Různé filmy

1717274767780

Komentáře

• Jsem se znovu podívala na Beowulfa a hned bych tomu dala 6*, kdyby to šlo. Ten konec je úžasný...

A jak tam je ten drak, proti kterému Beowulf bojuje - tak nějak si představuju Danyiny draky, až vyrostou.
  • historicky presný predsa znamená aj "historicky presný". nejde o to, aby to bol dokument, ale aby to neurážalo.
    keď sa vymyslí koncept (napr. trója bez bohov) tak vôbec nevadí, že to je inak ako bolo v homérovi. vadí ak to nefunguje ako film.
    podobne je to aj s inými historickými filmami.
    rozhodne neexistuje iba bipolárnosť - hovadina a exaktne spracovaná história. medzi tým je ešte veľa vecí, ale žiaľ hovadiny typu Titáni 1,2, Immortalis pribúdajú extrémne.
  • Na film, který by byl historicky přesný, by nikdo nešel, anebo si to myslí Hollywood.
    Dřív si to nemyslel, protože kina plnily filmy jako Tora! Tora! Tora!, Bitva o Británii, Příliš vzdálený most, Bitva o Midway, anbo abysme sáhli na východ monumentální Osvobození. Filmy s opulentní výpravou a přesto historicky neurážející. Tehdy totiž žili lidi, kteří si ty události pamatovali a nemohlo se jim úplně kecat, ani o těch událostech ani o lidech. Navíc mám-li brát v potaz některé statistiky, bylo tehdejší publikum speciálně v Americe vzdělanější než dneska a nenechalo se snadno opít rohlíkem.
  • Huh, musela jsem si vyhledat Beowulfa, protože jsme nevěřila, že mluvíme o tomtéž, když tu někdo vzpomínal úžasný soundtrack a já si zase vybavuji, že to byl právě soundtrack, co mne po čtvrt hodince vyhnaly od filmu :-))
    No jsou to různé filmy 99 x 07 :-)
  • Jarla: tak soundtrack je věc ošemetná, každý má jiný hudební vkus. Mi se třeba líbí tyhle "bubnové a rázné" melodie (třeba zase moc nemusím soundtrack Forresta Gumpa, protože mi přijde nevýrazný).
    Na roku výroby nezáleží. Beowulf je dobrý díky scénáři a tomu, jak sice "historii" obměnil, ale tak, že se tomu "dá věřit". Není to znásilnění historie. Naopak je tam krásně ukázáno v drobných náznacích, jak ze světa odchází nejen "netvoři" a hrdinové, ale i pohanství na úkor křesťanství. Konec jedné éry, dalo by se říct.
    To se mi na tom filmu líbilo. Dokonce tolik, že odpustím i ty jehlové podpatky vodní stůry :D.
  • Flanker: Kdo ví jak dopadne druhá světová ve filmech za padesát let.

Můžeme mluvit o historii, když se vychází z legend a jsou tam draci? :-)
    Třeba Merlin má milion zpracování, některé vycházejí ze starých knížek, jiné si vymýšlejí svoji vlastní legendu. Jak to bylo doopravy, nikdo neví.
    O Troji víme akorát, kde se nacházela.
  • Ben Nevis: Jo jo, proto jsem to dala do uvozovek. Prostě historie, legendy a mytologie. Já to nerozlišuju :D.
  • Kolikokoli - ale já mluvím o něčem jiném....psala jsem, že mne vyhnal od obrazovky soundtrack a proto jsem si překontrolovala, jestli myslíme tentýž film (protože mne napadlo, že mohli natočit jiný) a zjistila, že jde o film jiný. Respektive, že vy mluvíte o nějakém novém s Žolinou, zatímco já jsem si vzpomněla na ten s Lambertem. Takže ve skutečnosti jde o jiný film a jiný soundtrack - toť vše :-) Takže nikomu zde nepomlouvám soundtrack, protože mne samotnou napadlo, že se jedná o jiný film, což jsem si ověřila :-)
  • Jarla: aha, aha, pardon, tak to byla chyba mezi klávesnicí a židlí :D. Já znám jen tuto verzi. tu s Lambertem jsem neviděla.
  • Beowulf - soundtrack od Alana Silvestriho - hlavní téma
    A něco jemnějšího - Gently as She Goes
    Jinak ze stejnýho roku je eště verze Beowulf a Grendel - neviděl jsem, ale podle všeho dost tragédie
  • Heh, jsem před chvílí dokoukal The Grey, a když jsem pak vlezl na csfd a viděl to hodnocení, málem jsem spadl ze židle.

Kdo jste viděl Battle Royale? Co je v prodloužené verzi za scény navíc? Ještě jsem někde četl, že je tam alternativní konec.
  • monte, na grey jsem kdysi chtěl jít do kina, ale nakonec z toho sešlo, tak nevím zda to bylo dobře ne? Přehodnocené nebo podhodnocené??:-)
  • grey je podľa mna zaujímavé a vcelku v pohode. omnoho menej akčné ako by sa zdalo, kto išiel na "taken in snow" mohol byť sklamaný....

battle royale som videl pred veľa rokmi, konkrétne scény si vôbec veru nepamätám....
  • Kolikokoli napsal(a):

Jak tady někdo sdílel tu hlášku Magic, motherfucker!, tak jsem si musela zjistit z čeho to je. No, tak prý jakýsi Princ a chuďas. Tak jsem se na to mrkla a musím říct - už dlouho jsem se tak nezasmála :D. Ale Leezar to měl vyhrát, fandila jsem mu :/.

http://www.csfd.cz/film/259952-princ-a-prudas/

:-)
    Je to taková blbost do sbírky fantasy. Bohužel na parodii se to bere moc vážně, ale povedl se jim ten anglický název.
  • Jak tady někdo sdílel tu hlášku Magic, motherfucker!, tak jsem si musela zjistit z čeho to je. No, tak prý jakýsi Princ a pruďas. Tak jsem se na to mrkla a musím říct - už dlouho jsem se tak nezasmála :D. Ale Leezar to měl vyhrát, fandila jsem mu :/.
  • Ben Nevis: aj, literární šotek :D. A mi se to líbilo. Konečně netradiční "pohádka", kde jsou všechny postavy vcelku reálné - tj. mají i otravné a divné vlastnosti a taky mají sex. A to "Courtney určitě umře" - celou dobu jsem na to čekala :D. Asi jako v Big Lebowskim, že přejedou na parkovišti toho psa :D.
  • Tomee napsal(a):

monte, na grey jsem kdysi chtěl jít do kina, ale nakonec z toho sešlo, tak nevím zda to bylo dobře ne? Přehodnocené nebo podhodnocené??:-)

Podle mě podhodnocené. Překvapilo mě, že je to v modrých číslech.
    sarven napsal(a):

battle royale som videl pred veľa rokmi, konkrétne scény si vôbec veru nepamätám....

Jak si můžeš nepamatovat ten mejdan v majáku a Mitsuko se srpem porcujíc své spolužačky. :-)
  • zostal mi z toho filmu skôr všeobecný pocit veru. ale je fakt, že som to videl tak 6 rokov dozadu odhadom....
  • BR jsem viděla několikrát, naposledy jsem si tím letos spravovala chuť po nevýrazných Hunger Games. Ale o alternativním konci nic nevím.
  • Ne tak nic. Už jsem viděl i prodlouženou verzi a alternativní konec byl jen planý poplach.
  • Mne otec čosi spomínal, že existuje alternatívny koniec filmu Já, legenda, kde prežil :D
  • Už se těšíte?
    Film roku
    .
    .
    .
    .
    Jinak teď jsem viděl Cabin in the Woods a vypadá to na novou kultovku v hororovém žánru. Nebo aspoň minimálně dvě scény ano.
  • Montezuma3 napsal(a):

Už se těšíte?
    Film roku
    .
    .
    .
    .
    Jinak teď jsem viděl Cabin in the Woods a vypadá to na novou kultovku v hororovém žánru. Nebo aspoň minimálně dvě scény ano.

Pokud tam nehraje Iveta Bartošová, tak do toho nejdu. :-)
    Říkám si, má to Vondráčková zapotřebí hrát v takových béčkách (není první)? Má za sebou i kvalitnější snímky.

Cabin in the Woods je v pořadí na oddívání, i když vyvražďovačky nejsou v popředí mého zájmu.

Konečně jsem viděla Diktátora. Podle mě prozatím nejlepší Cohenovka. Zajímalo by mě, jestli se Amíci taky smáli nad definicí diktatury jako já. :-)
  • Vodrhovačková ? hm tak na to se nepodívám :-D
  • Ben Nevis: cože? Víc šokující než Brüno? Vtipnější než Borat? Lepší než Ali?... už se na to musím podívat! :/
  • Cabin in the woods - precitala som si na wiki cely obsah a uz len pre ten koniec to odporucam vidiet :), ale mne o filmoch staci citat, posledne dva mesiace som videla akurat Hysteriu a The best exotic marigold hotel.
  • The Grey - vzhledem k mýmu současnýmu psychickýmu stavu mě to sejmulo jako máloco
  • Kolikokoli - víč šokující než Bruno to nebude, neboj. Infarkt nehrozí, i když slabším povahám bych to nedoporučovala.
    při TV rozhovoru:
    ženská (už nevím, jak se jmenuje): čekám dítě
    Aladín (nadšeně): vážně? A co to bude? Kluk nebo potrat?

Hildegarda - jak se ti líbila Hysteria?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi