Jarla: Si si celkom istá? Uzavrieme odpoveď A? :) Vážne sa traduje, že to bola Anne Boleyn. Možno je to len veľmi stará urban legend, dopodrobna som to neskúmala. Celý výrok by mal byť "Kat je, dúfam, odborník. Napokon mám veľmi štíhly krk." O Antoinette som teraz na nete našla len to, že sa ospravedlnila svojmu katovi, keď mu nechtiac šliapla na nohu chvíľu pred popravou.
Práve dočítam knihu Krstný otec (mal som dostať Strach múdreho muža, ale "milé" kníhkupectvo chce viac zarobiť, a tak mi poslali knihu, ktorú som mal dostať ak Strach nebude na sklade... pritom sami písali, že majú ešte posledné kusy aj s PODPISOM!!!) a musím povedať, že Puzo opísal mafiánsky život naozaj perfektne. Väčšina už krstného otca asi čítala, ale kto nie, tak tomu ju môžem odporučiť ;))
Každopádně tam je krásně popsána ta scéna, kdy je Michael ve vyhnanství na Sicílii/nebo Korsice? a uvidí tam tu dívku. "Byl to klasický zásah bleskem. Ostatní to chápali, bylo jim to jasné. Nešlo s tím nic dělat."
KAchítos: Mám pocit, že Haladdin myslel spíš tohle. Já osobně jsem to nečetla, už jsem na to narazila, ale nějak jsem se nerozhoupala, jestli se mi to chce číst :)
Nene, Poslední pán prstenu je kniha od Kirilla Yeskova, která představuje Mordor coby rozvíjející se průmyslovou zemi a Gandalfa, Elfy a spol. jkako zpátečníky, kteří v něm vidí ohrožení a rozpoutají proti němu válku. Já to četl s velkou chutí a dřív jsem to tu dost propagoval.
Nene, Poslední pán prstenu je kniha od Kirilla Yeskova, která představuje Mordor coby rozvíjející se průmyslovou zemi a Gandalfa, Elfy a spol. jkako zpátečníky, kteří v něm vidí ohrožení a rozpoutají proti němu válku. Já to četl s velkou chutí a dřív jsem to tu dost propagoval.
Já to teda četl taky a spokojenej jsem nebyl vůbec. Bylo to pro mě to nejhorší čtení. Ale zase je fakt, že jsem se docela i nasmál. Třeba zlobři plachtící na rogalu =D
Já to teda četl taky a spokojenej jsem nebyl vůbec. Bylo to pro mě to nejhorší čtení. Ale zase je fakt, že jsem se docela i nasmál. Třeba zlobři plachtící na rogalu =D
Ono to ani nebylo rogalo, ale větroň. K veselosti tam toho bylo víc - třeba Aragornova elfí manželka, nechtějící mu dát :-)))
No četl jsem to hodně dávno, takže si z toho moc nepamatuju. Hlavně vím, že jsem se musel nutit k dočtení. Když už jsem to koupil, tak jsem to chtěl projet celý (ikdyž jen jednou a naposledy). Člověk tu knížku musí brát hlavně s nadhledem a to mi tehdá moc nešlo...
Kdo má rád "pohled poražených", tomu doporučuji povídku Oldřicha Daňka Vzpomínka na Hamleta. od té doby se na Hamleta nemůžu dívat stejnýma očima. .-) klaudiova verze je mnohem pravděpodobnější .-)
Včera jsem zde lkala, že nemám co hezkého ke čtení, něco jako Stout, Durrell nebo Dlouhý sprint od Žambocha....inu návštěva mi donesla jiné vydání Dlouhého sprintu s navazující Ozvěnou :-) Jarla asi byla hodná, že dostala takovou hezkou knížečku :-)) Spadla z regálu a měla naražený hřbetík - tedy zdarma - moje oblíbená cena...čekám až z regálu spadne nějaký Tanec :-))
Povídky nejdou chronologicky za sebou, a jsou jich tři knihy. Ale později byly přešafované do dvou knih, přičemž jedna je s dodatečnou spojovací povídkou. nebo: ale víc než polovic jich je na netu na jeho fan stránkách k přečtení, pokud váháš
knihy: Krev elfů Čas opovržení Křest ohněm Věž vlaštovky Paní jezera
Komentáře
A Marie Antoinetta se i nechala slyšet "Doufám, že je kat odborník" :-))
(tak měla by věřit svému choti - byl to on, kdo panu Guilottinovi navrhnul konečný tvar nože)
Vážne sa traduje, že to bola Anne Boleyn. Možno je to len veľmi stará urban legend, dopodrobna som to neskúmala. Celý výrok by mal byť "Kat je, dúfam, odborník. Napokon mám veľmi štíhly krk."
O Antoinette som teraz na nete našla len to, že sa ospravedlnila svojmu katovi, keď mu nechtiac šliapla na nohu chvíľu pred popravou.
"Byl to klasický zásah bleskem. Ostatní to chápali, bylo jim to jasné. Nešlo s tím nic dělat."
četl tady někdo posledního pána Prstenu ?
Já osobně jsem to nečetla, už jsem na to narazila, ale nějak jsem se nerozhoupala, jestli se mi to chce číst :)
K veselosti tam toho bylo víc - třeba Aragornova elfí manželka, nechtějící mu dát :-)))
nebo:
ale víc než polovic jich je na netu na jeho fan stránkách k přečtení, pokud váháš
knihy:
Krev elfů
Čas opovržení
Křest ohněm
Věž vlaštovky
Paní jezera