Jídlo a pití

189101214

Komentáře

• neni tvaroh... ale spis takova marmelada .... omacka , ale ne tvarod (a ano i kdyz to GT preklada jako tvarohtak to nema s tvarohem nic co delat) ... jen tak pro upresneni :D
  • Objevila jsem toto Lukulské okénko, abych se optala - máte někdo dobrý recept na čínu, aby to chutnalo jako čína ?
  • Mám. Doma :) I když je to pořád v Čechách vydaná kuchařka a v Číně jsem nebyl :)
  • To je v pořádku :-)) Zkrátka mám chuť na něco takového, ale aby to nechutnalo jako čína v české restauračce, ale aspoň vzdáleně jako čína v čínské restauračce a nebo aby to aspoň bylo zřetelně chutné :-)
  • kedysi davno som sa dostala k tomuto receptu a odvtedy inu cinu nerobim
    http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1012

• Díky Hildegardo - zní to slibně tak to zkusím :-) Jen si musím dohledat, co znamená slovensky kapusta - jestli je to zelí nebo kapusta :-) tyhle posuvy mne často matou :-))
  • Hildegarda: Víš, co jsi způsobila? Já mám hlad :)
  • Honí mne mlsná :-D
    Hildegardo, prosím, hoď sem obrázek slovenské kapusty, ať jsme v obraze, hrozně blbě se to hledá :(
  • Tlačím řízek. :-)
  • To je řízek z tlačenky ? :-))
    Jaký ? Povídej a přeháněj, ať máme žgryndy po kotníky :-p...
  • Do mého řízku ti nic není, ženo. :-))
  • Stejně nedáš kousnout :-p
  • Jarlo, už jsem viděla recept i na řízek z tlačenky, takže bůhví, co to měl head k obědu.

Jinak, co se týče číny, já mám tak měsíc střídavě chuť na čínu z "čínského" bufetu. Ale děsivou... :-) Bohužel v Opavě o ničem takovém nevím a do Phy se mi kvůli glutamanu utoupeném v přepáleném oleji cárát nechce.
  • brbr - chápu tě :-) Taky mám nejbližší ve Frýdku a druhé v Místku, ale je to z ruky :-)
    Ale v Pze u Kinského zahrady - tam před lety bývala vynikající čínská restauračka...teď už leta nevím :-)
  • Já peču kuřátko :-)
  • ci je kapusta kapusta alebo zeli, to neviem, ale vyzera to takto
    :)
  • Hildo a jak teda říkáte tomuhle? hkapusta
  • Thorar: To máš jak s lachtanem a tuleněm. Na Slovensku taky říkají jenom lachtan.
  • kapusta je zelí. toto je kel ak sa nemýlim.
  • Víte někdo, co znamená keleruba?
  • K té číně, mám ráda kung-pao od Zářivé perly a pak v restauraci Jiu Zhou (kousek od Bří. synků) takovou věc co se zove chunanské kuře, jsou to kuřecí kousky v těstíčku, ostré sladkokyselé omáčce s pórkem a rejží.
    S těmi glutamany, shodou okolností jsem včera viděla "Potravinové detektivy" na Spektru a tam rozebírali škodlivost anebo prospěšnost glutamanů.
  • Takže české zelí je slovenská kapusta a česká kapusta je slovenský kel.

A keleruba je kedluben
  • Velmi správně. :-)
    Kel se říká kapustě i u nás.
  • Jarla napsal(a):

Objevila jsem toto Lukulské okénko, abych se optala - máte někdo dobrý recept na čínu, aby to chutnalo jako čína ?

Musíš tam hodiť jedného vietnamca, aby to malo taký svieži nádych, potom pridaj trocha suši, to tomu dá správnu chuť, napokon tam hoď pár listov bambusu a nejaké to mäso z pandy, aby si tomu dala tú správnu chuť Číny... Zvyšok postupu už bežný :)

(och, len mám prehnane vtipnú náladu)

lolanzdolan
  • Kolikokoli napsal(a):

Thorar: To máš jak s lachtanem a tuleněm. Na Slovensku taky říkají jenom lachtan.

ja poznam iba tulena :)
  • Hildegarda napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

Thorar: To máš jak s lachtanem a tuleněm. Na Slovensku taky říkají jenom lachtan.

ja poznam iba tulena :)
    V živote som nepočul o lachatnovi, kým neprišla... Myslím že Talentmánia? Neviem, tá šou kde bol Lachtan Meloun, inak my vždy hovoríme Tuleň :P Takže supportujem Hildy
  • Lachtan Lahtinen ze Suomi?
  • Ok, tak tuleň. Ale prostě jen jedno z toho :D.
  • Hildegardo - tak zítra je na jídelníčku tvoje čína :-)) ovšem choť nesehnal ani kapustu ani kel ani zelí, takže to zkusím nahradit krájenými mladými palicemi kukuřice (na kolečka). Uvidíme, jak se modifikace zdaří :-))

Co kel nebo kerlub, ale takový kvak neboli kvaček - to je krásná zelenina :-))

flankere - klidně hoď další recepty - vyzkoušíme, modifikujeme :-))
  • Vy jste mi dali. Vzbudíte ve mě hlad, když jdu ještě do posilovny. Pak v našem místním čínském psím bistru mají dovolenou a já se najedl až někdy v 8 večer. :)

Jarla: kderý z těchto receptů bys chtěla?

recepty

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi