Sranda topič

1959698100101117

Komentáře

• To je tím, že parohy mají v Anglii úplně opačný význam :-)) Je to odkaz na boha Luga a to byl echt pašák :-) (Londýn je doslova Lugovo město = Lugdunum) Ty parohy jsou naopak symbolem mužské síly a všeho, co to zahrnuje "za pluhem zdatný jsem a v boji obstojím,...". Stejně tak se starověcí vládci nechávali zobrazovat s rohy - třeba Alexandros Omegas.....Michilangello je dokonce přisoudil i Mojžíši na veleslavné soše, což.
    A v neposlední řadě jistě jste si všimli v HP, že Prongs není ani tak dvanácterák jako paroháč.....ke změně v překladu došlo z logických důvodů. Jinými slovy v Anglii a nejen tam jsou parohy mačo symbolem :-) Proto jelen. Pomnětež na Shakespeara a jeho Veselé paničky Windsorské. Nebo na loučení se svobodou v Anglii (i valné části ameriky), kde mají parohy pro jistotu všichni chlapi :-))

To abychom byli v obraze :-)
  • Falešní soby...
  • Mojžíš měl rohy defaultně od počátku, to není Michelangellův výmysl. Rohy/ parohy byly velice starým symbolem MOCI - čumněte do Encyklopedie starověkého předního východu, tam mají obrázek kněze (boha), který má klobouk vyzdobený hned několika páry. Případně na wikinu na heslo Catal Huyuk (svatyně identifikovali mj. podle sošek "venuší" - a sošek býčích hlav s originálními rohy).
  • Rohy nejsou ani tak symbolem moci jako nadpozemskosti - vystřídala je svatozář a aura.
  • Jarla: Já nezpochybňuju ani jednu věc, kterou jsi o parozích napsala... a přesto mi ten obrázek přijde úsměvný. :)
  • sveva napsal(a):

Jarla: Já nezpochybňuju ani jednu věc, kterou jsi o parozích napsala... a přesto mi ten obrázek přijde úsměvný. :)

V pořádku :-) Jen jsem chtěla uvést do obrazu některé, kteří nechápou pravý důvod, proč je ve znaku rodu Baratheonů zrovna jelen :-)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Nevada napsal(a):

Možná to vyzní rasisticky, ale já chci fialového s bílými puntíky. A chci, a chci, a chci!

Když se tam nebude roztahovat na úkor toho s růžovými...
    A z tří andílků má Pánbůh Sedm... :D
    Seven... Such Septonic Number :D
  • Ha voice cover. U Jona jsem se musela smát, ale docela povedené hlavně Ned, Robert a Jon XD
  • u jeho videa jsem našel tohle:
    vydržel jsem 3 minuty :-D
  • Thorar napsal(a):

u jeho videa jsem našel tohle:

Gyarados byl bóží! :D
    Na některých jsou slyšet odchylky, ale většina je děsivě přesná. :D
  • Thorar napsal(a):

Takováto videa mi vždycky dávají naději, že to se mnou ještě není tak špatné :D
  • pikaču byl sice povedený, ale na tohoto chlapíka nikdo nemá
    part one
    part two
    Star Wars voice cover je prostě nejlepší.
  • che che chudák Jon XD
    ,,,
  • Klop Klop
    Kto je tam?
    To som ja. Otvor.
    Aký Otvor?

Túto verziu budem mať vždy radšej .)))) Aj keď Not Stark Jon ma tiež pobavilo...
  • Knock knock
    Who's there?
    Doctor
    Doctor Who?
    Exactly!
    :D
  • Krisa napsal(a):

Thorar napsal(a):

Takováto videa mi vždycky dávají naději, že to se mnou ještě není tak špatné :D

Ta holka tam ma vic takovych videi :-) (cartoon nnetwork characters, nintendo characters, nick atd)
    Je hrozne sympaticka :-))
  • Kolikokoli napsal(a):

Knock knock
    Who's there?
    Doctor
    Doctor Who?
    Exactly!
    :D

:D :D
  • Kachítos napsal(a):

pikaču byl sice povedený, ale na tohoto chlapíka nikdo nemá

part one
    part two
    Star Wars voice cover je prostě nejlepší.
    to je frajer jako sviň! Tady je podobnej pro pamětníky Starcraftu.
  • Kolikokoli napsal(a):

Gepeto:

:D :D Jak to tam tresol... Correct.. :D
  • sveva: To je spíš k pláči, než k smíchu...
  • To čo je? Bolo tam aj niekde, či je to niekde skutočne, alebo je to len vymyslené?
  • Anglachel: Někdo to dal na twitter. Vypadá to dost reálně, podle mě. Asi nějaký místo, kam se GRRM jezdí inspirovat.
  • JAQEN!!!! <3<br />Jaqen H’ghar’s Inbox
  • MU: Ten Gendry je perfektní :D
  • Mně se líbilo "Your king welcomes you to the Black Cells!". :D

• tŘeba komenar?
  • Gardien napsal(a):

tŘeba komenar?
    Kebyže poslúchnu Boromira ...ale nie oni tam išli pešo ... :D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi