Co zrovna čtete?

1333436383947

Komentáře

• Příliš časné odhalení u detektivek obecně zcela kazí čtenářský zážitek. Doporučuju Tess Gerittsenovou nebo Yrsu Sigurdardóttir, u těch se to obvykle nestane.

no, ono u té náhradní dcery byl takový Aegon motiv, mrtvé dítě bez hlavy a rukou, wtf, tady něco smrdí... A postupem času prostě člověk odhalí zbytek
  • Ano, je to prostě oddechovej lehkej splatterpunk po česku, zběsilá jízda plná krve a spermatu.

Neomillnerová mě pořád míjí, slyším o ní ze všech stran ale ještě jsem ji do ruky nevzal.
  • Nečetl jsem a podle spoileru asi ani nepřečtu :-) moje knižní zkušenosti s upíry krom Simmonse jsou jen s Mistrem Kulhánkem (a jeho followery Žambochem, Moudrým), takže jsem lehce deformovaný a zatížený :-)
  • Pre vsetkych detektivkychtivych odporucam Vrazdu v Slopnej od Daniely Kapitanovej - vrazdu v dedine riesia postupne Holmes, Maigret, Marplova, Derrick, Dempsey a Makepeacova atd a kazdy inym sposobom, celkom zabava :)
  • A kto od nej necital Knihu o cintorine, tak nech to napravi :)
  • Thorar napsal(a):

To nic není já nedávno jen viděl název knihy a věděl jsem o čem to bude a jak to skončí. Jmenovalo se to "Za 14 dní o 7kg méně". Proč by to někdo četl když vyzradili pointu hned v názvu nechápu.

:D :D

---------------------------------
    No a, aj tak vieme aj u Piesne ako to skončí..

And then they all die .P
  • Dokonca to aj autor potvrdil :D
    Takhle se GRRM vyjádřil k otázce, jestli nějaká postava ASOIF přežije sedmej díl: "No one will be alive by the last book. In fact, they all die in the fifth. The sixth book will be just a thousand-page description of snow blowing across the graves ..."
  • Chech - si teď po Vondruškových detektivkách užívám Steklače - knihy, které jsem v dětství nesehnala, páč nebyly u nás v knihovně :-p
  • Neomillnerová mě pořád míjí, slyším o ní ze všech stran ale ještě jsem ji do ruky nevzal.
    Já byla z Neomillnerové nejprve celkem nadšená, ale pak jsem zjistila, že jede podle jedné šablony. Hlavní hrdinka je vždycky úžasná drsňačka, která nakope každému chlapovi a každý je z ní na větvi, ať už je to upírka (Tina), nekromantka (Alke), čarodějka (Moire) nebo zaklínačka Lota, všechny ostatní ženské postavy jsou matrace pro chlapi (oblíbené slovo :-), puťky, které k hlavní hrdince vzhlíží, ale zároveň ji nenávidí, protože žárlí na to, jak je úžasná. Hlavní hrdinka má vždycky dav ctitelů a dva hlavní v páru dobrák se zlatým srdcem vs charismatický záporák. Ať už je to hodný vlkodlak/zlý upír, hodný upír/zaklínač, druid/čaroděj, hodný čaroděj/zlý čaroděj. následuje povinné množství znásilńování a vraždění a ve finále je hlavní hrdinka najednou šéfkou upírů v celé ČR/hlavou čarodějnického konventu/šéfkou školy nekromantů nebo hlavou lovců upírů ani neví jak...
  • To je úžasný co všechno ženský v tý kuchyni zvládnou :-) jen tro(t)lluju

Tak já ji asi přece jen zkusím, jen tak cvičně :-)
  • Jarla napsal(a):

Chech - si teď po Vondruškových detektivkách užívám Steklače - knihy, které jsem v dětství nesehnala, páč nebyly u nás v knihovně :-p

Když tu mluvíme o Steklačovi, rád bych všechny upozornil na fenomenální knihu Dobrodružství tajného agenta Pankráce Tangenta, de facto parodie na dvě nuly a sedmičku, oplývající hláškami jako:
    Hrad Kakadu vypadal na první pohled zchátralým pohledem. Ale nejen na první, ale i na druhý a na třetí pohled, neboť hrad Kakadu skutečně zchátralý byl.
    nebo
    Lord věděl, že to s jeho modou krví nebude tak slavné, neboť se již několikráte řízl do prstu.
  • To je úžasný co všechno ženský v tý kuchyni zvládnou :-)
    Co ženský, ale co teprve Wyman Manderly .-)

Zkus. Upíři jsou taková jakožedrsná romantika, asi nejlepší byla ta Moire (Píseň čarodějky), ale v druhém díle už byla Moire moc namistrovaná a v podstatě se tam jen vraždilo a znásilňovalo bez děje, takže jsem to ani nedočetla.

Vcelku dobré jsou ty povídkové sbírky, tam ochutnáš, jestli je to tvůj šálek čaje.
  • Vraždění a znásilňování, co víc si může skromný chlapec přát :-)

Tady je asi zbytečné ptát se (každý už četl) ale stejně: Měl by někdo zájem o Tanec s draky? Kniha už sice není panna, byla jednou přečtena, ale byl jsem něžný a není to na ní poznat a odměnou je poddajnost stránek, které už ví co ruka žádá. Pište PM (Praha/Pardubice)
  • A četl jste už někdo Marinu od Zafóna? Andělská hra se mi moc líbila, ale nerada bych byla zklamaná, pokud to není taky tak dechberoucí :-)
  • Jelikož se s Písní znám jen zhruba asi 2 měsíce, dočítám právě Hostinu pro vrány a chystám se na Tanec, který už netrpělivě čeká v mé knihovničce :) :D
  • Tyna napsal(a):

Vcelku dobré jsou ty povídkové sbírky, tam ochutnáš, jestli je to tvůj šálek čaje.

Ty se mi líbily a pak jsem přečetla ze dva díly o té čarodějce Moire. Ani už nevím, o čem to bylo... jo neštovice. :-)
    Autorka není zase tak úžasná, že bych sjela celou její tvorbu, ale jako fantasy oddychovka to bylo dobré.
  • Tyna napsal(a):

Ben Nevis: Wow, a mně připadal poslední díl Pottera nejnapínavější ze všech

SPOILERY k sedmé knize (nechce se mi začerňovat): Hlavní děj byl samozřejmě OK. Velká bitva, nějaké dojemné smrti, nakonec očekávaná smrt hlavního špatňáka.
    Akorát linka se samotným Potterem byla nějaká divná. K těm viteálům přišel nějakým šestým smyslem nebo jako slepý k houslím a mezitím řešili puboši ponorku. Nejméně věrohodné mi pak přišlo fingování Potterovy smrti.
    Že Snape bude dobrák, jsem uhádla, a jelikož jsem ho považovala za nejzajímavější a nejhrdinštější postavu, zasloužil si lepší smrt.
    Rowlingové víc sedělo, když mohla psát humorně. Jakmile bylo v sedmé knize po srandě, bylo čtení dost únavné. Měla to zkrátit a polovinu zbytečností vyškrtat.
  • Chech - sedmý díl potra na mne působil jako Tanec s draky - absolutní ztráta chuti to číst....uměle namontované relikvie a to jejich potácení od ničeho k ničemu - bloumání krajinou, harýk větší tupec než obvykle - nuda nuda kýbl nudy, jedna svižná kapitolka s Aberforthem a pak strhující finále, které nebylo ani tak strhující jako stokrát nudné.....ale film to všechno přechčil a byly to dva dlouhé filmy našlapané nudou a nesmyslama :-D

Jo a ze "Sevinky" udělala příšernou fňuknu bez špetky důstojnosti - všeci věděli, proč to všechno dělá - proč k němu byla tak krutá a udělala z něj jelito....
    ss
  • Já se chystám číst Smrt králů od Bernarda Cornwella, už by měla vyjít. Je to další díl jeho saské série, pokud mate rádi historické romány vřele doporučuji. Další jeho série kronika válečníka je taky výborná - je to osobitě uchopený artušovský mýtus. O kvalitách spisovatele svědčí i tento rozhovor kde mu pokládá otázky sám mistr. Nevím jestli to tady už nebylorozhovor Martina s Cornwellem. Nejlepší pasáž
    GRRM: Fantasists enjoy certain freedoms that historical novelists do not. I can surprise my readers by killing kings and other major characters, but the fate of the kings and conquerors in the real world is right there in the history texts.
    BC: 'I can surprise my readers by killing kings and other major characters'. Oh yes, you can and do! I still haven't forgiven you for Ned Stark's execution.
  • Thorar: Zkus www.databazeknih.cz
    já tam běžně prodávám a nakupuju :-) Zatím mi to funguje dobře.
  • Dík, to mě ani nenapadlo a přitom tam mám profil :-)
  • Dík, to mě ani nenapadlo a přitom tam mám profil :-)
    no jo, musíš chvilku počkat, ale za dobrou cenu ti za Tanec utrhnou ruce :-)
  • Jarla napsal(a):

Chech - sedmý díl potra na mne působil jako Tanec s draky - absolutní ztráta chuti to číst....uměle namontované relikvie a to jejich potácení od ničeho k ničemu - bloumání krajinou, harýk větší tupec než obvykle - nuda nuda kýbl nudy, jedna svižná kapitolka s Aberforthem a pak strhující finále, které nebylo ani tak strhující jako stokrát nudné.....ale film to všechno přechčil a byly to dva dlouhé filmy našlapané nudou a nesmyslama :-D

Jo a ze "Sevinky" udělala příšernou fňuknu bez špetky důstojnosti - všeci věděli, proč to všechno dělá - proč k němu byla tak krutá a udělala z něj jelito....
    img

Awright :D :D

No, ono mne sa zdalo, že počas celého románu zničí pár darov smrti a cez jednu knihu násilne nájdu všetky ostatné. Ono to bola celkom nuda, sem-tam zaujímavé čítanie a potom akoby pochytila GRRM "Kill-em-all" a zabila pár dobrých postáv.

A čo sa týka filmu, na prvom dieli som ešte videl nejaký ten zmysel, lenže tam dali 3/4 knihy a tu 1/4, čo im zostala, zbytočne pretiahli. A za vyvrcholenie prvej časti sedmičky vo filme som bral začiatok, keď sa Hermiona lúčila s rodičmi - tá hudba do toho, bola úžasná. Mám ju aj v mobile.
  • A zacinaju letne vypredaje! A mam druhe Vianoce :)
    napr taka Diaboliada, Navrat otca Browna, Hrabal....
  • flanker.27 napsal(a):

Jarla napsal(a):

Jestli máte chuť na svižnou drobet realistickou sci-fi, tak doporučuji Štěně od Héraulta
    ste

Už jsem přečet. Moc pěkný, je osvěžující si po dlouhý době přečíst něco, kde nejde o záchranu celýho vesmíru a eště pár paralelních, ale jen příběh chlápka, kterej se snaží zbavit minulosti a srovnat se sám se sebou.
    Taky mám už přečteno. Nenadchlo mě to tolik jako vás, ale jako nenáročná jednohubka s morálním přesahem to není špatné. Škoda, že tam nebylo víc detailů z toho vesmíru. Vyhodila bych tam technoblábloly a polovinu strojů a přidala informace z minulosti hlavního hrdiny. :-)
  • Řekla bych, že když je autor francouz a válečný dopisovatel, tak hlavní hrdina obdobně jako člen cizinecké legie, žádnou minulost nemá....teda tak jsem to vnímala....
    Pro mne bylo příjemné, že nezachraňoval polobohy před zkázou, nebojoval proti žádnému zlu a padouchům....válečný veterán, který věděl příliš aniž o to stál....
    Skoro jako by autor použil sci-fi kulisy jen aby nemusel jmenovat :-)
  • To by tomu zas chyběla ta pěkná akčnost. Takhle to bylo hezky na hraně, od každýho kousek. Samozřejmě nejde o veledílo s ponory do hlubin duše člověka, ale právě o tu oddechovku, která má přitom i nějakou hloubku.

Jarla: Jo, s ohledem na autora se to dá brát i přesně takhle.
  • Taky netvrdím, že to je veledílo svého oboru, ale v té záplavě sci-fi mi přijde tento příběh trošku onačejší, realistický, neuráží absurdismy a nedomyšlenostmi. Jako vzorek podle mne však stojí za přečtení :-)
  • Taky nemám nijak extra ráda příběhy ve stylu hlavní hrdina, The chosen One, musí zachraňovat svět, aniž by chtěl. Ale už jsem četla i plno fikcí, kde byla zlá Firma (doporučuji Firmu od Grishama o charismatickém právníkovi, pro kterého jsou peníze až na prvním místě, hned před pácháním dobra), takže nic nového. Trošku mě zamrzelo, že na konci místo aby tu společnost udali, tak ji jenom vydírali, tudíž jim všechno prošlo. Ale to už by byl moc velký happy end.
  • Taky jsem si to díky diskuzi tady přečetl. Konec mě trošku zklamal (ne proto, že neudali tu společnost, ale to že přežili oba i štěně) ale jinak dobré oddychové počtení.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi