Píseň pro Lyu? To je nějaký prequel z dob Robertovy rebélie? :-)
:-D:-D to mě nikdy nenapadlo.. :-)) ale tu povídku jsem nepochopila :-( myslela jsem, že to jsou nějaký duchové nebo co a manžel tvrdí, že to jsou roboti nebo kyborkové nebo něco takovýho :-D každopádně úplně best povídka od martina jsou písečníci :-)
Já se k "Písni..." dostal přes seriál, který mne nadchl - z knížek jsem byl posléze nadšený ještě víc! G. R. R. Martina jsem až do loňska znal pouze jako vynikajícího autora sci-fi. Začátkem 90. let jsem od něj četl "Nightflyers", později "Písečníky" (výborní - jediná vada na kráse je trochu natahovaná a předem dost snadno odhadnutelná pointa) a jiné povídky, tou nejlepší pro mne dosud zůstává "Sídlo červa".
Jó, Sídlo červa patří mezi špičku! Já četla jako první Nigthflyers a Písečníky, coby puberťák ještě na základce (ahoj, devadesátá léta minulého století). Od té doby jsem koupila všechno, co u nás vydal.
Kromě jmenovaného mi v paměti utkvěla Alys Šedá, Ledový drak, Píseň pro Lyu, Proměny kůže, Soumrak na Worlonu...
jo a svět s dlouhými léty a zimami měl v hlavě mistr už dřív, je v povídce Krutinky.
Som asi cierna vrana, ale ja som sa k citaniu Soiaf dostal len cez serial, musel som sa dostat do hlbky, a tak citam a citam, a uz som nakazil aj mojich blizkych. Zaujimave je, ze som este nedostal nikdynegativnu reakciu. Tak G.R.R.Martin rules:)
Som asi cierna vrana, ale ja som sa k citaniu Soiaf dostal len cez serial, musel som sa dostat do hlbky, a tak citam a citam, a uz som nakazil aj mojich blizkych. Zaujimave je, ze som este nedostal nikdynegativnu reakciu. Tak G.R.R.Martin rules:)
Zrovna tady se nemusíš stydět za to, že jsi černá vrána. :D A nejsi, je nás tu dost, co se k Písni dostali přes seriál.
Dik a to som sa bal, ze som iba podlahol televiznej manii.
P.S. nick som vymaslal s troma promile:):) , ale som velmi rad, ze som na tuto stranku narazil, konecne si mozem zakecat a nebat sa, ze niekomu vykecam dej.
Tak já to zas pokazím... taky jsem se ke knížkám dostal nástupem seriálu... nejdříve jsem si v těch týdenních pauzách mezi vysíláním HBO knížku načetl jen ke konci děje odvysílaného dílu. Ale asi po čtyřech dílech jsem to takhle nevydržel a v jedné pauze přečtl celou Hru o trůny a pak s nadšením dál a dál... no a teď po přečtení Tance, doufám, že nadšení vydrží do vydání dalšího dílu...
Komentáře
Já četla jako první Nigthflyers a Písečníky, coby puberťák ještě na základce (ahoj, devadesátá léta minulého století). Od té doby jsem koupila všechno, co u nás vydal.
Kromě jmenovaného mi v paměti utkvěla Alys Šedá, Ledový drak, Píseň pro Lyu, Proměny kůže, Soumrak na Worlonu...
jo a svět s dlouhými léty a zimami měl v hlavě mistr už dřív, je v povídce Krutinky.
P.S. Líbí se mi tvůj nick! :D
P.S. nick som vymaslal s troma promile:):) , ale som velmi rad, ze som na tuto stranku narazil, konecne si mozem zakecat a nebat sa, ze niekomu vykecam dej.