Jak jste se dostali k SoIaF?

14567810»

Komentáře

• Mě k seriálu dostal taťka. Teď začal číst Hru o Trůny. Nicméně já se rozjel víc a vysvětluju teď všechny nejasnosti :D
  • sveva napsal(a):

Píseň pro Lyu? To je nějaký prequel z dob Robertovy rebélie? :-)

:-D :-D to mě nikdy nenapadlo.. :-)) ale tu povídku jsem nepochopila :-( myslela jsem, že to jsou nějaký duchové nebo co a manžel tvrdí, že to jsou roboti nebo kyborkové nebo něco takovýho :-D každopádně úplně best povídka od martina jsou písečníci :-)
  • macrelka: Píseň pro Lyu? A co ti nebylo jasné?
  • Já se k "Písni..." dostal přes seriál, který mne nadchl - z knížek jsem byl posléze nadšený ještě víc! G. R. R. Martina jsem až do loňska znal pouze jako vynikajícího autora sci-fi. Začátkem 90. let jsem od něj četl "Nightflyers", později "Písečníky" (výborní - jediná vada na kráse je trochu natahovaná a předem dost snadno odhadnutelná pointa) a jiné povídky, tou nejlepší pro mne dosud zůstává "Sídlo červa".
  • Písečníci jsou skvělý, jak povídka tak i zfilmovaná verze s Beau Bridgesem v hlavní roli.
  • Jó, Sídlo červa patří mezi špičku!
    Já četla jako první Nigthflyers a Písečníky, coby puberťák ještě na základce (ahoj, devadesátá léta minulého století). Od té doby jsem koupila všechno, co u nás vydal.

Kromě jmenovaného mi v paměti utkvěla Alys Šedá, Ledový drak, Píseň pro Lyu, Proměny kůže, Soumrak na Worlonu...

jo a svět s dlouhými léty a zimami měl v hlavě mistr už dřív, je v povídce Krutinky.
  • Mně se hodně líbila Stráž u šedé vody.
  • Som asi cierna vrana, ale ja som sa k citaniu Soiaf dostal len cez serial, musel som sa dostat do hlbky, a tak citam a citam, a uz som nakazil aj mojich blizkych. Zaujimave je, ze som este nedostal nikdynegativnu reakciu. Tak G.R.R.Martin rules:)
  • Daemon Blackfyre napsal(a):

Som asi cierna vrana, ale ja som sa k citaniu Soiaf dostal len cez serial, musel som sa dostat do hlbky, a tak citam a citam, a uz som nakazil aj mojich blizkych. Zaujimave je, ze som este nedostal nikdynegativnu reakciu. Tak G.R.R.Martin rules:)

Zrovna tady se nemusíš stydět za to, že jsi černá vrána. :D A nejsi, je nás tu dost, co se k Písni dostali přes seriál.

P.S. Líbí se mi tvůj nick! :D
  • Dik a to som sa bal, ze som iba podlahol televiznej manii.

P.S. nick som vymaslal s troma promile:):) , ale som velmi rad, ze som na tuto stranku narazil, konecne si mozem zakecat a nebat sa, ze niekomu vykecam dej.
  • polovica z nas sa dostala k GRRM cez serial, aj ja :), nie si mensina, si vacsina :)
  • Musim to vyvážit, já se k Písni dostal před lety díky doporučení prodavače v knihkupectví Daemon :-) Tam umějí poradit :-)
  • Tak já to zas pokazím... taky jsem se ke knížkám dostal nástupem seriálu... nejdříve jsem si v těch týdenních pauzách mezi vysíláním HBO knížku načetl jen ke konci děje odvysílaného dílu. Ale asi po čtyřech dílech jsem to takhle nevydržel a v jedné pauze přečtl celou Hru o trůny a pak s nadšením dál a dál... no a teď po přečtení Tance, doufám, že nadšení vydrží do vydání dalšího dílu...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi