Politika

My máme svého kandidáta. Všichni ho tu znají. Kdežto o tom vašem odněkud z neznáma známe jen dvě kapitoly.

My mluvíme o svém kandidátovi. Vy o svém nemluvíte. Vy očerňujete našeho.

Požaduji tajnou volbu!

Taky už začínám topolánkovatět. :roll: :x

«13

Komentáře

• Zrovna včera jsem viděl Aleka, jak nějam spěchá s igelitkou plnou peněz.

Korupce na fóru se rozmáhá neskutečným způsobem.

Asi brzo půjde někdo bručet. :evil:

• Když se nemohou dohodnout na jediném ze stávajících kandidátů, já bych se tedy obětoval.

• musím sa priznať, že túto diskusiu môžem smelo prirovnať k ďalším dielom seriálu LOST.

Absolútne netuším o čom sa bavíte :shock: akosi mi ušla pointa :)

• Sarvene, považuj se za absolutně šťastného člověka.

Ve svém vlastním zájmu se nepokoušej pochopit českou politiku. :twisted:

• aha.... voľby....

ok.... neudieram do súpera keď leží na zemi :-) takže o politike už ani slovo odo mňa....

• Quote:
    ok.... neudieram do súpera keď leží na zemi :-) takže o politike už ani slovo odo mňa....

no ono toho bylo i tak dost, pane kolego! :twisted: :D
  • Leč přesto, dnes už si obrázek o rozložení sil na dvoře Hradu pražského udělat můžeme. :lol:

• Buďme rádi, že je to za námi. :)

Vzhledem k názvu tématu (Odkazy, obrázky) si dovolím přilepit sem jeden tematický:

• Tak se nám to Jaro zase na pár let oddálilo, ale aspoň máme šanci o trochu víc prozkoumat tu Zimu, který se ne a ne zbavit. :-)

• Mno za sebe bych řekl, že volba tato byla pro mě mezi Tywinem a Balonem.

Ale přátelé:

Jenom jí to někdy trvá.

• si myslim, že výsledok je lepší ako cesta k nemu. Neviem aké je vaše zmýšľanie, je pravda, že nie som výrazne involvoaný do českej politiky a na rozdiel od klausa nie som EU skeptik, ani ignorant globalnych zmien, ale myslím, že my sme mali - žiaľ - horších prezidentov

• Dovolím si také jeden tématický. :)

[attachment=0]Kontrolní otázka.gif[/attachment]

• Quote:
    si myslim, že výsledok je lepší ako cesta k nemu. Neviem aké je vaše zmýšľanie, je pravda, že nie som výrazne involvoaný do českej politiky a na rozdiel od klausa nie som EU skeptik, ani ignorant globalnych zmien, ale myslím, že my sme mali - žiaľ - horších prezidentov

Ano, to máš pravdu, katastrofa to není, jen zůstává taková pachuť, když člověk pomyslí, jak kvalitní protikandidáty porazil. A že byli minimálně tři. stejné množství bylo ale i těch horších. Navíc já s tim pacholkem občas i souhlasim, jenže on to vždycky shodí tim svým arogantnim a skorofašistickym vystupovanim. No nic, dost o Velkym Jinym. :-)
  • Kvalitní protikandidáti? Myslíš Rudou ženu? :o :D

Každopádně se shodneme, že Královolba mezi Naggovými kostmi byla zajímavější.

Alespoň na maličký roh mohl ve Španělském sále někdo zatroubit. :wink:

• Protože zásadně dbáme na vyváženost, dovolím si rovněž menší karikaturu s tím, že zde nebyly zásahy zapotřebí. 8)

[attachment=0]VOT1b7af6_repo_roz1.jpg[/attachment]

• :shock:

Musím se ale přiznat, že při pohledu na Jílkovou mám tendenci dělat podobná gesta. :D

• :lol:

Kotelnice mu zřejmě dává zabrat. Anebo že by Mirek popisoval vládní návrh důchodové reformy? :wink:

"Pro své názory nepotřebuju žádné argumenty." :shock: :x :roll:

• Anebo předvádí toho medvěda na Pěsti Prvních lidí. :o :wink:

• Ono je těch fotek víc. I když kotelnice mě dává zabrat už jenom svou existencí. 8)

Namátkou ještě jednu:

[attachment=0]VOT1b7af7_repo_roz2.jpg[/attachment]

• Ano, Míša je vskutku okouzlující a inteligentní dáma. Vzbuzuje ve mě podobné pocity. Asi jako Dany u Roberta. :-) Nicméně i ona má své dny, kdy se v ní probouzí drak a to pak všichni Dráthové berou roha. :-)

• aby ste neboli smutny, tu je link na nasho vecne smedneho politika, ktory robi hanbu aj ked nechce.

jeho triezva reakcia na klausovo znovuzvolenie.

http://www.sme.sk/c/3732454/Jan-Slota-Keby-vyhral-Svejnar-bol-by-to-hnoj.html

• Máš pravdu, my si tu pořád žehráme na silný komunisty a vulgární politiky, ale pohled k vám bratříčkům je vždy uklidňující...může být i hůř. :-)

• Hůř, líp, jak se to vezme. Slota je primitiv, ale co říká, si nepochybně myslí docela dost lidí. Na komunisty si stěžovat je u nás populární, ale 1) kaká mě tolik zapálených antikomunistů 20 let po revoluci a 2) je to hezkej fackovací panák a způsob odvádění pozornosti od špatných kroků současného establismentu. Ale nějak se nám to tu mění v politickej kroužek, co udělat čelem vzad.

• Mně mnohem více vadí extrémní počty zapálených komunistů, 20 let po převratu. :shock: A proti komunismu se musí bojovat za všech okolností, stejně jako proti lidské blbosti. Závist a hloupost se nedá vymýtit, nicméně bylo by chybou přestat bojovat.

Jen tak na okraj, také vás při vyslovení slovního spojení "zapálený komunista" přepadají choutky ryze aerysovské? :twisted:

• Quote:
    Hůř, líp, jak se to vezme. Slota je primitiv, ale co říká, si nepochybně myslí docela dost lidí.

No to ho neospravedlňuje. Je to jen smutný obrázek společnosti.

Léto v podstatě řekl to, k čemu jsem se chystal sám. Zapálených antikomunistů si vážím, navíc to v naprosté většině jsou lidé, kteří jimi byli i před revolucí. Jak říká klasik, můžeme odpustit, ale nesmíme zapomenout. Nacisty taky neomlouváme a nevzpomínáme na to, jak "lidi normálně žili, milovali se,...".

Léto: Nejhorší je "mladý zapálený komunista". Dva jsem za svůj studentský život potkal a ač to jinak byli fajn lidé (a jeden dokonce velmi inteligentní), prostě se s nimi nemělo cenu o politice bavit. Doporučuju dokument Kupředu levá. Srovnává mladé komunisty a mladé konzervativce. Zajímavá podívaná s děsivým výhledem do budoucnosti. Neschopnost, ambicioznost a hloupost mladého konzervativce vs. nebezpečný fanatik v triku Guevary. To jsem fakt nevěděl co je horší. :-)

O politice se bavím rád, tak mi to, jiné krevní skupiny, odpusťte. :-)

• Možná by ale stálo za to popadnout řeznický sekáček, nemilosrdně tento topic rozdělit a poslední příspěvky umístit pod hlavičkou "Politika" do nového tématu. :idea:

Neschopní a hloupí lidé mě vždy znepokojovali o poznání méně než ti, kteří by mě chtěli obrat a poslat do uranových dolů. :o :wink:

Já osobně bych se nikdy v politice angažovat nemohl. Vadilo by mi to neustálé mediální špiclování, propírání bulvárem, různá nařčení bez důkazů a podobné věci. Kdepak, já si vážím klidné rodinného života, míru a dobrého jídla. Jak řekl již Epikúros: "Žij skrytě!" :P

• Jde o to, co se pod komunismem vidí. Já když slyším Werichovo "Ten dělá to a ten zas tohle", nikdo mě nepřesvědčí o tom, že je na tom něco zrůdného a nevím, proč bych proti tomu měl jakkoli zapáleně bojovat. Že to v praxi nefunguje tak, jak si mysleli v 19. a na začátku 20. století je věc jiná, ale reálný kapitalismus, který mi přinesl deregulaci nájmů a druhou platbu u lékaře za něco, co jsem už jednou zaplatil, mi přijde zločinný stejně. A zapálených antikomunistů typu pana Tlustého, Steigerwalda nebo Štětiny, by mohli nabírat lopatou. Ale zrovna tady jsem politiku fakt rozebírat nechtěl.

• Aha, ty myslíš Tlustýho a Stegerwalda...no tak pak se shodneme, kolega S. mi pije v MF denně krev, ne že bych ho pravidelně a pozorně ještě čet, jen se divim, že mu za ty články přes kopírak ještě platěj, vždyť furt omílá to samý. No a Vlastík, to je kapitola sama pro sebe. Buďte rádi, že o něm nevíte to, co o něm víme my, jeho slánští sousedi. :-)

Na zbytku se už s flankerem neshodnem, ale tak nemůžem se shodnout ve všem, že? Ona Píseň a částečně i filmový vkus stačí (ano, často se dívám na CSFD, kde jsi fakt aktivní, to obdivuju).

Na rozdělování jsem línej, možná zejtra, ve škole :-)

• Ten dělá to a ten zas tohle, to je hezká myšlenka. Nicméně s komunismem má společného jen málo...

Smiřme se s tím, že společnost je řízena trhem a peníze nepadají z nebe.

Pokud budeme mít regulované nájmy, zvýší se tím pádem cena těch zbývajících, neregulovaných bytů. A potom si obézní poslanec bude hezky bydlet ve velkém bytě za 5000 Kč, zatímco v maličkém bytě naproti se bude tlačit početná rodina, která za to ještě naplatí několikanásobek nájemného. Takže ta rodina vlastně bude doplácet na bydlení tomu, kdo bydlí v regulovaném bytě. Velmi sociální.

V momentě, kdy dojde k deregulaci, se ceny narovnají. Do velkého bytu se nastěhuje ten, kdo o něj bude mít skutečně největší zájem (a bude ochoten dát nejvíce), v malém bytě bude nájem nízký. Nikdo nebude doplácet na nikoho.

Jenže to by bylo zřejmě "zločinné"... :roll:

DIVIDE ET IMPERA, Aleku! :P

Nebo budeme chřestit klíči.

Slyšíš správně. Klíči. :wink:

• To je samozřejmý, že se lidi neshodnou ve všem, proto se vymyslely pracovní tábory, ehm, co to povídám, proto se vymyslela svobodná diskuse. :lol:

Ale věř, že před takovými 10 lety jsem se na věci díval podobně. Jenže od tý doby se pár věcí změnilo. Tak například jsem začal chodit s holkou, co má roztroušenou sklerózu a na kontroly prostě chodit musí, nehledě na drahou léčbu, se kterou kdoví jak to bude dál. Docela ráda by si Julínka i s jeho dvorním skřetem Cikrtem vypůjčila na hraní. :lol:

Hmm, a proč jako by nemohly bejt regulovaný všechny, konečně pokud vim v žádný evropský zemi to takhle nefunguje. Nájmy si úplně dovolili deregulovat ve Švýcarsku a po třech letech to rychle museli zase zavést. Konečně pomět mezi cenou, kdy se z nájmu zaplatí náklady a zbude dost na zisk a cenou nájmu v Praze je neskutečnej. Sám předseda toho sdružení majitelů bytů, co nosí klobouk a kovbojskou kravatu jako v Texasu operoval s číslem 50 Kč za 1m2. Což je u 60m2 3000 Kč. Přesto majitelé chtěj za nájmy 15, 20 000. Vsadim se, že kdyby se lidí v 89. zeptali, jestli demonstrujou za tohle, odpověď by byla ne.

Že si páni poslanci nebo zastupitelé (pracuju v organizaci řízený magistrátem :!: ) vydržujou levný regulovaný byty je pravda, ale to je jako spravedlivý, aby kvůli tomu na chodníku skončili ti ostatní? Protože k tomu dojde, co by mělo někoho nutit snižovat cenu? Benzín i bez ohledu na politiku OPEC je taky všude takřka stejně drahej. Ručim za to, že po deregulaci dojde akorát k tomu, že co drahý bylo, to drahý zůstane, co nebylo, to drahý bude.

Pokud stát rezignuje na to, aby nastavoval poměry výhodný pro co největší počet lidí, tak k čemu takovej stát vůbec lidi zakládaj. 8)

To sem se nějak rozpovídal. Ale to už je ode mě opravdu poslední slovo k tématu. Sem jsem právě před tímhle utíkal.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi