Mně tam docela sedí... :-) Já nevim, jak to je možný, že mam s producentama tak podobnej náhled na postavy, to už je poněkolikátý... (ne, není to sarkasmus)
a fakt, že mi nevadí to "postaršení" je danej tim, že já to bral tak, že v aSoIaF rok netrvá stejně jako u nás, ale spíš trochu delší, cca o 1/5 - tzn. když tam bylo dětem 10, tak tady 12; když Nedoj bylo 35, tak tady 40+; Robb 15 - de facto 18, atd., atp.
a fakt, že mi nevadí to "postaršení" je danej tim, že já to bral tak, že v aSoIaF rok netrvá stejně jako u nás, ale spíš trochu delší, cca o 1/5 - tzn. když tam bylo dětem 10, tak tady 12; když Nedoj bylo 35, tak tady 40+; Robb 15 - de facto 18, atd., atp.
No nevim, podle mě je tenhle posun daný spíš drsnějšími životními podmínkami které cca odpovídají našemu středověku (lidé měli podstatně dřív děti, podstatně dřív umírali...)
A podle mne je to v seriálu dáno tím, že se staršíma děckama se líp pracuje, nehledě na to, že kdyby bylo herečce Daenerys opravdu 12, tak by ji nenechali souložit :-D
A to jako nikoho nezaráží, že o Dany, Jonovi, Robbovi a Sanse Martin pořád píše jako o napůl dětech? Takže ne, nic bych nepřidávala, v Martinově světě se holt stejně jako ve středověku nikdo nestará, jestli je vám čtrnáct nebo čtyřicet. Pro mě je o to působivější, že se spousta šílených věcí v Písni děje mladým teenagerům, i když jejich chování samozřejmě z našeho pohledu občas nepůsobí realisticky.
Jinak seriálový Mance - nejsem z toho úplně odvázaná.
Málem se mi zastavilo srdce, když jsem na fb viděla titulek 'Herec z Říma byl obsazen do Hry o trůny'. A tak skončil sen o Purefoyovi. Ale alespoň je to kvalitní herec no...
A podle mne je to v seriálu dáno tím, že se staršíma děckama se líp pracuje, nehledě na to, že kdyby bylo herečce Daenerys opravdu 12, tak by ji nenechali souložit :-D
Postaršení teenagerovských postav bylo jedno z nejlepších rozhodnutí tvůrců seriálu. Jednak nemají problémy s vyzněním nekterých scén, mají o něco zkušenější herce a upřímně řešeno je to tak realističtější.
A tak skončil sen o Purefoyovi. Kde se to podepisuje?
Zrovna jsem shodou okolností dokoukala Johna Cartera. A během sledování viděla Nájezdníka v každém záběru na Purefoye.
To se nasměju, až Purefoye obsaděj jako Rudou zmiji a všichni si zase budou stěžovat :D Jinak upozorňuju, že Hinds je opravdu dobrý herec a maskéři umí divi, ale když on je takovej... vážnej :/
Postaršení teenagerovských postav bylo jedno z nejlepších rozhodnutí tvůrců seriálu. Jednak nemají problémy s vyzněním nekterých scén, mají o něco zkušenější herce a upřímně řešeno je to tak realističtější.
O tom přece nediskutuji (mi stačií kniha) - jen říkám, proč si myslím, že jsou ti herci starší....tak to bylo vždycky, že do filmu cpali starší děcka a tvrdili, že jim je teprve tolik a tolik....
O tom přece nediskutuji (mi stačií kniha) - jen říkám, proč si myslím, že jsou ti herci starší....tak to bylo vždycky, že do filmu cpali starší děcka a tvrdili, že jim je teprve tolik a tolik....
Nope... tady to netvrdí, oni jsou oficiálně o pár let starší.
To podepisuju. Jak říkám, já všechny v knize vždy vnímal tak o 5-10 let starší. Ostatně GRRM kdysi uznal, že je měl postaršit - a ne, fakt se mi to nechce dohledávat, ale bylo to dávno před seriálem.
Ale tohle už mi přijde moc. Na druhou stranu, pokud z něj dokážou udělat to, co tu bylo na fotkách od svevy a Aleen (a nemyslím toho Krampola), tak to hravě překousnu - ale obávám se, že blíž to bude té fotce v článku.
To se nasměju, až Purefoye obsaděj jako Rudou zmiji a všichni si zase budou stěžovat :D Jinak upozorňuju, že Hinds je opravdu dobrý herec a maskéři umí divi, ale když on je takovej... vážnej :/
Já ne. Oberyn je jediná role, kde jsem schopná přijmout Purefoyovu absenci v roli Manceho. Neříkám, že je Purefoy jako Mance jediná správná volba. Jen říkám, že Hinds se na to nehodí - když on je takovej... starej. Probůh, je jen o dva roky mladší, než můj otec. Když jsem ho viděla v Carterovi utíkat, tak jsem se začala smát. Purefoy vedle něj poskakoval jako opička, aby to nevypadalo tak hrozně....
Nicméně - při téhle scéně se mi Mance vybavil asi nejvíc:
Neříkej mi, že to je fantasy - já viděl v ukázce nějaký ty Sci-Fi pitomosti a to já nemůžu, hlavně ne v týhle kombinaci :-))) A než se někdo zeptá, ano, neviděl jsem Star Wars, Star Trek apod.
Ty jsi neviděl Star Wars? *zděšení* Dějově je to spíš fantasy s prvky sci-fi (přenos na jinou planetu, létající lodě, chodící město - to je ze sci-fi nejvýraznější)
Komentáře
Ale s tím Krampolem - já za to nemůžu - při pohledu na tu fotku jsem ho zkrátka viděla :-)
:-)
Já nevim, jak to je možný, že mam s producentama tak podobnej náhled na postavy, to už je poněkolikátý...
(ne, není to sarkasmus)
Jinak seriálový Mance - nejsem z toho úplně odvázaná.
Kde se to podepisuje?
Zrovna jsem shodou okolností dokoukala Johna Cartera. A během sledování viděla Nájezdníka v každém záběru na Purefoye.
Ale tohle už mi přijde moc. Na druhou stranu, pokud z něj dokážou udělat to, co tu bylo na fotkách od svevy a Aleen (a nemyslím toho Krampola), tak to hravě překousnu - ale obávám se, že blíž to bude té fotce v článku.
Nicméně - při téhle scéně se mi Mance vybavil asi nejvíc:
Dějově je to spíš fantasy s prvky sci-fi (přenos na jinou planetu, létající lodě, chodící město - to je ze sci-fi nejvýraznější)