějších teorií ;)

důrazně se ohrazuji vůči tomuto napadení komunity IF. Zejména na mé teorie vždy došlo, případně jistě dojde! :-)
    Ale ne, tady je to v pohodě, to jenom v angličtině jsem četla pár teorií (většinou se týkaj Jaquena), který by naznačovali, že Martin měl všechno promyšlený čtyři pět knížek dopředu ;)
  • Lewandule napsal(a):

sarven napsal(a):

?!?!&%;+?.

Já nerozumět řeč tvého kmene... ;)
    nečítať a spáliť. neverím, že môže ten istý človek čítať Pieseň aj Eragona...
  • heavy_head napsal(a):

V komiksové mluvě to tuším značí, abys od toho dala ruce pryč. ;-)

moderný chalan ten heavy, :)
  • heavy_head napsal(a):

sarven napsal(a):

No jooo, já vim... stydím se... kaju se... :) Ale strašně nerada nechávám nedočtenou ságu, ať je sebeblbější. Prostě musím vědět, jak to dopadlo.
  • Lewandule napsal(a):

heavy_head napsal(a):

sarven napsal(a):

No jooo, já vim... stydím se... kaju se... :) Ale strašně nerada nechávám nedočtenou ságu, ať je sebeblbější. Prostě musím vědět, jak to dopadlo.
    Podpořím Tě a přiznám se, že se taky chystám Dračí jezdce někdy dočíst. Ze stejného důvodu. Ostatně, když se nudím, čtu třeba i letáky na Prostenal a Paolini je přece jen na trochu vyšší úrovni. ;D
  • A vždycky může bejt hůř. Třeba takový Stmívání :D
  • To jsem taky zvládla. A teď můžu směle kritizovat, protože VÍM, co je to zač! :D
  • Lewandule napsal(a):

svadbou
  • Sarven: Heej, nespojluj, nebudu překvapená!
    Miss Utahraptor: hustě!!!
  • Já Eragona četla, beru to jako pohádku, proto se mi to líbilo (nečekala jsem od toho žádné zázraky).
  • vzhľadom na to že som to nečítal a z toho nebohého filmu si pamätám asi tak minútu, je to hrubý tip :)
  • Stmívání - myslíte ten hluboký příběh o divce zamilované do upíra, který jí řekne že je vrah a ona odpoví, že je jí to jedno?

Eragon - to je ta story o vyvoleném chlapci z lidu, jeho drakovi a zlém králi?

Ano, když brak, tak pro všechny :D
  • sarven napsal(a):

vzhľadom na to že som to nečítal a z toho nebohého filmu si pamätám asi tak minútu, je to hrubý tip :)

Jestli myslíš film Eragona, tak kniha je oproti filmu asi tak o 100000% lepší!
  • svoa00 napsal(a):

Stmívání - myslíte ten hluboký příběh o divce zamilované do upíra, který jí řekne že je vrah a ona odpoví, že je jí to jedno?

To je přesně ono. Takové to velké nic roztažené do čtyř nechutně se vlekoucích knih.
  • sarven - takže marvel je eňo ňůňo zatímco eragon už je e-e ? Takže i u tebe hranice vkusu existuje :-D
  • Nevada napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Stmívání - myslíte ten hluboký příběh o divce zamilované do upíra, který jí řekne že je vrah a ona odpoví, že je jí to jedno?

To je přesně ono. Takové to velké nic roztažené do čtyř nechutně se vlekoucích knih.
    Opravím. Knihy se nevlečou a skutečně se čtou jedním dechem (jak rády píšou fanynky). Ovšem když se na konci zamyslíte, o čem to vlastně bylo, zjistíte, že děj by se dal snadno smrsknout do rozsahu mikropovídky a autorka radši vysvětlí, kolik pasty si Belluška dala na kartáček a jak moc se Edík leskne (diamant je proti němu žabař), než aby děj trochu zhustila.
  • Jarla: Ehm, mezi komiksy od Marvelu a Eragonem je PÁR zásadních kvalitativních rozdílů.
  • Na zásadní rozdíly věřím - s těmi kvalitativními bych brzdila, páč nevím, že by Helvéti přechovávali i tento etalon :-D

Raptorko - jedním dechem se čte i Amber, ale obsah je taky zoufačka....to víš ...nebylo co číst...a ráda vím, na co se ostatní odkazují :-))
  • Jarla napsal(a):

... Raptorko - jedním dechem se čte i Amber, ale obsah je taky zoufačka....to víš ...nebylo co číst...a ráda vím, na co se ostatní odkazují :-))

Podobná situace- slečinky (a jeden nejmenovaný spolužák) vzdychaly blahem a ostatní na to plivali jak to šlo (většina viděla nanejvýš ukázky "filmu" a knihu v životě nedržela v ruce). Já se chtěla zapojit do diskuzí, zrovna nebylo co číst a celá "sága" mi zabrala dohromady necelý týden. :)
  • Ech přečetla jsem z profesních důvodů i jednu harlekýnku a jeden žvást od ...he, nebyla to Small ani Steel...nějaké Sharon? netuším - děsný nesmysl o komnatě, co cestovala v čase mezi dobou viktoriánskou a Skotskými rebeliemi.....nedoporučuji to nikomu :-D O čem byla harlekýnka již nemám zdání, i když jsem namátkou hmátla po té hnědobéžové, co se tváří hystericky (historicky)...ale nevybaím si ani záblesk :-)
  • Jarla napsal(a):

sarven - takže marvel je eňo ňůňo zatímco eragon už je e-e ? Takže i u tebe hranice vkusu existuje :-D

presne tak. Marvel (o čom sa vlastne bavíme - o knižkách, alebo o filmoch?) má veľmi slušný nadštandard, aspoň tie highlighty čo poznám, nepoznám toho až tak veľa. vo filme je to tiež výrazný nadštandard. a Ironman 1 a Avengers sú vynikajúci.

Eragon film.... je odpad. knihu som nemal potrebu čítať.

eragorn je ťažká sračka za 3/10 (film), knihu som nečítal.

hranica vkusu existuje. len mi ju definuje osobný vkus a nie vágne predsudky.
  • Ehm, Eragon- film jsem považovala za sračku už v době vzniku tj. ve stejné době, kdy jsem četla první knihy a bavily mne.
    Jak postavy, tak zápletky tam jsou pokroucené, přemleté, přestavěné, zdeformované, osekané, rozdrcené a znovu poslepované přesně v tomto pořadí. A to od tak triviálních věcí jako vzhled ("černovlasá elfka" jako lidská zrzavá holka, poloopeřený dračí mutant namísto Safiry...) po chování.
  • sarven - se mnou zásadně o papíře...filmy považuji za velmi řídký exkrement, protože mám odpor ke všemu, kde je víc efektů než zápletky (obsahový poměr 1:10 je maximální únosnost efekty/záplatka).
    Eragona jsem omylem viděla, Zelený lampáš taky - výsledný dojem vyšel nastejno.
    Eragona jsem nepřečetla - stačil mi jeden souboj, kdy šel za třema trpaslíkama tunelem, pak provedl nějaké úžasné slato a pár obratů a když si to člověk opravdu představil, tak zjistil, že na konci k nim musel stát zády - to bylo hodně taktické :-))) Dál jsem nečetla...
  • Dlabejte na Eragona, lidi. Mně ve schránce přistál slibný e-mail!

Zmena stavu objednavky - Talpress

Škoda, že jsem dnes mimo Prahu...
  • Přeju všem příjemný počtení a těšim se na pozdější vášnivé diskuze tady. :D
  • Tak Tanec s draky už je doma, obálka vypadá stejně jako na PC (tudíž děsně), ale co, dá se vždycky sundat :-)
    Eragona jsem četla hned jak vyšel, a vzhledem k tomu, že mi bylo 14, tak se mi i celkem líbil, i když už tehdy jsem viděla, co všechno kopíruje. Je to taková typická pohádka, neurazí, nenadchne. Ale můžu hrdě říct, že jsem si ani jednu knihu z jeho ságy nekoupila, vždycky jsem ji od někoho dostala.
    A Marvel komiksy jsem sice nikdy nečetla (komiksy jsou tak drahé, že jediné, co mi stojí za to kupovat je Sandman, ale zase po něm jsem posedlá jako fanoušci Kulhánka), ale filmy jsou super. Avengers jsou úžasní, jen je člověk nesmí brát jako součásti mytologie (hlavně toho Thora). A k tomu, že jedna z postav byla černoch místo Árijec: kdysi jsem četla, že vzhledem k emancipaci černochů v Americe v každém Hollywoodském filmu musí být aspoň 1 černoch, a pokud je tam jen jeden, tak musí mít zásadně kladnou roli a nesmí být úplné křoví. Nevím co je na tom pravdy, ale docela by to vysvětlovalo...:)
  • posledný diel Eragona, teda Inheritance, som čítal v anglickom jazyku. Jedno čo sa musí uznať, je to, že sa Paolini zlepšuje. Inač je to priemerná rozprávka....

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi