Když více je méně

1323335373841

Komentáře

• Jarla: Já jsem asi mimo. Oni se tě snažili přesvědčit, abys další dítě měla, nebo neměla?

Podle mě prevence a osvěta funguje, screeningy se dělají, to je dle mého názoru to, co dělat můžeme.

Udělala jsi správnou věc, o tom žádná. Především pro toho tvorečka.
    btw: já ležela na JIPce s doktorkou, která po celkové narkóze vykřikovala, že kluka nechce, že všichni mají holku, proč zrovna ona musí mít kluka... Chemie je humáč.
  • Jarla: nevylož si to špatně, ale kdes k takovému ....eh... Joffreyogregorovi... přišla?
  • Týna -
    Ostatně až přijde konec světa, bude nám to celkem jedno.
    Záleží, jestli to přijde naráz nebo to bude jako v Cestě, kde se trápili ještě dlouho.

kterou reportáž jsi měla na mysli z toho odkazu?
  • Ben Nevis: A nebo hůř, jako v nejděsivějším filmu všech dob tady

Já viděla ukázku a málem jsem upadla do těžké deprese. Nedivím se, že ho ve VB zakázali.
    Ale může být i lípjako tady

p.s. Tu o stěhování sbírek Národního muzea
  • Tyna Threads je výbornej film, z toho jsem měl velmi smíšené pocity.
  • Jarla: Já mám nějak pocit, že to na těhle ...(grrrr) ... je prostě vidět. Ale zase jsem se nikdy s nikým takovým osobně nepotkala. Myslím blíž, takže zkušenost nemám.

Thorar: já to neviděla. jen jsem četla kus scénáře a viděla pár ukázek.
  • Tak si to rozhodně stáhni a pusť celé :-)
  • Tak si to rozhodně stáhni a pusť celé :-)
    Panebože, to v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nechci. Nikdy.
  • Ono to není zas tak děsivé, tu hrůzu dost rozmělní rozvláčnost některých scén.
  • Týno - no je a není, když nevíš kam se dívat :-/

Francouzi mají takové rčení, že lidé by se neměli brát, dokud spolu nesní kilo soli.
    (Ano taky mi na mysli vždy vytane představa dvou u stolu, mezi nimi rozbalený sáček soli, každý lžičku "Já už nemůžu a ty?!")
    Ale chtějí tím logicky říct, že lidi by spolu měli žít nějaký ten rok ve společné domácnosti, aby se poznali po všech stránkách a ne se nejprve vzít a po svatbě zjišťovat, že neklape.

Byla jsme blbá a udělala to jen napůl - bez společné domácnosti. potrestaná a poučená jsem :-)

• Aha. Tak to věřím, že se ledacos skryje. to by mě ani nenapadlo, brát si někoho bez společného soužití. To mi připadá zhruba stejné jako čekat se sexem po svatbě.

Trest byl v tvém případě zcela neúměrný zločinu :-(
  • Tyna - zajímavé, že před 1000 let se starali o chlapce, co nemohl sám jíst. Nedivím se, že chtěli, ale že byli schopni.
    Jde vidět, že empatie je lidstvu vrozená. Ale když půjde do tuhého, tak o postižené se budou starat jenom ti, kteří je milují a jiní lidé se budou sobecky starat jenom o sebe a svoje bližní.
    Dneska se pomocí daní staráme o nemohoucí všichni. Protože si to můžeme dovolit.
  • Sociální péče o své nemocné, staré, raněné, osiřelé...to není nic nového. Smečky psovitých šelem dělají totéž. Proč by to nedělali lidé. Historicky jsou nejlepšími příklady slovanská Rujana - o které psal Saxo Gramatikus a zmiňovali se i jiní kronikáři. Nebo "totalitní" sociální systém Inků.
    Ovšem zneužívání je špatné a je třeba ho vymýtit otázka je "JAK?" Inkové na to měli jediný trest a hádejte jaký....
  • Jarla: Náš sociální systém jsou mnohdy spíš úplatky, aby domněle potřební nekradli, nebo spíš kradli méně.

Je mi líto, co sis prožila :-( Ale alespoň sis s takovým člověkem nepořídila dítě...
  • Ben Nevis: To mě taky fascinovalo, kde na to brali. A nebylo to jen hojným obdobím, páč to vydrželo devět let. Velmi zvláštní...
    Dneska se pomocí daní staráme o nemohoucí všichni. Protože si to můžeme dovolit.
    To je na principu reciprocity. Aby se někdo případně postaral o nás.
  • Týno - pořídila :-p Jo jsem přesně tak blbá jak vypadám a budu za to trpět nejmíň dalších deset let a pak dál a dál.....

Ano - je to dluh, který splácíme svým rodičům a prarodičům. Oni utírali prdel nám, když jsme byli skrčci a jednou jim to třeba budeme splácet. To mne netrápí.
    Právě, že tam je ta reciprocita. Jestliže se však najdou vyžírkové, tak po čase systém reciprocity zkolabuje a po čase se začne budovat znova s větší opatrností. Pak opatrnost opadává a pak se to zacyklí. My se necházíme ve stádiu, kdy začíná být vyžírků privela, takže nutně bude následovat kolaps.....ovšem jak to bude v horizontu let - těžko říct.
  • Jarla: No jestli si pamatuju, co jsi psala někde jinde... ty ses k němu pak vrátila a pořídila si s ním dalšího skrčka, o kterým po rozvodu tvrdil, že není jeho? No potěš prdel, to byla lekce do života :/
  • Ne, mám s ním pouze dceru, syna mám až v druhém manželství :-) Rozvod probíhal během těhotenství s dcerou.
  • Tyna napsal(a):

Standardně podle Vás asi ano. Já jsem si raději zjistila všechny možnosti, abych čekat nemusela.
    To záleží na tom, jestli je ta dotyčná schopná nebo ochotná si to zajistit. Ne každé zařízení má optimální technické podmínky- ale v rámci ČR není problém dojet si autem. ČR je prťavá země. A standardně se píše s d, děkuji za pochopení.
  • Manjo - nejprve se o takové možnosti člověk musí vůbec dozvědět. A problém je, když neví, na co se ptát a koho. Otázka na lékaře formulovaná "A nevíte náhodou ještě o nějakém nadstandardním testu, který bych si tak mohla nechat udělat?" zní kapku divně a odpověď asi taky.
    Na "schopnosti" či ochotě to nezávisí.
  • hmure - chceš-li mi říct, že máš 3 postižené děti a hodláš si pořídit dalších 5 a já mám nejen ti je sponzorovat, ale ještě se tvářit šťastně, když ty si na mne nadřazenecky otvíráš hubu, že nevýskám radostí - ŘEKNI TO ROVNOU.
    Tvař se jak chceš.
    Už nehodlám na toto téma diskutovat, protože to ve mně vyvolává nepříjemné pocity.
  • chmure - chceš-li mi říct, že máš 3 postižené děti a hodláš si pořídit dalších 5 a já mám nejen ti je sponzorovat, ale ještě se tvářit šťastně, když ty si na mne nadřazenecky otvíráš hubu, že nevýskám radostí - ŘEKNI TO ROVNOU.
    Tvař se jak chceš.
    Pan Humanista promluvil :/ A nic chytrého z něj nevypadlo :twisted:
  • Pan Humanista promluvil :/ A nic chytrého z něj nevypadlo
    Tak já se nepovažuji za humanistu, jen se prostě na některé věci dívám jinak než např. jarla nebo Ty.
    Nevím chlapče, co vlastně ode mě chceš. Jistě jsi ode mě žádnou moudrost ve skutečnosti nečekal. Věz, že ani já ji od Tebe rozhodně nečekám. Myslím, že je to celkem fair:-)))
  • EDIT : Pro diskusi posloužilo, nyní přebytečně osobní :-)

• Týno - "na druhou stranu, podle mého modelu by jim tak maximálně vykecával někdo díru do hlavy a doufal, že to zabere..."
    Dík, to je vše, co jsem chtěla slyšet. To je totiž to, co si myslím, že to nezabere, zvláště ne na věřící. To, že by to bylo fajn, kdyby tento model fungoval bych uvítala a byla šťastná jak parazit (blecha).
    My prostě s tím nesouhlasíme obě stejně, jen ty stále doufáš, že to domluvou půjde, i když taky pochybuješ - za ty přiznané pochyby ti děkuji.
    Včera jsem psala o tom, že náramně dobře vím, že jsou věci zákonem neprůchodné právě proto, že jsou příliš ošemetné - toto je jedna z nich. O tom jsem mluvila, že přeskakuješ, co jsem už napsala a vyjádřila se k tomu.

• Jarla, rozhodla si sa nespravne. Tvoje dieta by mohlo vyuzivat plne funkcne nahradne umele koncatiny. Vyvoj ide rychlo dopredu. Vid napr. bezec s umelymi nohami sutaziaci na olympiade!

Vsetkym propotratarom: Rozne si ospravedlnujete ten paradox doby, ze nemozeme zabit narodeneho cloveka s rovnakym postihnutim ake ma nenarodeny clovek (napr. poskodene koncatiny). Naopak narodeni maju full servis a snahu doktorov a spolocnosti o zlepsenie stavu. Moja otazka znie: co by sa zmenilo vo vasich postojoch, keby bolo legalne utratit dieta, ktoremu pri nehode odseklo ruky a nohy? Lebo mam pocit, ze pred tou zvlcilostou vas chrani len zakon a ze bez neho by sa nasli taki, ktori by dieta utratili lebo by sa bali, ze ich bude nenavidiet za to, ze to neurobili (a ine "dovody").
  • Tur: Myslím, že je těžké říct, zda se člověk v takovýchto případech rozhodl dobře či špatně, protože nikdo z nás nezná budoucnost a nemáme šanci si naše životní cesty zopakovat s jiným scénářem.
    Já bych nikdy nesoudil člověka, který se v takové situaci ocitl, ať se rozhodl pro potrat či pro život postiženého dítěte, protože nikdo z nás neví, co ten člověk ve skutečnosti prožívá, jaké souboje svádí atd.
    Jediné co mi na přístupu k potratu vadí je to, že si lžeme. Myslím si, že v drtivé většině případů to neděláme pro dítě (aby se netrápilo) a už vůbec ne pro společnost (abychom ji ušetřili peníze) ale kvůli sobě, protože máme strach, že nám to změní život k horšímu nebo že to bude strašně obtížné a my to nezvládneme. Každý člověk je v jádru sobec. Nechci tím ale nikoho soudit a už vůbec ne mu něco vyčítat. Naopak mě mrzí, že se do takové situace dostal a doufám, že se do takové situace nedostanu, protože sám nevím, jak bych si s tím poradil, ale určitě by to bylo neskutečně těžké.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi