Politika
My máme svého kandidáta. Všichni ho tu znají. Kdežto o tom vašem odněkud z neznáma známe jen dvě kapitoly.
My mluvíme o svém kandidátovi. Vy o svém nemluvíte. Vy očerňujete našeho.
Požaduji tajnou volbu!
Taky už začínám topolánkovatět. :roll: :x
Komentáře
Zrovna včera jsem viděl Aleka, jak nějam spěchá s igelitkou plnou peněz.
Korupce na fóru se rozmáhá neskutečným způsobem.
Asi brzo půjde někdo bručet. :evil:
Když se nemohou dohodnout na jediném ze stávajících kandidátů, já bych se tedy obětoval.
musím sa priznať, že túto diskusiu môžem smelo prirovnať k ďalším dielom seriálu LOST.
Absolútne netuším o čom sa bavíte :shock: akosi mi ušla pointa :)
Sarvene, považuj se za absolutně šťastného člověka.
Ve svém vlastním zájmu se nepokoušej pochopit českou politiku. :twisted:
aha.... voľby....
ok.... neudieram do súpera keď leží na zemi :-) takže o politike už ani slovo odo mňa....
no ono toho bylo i tak dost, pane kolego! :twisted: :D
Leč přesto, dnes už si obrázek o rozložení sil na dvoře Hradu pražského udělat můžeme. :lol:
Buďme rádi, že je to za námi. :)
Vzhledem k názvu tématu (Odkazy, obrázky) si dovolím přilepit sem jeden tematický:
Tak se nám to Jaro zase na pár let oddálilo, ale aspoň máme šanci o trochu víc prozkoumat tu Zimu, který se ne a ne zbavit. :-)
Mno za sebe bych řekl, že volba tato byla pro mě mezi Tywinem a Balonem.
Ale přátelé:
Jenom jí to někdy trvá.
si myslim, že výsledok je lepší ako cesta k nemu. Neviem aké je vaše zmýšľanie, je pravda, že nie som výrazne involvoaný do českej politiky a na rozdiel od klausa nie som EU skeptik, ani ignorant globalnych zmien, ale myslím, že my sme mali - žiaľ - horších prezidentov
Dovolím si také jeden tématický. :)
[attachment=0]Kontrolní otázka.gif[/attachment]
Ano, to máš pravdu, katastrofa to není, jen zůstává taková pachuť, když člověk pomyslí, jak kvalitní protikandidáty porazil. A že byli minimálně tři. stejné množství bylo ale i těch horších. Navíc já s tim pacholkem občas i souhlasim, jenže on to vždycky shodí tim svým arogantnim a skorofašistickym vystupovanim. No nic, dost o Velkym Jinym. :-)
Kvalitní protikandidáti? Myslíš Rudou ženu? :o :D
Každopádně se shodneme, že Královolba mezi Naggovými kostmi byla zajímavější.
Alespoň na maličký roh mohl ve Španělském sále někdo zatroubit. :wink:
Protože zásadně dbáme na vyváženost, dovolím si rovněž menší karikaturu s tím, že zde nebyly zásahy zapotřebí. 8)
[attachment=0]VOT1b7af6_repo_roz1.jpg[/attachment]
:shock:
Musím se ale přiznat, že při pohledu na Jílkovou mám tendenci dělat podobná gesta. :D
:lol:
Kotelnice mu zřejmě dává zabrat. Anebo že by Mirek popisoval vládní návrh důchodové reformy? :wink:
"Pro své názory nepotřebuju žádné argumenty." :shock: :x :roll:
Anebo předvádí toho medvěda na Pěsti Prvních lidí. :o :wink:
Ono je těch fotek víc. I když kotelnice mě dává zabrat už jenom svou existencí. 8)
Namátkou ještě jednu:
[attachment=0]VOT1b7af7_repo_roz2.jpg[/attachment]
Ano, Míša je vskutku okouzlující a inteligentní dáma. Vzbuzuje ve mě podobné pocity. Asi jako Dany u Roberta. :-) Nicméně i ona má své dny, kdy se v ní probouzí drak a to pak všichni Dráthové berou roha. :-)
aby ste neboli smutny, tu je link na nasho vecne smedneho politika, ktory robi hanbu aj ked nechce.
jeho triezva reakcia na klausovo znovuzvolenie.
http://www.sme.sk/c/3732454/Jan-Slota-Keby-vyhral-Svejnar-bol-by-to-hnoj.html
Máš pravdu, my si tu pořád žehráme na silný komunisty a vulgární politiky, ale pohled k vám bratříčkům je vždy uklidňující...může být i hůř. :-)
Hůř, líp, jak se to vezme. Slota je primitiv, ale co říká, si nepochybně myslí docela dost lidí. Na komunisty si stěžovat je u nás populární, ale 1) kaká mě tolik zapálených antikomunistů 20 let po revoluci a 2) je to hezkej fackovací panák a způsob odvádění pozornosti od špatných kroků současného establismentu. Ale nějak se nám to tu mění v politickej kroužek, co udělat čelem vzad.
Mně mnohem více vadí extrémní počty zapálených komunistů, 20 let po převratu. :shock: A proti komunismu se musí bojovat za všech okolností, stejně jako proti lidské blbosti. Závist a hloupost se nedá vymýtit, nicméně bylo by chybou přestat bojovat.
Jen tak na okraj, také vás při vyslovení slovního spojení "zapálený komunista" přepadají choutky ryze aerysovské? :twisted:
No to ho neospravedlňuje. Je to jen smutný obrázek společnosti.
Léto v podstatě řekl to, k čemu jsem se chystal sám. Zapálených antikomunistů si vážím, navíc to v naprosté většině jsou lidé, kteří jimi byli i před revolucí. Jak říká klasik, můžeme odpustit, ale nesmíme zapomenout. Nacisty taky neomlouváme a nevzpomínáme na to, jak "lidi normálně žili, milovali se,...".
Léto: Nejhorší je "mladý zapálený komunista". Dva jsem za svůj studentský život potkal a ač to jinak byli fajn lidé (a jeden dokonce velmi inteligentní), prostě se s nimi nemělo cenu o politice bavit. Doporučuju dokument Kupředu levá. Srovnává mladé komunisty a mladé konzervativce. Zajímavá podívaná s děsivým výhledem do budoucnosti. Neschopnost, ambicioznost a hloupost mladého konzervativce vs. nebezpečný fanatik v triku Guevary. To jsem fakt nevěděl co je horší. :-)
O politice se bavím rád, tak mi to, jiné krevní skupiny, odpusťte. :-)
Možná by ale stálo za to popadnout řeznický sekáček, nemilosrdně tento topic rozdělit a poslední příspěvky umístit pod hlavičkou "Politika" do nového tématu. :idea:
Neschopní a hloupí lidé mě vždy znepokojovali o poznání méně než ti, kteří by mě chtěli obrat a poslat do uranových dolů. :o :wink:
Já osobně bych se nikdy v politice angažovat nemohl. Vadilo by mi to neustálé mediální špiclování, propírání bulvárem, různá nařčení bez důkazů a podobné věci. Kdepak, já si vážím klidné rodinného života, míru a dobrého jídla. Jak řekl již Epikúros: "Žij skrytě!" :P
Jde o to, co se pod komunismem vidí. Já když slyším Werichovo "Ten dělá to a ten zas tohle", nikdo mě nepřesvědčí o tom, že je na tom něco zrůdného a nevím, proč bych proti tomu měl jakkoli zapáleně bojovat. Že to v praxi nefunguje tak, jak si mysleli v 19. a na začátku 20. století je věc jiná, ale reálný kapitalismus, který mi přinesl deregulaci nájmů a druhou platbu u lékaře za něco, co jsem už jednou zaplatil, mi přijde zločinný stejně. A zapálených antikomunistů typu pana Tlustého, Steigerwalda nebo Štětiny, by mohli nabírat lopatou. Ale zrovna tady jsem politiku fakt rozebírat nechtěl.
Aha, ty myslíš Tlustýho a Stegerwalda...no tak pak se shodneme, kolega S. mi pije v MF denně krev, ne že bych ho pravidelně a pozorně ještě čet, jen se divim, že mu za ty články přes kopírak ještě platěj, vždyť furt omílá to samý. No a Vlastík, to je kapitola sama pro sebe. Buďte rádi, že o něm nevíte to, co o něm víme my, jeho slánští sousedi. :-)
Na zbytku se už s flankerem neshodnem, ale tak nemůžem se shodnout ve všem, že? Ona Píseň a částečně i filmový vkus stačí (ano, často se dívám na CSFD, kde jsi fakt aktivní, to obdivuju).
Na rozdělování jsem línej, možná zejtra, ve škole :-)
Ten dělá to a ten zas tohle, to je hezká myšlenka. Nicméně s komunismem má společného jen málo...
Smiřme se s tím, že společnost je řízena trhem a peníze nepadají z nebe.
Pokud budeme mít regulované nájmy, zvýší se tím pádem cena těch zbývajících, neregulovaných bytů. A potom si obézní poslanec bude hezky bydlet ve velkém bytě za 5000 Kč, zatímco v maličkém bytě naproti se bude tlačit početná rodina, která za to ještě naplatí několikanásobek nájemného. Takže ta rodina vlastně bude doplácet na bydlení tomu, kdo bydlí v regulovaném bytě. Velmi sociální.
V momentě, kdy dojde k deregulaci, se ceny narovnají. Do velkého bytu se nastěhuje ten, kdo o něj bude mít skutečně největší zájem (a bude ochoten dát nejvíce), v malém bytě bude nájem nízký. Nikdo nebude doplácet na nikoho.
Jenže to by bylo zřejmě "zločinné"... :roll:
DIVIDE ET IMPERA, Aleku! :P
Nebo budeme chřestit klíči.
Slyšíš správně. Klíči. :wink:
To je samozřejmý, že se lidi neshodnou ve všem, proto se vymyslely pracovní tábory, ehm, co to povídám, proto se vymyslela svobodná diskuse. :lol:
Ale věř, že před takovými 10 lety jsem se na věci díval podobně. Jenže od tý doby se pár věcí změnilo. Tak například jsem začal chodit s holkou, co má roztroušenou sklerózu a na kontroly prostě chodit musí, nehledě na drahou léčbu, se kterou kdoví jak to bude dál. Docela ráda by si Julínka i s jeho dvorním skřetem Cikrtem vypůjčila na hraní. :lol:
Hmm, a proč jako by nemohly bejt regulovaný všechny, konečně pokud vim v žádný evropský zemi to takhle nefunguje. Nájmy si úplně dovolili deregulovat ve Švýcarsku a po třech letech to rychle museli zase zavést. Konečně pomět mezi cenou, kdy se z nájmu zaplatí náklady a zbude dost na zisk a cenou nájmu v Praze je neskutečnej. Sám předseda toho sdružení majitelů bytů, co nosí klobouk a kovbojskou kravatu jako v Texasu operoval s číslem 50 Kč za 1m2. Což je u 60m2 3000 Kč. Přesto majitelé chtěj za nájmy 15, 20 000. Vsadim se, že kdyby se lidí v 89. zeptali, jestli demonstrujou za tohle, odpověď by byla ne.
Že si páni poslanci nebo zastupitelé (pracuju v organizaci řízený magistrátem :!: ) vydržujou levný regulovaný byty je pravda, ale to je jako spravedlivý, aby kvůli tomu na chodníku skončili ti ostatní? Protože k tomu dojde, co by mělo někoho nutit snižovat cenu? Benzín i bez ohledu na politiku OPEC je taky všude takřka stejně drahej. Ručim za to, že po deregulaci dojde akorát k tomu, že co drahý bylo, to drahý zůstane, co nebylo, to drahý bude.
Pokud stát rezignuje na to, aby nastavoval poměry výhodný pro co největší počet lidí, tak k čemu takovej stát vůbec lidi zakládaj. 8)
To sem se nějak rozpovídal. Ale to už je ode mě opravdu poslední slovo k tématu. Sem jsem právě před tímhle utíkal.