flanker: Asi jak která. Ale souhlasím s tebou, že skoro všechny ženy jsou v jádru citlivé a touží po tom rámě (hergot...dá se to slovo nějak skloňovat?:-)).Tak proč ne Talisa? Ta vyžaduje citlivost přímo královskou:-)
Nějaká žena že by to rozsekla? :)
No jo, každá ženská by občas měla zamrkat řasama a nechat chlapa hrát roli ochranitele. Bez sarkazmu. Chlapi to potřebujou a pro ženskou je to vlastně hezkej pocit, i když dneska vlastně potřebuje chlapa asi tolik jako ryba potřebuje kolo.
flanker: Asi jak která. Ale souhlasím s tebou, že skoro všechny ženy jsou v jádru citlivé a touží po tom rámě (hergot...dá se to slovo nějak skloňovat?:-)).Tak proč ne Talisa? Ta vyžaduje citlivost přímo královskou:-)
Nějaká žena že by to rozsekla? :)
No jo, každá ženská by občas měla zamrkat řasama a nechat chlapa hrát roli ochranitele. Bez sarkazmu. Chlapi to potřebujou a pro ženskou je to vlastně hezkej pocit, i když dneska vlastně potřebuje chlapa asi tolik jako ryba potřebuje kolo.
Přesně. To je problém dnešní společnosti, ženy se nechovají jako ženy a pak se diví, že se chlapi nechovají jako chlapi:-) Někdy je fajn nabídnuté rámě, někdy je lepší akčnější chování:-)
Jarla: No hlavně že flanker to dávno ví :D Ona to ví většina chlapů, jenom si to nespojej ve chvíli, kdy to dělá jejich ženská. Ale bez obav. Těch před chlapama tajených praktik je přece ještě tolik - muhaha...
svoa - ví :-D Ale má raději, když mu tyhle pravdy nikdo nepřipomíná ;-) Jenže ono je to někdy tak otravné a zdržující předstírat...proč že to vlastně ? :-))
Michelle: Četla jsem takovou teorii, že jeden z důvodů, proč se tolik chlapů dneska chová divně, je v tom, že upadá ta jejich prastará role fyzickýho ochranitele a oni se s tím ve vztahu k ženám neumějí vyrovnat. Ale to jsme si kvit. Ženský se zase chovaj divně, protože už nemaj v popisu práce jenom vařit, rodit a uklízet ;)
Michelle: Četla jsem takovou teorii, že jeden z důvodů, proč se tolik chlapů dneska chová divně, je v tom, že upadá ta jejich prastará role fyzickýho ochranitele a oni se s tím ve vztahu k ženám neumějí vyrovnat. Ale to jsme si kvit. Ženský se zase chovaj divně, protože už nemaj v popisu práce jenom vařit, rodit a uklízet ;)
Je to prostě začarovaný kruh:-) Ty tradiční role se promísily, ale určitě by nebylo od škody, aby byl zachovaný nějaký rozdíl mezi chováním chlapa a ženské. Mně prostě přijde líto, že většina ženských na tu ženskost rezignuje a že ti někteří chlapi nepodrží dveře a nepustí tě sednout...:-)
Rovnoprávnost? Dobře, do buldozeru a k lopatě... :)
Problém je do značný míry právě to, že některý ženy na jednu stranu maj práci, kde se chovaj agresivně, soutěživě (vim, že i ty tradičně se chovající ženy soutěžej, ale mezi sebou a jinými způsoby), ale pak se divěj, že jim nikdo nepodrží dveře, nepustí je sednout nebo cokoli podobnýho a začnou vykládat, jak nejsou respektovaný. Tak jsem si musel ulevit... :)
Problém je do značný míry právě to, že některý ženy na jednu stranu maj práci, kde se chovaj agresivně, soutěživě (vim, že i ty tradičně se chovající ženy soutěžej, ale mezi sebou a jinými způsoby), ale pak se divěj, že jim nikdo nepodrží dveře, nepustí je sednout nebo cokoli podobnýho a začnou vykládat, jak nejsou respektovaný. Tak jsem si musel ulevit... :)
Kdyby se nechovaly soutěživě, tak se nikdy nikam nedostanou...
Michelle: Za to, že se chlap neumí k ženský správně chovat, může většinou jeho matka, která ho nenaučila úctě k druhýmu pohlaví. Synáček je holt bůh, co po sobě ani nevrátí věci do lednice, zato dcera musí v pátek pomáhat drhnout dům - moc se nedivím, že pak kluk, když vyroste, k ženským žádnou úctu nemá. U ženských je to taky složitý. V práci musíme hrát vlastně silnou mužskou roli. Doma se po nás pak chce, abysme byly samičky, co nakrmí samečka a mláďata. Oceňovaný jsme většinou jenom za tu mužskou roli v práci, takže jí většinou dáváme přednost.
Odpověď máš výš. Hrát obě role zvládne málokterá ženská. Klidně podrž dveře i agresivní šéfce, ona to ocení.
Michelle: Za to, že se chlap neumí k ženský správně chovat, může většinou jeho matka, která ho nenaučila úctě k druhýmu pohlaví. Synáček je holt bůh, co po sobě ani nevrátí věci do lednice, zato dcera musí v pátek pomáhat drhnout dům - moc se nedivím, že pak kluk, když vyroste, k ženským žádnou úctu nemá. U ženských je to taky složitý. V práci musíme hrát vlastně silnou mužskou roli. Doma se po nás pak chce, abysme byly samičky, co nakrmí samečka a mláďata. Oceňovaný jsme většinou jenom za tu mužskou roli v práci, takže jí většinou dáváme přednost.
S tou výchovou absolutně souhlasím, když je to nenaučí rodiče, tak už asi nikdo...
A proč by měl být rozdíl v tom, když podržíš dveře agresivně soutěživé šéfce a tradičně křehké ženě? :)
Páč je v tom kus schizofrenie :)
svoa00: Zajímavý, u nás jsem to bylspíš já, kdo byl ochotnej mámě pomoct bez vyzvání než ségra :) Myslim, že to je takovej ženskej mýtus. Vy si totiž musíte o tu pozornost umět říct, pokud jí chcete a stojíte o ní.
Já rozlišuju pohlaví a gender. Gender jsou role, které si během let lidé k pohlavím přišpendlili. Proto říkám, že pro mě v dnešní době už gender neexistuje. Pohlaví je na tom lépe :-D
A proč by měl být rozdíl v tom, když podržíš dveře agresivně soutěživé šéfce a tradičně křehké ženě? :)
Páč je v tom kus schizofrenie :)
svoa00: Zajímavý, u nás jsem to bylspíš já, kdo byl ochotnej mámě pomoct bez vyzvání než ségra :) Myslim, že to je takovej ženskej mýtus. Vy si totiž musíte o tu pozornost umět říct, pokud jí chcete a stojíte o ní.
Ono to neustálé připomínání po čase taky přestane bavit...:-) Myslím, že některé věci by měly být samozřejmostí, třeba jako, že na ženu nepustíš dvěře, když jde za tebou:-D
flanker.27: Není to mýtus, slyšela jsem to už od dost jiných ženských a sama mám bratra. Souhlasím ale, že ženský maj problém si říct o pozornost a pomoc.
flanker.27: Není to mýtus, slyšela jsem to už od dost jiných ženských a sama mám bratra. Souhlasím ale, že ženský maj problém si říct o pozornost a pomoc.
Pokud s tím mají blbé zkušenosti, tak co by se doprošovaly.
Spousta žen jsou šťastné hospodyňky, co zvládnou všechno samy a jejich rozmazlení synové si pak najdou naštvané feministky, místo aby chodili se stejnými typy. :-)
Vím, čemu sociologové říkají gender. Ti (post)modernější to považjí za sociální konstrukt. Jenže pravda je, že ženy se liší jak fyzicky, tak psychicky (vč. rozdílné stavby mozku), takže pokud je něco sociální konstrukt, tak právě to umělý slučování :)
Myslím, že některé věci by měly být samozřejmostí, třeba jako, že na ženu nepustíš dvěře, když jde za tebou:-D
flanker.27: mozky se podle pohlaví sice liší, ale nikdo si zatím není jistý tím, co to znamená. Navíc si nejsem jistá, jestli zkoumají taky mozky novorozenců. Protože vycházet jen z toho, jak na magnetické rezonanci fungují dospělé mozky je zavádějící, nemluvě o psychotestech. Ale to už jsme zas na hony daleko od původní debaty :-DDD
flanker.27: Sakra, ty jsi trvdohlavej. Vždyť už tak dlouho mluvíme o tom, že i ta agresivní šéfka jenom hraje společenskou roli. Pořád předpokládáš, že jediné pravé ženské jsou jemné květinky.
Beltris Mlha: To víš, že zkoumají. Reakce na podněty, na matku, na hračky, na výrazy tváře... To je jako by se řeklo - v koleni je kloub, ale nikdo přesně neví co to znamená :) svoa00: Jo, jsem beran, skopec až na půdu :) Když chceš, abych ti podržel dveře, musíš tim obočím aspoň občas zamrkat :)
flanker.27: no to, že reakce jsou různé znamená jen to, že jsou různé. Co jiného z toho vyvodíš? Co to říká o těch jednotlivých pohlavích? Kolenní kloub fakt není dobrý příklad. Gender říká mnohem víc než "existují chlapečci a holčičky".
Komentáře
Pohlaví je na tom lépe :-D
Spousta žen jsou šťastné hospodyňky, co zvládnou všechno samy a jejich rozmazlení synové si pak najdou naštvané feministky, místo aby chodili se stejnými typy. :-)
svoa00: A já sestru. :)
Ale to už jsme zas na hony daleko od původní debaty :-DDD
svoa00: Jo, jsem beran, skopec až na půdu :) Když chceš, abych ti podržel dveře, musíš tim obočím aspoň občas zamrkat :)
Gender říká mnohem víc než "existují chlapečci a holčičky".