Vůbec nechápu, co se to zase rozpoutalo kolem naší reprezentace. A už vůbec nechápu reakce fotbalistů na to, že lidi vypískali Baroše a křičí "Bílek ven". Mám pocit, že naše primadony nemají ani ponětí o tom, co to znamená být profesionál… Hlavně mi přijde, že jim některým neskutečně chybí soudnost. Divit se po zápase s Rusama, že lidi vypískali Baroše a křičeli "Bílek ven", to fakt mi hlava nebere. Mám pocit, že z celého eura se u nás v médiích nejvíce řeší, že lidi na hráče a trenéra pískají a oni místo toho, aby řekli něco ve smyslu „lidi platí nemalé peníze za to, aby zde byli a když se jim něco nelíbí, samozřejmě si mohou pískat. Zvlášť když zahrajeme jako s Ruskem. My jsme rádi za ty, kteří nám fandí.“ se diví, proč je lidi kritizují. Tímto by to celé umlčeli. Místo toho se podivují, proč lidi pískají, proč tohleto a támhleto…. Tohle je přesně atmosféra, která by kolem repre neměla být. Mi to přijde, že se hráči cítí ukřivděni, že si je někdo (třeba Šíp) dovolil zkritizovat. A když se třeba něco povede (viz odveta v baráži), tak se zachovají jako naprostá banda vidláků – viz roztrhání obleků v letadle a pak ten pokřik na Druláka (nemá čů....a). Tyjo tohle fakt nejsou profesionálové… Dovedete si představit, že by v Anglii třeba Best nebo Shearer (neporovnávám s Drulákem, prostě osobnosti) strhali oprávněně výkon reprezentace a fotbalisti by pak po nějakém vítězství udělali takovéhle divadlo na letišti? Tyjo ti by dostali od novin a veřejnosti takovou čočku, že by týden chodili kanálama. Fakt se mi nelíbí, jak se ty naše kopačky chovaj, nicméně budu jim fandit proti polákům. Pořád je to naše repre, byť Bílka nemám vůbec rád, nechápu některé jeho kroky, jeho alibismus mi leze krkem… atd. Věřím že je porazíme a domů nás pošle až Goméz...
a podle mě dělají velké chyby obě strany, rozhodně bych to neházel jen na ně. Líbilo se mi, co včera říkal Csaplár, když se divil tomu odsouzení po Rusku, přičemž útočně ten tým nehrál špatně - v podstatě podobně jako s Řeckem - jen to tam prostě nespadlo a hrubě propadla obrana. Ale odsuzovat na základě toho je nesmysl. Zajímalo by mě, jestli je to specifikum Čechů... když slýchám jak Dánové maj trenéra 12 let...
(Nutno přiznat, že jim k tomu notně dopomáhají novináři, kteří z reprezentace (fotbalové i hokejové) vždycky před velkým turnajem dělají superšampióny.)
To není jen o generacích. Vždyť jsou tam pořád hráči co už něco pamatujou a dostávaj pozice za zásluhy (ať byly jakékoli, takže mnohdy za výsluhy).
Mě nevadí, když prohrajou, pokud podaj slušnej výkon, vidim u nich snahu a sebereflexi. Mě sere, když si to tam šudlaj, ale sebevědomí maj jako kdyby porazili kluky vopálený brazilský.
Myslím, že většině lidí ani tak nevadí, že se na hřišti nedaří. To každej musí uznat, že v týhle generaci není prostě žádnej Poborský, Nedvěd, Koller atd. Spíš všem vadí to jak k tomu fotbalisti přistupujou po zápase a hlavně jak se chovají ( k fanouškům ). Trhání obleků, pořvávání sprostot do kamery, ku*vy na pokojích, chlastačky, to je to co většinu národa séře. V porovnání s hokejovou repre zatím nebe a dudy!
Myslím, že většině lidí ani tak nevadí, že se na hřišti nedaří. To každej musí uznat, že v týhle generaci není prostě žádnej Poborský, Nedvěd, Koller atd. Spíš všem vadí to jak k tomu fotbalisti přistupujou po zápase a hlavně jak se chovají ( k fanouškům ). Trhání obleků, pořvávání sprostot do kamery, ku*vy na pokojích, chlastačky, to je to co většinu národa séře. V porovnání s hokejovou repre zatím nebe a dudy!
Dobrej příklad. Na ty jsem nenadával, ani když zrovna medaili nepřivezli, prostě chápu, že konkurence je velká a nemůže se pokaždý zadařit, ale přesto zpravidla odvedou co můžou. Disciplína a chuť pro tým něco odevzdat.
Mno ale ten font na dresech se mi taky nelíbí. Ostatní mají lepší :-( A klobouk dolů před Čechem, že už se na reprezentaci nevysral a pořád s tou bandou někam jezdí.
Asi jsem staromódní nebo jaká, ale osobně mi přijde, že pendrek záleží na tom, jaký dres mají, ale hlavně na tom co hrajou a to mohou i v deset let stejném dresu. Novými super dresy (za návrh jistě padly těžké prachy) výkony nevylepší a místo hodin herectví na hřišti by mohli trénovat něco jiného... A teď mne rozcupujte :-)
Milán asi na pokoji plakal v noci do polštáře, že si všichni stěžujou na to, že ho fanoušci nemají rádi. Mně vůbec celý ten náš tým připadá tak nějak moc háklivý na kritiku. "Nehrajeme pro lidi typu pana Šípa," je další z výroků, který mi hlava nebere. Víc pokory by to chtělo, hoši, víc pokory a výkonů na hřišti - na na hubě!
Na ty jsem nenadával, ani když zrovna medaili nepřivezli, prostě chápu, že konkurence je velká a nemůže se pokaždý zadařit, ale přesto zpravidla odvedou co můžou.
Tak ve fotbale je konkurence ještě mnohem větší, ale chápu, co chceš říct. Prostě fanoušek potřebuje vidět nějaký vývoj ku předu, snahu a bojovnost. Jsou i jiné malé země, které nemají zvučná jména, ale mají dobrou organizaci hry, týmového ducha a určitou zarputilost. Letos se takto prezentuje např. Dánsko. Na druhou stranu je vidět, jak to tentokrát neklape Nizozemcům. A to není v posledních dvaceti letech žádná zvláštnost. Měli v kabině problémy i s rasismem apod.
Tak ve fotbale je konkurence ještě mnohem větší, ale chápu, co chceš říct.
Samozřejmě, tím spíš nemám přehnaná očekávání a pochopím, že nepřivezou medaili. Týmový duch chybí (Drulák song není týmový duch) a zarputilost.
Ugla BTW zdůrazňuje, že naši dost zaspali tělesnou pčřípravu. Sport se dneska hodně atletizuje a tomu se musí tréning přizpůsobit, jinak to nebudou fyzicky zvládat.
Jinak poslechněte si doc. ing. Švihlíkovou v dnešním Jak to vidí, kromě toho, že mi ta ženská často mluví z duše svejma ekonomickejma názorama tak dneska mluvila v posledních třech minutách i o fotbalu. Ja k zulíbání :)
Komentáře
Ozil je nevýrazný, ale mou důvěru pořád má.
A když se třeba něco povede (viz odveta v baráži), tak se zachovají jako naprostá banda vidláků – viz roztrhání obleků v letadle a pak ten pokřik na Druláka (nemá čů....a). Tyjo tohle fakt nejsou profesionálové… Dovedete si představit, že by v Anglii třeba Best nebo Shearer (neporovnávám s Drulákem, prostě osobnosti) strhali oprávněně výkon reprezentace a fotbalisti by pak po nějakém vítězství udělali takovéhle divadlo na letišti? Tyjo ti by dostali od novin a veřejnosti takovou čočku, že by týden chodili kanálama.
Fakt se mi nelíbí, jak se ty naše kopačky chovaj, nicméně budu jim fandit proti polákům. Pořád je to naše repre, byť Bílka nemám vůbec rád, nechápu některé jeho kroky, jeho alibismus mi leze krkem… atd. Věřím že je porazíme a domů nás pošle až Goméz...
Alek: Specifikem Čechů je, že se repre kritizovat nesmí, protože na co tady kdo čeká... :)
Mě nevadí, když prohrajou, pokud podaj slušnej výkon, vidim u nich snahu a sebereflexi. Mě sere, když si to tam šudlaj, ale sebevědomí maj jako kdyby porazili kluky vopálený brazilský.
A klobouk dolů před Čechem, že už se na reprezentaci nevysral a pořád s tou bandou někam jezdí.
A teď mne rozcupujte :-)
Mně vůbec celý ten náš tým připadá tak nějak moc háklivý na kritiku.
"Nehrajeme pro lidi typu pana Šípa," je další z výroků, který mi hlava nebere.
Víc pokory by to chtělo, hoši, víc pokory a výkonů na hřišti - na na hubě!
Ugla BTW zdůrazňuje, že naši dost zaspali tělesnou pčřípravu. Sport se dneska hodně atletizuje a tomu se musí tréning přizpůsobit, jinak to nebudou fyzicky zvládat.
Jinak poslechněte si doc. ing. Švihlíkovou v dnešním Jak to vidí, kromě toho, že mi ta ženská často mluví z duše svejma ekonomickejma názorama tak dneska mluvila v posledních třech minutách i o fotbalu. Ja k zulíbání :)