Týno, ale k tomu jsem se vyjádřila dřív - netrestat ty děti - nemohou za to - trestat rodiče! Kastrací a nucenýma pracema, aby na to vydělali. Zkrátka jim nedovolit aby si pořídili třetí, když mají dvě vadné.
A ty dvě "vadné" by měly nárok na čerpání pomoci ze systému zdravotního a sociálního pojištění?
btw: Když by byli rodiče na nucených pracích, kdo by se staral o to postižené dítě?
Taky jsem slyšel horory o dlouhé čekací době při adopci, či přímo o nemožnosti adoptovat. Přitom v rodině nedávno adoptovali prcka po cca půl roce čekání. Tak nevím, kde je pravda. Možná je problémem spíš přílišná vybíravost lidí (nemyslím tím rasu).
Možná je problémem spíš přílišná vybíravost lidí (nemyslím tím rasu).
Kromě jiného. Záleží taky na kraji, v němž o adopci žádáte. Do dokumentů pak uvedete, jak poc jste nároční. pokud tam napíšete, že chcete NEETNICKÉ (bílé) a zcela ZDRAVÉ miminko, budete čekat dlouho.
Příklady z adopce.com Ivana 35 let,Vysočina ,žádost podána 9/2011,– soc.pracovnice 12/2011,– 22.12.2011žádost přijata na KÚ Jihlava.Holčička 1–3roky,bílá,zdravá,léčitelné nemoci nevadí. 4.4.2012 pohovor emoticon Lenka 30 let, Vysočina, žádost podána 12/2011, soc. pracovnice 12/2011, žádost snad odevzdána, nikdo nám ještě nenapsal. Je nám jedno pohlaví, věk – 3 měs. – 12 měs., bílé, zdravé, léčitelné nemoci nevadí. Zatím se nikdo neozval ani se zprávičkou, nic… Od: Ella Datum: 27.4.2012 Čas: 23:19:22 Dobrý nápad Ivana 35 let,Vysočina ,žádost podána 9/2011,– soc.pracovnice 12/2011,– 22.12.2011žádost přijata na KÚ Jihlava.Holčička 1–3roky,bílá,zdravá,léčitelné nemoci nevadí. 4.4.2012 pohovor emoticon Lenka 30 let, Vysočina, žádost podána 12/2011, soc. pracovnice 12/2011, žádost snad odevzdána, nikdo nám ještě nenapsal. Je nám jedno pohlaví, věk – 3 měs. – 12 měs., bílé, zdravé, léčitelné nemoci nevadí. Zatím se nikdo neozval ani se zprávičkou, nic… Ella, 32 let, žádost podaná 10/2010, na pohlaví nezáleží, věk do 1 roku, čekáme na psychotesty a zařazení.
Jo, právě proto obdivuju jednu rodinu od nás. Mají vlastního synka (a normálně mohou mít děti), ale rozhodli se adoptovat. Do pěstounské péče si vzali dva sourozence (cikány, 5 a 4 roky, holka a kluk) a o tři roky později adoptovali pětiletou holčičku s nemocnýma nohama a ještě něčím (nemocné ledviny?).
Bohužel politici nyní vytváří dojem, že zrušením ústavů a DD půjdou děti právě k takovým pěstounům. To je ale lež a oni to vědí. Vznikem systému profesionálních pěstounských rodin se posuneme k USA, kde to tak funguje. je to způsob obživy pro méně majetné vrstvy, například v Iowě a dalších zemědělských lokalitách je to i praktický způsob, jak si opatřit pracovní sílu na farmu. Dětem hrozí v pěstounských rodinách týrání, zneužívání i smrt. Letos zemřela v pěstounské péči v německu malá holčička. "Pěstouni" byli narkomani, kteří si děvčátko vzali vyloženě na peníze. Tohle by se v DD nestalo... některé děti vystřídají i pět až šest pěstounských "rodin". To má být stabilní prostředí? Cílem není pomoci dětem, ale a) ušetřit (ústavní péče je drahá), b) získat objekty bývalých ústavů (obvykle jsou na lukrativním místě). jedinou možnou výhodu vidím v tom, že těm dětem nikdo "nenamlouvá", že jsou bohaté. Šikovná ředitelka sežene DD sponzory, kteří každý rok zaplatí moře, zaplatí hory, drahou elektroniku k Vánocům... A v osmnácti je vykopnou do světa s pár tisícovkami na účtu. Takový nákladný život už si nemohou dovolit, diví se někdo, že kloužou na šikmou plochu?
Jsou dost pobožní, tak asi je to tím. Jsem se Kačky ptala (to je ta máma) a říkala, že její porod prvního syna byl dost těžký. Mohla mít další děti, ale bála se, že už by to nezvládla (sama je porodní asistentka - sestra). Tak se rozhodla pro pěstounskou péči/adopci. Myslím, že se jim teď někdy ale narodilo další mimino (vlastní),
Jinak, tu holčičku jsem nikdy nepotkala, ale ty dva sourozence znám. Chlapeček (na jehož jméno si bohužel nemohu vzpomenout - už je to 4 roky, co jsem je viděla naposled) je (byl) naprosto úžasný - chytrý, bystrý, hodný, tichý. Holčička Gábina je rozmazlená a protivná (možná za to může být moje zaujatost proti malým holkám). Ten vlastní syn je taky skvělej. Všichni chodí do kostela a jsou aktivními členy místní fary (nicméně je to skvělá fara - teda byla, než odešel náš oblíbený farář. To jsem dokonce i já, jako "nečlen" chodívala každý pátek na dětskou mši a pak na faru :D) - a bylo to úžasné.
Týno, ale k tomu jsem se vyjádřila dřív - netrestat ty děti - nemohou za to - trestat rodiče! Kastrací a nucenýma pracema, aby na to vydělali. Zkrátka jim nedovolit aby si pořídili třetí, když mají dvě vadné.
Nechtěla by jsi být v komisi, která o tom bude rozhodovat? Maminko. Je vám přes čtyřicet. Pravděpodobnost na dítě s Downovým syndromem je 10%. Máte utrum. Abych nebyl nespravedlivý. Kde je hranice, kdy to rodiče můžou zkusit a kdy ne? Pravděpodobnost těžké postižení 1:50, 1:25 nebo 1:10?
Omlouvám se, že jsme vás toho ušetřila - mohla jsem vás takhle krásně pumpnout a do konce života mít vystarané :-p
To sou kecy, ze kterých mi je na blití. Myslíš, že všichni lidé s těžce postiženými dětmi se maj nějak dobře? Že je to netrápí? Že se nebojí, co se s nimi stane, až umřou?
A právě proto si veliké procento rodičů s postiženým dítětem pořizuje ještě jedno zdravé, aby se o postiženého sourozence po jejich smrti mohlo starat - a to je podle mne úplně největší peklo.
A právě proto si veliké procento rodičů s postiženým dítětem pořizuje ještě jedno zdravé, aby se o postiženého sourozence po jejich smrti mohlo starat - a to je podle mne úplně největší peklo.
Opravdu si myslíš, že je to ten hlavní důvod?
Mně nevadí, že mnoho lidí nesouhlasí s tím, aby si lidé "pořizovali" děti, když je u nich vysoké procento těžkého postižení, ale s jakým despektem se tu o těch lidé mluví. Jakoby tu někteří měli patent na jednoznačně správné chování. Je to podobné (ne tohle ještě horší) jako s cikány, katolíky. Strašně mě to sere. Jak se asi cítí katolíci, kteří jsou tu označování jako ovce nebo něco podobného, cikáni - vykořisťují bílé a lidé s těžce postiženým dítětem - debilové zasluhující kastraci. Možná tu takoví lidé nejsou a možná jo. Každej tu nevypraví o těžkých životních ranách, které ho potkali.
To vypadá, že bysme měli postižený nenávidět, protože ničí život sobě i ostatním :) Řekněte to ale jemnějšíma slovama a schválně - kolik lidí s vámi bude souhlasit?
Myslím, že bych své rodiče dozajista milovala a strašlivě obdivovala, kdyby mi, byť až po smrti, "hodili" na krk postiženého sourozence- a starej se, je to přece tvůj bratr/tvá sestra. Dozajista by to ohromně obohatilo můj život a konečně bych si mohla připadat užitečná. Co s vlastním životem, prací, u většiny lidí i rodinou... Jdu poděkovat všem imaginárním bohům s Náhodou v čele za normální matku (a babičku) a (relativně) zdravé rodinné příslušníky.
Opravdu si myslíš, že je to ten hlavní důvod?
Nemyslím - vím. Máma jich má v práci klidně polovinu (je učitelka ve speciální škole). A opravdu ti rodiče si pořizují druhé (zdravé) dítě, aby se jednou postaralo o to postižené.
Jop, MU to již dost přesně popsala - ona se totiž při péči o nesoběstačného hrozně dobře stíhá práce, dobře se odpočívá (to člověk totiž prý taky občas musí, aby se nezbláznil), zbývá spousta času na starání se o vlastní rodinu (pokud je) a taky je hrozně moc partnerů, kteří jdou do zakládání rodiny/partnerství s někým, kdo má takovýto úvazek.
Tedy, upřímně, co mají ti lidé dělat? A podotýkám, že vražda je stále nelegální...
Co když někdo donosil zdravé dítě a během porodu se něco zvrtne, děcko se přidusí a je těžce postižené? To se mají vzdát naděje na zdravé dítě? A co s tím postiženým?
Tedy, upřímně, co mají ti lidé dělat? A podotýkám, že vražda je stále nelegální...
Co když někdo donosil zdravé dítě a během porodu se něco zvrtne, děcko se přidusí a je těžce postižené? To se mají vzdát naděje na zdravé dítě? A co s tím postiženým?
Soudit od stolu je strašně jednoduché...
Soudím poměrně konkrétní situaci "rodiče si mě pořídili, aby se měl kdo starat o mého postiženého sourozence, až umřou". Takže ne touhu po zdravém dítěti, ale "vychování" vlastní pečovatelky pro to postižené.
Já nekritizuji to, že chtějí i zdravé dítě...ale to, že si zdravé dítě pořizují z důvodu, aby se po jejich smrti postaralo o to postižené! To je sakra rozdíl!!! A fakt je takových dost, sama jsem se tomu divila.
Jenže, jak teda mají to druhé vychovávat? "A až budeš velká, strč bráchu do ústavu..."
Vůbec si takovou situaci neumím představit.
btw: Čím víc o tom uvažuju, tím víc si říkám zlatej CS. Nejdřív mi to bylo líto, ale teď jsem ráda. Říkala jsem si, že kdybych někdy měla druhé a všechno bylo ok, zkusila bych přirozený porod. Ale asi do toho nepůjdu. Když má člověk možnost hrát na jistotu, asi by jí měl využít. To riziko za to nestojí...
Tyna: Ony ústavy nejsou apriori špatné. Samozřejmě není dobré po narození postiženého dítěte ho fláknout do ústavu a nazdar, už se o něj nezajímat. Ale třeba využívat ústav jako "školu u normálních dětí" (všední dny) a ve volnu ho mít doma přece není tak špatné řešení - dítě si navykne na péči jiných, která mu po smrti rodičů dost reálně hrozí.
Týno a Chmure - jsem ráda, že jste takoví humanisté, ale co tedy navrhujete vy? Nechat to tak, přivírat oči a cvakat ? Osvěta se neosvědčuje, náboženské předsudky válcují kdysi obdělanou půdu.
Jste-li zodpovědnými rodiči normálních zdravých bílých dětí - kdo vám co dá ? Nikdo nic. a přitom je to jen vaše zásluha, že vaše děti jsou normální a zdravé. Tato zásluha, že vychováváte pracující občany a přínos pro společnost není odměněna. Naopak - trestá se! Každý z nás takových má na krk uvázáno pár sociálních koulí...nojo, zneužívatelé sociálního systému tu budou vždycky - to je teda ale špatně. Jaký navrhujete trest pro takové, kteří vědí, že jejich dítě bude pravděpodobně postižené, zvlášť, když už postižené mají ? Žádný ? To je hezká pobídka - dělejte to dál - paraziti vítáni. Takže mám platit a ještě z toho být šťastná ? Z tohoto pokrytectví je mi na blití!
Jste-li zodpovědnými rodiči normálních zdravých bílých dětí - kdo vám co dá ? Nikdo nic. a přitom je to jen vaše zásluha, že vaše děti jsou normální a zdravé. Tato zásluha, že vychováváte pracující občany a přínos pro společnost není odměněna. Naopak - trestá se! Každý z nás takových má na krk uvázáno pár sociálních koulí...nojo, zneužívatelé sociálního systému tu budou vždycky - to je teda ale špatně. Jaký navrhujete trest pro takové, kteří vědí, že jejich dítě bude pravděpodobně postižené, zvlášť, když už postižené mají ? Žádný ? To je hezká pobídka - dělejte to dál - paraziti vítáni. Takže mám platit a ještě z toho být šťastná ? Z tohoto pokrytectví je mi na blití!
S tímto nelze než souhlasit.
Chmure: Když se té ženské z toho dokumentu narodí za sebou 2-3 postižené děti tak je naprosto nenormální aby si pořizovala další! To by opravdu měl být trestný čin jak už to někdo napsal! Jak jí vůbec může něco takového napadnout? Vždyť je to proti logice každého racionálně uvažujícího člověka.
Komentáře
btw: Když by byli rodiče na nucených pracích, kdo by se staral o to postižené dítě?
Příklady z adopce.com
Ivana 35 let,Vysočina ,žádost podána 9/2011,– soc.pracovnice 12/2011,– 22.12.2011žádost přijata na KÚ Jihlava.Holčička 1–3roky,bílá,zdravá,léčitelné nemoci nevadí.
4.4.2012 pohovor emoticon
Lenka 30 let, Vysočina, žádost podána 12/2011, soc. pracovnice 12/2011, žádost snad odevzdána, nikdo nám ještě nenapsal. Je nám jedno pohlaví, věk – 3 měs. – 12 měs., bílé, zdravé, léčitelné nemoci nevadí. Zatím se nikdo neozval ani se zprávičkou, nic…
Od: Ella
Datum: 27.4.2012
Čas: 23:19:22
Dobrý nápad
Ivana 35 let,Vysočina ,žádost podána 9/2011,– soc.pracovnice 12/2011,– 22.12.2011žádost přijata na KÚ Jihlava.Holčička 1–3roky,bílá,zdravá,léčitelné nemoci nevadí.
4.4.2012 pohovor emoticon
Lenka 30 let, Vysočina, žádost podána 12/2011, soc. pracovnice 12/2011, žádost snad odevzdána, nikdo nám ještě nenapsal. Je nám jedno pohlaví, věk – 3 měs. – 12 měs., bílé, zdravé, léčitelné nemoci nevadí. Zatím se nikdo neozval ani se zprávičkou, nic…
Ella, 32 let, žádost podaná 10/2010, na pohlaví nezáleží, věk do 1 roku, čekáme na psychotesty a zařazení.
To jen, aby bylo jasno, že si nevymýšlím...
Bohužel politici nyní vytváří dojem, že zrušením ústavů a DD půjdou děti právě k takovým pěstounům. To je ale lež a oni to vědí. Vznikem systému profesionálních pěstounských rodin se posuneme k USA, kde to tak funguje. je to způsob obživy pro méně majetné vrstvy, například v Iowě a dalších zemědělských lokalitách je to i praktický způsob, jak si opatřit pracovní sílu na farmu. Dětem hrozí v pěstounských rodinách týrání, zneužívání i smrt. Letos zemřela v pěstounské péči v německu malá holčička. "Pěstouni" byli narkomani, kteří si děvčátko vzali vyloženě na peníze. Tohle by se v DD nestalo... některé děti vystřídají i pět až šest pěstounských "rodin". To má být stabilní prostředí?
Cílem není pomoci dětem, ale a) ušetřit (ústavní péče je drahá), b) získat objekty bývalých ústavů (obvykle jsou na lukrativním místě). jedinou možnou výhodu vidím v tom, že těm dětem nikdo "nenamlouvá", že jsou bohaté. Šikovná ředitelka sežene DD sponzory, kteří každý rok zaplatí moře, zaplatí hory, drahou elektroniku k Vánocům... A v osmnácti je vykopnou do světa s pár tisícovkami na účtu. Takový nákladný život už si nemohou dovolit, diví se někdo, že kloužou na šikmou plochu?
Ale .to je zas na jiný vyprávění
Jinak, tu holčičku jsem nikdy nepotkala, ale ty dva sourozence znám. Chlapeček (na jehož jméno si bohužel nemohu vzpomenout - už je to 4 roky, co jsem je viděla naposled) je (byl) naprosto úžasný - chytrý, bystrý, hodný, tichý. Holčička Gábina je rozmazlená a protivná (možná za to může být moje zaujatost proti malým holkám). Ten vlastní syn je taky skvělej. Všichni chodí do kostela a jsou aktivními členy místní fary (nicméně je to skvělá fara - teda byla, než odešel náš oblíbený farář. To jsem dokonce i já, jako "nečlen" chodívala každý pátek na dětskou mši a pak na faru :D) - a bylo to úžasné.
Maminko. Je vám přes čtyřicet. Pravděpodobnost na dítě s Downovým syndromem je 10%. Máte utrum.
Abych nebyl nespravedlivý. Kde je hranice, kdy to rodiče můžou zkusit a kdy ne? Pravděpodobnost těžké postižení 1:50, 1:25 nebo 1:10? To sou kecy, ze kterých mi je na blití. Myslíš, že všichni lidé s těžce postiženými dětmi se maj nějak dobře? Že je to netrápí? Že se nebojí, co se s nimi stane, až umřou?
Mně nevadí, že mnoho lidí nesouhlasí s tím, aby si lidé "pořizovali" děti, když je u nich vysoké procento těžkého postižení, ale s jakým despektem se tu o těch lidé mluví. Jakoby tu někteří měli patent na jednoznačně správné chování.
Je to podobné (ne tohle ještě horší) jako s cikány, katolíky.
Strašně mě to sere. Jak se asi cítí katolíci, kteří jsou tu označování jako ovce nebo něco podobného, cikáni - vykořisťují bílé a lidé s těžce postiženým dítětem - debilové zasluhující kastraci.
Možná tu takoví lidé nejsou a možná jo. Každej tu nevypraví o těžkých životních ranách, které ho potkali.
Jdu poděkovat všem imaginárním bohům s Náhodou v čele za normální matku (a babičku) a (relativně) zdravé rodinné příslušníky.
Vůbec si takovou situaci neumím představit.
btw: Čím víc o tom uvažuju, tím víc si říkám zlatej CS. Nejdřív mi to bylo líto, ale teď jsem ráda. Říkala jsem si, že kdybych někdy měla druhé a všechno bylo ok, zkusila bych přirozený porod. Ale asi do toho nepůjdu. Když má člověk možnost hrát na jistotu, asi by jí měl využít. To riziko za to nestojí...
Já sama nevím, jak bych takovou situaci řešila. A při tom stačí blbý klíště...
Jste-li zodpovědnými rodiči normálních zdravých bílých dětí - kdo vám co dá ? Nikdo nic. a přitom je to jen vaše zásluha, že vaše děti jsou normální a zdravé. Tato zásluha, že vychováváte pracující občany a přínos pro společnost není odměněna. Naopak - trestá se! Každý z nás takových má na krk uvázáno pár sociálních koulí...nojo, zneužívatelé sociálního systému tu budou vždycky - to je teda ale špatně.
Jaký navrhujete trest pro takové, kteří vědí, že jejich dítě bude pravděpodobně postižené, zvlášť, když už postižené mají ? Žádný ? To je hezká pobídka - dělejte to dál - paraziti vítáni. Takže mám platit a ještě z toho být šťastná ? Z tohoto pokrytectví je mi na blití!
Chmure: Když se té ženské z toho dokumentu narodí za sebou 2-3 postižené děti tak je naprosto nenormální aby si pořizovala další! To by opravdu měl být trestný čin jak už to někdo napsal! Jak jí vůbec může něco takového napadnout? Vždyť je to proti logice každého racionálně uvažujícího člověka.