Je na tom dost pravdy ,ale je to prostě daní za to, že HB0 "písen" natočilo. A taky - každý čtenář má při čtení ságy v hlavě jiné představy o vzhledu i charakteru postav. I popsaný děj vidí každý trochu jinak. Stačí se na televizní zpracování dívat jen jako na jednu možnost z mnoha - jak to zpracovat . I tak díky, že se do toho vůbec pustili.
Abych doplnila zlopsí (zlofení) ansámbl, mohu nabídnout ještě jeden exemplář zlofeny černé. Je podobná "Chinděláčovi", akorát jednou tak veliká, chlupatější a huňatější. Opět Krisí chov, původem ze sekáče.
Dobrého dne přeji, rád bych připojil můj mrzký názor na scénu z prvního dílu "lví Bratři & banda děvek" kterou v mém okolí přemnoho lidu kritizovalo. Já osobně tu scénu chápu jako scénu která nám ukáže to co je v knihách psáno hlavně ve vnitřním monologu postav - to že je Tyrion děvkař, ale hlavně vztah Jaime - Tyrion
A taková drobná drzost vůči seru Těžkohlavému, chtěl-li dát seriálu šanci, tak na to šel velice hloupě, z první série jeden díl a pak tři díly z druhé? To je stejné jako z první knížky přečíst dvě stě stran a pak rovnou skočit na Střet králů...
No a to není všechno - heavy je ještě takový pokrytec, že ten seriál tajně sleduje! A ..no tak se přiznám - sledujeme to tajně spolu! A co víc - my si ty pikantní scény pouštíme furt dokolečka a až to nastudujeme, tak si to samozřejmě taky vyzkoušíme - tak nezáviďte :-p A heavy má rozhodně lepší techniku než Drogo nebo Jaimie - to si teda pište!
Promiň heavy, ale již jsem nemohla dál toto děsivé tajemství skrývat, nehledě na to, že se potřebuji nutně pochlubit :-p
No o něco asi jo [0= ale spíše jsem tím myslel že vzhledem ke změnám jaké jsou v seriálu oproti předloze, se šance že se to bude líbit notně snižuje (ačkoli averzi vůči seriálu jinak celkem chápu, ač já sám ji holduji s radostí)
No podívej, sere Lachtane. Jestli si myslíš, že jsem měl dodívat poctivě celou první sérii, abych se k ní mohl vyjádřit, tak zas takový masochista nejsem. Jako že bych si zvykl a změny oproti předloze už by mi tolik nevadily? Nu, vadily. Já se znám. Šance na to, jak moc se mi to bude líbit, jsem vyhodnotil už po prvním díle, a z dalšího "šumu kolem seriálu" mi vyplynulo, že jsem dobře udělal. ;-)
Druhá série se od předlohy prý liší více než první. Takže ano - je trochu paradox, že jsem u ní vydržel tři díly. :-) Chápu, že málokdo by to natočil lépe než HBO, ale mně se ten "HBO styl" prostě nelíbí. Stačí tak?
No, měli bychom si ujasnit, že markytán/ka vzdor všeobecnému přesvědčení neznamená děvka (což samozřemě nevylučuje, že se některá markytánka nemohla věnovat i druhému povolání). Ale markytán (vlatně to bylo spíš mužský povolání) byl obchodník, kterej táhnul s armádou a prodával vpodstatě cokoli co bylo potřeba, potraviny, uniformy či doplňky (důležitý byly třeba knoflíky), dokonce zbraně. Zboží totiž nezřídka obstarával i na bojišti. U nás se slovo markytánka vžilo coby táborová štětka ale význam je jinej.
Tak samozřejmě že by šlo očekávat, že při svý profesi bude mít třeba nějaký léky/lektvary, který bude prodávat. A když už obchoduje s něčím, proč nerozšířit sortiment :)
Komentáře
A taková drobná drzost vůči seru Těžkohlavému, chtěl-li dát seriálu šanci, tak na to šel velice hloupě, z první série jeden díl a pak tři díly z druhé? To je stejné jako z první knížky přečíst dvě stě stran a pak rovnou skočit na Střet králů...
A heavy má rozhodně lepší techniku než Drogo nebo Jaimie - to si teda pište!
Promiň heavy, ale již jsem nemohla dál toto děsivé tajemství skrývat, nehledě na to, že se potřebuji nutně pochlubit :-p
Chápu, že málokdo by to natočil lépe než HBO, ale mně se ten "HBO styl" prostě nelíbí. Stačí tak?