!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF

1568101132

Komentáře

• :D Nu, to je tiež možnosť...
  • Napriklad od Hory-ktora-jede :D
  • :D :D Transplantacia
  • Začínáte mě děsit.
  • svoa00 napsal(a):

Začínáte mě děsit.

Ja na to využívam jednoduchý výraz ,,Ste divní" :D

Nu, ale to ťa nedesíme my, to ťa desí Varys a jeho plány. Vary si myslíš, že to robíme naschvál?
  • //cuca si prst s očami veľkimi ako roztomile dievčatko s japonskeho anime no svojou vyškou a dlžkou vlasou skôr desí// to nie ja, to Mendele
  • Pokusím se sepsat teorii, která tady ještě nebyla :D

Už od přečtení Tance přemýšlím nad tím, co říkala Lady Dustin Theonovi v kryptách. Ani ne tak o Brandonovi, jako o Rickardovi... Údajně měl ambice nějak posílit vliv Starků na jihu, proto byl asi Ned na výchově u Arryna a Lyanna si měla vzít Baratheona, Brandon Tullyjku. A pokud si dobře vzpomínám, Lysu nabízeli Jaimemu. Co když měly tyhle rody v plánu svrhnout Targaryeny? Aerys už pravděpodobně projevoval nějakou dobu známky šílenství, nebo alepoň většině království lezl krkem... Nebyla to doba vhodná pro převrat?
    Pak by se i Brandonova reakce na únos Lyanny jevila v poněkud jiném světle. Nejen, že Rhaegar unesl Starkům dceru, ale i důležitou součást jejich plánu na spojení Starků a Baratheonů (ještě se nabízí možnost, že Rhaegar se o tom spiknutí dozvěděl a unesl ji právě proto, aby tomu spojení rodů zabránil, ale to už je hodně přitazené za vlasy..). Ten únos jim nakonec spíš pomohl, jak víme, rozpoutat rebélii, i když za cenu několika životů...

Další věc, která mě trochu udivuje... Jestliže někdo ze Starků Asharu doopravdy "zneuctil", jaktože se to nijak neřešilo? To by přece muselo Dayny pobouřit, přece jen je to starobylý a pyšný rod, nechce se mi věřit, že by to Ashařin otec/bratr nechal jen tak. Zvlášť, když víme, jak reagoval Brandon na Lyannin "únos".
  • Státní převrat v sebeobraně :-)
  • Ne, myslela jsem to tak, že to plánovali ještě předtím, než se museli bránit...
  • Trošku to doplním: "Lyanno, buď té lásky, sveď Rhaegara a nech se jim unést."
    a pak se nemůžeme divit, že ji Rhaegar shodil ze schodů nebo probodl, až to prasklo. :-)
  • Jistě - jo dává to smysl i s tím únosem...ovšem nepovím ti, jestli je na tom zblo pravdy či nikolivěk...

S tou sebeobranou jsem měla na mysli - král je šílený a nebezpečný - svrhnout ho je vlastně sebeobrana národa :-)
    Jo jistě milovníci targaryenů ví, že aerys byl dobrý král, že to tak nemyslel, Starci si to zasloužili, protože řvali pod oknem a podle zákoníku je jasně stanovený trest za rušení nočního klidu uškvařením ve vlastní zbroji! a Starci jsou zlí vypočítaví uzurpátoři a mozek zločinecké organisace. Už jsem slyšela :-)
  • Ty VaŠe teorie... ale suhlasim je to dosť možne... Naviac kto by nechcel viac dani do vrecka? Ale to by bolo keby Martin skončil so Starkami ovladajucimi Zapadozemí... ale pravdepodobnejši je asi osud Valyrie
  • Ben Nevis: to mě taky napadlo, ale už jsem to radši nepsala :D

Nechci, abyste mi říkali, jestli je na tom něco pravdy, klidně mi to vyvraťte protiargumenty :-)
    Já jen, že tahle teorie se dost diskutuje na westeros.org, a docela mě to zaujalo...

Jinak, já si stojím za tím, že přijet do KL a křičet, aby korunní princ "vyšel ven a zemřel" byla blbost. Volila bych mírnější slova, zvlášť před králem, který má pověst šílence.
  • Jarla napsal(a):

Jistě - jo dává to smysl i s tím únosem...ovšem nepovím ti, jestli je na tom zblo pravdy či nikolivěk...

S tou sebeobranou jsem měla na mysli - král je šílený a nebezpečný - svrhnout ho je vlastně sebeobrana národa :-)
    Jo jistě milovníci targaryenů ví, že aerys byl dobrý král, že to tak nemyslel, Starci si to zasloužili, protože řvali pod oknem a podle zákoníku je jasně stanovený trest za rušení nočního klidu uškvařením ve vlastní zbroji! a Starci jsou zlí vypočítaví uzurpátoři a mozek zločinecké organisace. Už jsem slyšela :-)

:D Takže Aerys Rickarda neupáli kvôli nejakým hlasom v hlave, ani Brandona neuvúznil.. Prosto rušili Nočný pokoj... Nočná hliadka na ňom veľmi lipla, takže to dáva zmysel :D
  • A možno by sa potom dal vysvetliŤ ten pohľad čo vrhol Ned na Jaimieho keď ho našiel na trone... možno tym myslel že si mal vziať jeho sestru keď tam chce sedieť
  • sveva napsal(a):

Ben Nevis: to mě taky napadlo, ale už jsem to radši nepsala :D

Nechci, abyste mi říkali, jestli je na tom něco pravdy, klidně mi to vyvraťte protiargumenty :-)
    Já jen, že tahle teorie se dost diskutuje na westeros.org, a docela mě to zaujalo...

Jinak, já si stojím za tím, že přijet do KL a křičet, aby korunní princ "vyšel ven a zemřel" byla blbost. Volila bych mírnější slova, zvlášť před králem, který má pověst šílence.

,,Rhaegar, slnko a mesiac našich životov, prečo si ty len Rhaegar? Nuže skloň svoju hlávku pred nami a zabodni sa na čepeľ sám. Nech verše znejú v okolí, aby sme vinní neboli." A následne im ešte obyvateľstvo KL zatlieska
  • Někde jsem četl toto - že vlastně rodové heslo Targaryenů (oheň a krev) je návod na to, jak vylíhnout dračí vejce. Tohle jsem si předtím neuvědomil, zajímavé :) Ale myslim, že tohle snad nikomu v knize není známo, ani Dany to nevěděla :)
  • A Rettigová by měla rodové heslo "Vraž tam kopu vajec" :-D
  • Jason napsal(a):

Někde jsem četl toto - že vlastně rodové heslo Targaryenů (oheň a krev) je návod na to, jak vylíhnout dračí vejce. Tohle jsem si předtím neuvědomil, zajímavé :) Ale myslim, že tohle snad nikomu v knize není známo, ani Dany to nevěděla :)

Dobrý postřeh!
    Jen jestli to funguje pokaždé.... Jinak nechápu, jak mohli tak důležitou věc v průběhu generací zapomenout :-D
  • Jason napsal(a):

Někde jsem četl toto - že vlastně rodové heslo Targaryenů (oheň a krev) je návod na to, jak vylíhnout dračí vejce. Tohle jsem si předtím neuvědomil, zajímavé :) Ale myslim, že tohle snad nikomu v knize není známo, ani Dany to nevěděla :)

:D :D Recept na Tullyovské knedlíčky: Rodina, Povinnosť, Česť
  • Hmmm zamýšlím se nad tím komplotem Starků...přijde mi, že toho únosu mohli dobře využít v takovém případě a získat Dorne.....takový únos by jim tím pádem přišel právě vhod.

Něco jako "musíme targaryeny chytit na jejich vlastní vilnost a podlost" :-)
  • Jason napsal(a):

"Fuj, tenhle byl nějaký tuhý..."
    "To byla prababička..."
  • Jarla: Jak by získali Dorne?
  • Získali na stranu vzpoury. V zájmu cti Elie...kterážto byla Rhaegarkem poněkud zostuzena před celou říší....
  • Nevím jestli to tu už někdo někdy nenadhodil - ale já si myslím, že Jon určitě není mrtvý, naopak, uzdraví se a dají to dohromady s Dany, potřou všechny své nepřátele a zplodí četné potomstvo (že jsou nejspíš příbuzní určitě nevadí - u Targaryenů je to naopak plus, že?).
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Jason napsal(a):

"Fuj, tenhle byl nějaký tuhý..."
    "To byla prababička..."
    :D :D Niečo také ma napadlo...

Alebo tiež Pekáreň Manderly
  • Jarla: To jo, ale zatím se mi nezdá, že jim to nějak extra vadilo (což je imho docela divný). Doran naopak kuje plány s Targaryeny...
  • Crocuta napsal(a):

Nevím jestli to tu už někdo někdy nenadhodil - ale já si myslím, že Jon určitě není mrtvý, naopak, uzdraví se a dají to dohromady s Dany, potřou všechny své nepřátele a zplodí četné potomstvo (že jsou nejspíš příbuzní určitě nevadí - u Targaryenů je to naopak plus, že?).

Keďže je veľká časť fanúšikov Piesne zbláznená do Jona - áno, tieto optimistické keci tu už boli.. Ja sa bojím, že Jon naozaj bude žiť a že sa ho tak ľahko nezbavíme..

Och, prečo práve teraz musel nasadiť GRRM milosrdnú masku..
  • sveva napsal(a):

Jarla: To jo, ale zatím se mi nezdá, že jim to nějak extra vadilo (což je imho docela divný). Doran naopak kuje plány s Targaryeny...

To je jedna z těch věcí, co nechápu....hrozně brojí "za Eliu, za Eliu", ale proti skutečnému viníkovi nic nemají....je to divné....
Tato diskuze je zavřená.

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi