Nová POV!

24

Komentáře

• Chmur wrote:
    Ovšem zdá se, podle toho jak momentálně vypadá Stannis, že jsou tyto rozkoše značně energeticky náročné. :?

Nevydáš energii, nepoznáš rozkoš (neplatí pro obcování s Utopeným bohem). A s Melisandrou lepší energii odevzdávat než přijímat.

• Pochybuju, že zrovna Stannis by se tělesné rozkoši s kýmkoli kdovíjak oddával, ale co my víme. Zkrátka Melisandra potřebuje chlapa s velkou výdrží.

• Je zajímavé, že Melisandra k výrobě stínových dětí potřebuje muže, ale když stíny vyvolávala v Drogově stanu jiná maegi, Mirri Maz Duur, podobnou berličku zapotřebí neměla. Samozřejmě je tedy možné, že obě slečny pracují s jiným typem magie, ale nepovažuji to za pravděpodobné - obě využívají stíny, obě využívají krev, obě se svém umění naučily v Ašaji... :)

Tak mě napadá: ono i Melisandra a Mirri Maz Duur zní docela podobně, že? Když to vyslovíte nahlas a dohromady... :roll:

• nuž na začiatku sa mi to zdalo jasné, po prečítaní vašich komentov už veru neviem :-) v záasade to môže byť ktokoľvek. Ak by to bol Benjen Stark - alebo Studenoruký (ak to nie je ten istý) tak by to bolo zaujímavé, ale na druhú stranu tam máme Brana, že?

Možno bude Melisandra náhradou za DAvosa, ak náhodou naozaj zomrel, ako bolo naznačené...

Takže nakoniec nazoaj Loras? Ako jediný nám môže urobiť okno do tej časti kd enaozaj nikoho nemáme....

• Neee, jen ne náhradou za Davose. Jestli mi grrm zabije i Davose, tak už si ho snad fakt najdu, protože zabít druhou nejcharakternější postavu v sáze hned po Nedovi...to už bych odpouštěl velmi těžce ;)

• Já doufám, že mrtvých bude co nejvíce. :twisted: I když nevím, jestli by za současné situace měla Davosova smrt ten správný dramatický potenciál. Na místě GRRM bych ho ještě zamotal do nějakých dějových zvratů... co třeba, kdyby byl z nějakého důvodu propuštěn ze služby a dal by se na pirátění s Ašou? :wink: (já vím, já vím, má milující rodinu)

• No, propuštění ze služby je dost pravděpodobné. Melisandra k němu zrovna neplane láskou. ;) Ale Aša je na druhym konci Západozemí. To už se spíš potká s Dany, Quentynem, Tyrionem a zbytkem její rýsující se grupy. Třeba by je moh dát dohromady Saladhor Saan, to je takovej šikula. ;)

• Vzhledem k jeho odlišnému náboženskému přesvědčení a ke snaze zarazit do Melisandřina těla několik palců chladné oceli si myslím, že jistá zdrženlivost ze strany Rudé ženy je celkem pochopitelná. :wink: Ale aby ho propustil Stannis, spravedlivý král Stannis, to by se muselo stát něco opravdu vážného. Vždyť i "únos" Edrika Bouře mu prošel celkem bez problémů. Napadá mě snad jenom poskytnutí úniku Mancemu Nájezdníkovi - jenže, proč by to Davos dělal? Při vší úctě k jeho cti, takový altruistický blázen to zase není. :P Kromě toho momentálně míří do Bílého přístavu, nepletu-li se, takže jeho následující činy se musejí odehrát někde tam.

S Ašou by se potkat mohl při různých příležitostech. Například: Boltonové přepadnou Manderlyovce a odvlečou Davose do zajetí. Aša a její banda hrdlořezů vtrhne do Hrůzova, zachrání Theona (nebo alespoň to, co z něj zbylo) a přitom s sebou vezme i slavného cibulového rytíře. Možností je nepřeberně.

Mimochodem, slyšel jsem, že POV prologu prý bude Varamyr Šestikůže, známý to měnič.

• Je to známo...dokonce je znám i děj prologu. GRRM ho četl jako testovací ukázku na conu. flanker na to snad i dával odkaz na youtube. Taky je vcelku jisté, že Varamyr svůj prolog nepřežije, ostatně jako všichni dosavadní otvíráci knih ságy. ;)

Quote:
    Vzhledem k jeho odlišnému náboženskému přesvědčení a ke snaze zarazit do Melisandřina těla několik palců chladné oceli si myslím, že jistá zdrženlivost ze strany Rudé ženy je celkem pochopitelná. :wink:

Hele, npřekrucuj to! Ona si začala. ;) A myslel jsem to tak, že Melisandra svého krále čím dál víc ovládá. Ale zdá se že na Davose neměla. Tudíž místo, aby se ho zbavila, mu vymyslela úkol v Bílém přístavu. Jak neotřelé! ;)
  • Alek wrote:
    Je to známo...dokonce je znám i děj prologu. GRRM ho četl jako testovací ukázku na conu. flanker na to snad i dával odkaz na youtube. Taky je vcelku jisté, že Varamyr svůj prolog nepřežije, ostatně jako všichni dosavadní otvíráci knih ságy.

Na anglických fórech je shrnutí děje sepsané těmi, kdo na tom conu byli, ale to si číst nechci: připadal bych si, jako bych jedl večeři, kterou mi už někdo dopředu předkousal. :? Nicméně na nějakou video-ukázku bych se podíval rád. Nenalezl jsem ji ovšem, na youtube jsem viděl pouze čtení ukázky Jona. Takže se slitujte nad zlovlkem a dejte mi odkaz. :P

Alek wrote:
    Hele, npřekrucuj to! Ona si začala. A myslel jsem to tak, že Melisandra svého krále čím dál víc ovládá. Ale zdá se že na Davose neměla. Tudíž místo, aby se ho zbavila, mu vymyslela úkol v Bílém přístavu. Jak neotřelé!

Melisandra se Davose nikdy nepokoušela zabít, a dokonce s ním velmi přátelsky konverzovala při pašování stínového dítěte pod Bouřlivý konec. :wink: Stannis se nechá ovlivňovat jenom do určité míry, pokud se mu něco nezdá, tak klidně Mel vykáže do patřičných mezí: viz ta záležitost s Edrikem Bouří.

Davos může být rád, že takový úkol dostal. Místo, aby mu na Zdi mrzly... rozličné části těla... ocitá se tam, kde je nejvíc doma, to jest na houpající se palubě lodi, s vrzajícími prkny pod sebou a větrem v plachtách. I když by mě docela zajímalo, jak by si rozuměli s Jonem. :?:

• Já dával odkaz právě na toho Jona, o prologu jsem zatím nevěděl.

• Škoda. Ale jak známe GRRM, ještě to stejně třikrát přepíše. :wink:

• To nepochybně, ostattně ta Jonova ukázka je z té uveřejněné kapitoly a od té doby to dost rozkošatěl.

• Aha, tak to s youtubem jsem si asi vymyslel, byl to Jon. ;)

• To říkáš teď? Já už jsem nechal sera Flankera vsadit do Černých cel, dokud neprozradí, kam schoval onen prolog! Inu, nedá se nic dělat, drobná mýlka, která se na našem fóru stane maximálně jednou za deset let. :D

• Aspoň jsi udělal něco pro jeho zdraví. Prej je tam vynikající vzdoušek. Skoro lázně. ;)

Noo, spíš maximálně jednou za Zimu. ;)

• Ano, přesně tak, vzduch v černých celách má pozoruhodné konzervační účinky. Jednou král nařídil, aby si odtamtud Noční hlídka vzala muže; jeden z nich podezřele mlčel, když ho vytáhli, a nakonec zjistili, že je přes dvě stě let mrtvý. :D

Vidíš s tou zimou jsi mi připomněl jednu důležitou věc, na níž jsem uvažoval. Jak dlouho může taková zima trvat? Myslím, že musí být kratší než léto, jinak by (hlavně na Severu) začali lidé až příliš snadno hladovět. Takže rok? Dva roky maximálně?

A co Dlouhá zima, která se blíží? Předpokládám, že konec série bude spjatý s koncem zimy; jenže se mi nechce věřit, že by Martin ve dvou knihách (Vichry a Sen) popsal období desíti let. Pět let, to už je pravděpodobnější. Anebo že by nezůstalo u pouhých sedmi svazků? :wink:

• Řek bych že přicházející zima bude tak dlouhá, jak bude dlouhý život Jiných. To nebude náhoda, že Jiní se probouzí zrovna, když se blíží zima. Může to být otázka třeba roku anebo klidně i definitivní, pokud Jiní uhasej Dany draky a Melisandře troubu. ;)

• Kdoví, jak to s těmi Jinými je. Možná se v létě rekreovali v Karibiku, ale když přišly podzimní plískanice a dlouhé večery, začali se nudit. A tak Taťka Jiný navrhl: "Co třeba roztočit nějakou tu válku?" :)

Mimochodem, GRRM se vyjádřil v tom smyslu, že nemá rád rasy, v nichž jsou všichni členové dobří nebo zlí (např. skřeti). Takže ani s těmi Bílými chodci to zřejmě nebude tak jednoduché.

Možná se jenom snaží zastavit šílenou lidskou rasu, která manipuluje s ohněm a magií a ohrožuje samotnou podstatu univerza. :o

• Po návratu z Černých cel se cítím nějaký Jiný.

A zima přichází se mnou,

zima se blíží do domů Vašich,

démon bílý v našem proudu,

a led a mráz sžíře vodu.

Zima která trvá věčně,

roztáhne se nad životem,

naplní se zimou plíce,

a led a mráz sžíře Slunce.

Teplo živých zhasíná,

meč ledový srdce žere,

ztišuje se jeho tlukot.

A led a mráz sžíře život.

Zima věčná mrazí vzduch.

Země živých utichá,

živí mrtví chodí sněhem,

A led a mráz teď živí Jiné.

• No vida! Poezie Jiných. Zní tak... mrazivě. 8) Hele, zdá se mi to, sere Flankere, nebo máš teď nějak modřejší oči? :o Jen aby se nám to tu nerozšířilo. :wink:

• S tím, jak se dny zkracují a noci jsou stále chladnější, nabíráme sílu. Nejdříve člověka zabijem, pak ho pošleme proti lidem. Obři nebyli schopni obstát proni NÁM, ani Thennové, ani klany od ledových řek, ani tvrdonožci.

No, je to trochu upravená citace Manceho nájezdníka. :) Ostatně modré oči prý mám od mala, a to nejsem blonďák (i když podle mě je to něco šedýho, ale já jsem barvoslepej).

• To já jsem byl zase v mládí světlovlasý, ale modré oči jsem nikdy neměl. :roll:

Každopádně poezie jiných je nadmíru inspirativní!

Strašlivý mráz

všechno hryže

hryže gumy

hryže pryže

Lezavý mráz

maso kouše

ba i křídla

mouše kouše

Děsivý mráz

šatstvo hryže

hryže dámy

do negližé

Vražedný mráz

puky kouše,

kouše míče

kouše touše.

Strašlivý mráz

všechno hryže

hryže kaučuk

hryže pryže... :evil:

• Soudím, že to jsou ještě dozvuky tvé nedávné nenadálé nemoci. :x :twisted:

Kéž se dáš brzy dohromady. :!:

Já měl v mládí vlasy rovné a teď mám vlnité. Ve větru mi vlají. :roll:

Jsem zvědav, kolik kdo ještě prozradí ze své fyziognomie. :o

• 191, 100, 32,

hnedé, hnedé a krátke

stačí? :roll:

• IQ, šíře přes ramena a počet, kolikrát jsi přelouskal Hru o trůny? :wink:

186, 92 (kolísá) a 33. Jak ten Kristus. :) Vypadám trochu jako něco mezi Petrem Rajchrtem a Alainem Delonem. Oči hnědé, měkce řezané rysy, velké odstávající uši atp. :twisted:

• Tak hlavně míry dam, jejichž barvy bráníme.

• heavy_head wrote:
    Soudím, že to jsou ještě dozvuky tvé nedávné nenadálé nemoci.

Ano, jednalo se o tzv. horečnatou poezií. Ale upřímně: ty jsi nikdy neměl chuť pořádně se zahryznout do pryže? :P

Dámy prominou.

• Pryž jsem kousal na základce, když jsem potřeboval munici do mé nadlidsky přesné ostřelovací verzatilky. 8)

Jinak vlastně ani... ale když nad tím tak přemýšlím, proč vlastně ne? Mohla by to být zajímavá a obohacující zkušenost. To je nějaký zlovlčí zlozvyk, jo? :wink:

Aneb od nové POV ke staré pryži. :)

Návštěvníci prominou.

• Nejvíce bych si přál, aby nová POV byl Ohař,moje asi nejoblíbenější postava. Nebýt toho faktu,že Ohař je mrtev.Četl jsem tady sice,že je hrobníkem na tichém ostrově,ale podle čeho tak usuzujete?Protože byl ten hrobník mohutnější než Brienne?Víte kolik lidí musí žít v Západozemí?Kolik žebráků,rolníků,klidně mohou být tisíce mohutných a velkých lidí jako třeba Ohař nebo Gregor.

Víte snad něco co já ne? :D

Pokud by Ohař přežil tak bych byl GRR moc vděčný.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi