To o osobnosti atd. jsou jenom kecy. Prostě je u tebe něco špatně, proto nechceš mít děti.
Vtít mít děti jen proto, abys poslal geny dál, je velmi nezdravé. Děti jsou lidi, jak jsem nedávno zjistila :-)
Obecně mají všechny živé organismy jen jeden cíl, ten, který jim dala do hlaviček, nebo toho, co mjí místo hlavy, příroda - přežij, aby ses mohl rozmnožit.
lidi...hm...lidi jsou něco jiného. ale i tak ten imperativ více či méně cítí.
Tyna : Ne, chtít předat své geny dál je prostě pud. Kdo ten pud nemá, s tím je něco špatně. S osobností to nemá co dělat. To je jako kdybych říkal, že to, že má někdo chronický průjem, je dáno jeho osobností.
prasezlesa: Dobře, tak jinak. To, že Tě kouše řiť taky neznamená, že se začneš drbat uprostřed sálu plného lidí, co na Tebe koukají, jen proto, že Ti to Tvé pudy napovídají. Předpokládám, že máš jistou výchovu (=faktor pomáhající dotvořit osobnost), která Ti poradí, aby ses nejdřív dostal z dohledu. Klidně můžu mít nějaké rozmnožovací pudy, ale protože vím, že děti obvykle nemám ráda a nemám na ně nervy, žádné si pořizovat nehodlám. Snadné. Chápeme?
Miss Utahraptor má pravdu. Ona určitě ten pud svým způsobem cítí, ale to lidské v ní jí napovídá, že by nebyla vhodnou matkou.
Ookud bychom poslouchali jen pudy, měli bychom všichni deset dětí, protože z hlediska posílání genů dál znamená čím víc, tím líp. Ale málokdo to dělá...
Ne, nemám. Jenom narážím na to, že většina lidí, co fandí Daenerys, jí fandí proto, že se jim líbí draci.
Já jí fandím, protože se mi líbí její jméno :-)
A mne od šťastia poskočí srdce zakaždým, keď sa jej niekto ospravedlní, že je mu to ľúto... takmer vždy zbytočne.. :/ už sa u nej prejavuje gén Bŕnemól
Miss Utahraptor : Ne, ty to nechápeš. Přirozené a zdravé je mít děti ráda.
Tak další příklad: Hořící budova, uvízlí lidé uvnitř, někdo se je snaží dostat ven (ostatně i o tom je třeba takové povolání hasiče). Přirozená a zdravá reakce je ÚTĚK co nejdál od hrozícího nebezpečí. Jsou proto všichni Ti požárníci a "náhodní hrdinové" nepřirození a nezdraví jen proto, že místo onoho útěku PRYČ utíkají K NEBEZPEČÍ, jen kvůli záchraně cizích (a pro ně i biologicky nepodstatných) lidí?
Miss Utahraptor : Ano. Nechápu, cos mi tím chtěla dokázat, když je to pravda.
Jen že krom Tvé maličkosti je tedy nějak závadný de facto každý a měl bys nás (vlastně je- u mne to nebude třeba) nechat sterilizovat a pomřít, abychom (aby) nepředávali své vadné geny dál.
: Ne, ty to nechápeš. Přirozené a zdravé je mít děti ráda.
Viděls někdy dítě? Je to zlo :-)
Na nkoho, kdo neuznává morálku, máš překvapivě vyvinuté morální cítění. jsi věrný své imaginární přítelkyni modelce, vyžaduješ lásku k dětem... Takové ty obecné morální věci .-)
prasezlesa: Prosím, opravdu tě snažně prosím, odpusť si Lorda Debila a podobné poznámky. Chápu, že s nikým zde nesouhlasíš, ale tohle už je fakt moc. Mohl bys prosím odpovídat slušně a u toho si klidně mysli cosi o přirozeních (ilustrační poznámka), ale tohle mi fakt vadí.
Komentáře
Co takhle brát v potaz rozdíly v rámci různých osobností? Klidně svou porci potenciálních potomků přenechám jiným.
Obecně mají všechny živé organismy jen jeden cíl, ten, který jim dala do hlaviček, nebo toho, co mjí místo hlavy, příroda - přežij, aby ses mohl rozmnožit.
lidi...hm...lidi jsou něco jiného. ale i tak ten imperativ více či méně cítí.
Klidně můžu mít nějaké rozmnožovací pudy, ale protože vím, že děti obvykle nemám ráda a nemám na ně nervy, žádné si pořizovat nehodlám. Snadné. Chápeme?
Ookud bychom poslouchali jen pudy, měli bychom všichni deset dětí, protože z hlediska posílání genů dál znamená čím víc, tím líp. Ale málokdo to dělá...
-------------------------------------------------------------------------
ľudia, bol som preč asi len hodinku-dve a už 87 príspevkov? :D
Na nkoho, kdo neuznává morálku, máš překvapivě vyvinuté morální cítění. jsi věrný své imaginární přítelkyni modelce, vyžaduješ lásku k dětem... Takové ty obecné morální věci .-)
Máš nějaké důkazy, že moje přítelkyně je imaginární?
Ty tvrdíš, že ten, čo nemá pud mať dieťa, ktorý majú všetci, je chorý.
Ona ti ukázala, že každý človek má pud utiecť od nebezpečenstva, avšak títo jedni hasiči doňho idú - znamená to, že sú chorí?