.je to samožřejmě tvůj názor, ale já osobně bych si nedovolil řict, že zrovna obsah je jeho slabá stránka, když na ní si dává záležet nejvíce...
Napsal jsem občas. Týká se to například právě Batmana nebo Počátku. Možná jsem zvolil nešťastná slova. Spíš jsem měl napsat, že forma převyšuje obsah. Což není vlastně ani nějaké mínus, protože ta forma je na vysoké úrovni. Mně se jeho filmy velmi líbí a patří mezi mé nejoblíbenější režiséry. Líbily se mi v podstatě všechny jeho filmy. Nejméně asi Dokonalý trik.
Tahle písnička má fakt koule. U filmu i teď jsem si musel podupávat. Ve filmu byly zajímavý postavy. Hrozně se mi líbil např. Mark Wahlberg jako cholerickej policajt. Moje krevní skupina. A závěrečná scéna s ním a Mattem Damonem byla skvělá:-) Musím se na to zas juknout.
Díky sarvene a Tomee za tip....
Heade: Ty ses koukal na film, kde se mluví sprostě a vydržel jsi až do konce?:-))
to je to, co scorsese okopčil? Jsem jeden z těch, co mi americky "look" u předělávek vůbec nevadí páč se mi tento look velice líbí, prostě se mi líbí vzhled filmů točených amíky....otázka zda není předělávka zbytečná...když kouknu na csfd, volavku hodnotilo něco přes 2 000 lidí, skrytou identitu kolem 23 000...zrovna v tomto případě asi není
Jo, Volavka je originál, Scorsese režíroval plagiát s přehrávajícím Nicholsonem. Srovnávat počet hodnocení u hollywoodského trháku světoznámého režiséra s řadou filmových hvězd s hongkongským filmem dost dobře nemůžeš. Volavka sice vyšla u nás na DVD a Andy Lau a Tony Leung mají v Hong Kongu a Číně statut velkých hvězd, ale ve sledovanosti ve střední Evropě na Hollywood pochopitelně nikdy nedosáhnou. Nemluvě o mnohých předsudcích, které tady proti asijské kinematografii přímo bují.
Volavku jsem neviděl a tak nemůžu oba filmy porovnávat. Ale o to asi nejde, že? Mně se SI líbila a je mi šumák, jestli je to plagiát nebo ne. Nicholson údajně přehrává, ale já si to nemyslím. To by musel přehrávat i v jiných filmech. Prostě je to jeho styl hraní. Navíc na něm film nestojí. Jediné co mě mrzelo, je přítomnost Capra jako hlavního hrdinu. Tohoto herce nemusím. Nějak mu prostě nedokážu uvěřit většinu jeho postav. Jako dítě jsem miloval Sedm statečných a pak se dozvěděl, že je to předělávka Sedmi samurajů. Tak jsem se na výše uvedený japonský film podíval a dostavilo se něco, co jsem opravdu nečekal. NUDA a strašná. Chci tím říct, že ve filmovém průmyslu, a možná nejen v něm, mohou být plagiáty o mnoho lepší než originál. Samozřejmě je to otázka vkusu a jestli se vám do něj trefí Brynner a nebo ho rozsekne Mifune. Nic proti asijským filmům. např. Miyazaki je pro mě král fantasie.
Co říkáte na Tucet špinavců ? :) Podle mě je to skvělá válečná černá komedie.
Naprostá tragédie. Jeden z nejdebilnějších válečnejch filmů co jsem viděl. Člověk by se divil, jak mohli Němci válčit 6 let s celym světem, když byli takoví kreténi :)
Nevada: Černoch je tuším v jednom z pokračování.
Co se týče Asie, je pravda, že předsudky asi mám, nějak mě jejich poetika, estetika, způsob projevování emocí nedokáže zaujmout. Jsou ovšem výjimky a zrovna 7 samurajů se mi líbí víc než 7 statečných (kde např. některý věty přejatý z originálu moc nedávaj smysl).
Těch asijských vykradaček je celá řada - Pro hrst dolarů, Matrix, Avatar a spousta dalších. Kdyby to byla přiznaná inspirace (jako Lucas s Hvězdnými válkami) nebo remake, tak ani neceknu - no, ceknu, ale nebudu až tak moc nadávat :) Proti Skryté identitě jsem trochu zaujatá zase já. Scorsese a ten scénárista se mi zprotivili tím, jak zpočátku popírali, že by to okopírovali. Každý, kdo Volavku viděl, se tomu tvrzení jen smál. Film to není špatný, ale je zbytečně rozvleklý, vysvětlující, přehrávající. Závěrečná scéna, ze které mají někteří téměř euforickou radost je tam navíc a naprosto nezapadající. Wahlberg se mi tam líbil hodně, Nicholson mi tam lezl na nervy. DiCapria nemám ráda téměř nikde.
@flanker: Tak jsem včera hned dal toho Sluhu jeho veličenstva, přičemž jsem si zas jednou připomněl, proč nesnáším DVD a nechodím do kina. Čekání než skončí přiblblé trailery jsem aspoň vyplnil hledáním vhodné polohy, u které by mě nebolely záda.. Film pohodový, a ačkoliv většinu bitvy už jsem viděl na trubce, užil jsem si ji s chutí znovu. Až na (nejspíš nezbytné) úlety v podobě úprků atentátníků z nepřátelských táborů to byl příjemný pokuk.
To je novinka :-p Všechny zajímavé dvd přepaluju osekané o všechny nesmysly a žvásty! Kdo to má poslouchat ? To má být trest, že si to člověk koupil ??? Ne děkuji :-p
Ugla: Jak jsem říkal :) Jinak s těma trailerama a všema serepetičkama na orig DVD je to pravda, někdy mám chuť si přepálit i z originálu jenom film aby mě to při spouštění neotravovalo. A to se to v počítači dá přeskočit mnohem snadněji než ve stolním přehrávači.
Malu som ulozila, pozeram tv program, na ct1 Cert vi proc. Nemozem si spomenut, kliknem na csfd a hned prvy komentar, na ktory mi oko padlo je flankeruv. Idem teda radsej docitat ten Tanec :)
Já osobně se těším na Teda. To bude správná chujovina (v dobrém slova smyslu). No a o několik desítek měsíců později se nemohu dočkat na film Rush, což bude film o Nikim Laudovi. A Chris Hemsworth jako James (s)Hunt? Pecka.
Lístky na Temného rytíře zarezervovány, tentokrát do IMAXU. Poběží to tam totiž ze 70mm filmu. Dost se na to těším.
Viděl jsem Game Change, docela zajímavý pohled do zákulisí posledních prezidentských voleb v USA. K hodnocení na csfd bych si představoval větší hloubku a přesah, ale i tak ten film rozhodně nebyl ztrátou času. Pro fandy politiky nutnost :)
Komentáře
Líbily se mi v podstatě všechny jeho filmy. Nejméně asi Dokonalý trik.
Díky sarvene a Tomee za tip....
Heade: Ty ses koukal na film, kde se mluví sprostě a vydržel jsi až do konce?:-))
Jediné co mě mrzelo, je přítomnost Capra jako hlavního hrdinu. Tohoto herce nemusím. Nějak mu prostě nedokážu uvěřit většinu jeho postav.
Jako dítě jsem miloval Sedm statečných a pak se dozvěděl, že je to předělávka Sedmi samurajů. Tak jsem se na výše uvedený japonský film podíval a dostavilo se něco, co jsem opravdu nečekal. NUDA a strašná.
Chci tím říct, že ve filmovém průmyslu, a možná nejen v něm, mohou být plagiáty o mnoho lepší než originál. Samozřejmě je to otázka vkusu a jestli se vám do něj trefí Brynner a nebo ho rozsekne Mifune.
Nic proti asijským filmům. např. Miyazaki je pro mě král fantasie.
Nevada: Černoch je tuším v jednom z pokračování.
Co se týče Asie, je pravda, že předsudky asi mám, nějak mě jejich poetika, estetika, způsob projevování emocí nedokáže zaujmout. Jsou ovšem výjimky a zrovna 7 samurajů se mi líbí víc než 7 statečných (kde např. některý věty přejatý z originálu moc nedávaj smysl).
Pravda nekopíroval konkrétní film, ale žánr jako takovej.
a tady větší velikost: http://img2-2.timeinc.net/ew/i/2012/07/09/the-hobbit-scroll/HOBBIT-SCROLL_6000.jpg
Film pohodový, a ačkoliv většinu bitvy už jsem viděl na trubce, užil jsem si ji s chutí znovu. Až na (nejspíš nezbytné) úlety v podobě úprků atentátníků z nepřátelských táborů to byl příjemný pokuk.
Jinak s těma trailerama a všema serepetičkama na orig DVD je to pravda, někdy mám chuť si přepálit i z originálu jenom film aby mě to při spouštění neotravovalo. A to se to v počítači dá přeskočit mnohem snadněji než ve stolním přehrávači.
Viděl jsem Game Change, docela zajímavý pohled do zákulisí posledních prezidentských voleb v USA. K hodnocení na csfd bych si představoval větší hloubku a přesah, ale i tak ten film rozhodně nebyl ztrátou času. Pro fandy politiky nutnost :)