Nedělejte tu blbost jako já... Jak jsem avizoval, dal jsem odkontrolovat dvěma kolegyním a rozsekaly mi pravopis takovým způsobem, že se až stydím odevzdat... :o( Jí/ji, ní/ni, přímá řeč, souvětí o deseti a více větách vložených, děs běs na entou.
To slovo mě nikdo nikdy nedonutí takto napsat. Možná je to v češtině používaný překlad, ale Šejkspíra si taky nefonetizujeme, že. Takže zase půjdu proti větru, proti všem... :o)
To slovo mě nikdo nikdy nedonutí takto napsat. Možná je to v češtině používaný překlad, ale Šejkspíra si taky nefonetizujeme, že. Takže zase půjdu proti větru, proti všem... :o)
Vieš, keď napíšem Ashara, tak mi to vždy pripomenie takú kravu z World of WarCraft :)
Demokratická diskuze může samozřejmě proběhnout zde na tomto místě, každý může říct, jak by to bylo asi nejlepší, nicméně poslední slovo bude mít Alek a vše direktivně oznámí nejspíš v průběhu soboty. Pravděpodobně bude založen samostatný topik. Lord velitel Alek si vás všechny pozorně vyslechne a poté si to udělá, jak bude chtít on, a jak to plánoval už od začátku. Rebelové budou popraveni, solné ženy znásilněny, remcalové vyhoštěni. Nemusíte se nikdo bát říct svůj názor. :-)
O přesném způsobu hlasování bude rozhodnuto podle počtu děl, což je logické :-) Proto Alek vybere nejvhodnější variantu v sobotu. Kdo má bezva nápady - sem s nima :-)
Demokratická diskuze může samozřejmě proběhnout zde na tomto místě, každý může říct, jak by to bylo asi nejlepší, nicméně poslední slovo bude mít Alek a vše direktivně oznámí nejspíš v průběhu soboty. Pravděpodobně bude založen samostatný topik. Lord velitel Alek si vás všechny pozorně vyslechne a poté si to udělá, jak bude chtít on, a jak to plánoval už od začátku. Rebelové budou popraveni, solné ženy znásilněny, remcalové vyhoštěni. Nemusíte se nikdo bát říct svůj názor. :-)
A čo nezainteresované krysi a krisi? S nimi nič?! Som pobúrený
:))))
------------------------------------------------- No ono sa asi založí topic Súťaž FanFic alebo čosi také a tam by bolo dobré vytvoriť SPOIL boxy klasické. Nie že by som mal niečo proti tým, ktoré sa používajú tu, ale klasické sú také, že si to Tento jeden rozklikne a ten box sa mu roztvorí aj s obsahom a potom si tu môže znova zhrnúť. Tým pádom nebude celá stránka zbytočne dlhá a budú tam zároveň všetky diela.
Nuž, Tento jeden si teda prečíta diela a mohol by ho napokon aj ohodnotiť a dať svoj názor, ktorý sa mu páčil asi najviac (aj keď si myslím, že bude veľa tých kvalitných). Napokon sa asi spočítajú hlasy a určí sa víťaz. Alebo sa použije anketa, pretože pri množstve hlasov by to mohlo byť nepraktické.
A bolo by dobré dať to aj do podoby .DOC a dať na stiahnutie. Ak by do toho nikto nešiel, ja by som sa aj mohol postarať o celkový vzhľad ako editor projektu, ale pred prázdninami. Pretože budem mať okrem dvojok a nejakej tej jednotke ešte trojku z matiky, chémie a bioli a možno aj z dejepisu a za to budem mať zakázaný počítač (našťastie už mám Hostinu, takže tú si šetrím na to temné obdobie :P )
moje vina moje největší vina - byla samozřejmě citace ze Čtyř mušketýrů s Les Charlots, kterážto patřila otci Josefovi v brilantním podání Préboista :-) "Vina přiznaná je již z poloviny odpuštěná a tak se pane bože přiznávám ještě jednou." :-p
Ad hodnocení
Pracovní verse zatím zní - v novém topiku Alek zveřejní očíslované povídky bez jména autora. Na přečtení bude stanovena nějaká ta doba 1-2 týdny podle počtu sešedších se povídek....hlasovat se bude body a slovy. Každý hlasující si přečte všechny povídky, aby byl dostatečně kompetentní a udělí body 5-3-1 (při povídkách nad 20 kusů) 5-4-3-2-1 s 2-3 větami hodnocení, které se bude týkat literárního útvaru samotného a NE VĚRNOSTI REÁLIÍM NEBO ČITATELOVĚ VLASTNÍ TEORII. Jinými slovy - každý za sebe - svůj nick, který všichni zde znají - uvede své bodové a slovní hodnocení. Nebude se tam taky psát "myslím, že to napsal ten a ten". Všechno můžete samozřejmě komentovat v tomto topiku fanouškovské fikce. V tomto topiku zde bude taky uvedena případná další soutěž a dále tu budou zveřejňovány i všechny mimosoutěžní fanouškovské literární počiny bez omezení :-)
Já vám do toho nechci kecat, protože jsem nic nenapsala, ale ta anketa by případně chtěla nějak omezit. Protože sem chodí spousta lidí jen na čumendu (hodí jim to odkaz) a tudíž by mohli hlasovat i lidi, kteří to číst nebudou...
Kriso - ty nečteš pozorně :-)) Hlasovat budou nicky, které tu jsou a ne nově založené a budou to hodnotit slovně, takže to budou muset přečíst. Proto žádné - spolužáci, kamarádi a sourozenci a nebo sám sebe, že ******** ! jak jsme byli svědky na rankopedii :-)
Prostě: Povídky anonymní, hlasování veřejné. Hlasovat může samozřejmě i ten, kdo povídku nenapsal. Dokonce je to vítáno. Ale hlasovat může jen ten, kdo přečetl. A proto by měl v pár větách uvést nejen "líbí se mi to", ale také proč se mu to líbí. Hlasovací právo budou mít pouze registrovaní uživatelé, aby nám v tom nějaký vykuk nedělal chaos. Takže jsem raději pro "ruční sčítání" než pro anketu. Také jsem pro to, aby případní autoři nehodnotili samožersky vlastní povídky, ale dali šanci i ostatním. :-) I když zakázat jim to asi nemůžu. :-) Systém bodování a čas na rozmyšlenou by měl být podle množství povídek, přesně jak uvedla Jarla. Dejme tomu, že se sejde 10-20 prací, systém 5-4-3-2-1 je podle mě o něco lepší než jen 3-2-1, týden až dva týdny by mohlo čtenářům stačit. Nekritizujte pravopis nebo mírné odklony od Martinových reálií. Autoři si dali se sepsáním svého dílka práci a věnovali mu svůj čas, takže buďme shovívaví a tolerantní. Jsou to jejich děťátka, která v potu tváře vypiplali z ničeho a celí rozechvělí je nyní dávají všanc celému světu! :-) Buďte na ně laskaví. ;-) Nechci tu vidět žádné pranýřování, bazírování na blbostech či posmívání se. Chceme se bavit, ne někoho zdeptat. ;-)
Návrh Lorda Gepeta se SPOIL boxy je zajímavý, ale nemyslím si, že by bylo až tak nesnesitelné nechat texty v jejich původní délce. Kapacita topiku by na to měla myslím postačovat. ;-) Dát možnost stáhnout si dokumenty v původní verzi bych také nezavrhoval, avšak až po skončení hlasování, neboť z nich lze v některých případech vyčíst jméno autora, a my nechceme, aby nás při hlasování jakkoli ovlivňovalo to, že budeme vědět, kdo co napsal.
Tak, zapomněl jsem ještě na něco? Jo, a pište, do soboty je ještě pár dnů a za tu dobu se dá vytvořit ještě fůra skvělých věcí! :-)
h_h: A nešlo by, že by ty povídky Alek "překopíroval do svého wordu", aby u všech bylo jeho jméno (já teda nevím, kde se to dá hledat, takže mi to je fuk), když už je stejně bude zveřejňovat... Já bych si je ráda přečetla, ale nerada čtu z monitoru, takže bych uvítala možnost tisku (ikdyž si je můžu zkopírovat odsud, takže vlastně mlčím).
Komentáře
Ale počkať, toto vyzerá ako reklama, teraz som zvedavý, ako budú tie poviedky vypadať.. Keď si predstavím takú Ašaru alebo Lyannu :O
Jí/ji, ní/ni, přímá řeč, souvětí o deseti a více větách vložených, děs běs na entou.
Christopher the Bastard from Afterspoons and Withoutsatelites :-p
Pravděpodobně bude založen samostatný topik.
Lord velitel Alek si vás všechny pozorně vyslechne a poté si to udělá, jak bude chtít on, a jak to plánoval už od začátku.
Rebelové budou popraveni, solné ženy znásilněny, remcalové vyhoštěni. Nemusíte se nikdo bát říct svůj názor. :-)
Moje problemy s deadlinami...
Som hrdý, že viem tieto latinské slová, sa musím pochváliť ako tak prase z lesa :P
Ale: to nič, to som si len tak šťuchol :)) Sa musím robiť múdry, vieš, to je teraz in... Chcem byť ako môj idol prase... jaj ták, tak to znie a píše sa lepšie :) A čo nezainteresované krysi a krisi? S nimi nič?! Som pobúrený
:))))
-------------------------------------------------
No ono sa asi založí topic Súťaž FanFic alebo čosi také a tam by bolo dobré vytvoriť SPOIL boxy klasické. Nie že by som mal niečo proti tým, ktoré sa používajú tu, ale klasické sú také, že si to Tento jeden rozklikne a ten box sa mu roztvorí aj s obsahom a potom si tu môže znova zhrnúť. Tým pádom nebude celá stránka zbytočne dlhá a budú tam zároveň všetky diela.
Nuž, Tento jeden si teda prečíta diela a mohol by ho napokon aj ohodnotiť a dať svoj názor, ktorý sa mu páčil asi najviac (aj keď si myslím, že bude veľa tých kvalitných). Napokon sa asi spočítajú hlasy a určí sa víťaz. Alebo sa použije anketa, pretože pri množstve hlasov by to mohlo byť nepraktické.
A bolo by dobré dať to aj do podoby .DOC a dať na stiahnutie. Ak by do toho nikto nešiel, ja by som sa aj mohol postarať o celkový vzhľad ako editor projektu, ale pred prázdninami. Pretože budem mať okrem dvojok a nejakej tej jednotke ešte trojku z matiky, chémie a bioli a možno aj z dejepisu a za to budem mať zakázaný počítač (našťastie už mám Hostinu, takže tú si šetrím na to temné obdobie :P )
Ad hodnocení
Pracovní verse zatím zní - v novém topiku Alek zveřejní očíslované povídky bez jména autora. Na přečtení bude stanovena nějaká ta doba 1-2 týdny podle počtu sešedších se povídek....hlasovat se bude body a slovy. Každý hlasující si přečte všechny povídky, aby byl dostatečně kompetentní a udělí body 5-3-1 (při povídkách nad 20 kusů) 5-4-3-2-1 s 2-3 větami hodnocení, které se bude týkat literárního útvaru samotného a NE VĚRNOSTI REÁLIÍM NEBO ČITATELOVĚ VLASTNÍ TEORII. Jinými slovy - každý za sebe - svůj nick, který všichni zde znají - uvede své bodové a slovní hodnocení. Nebude se tam taky psát "myslím, že to napsal ten a ten". Všechno můžete samozřejmě komentovat v tomto topiku fanouškovské fikce. V tomto topiku zde bude taky uvedena případná další soutěž a dále tu budou zveřejňovány i všechny mimosoutěžní fanouškovské literární počiny bez omezení :-)
Je-li něco nejasné - ptejte se :-)
Hlasovat může samozřejmě i ten, kdo povídku nenapsal. Dokonce je to vítáno. Ale hlasovat může jen ten, kdo přečetl. A proto by měl v pár větách uvést nejen "líbí se mi to", ale také proč se mu to líbí. Hlasovací právo budou mít pouze registrovaní uživatelé, aby nám v tom nějaký vykuk nedělal chaos. Takže jsem raději pro "ruční sčítání" než pro anketu.
Také jsem pro to, aby případní autoři nehodnotili samožersky vlastní povídky, ale dali šanci i ostatním. :-) I když zakázat jim to asi nemůžu. :-)
Systém bodování a čas na rozmyšlenou by měl být podle množství povídek, přesně jak uvedla Jarla. Dejme tomu, že se sejde 10-20 prací, systém 5-4-3-2-1 je podle mě o něco lepší než jen 3-2-1, týden až dva týdny by mohlo čtenářům stačit.
Nekritizujte pravopis nebo mírné odklony od Martinových reálií. Autoři si dali se sepsáním svého dílka práci a věnovali mu svůj čas, takže buďme shovívaví a tolerantní. Jsou to jejich děťátka, která v potu tváře vypiplali z ničeho a celí rozechvělí je nyní dávají všanc celému světu! :-)
Buďte na ně laskaví. ;-)
Nechci tu vidět žádné pranýřování, bazírování na blbostech či posmívání se.
Chceme se bavit, ne někoho zdeptat. ;-)
Návrh Lorda Gepeta se SPOIL boxy je zajímavý, ale nemyslím si, že by bylo až tak nesnesitelné nechat texty v jejich původní délce. Kapacita topiku by na to měla myslím postačovat. ;-)
Dát možnost stáhnout si dokumenty v původní verzi bych také nezavrhoval, avšak až po skončení hlasování, neboť z nich lze v některých případech vyčíst jméno autora, a my nechceme, aby nás při hlasování jakkoli ovlivňovalo to, že budeme vědět, kdo co napsal.
Tak, zapomněl jsem ještě na něco?
Jo, a pište, do soboty je ještě pár dnů a za tu dobu se dá vytvořit ještě fůra skvělých věcí! :-)