Ted mi došlo, že lonskej kalendář prodával Talpress, na čase se optat, zda budou mít i nový :-)
Loňský stál přes 400, to se skoro vyplatí koupit na Amazonu. :-)
No já nevim, stálo to tam 399. Ten letošní maj v bookdepository za 19 dolarů, což mi při současnym kurzu vychází dost podobně. Ten kurz holt hodně vylez :-( Ano v Amazonu je to levnější, ale azse tam máte klidně 25 dolarů za poštovný, takže to by se vyplatilo při nákupu hodně kusů. Poslal jsem dotaz na Talpress.
Ted mi došlo, že lonskej kalendář prodával Talpress, na čase se optat, zda budou mít i nový :-)
Loňský stál přes 400, to se skoro vyplatí koupit na Amazonu. :-)
No já nevim, stálo to tam 399. Ten letošní maj v bookdepository za 19 dolarů, což mi při současnym kurzu vychází dost podobně. Ten kurz holt hodně vylez :-( Ano v Amazonu je to levnější, ale azse tam máte klidně 25 dolarů za poštovný, takže to by se vyplatilo při nákupu hodně kusů. Poslal jsem dotaz na Talpress.
25 dolarů za poštovný? Ajaj... já myslela, že je to 4 dolary za položku a pak 4 dolary celkem za poštovný. Tak uvidíme, co odpoví Talpress. Kdyby se to u nich dalo někde v Praze vyzvednout, tak by to docela šlo.
To poštovný asi bude v případě kalendářů nižší, sorvnávat to s kindlem je blbost, jak jsem byl dnes upozorněn. Ale stejně hádám, že přes bookdepository to vyjde nejlíp.
Jinak info z Talpressu, příští týden by měli mít pár kusů skladem, ale cena prý bude 485.
Pokud bude mít Talpress skladem jen pár kusů, snad ho nadměrně nepoškodím konkrétní informací o své nákupní zkušenosti :).
kalendář jsem si objednal na Amazonu 10. 7. (jeden kalendář, nic jiného)
odeslali ho 11. 7.
dorazil mi 24. 7.
Zaplatil jsem $11.56 za kalendář + $7.98 za dopravu (Standard International, nejlevnější a nejpomalejší) = $19.54 celkem, banka mi strhla 412.88 Kč.
Pokud bych si objednal dva kalendáře, stálo by to $23.12 + $11.97 = $35.09, tj. zhruba 370 Kč / kus.
Pokud bych si objednal 3+ kalendářů, nevešel bych se do limitu 22 EUR a cena by byla o 20% DPH z částky včetně dopravy vyšší (nevím jestli to pošta poslední dobou vybírá vždycky nebo jenom když má člověk smůlu, já mám poslední dobou vždycky smůlu :).
Na to DPH jsem úplně zapomněla, že se teď platí už od 22 EUR. :/ Takže by asi bylo nejvýhodnější objednávat po dvou z Amazonu, nebo udělat (hromadnou) objednávku na bookdepository - tam teď kalendář stojí 15 EUR (pokud jsem se dívala dobře, je to britská stránka, a odpadlo by placení DPH).
Tak to jo, ale stejně se mi to moc nelíbí. Přijde mi to moc umělecký - třeba jak leží šíleně kýčovitá Daenerys na drakovi a lezou po ní jacísi šedí skřeti, to se mi fakt nelíbí. Pochopila jsem co to má symbolizovat, ale prostě se mi to nelíbí.
Tak to jo, ale stejně se mi to moc nelíbí. Přijde mi to moc umělecký - třeba jak leží šíleně kýčovitá Daenerys na drakovi a lezou po ní jacísi šedí skřeti, to se mi fakt nelíbí. Pochopila jsem co to má symbolizovat, ale prostě se mi to nelíbí.
Komentáře
nápadvtip :-)To poštovný asi bude v případě kalendářů nižší, sorvnávat to s kindlem je blbost, jak jsem byl dnes upozorněn. Ale stejně hádám, že přes bookdepository to vyjde nejlíp.
Jinak info z Talpressu, příští týden by měli mít pár kusů skladem, ale cena prý bude 485.
- kalendář jsem si objednal na Amazonu 10. 7. (jeden kalendář, nic jiného)
- odeslali ho 11. 7.
- dorazil mi 24. 7.
Zaplatil jsem $11.56 za kalendář + $7.98 za dopravu (Standard International, nejlevnější a nejpomalejší) = $19.54 celkem, banka mi strhla 412.88 Kč.Pokud bych si objednal dva kalendáře, stálo by to $23.12 + $11.97 = $35.09, tj. zhruba 370 Kč / kus.
Pokud bych si objednal 3+ kalendářů, nevešel bych se do limitu 22 EUR a cena by byla o 20% DPH z částky včetně dopravy vyšší (nevím jestli to pošta poslední dobou vybírá vždycky nebo jenom když má člověk smůlu, já mám poslední dobou vždycky smůlu :).
Na to DPH jsem úplně zapomněla, že se teď platí už od 22 EUR. :/ Takže by asi bylo nejvýhodnější objednávat po dvou z Amazonu, nebo udělat (hromadnou) objednávku na bookdepository - tam teď kalendář stojí 15 EUR (pokud jsem se dívala dobře, je to britská stránka, a odpadlo by placení DPH).