Čimto, že když se řekne sci-fi, začnou se řešit Hvězdný války? Sci-fi je Vesmírná odysea, Vetřelec/Vetřelci, Moon, abych byl vlastenec tak taky Ikaria XB 1, Solaris, Minority Report, Věc...
Protože Hvězdné války znamenaly pro sci-fi filmy důležitý mezník. Byla to triková "revoluce", přitáhly k tomuhle žánru spoustu diváků, hollywoodským studiím dokázaly, že umí tržit (a nejen na vstupném).
Protože Hvězdné války znamenaly pro sci-fi filmy důležitý mezník. Byla to triková "revoluce", přitáhly k tomuhle žánru spoustu diváků, hollywoodským studiím dokázaly, že umí tržit (a nejen na vstupném).
Čimto, že když se řekne sci-fi, začnou se řešit Hvězdný války? Sci-fi je Vesmírná odysea, Vetřelec/Vetřelci, Moon, abych byl vlastenec tak taky Ikaria XB 1, Solaris, Minority Report, Věc...
Sorry, já tomu nerozumim, takže to asi nesprávně směšuju. Když tedy já říkám sci-fi, myslím vše od SW, ST po všechno výše flankerem jmenované :-)
SW jsou "scifi ve světě fantasy". Prostě - takhle nějak by vypadaly scifi příběhy, které by vymýšleli spisovatelé v Gondoru nebo v Králově přístavišti... Nevím, jak líp to popsat. Nebo na druhou stranu - tak nějak by vypadal - "Pán prstenů díl 1234 - Lotr o tisíc let později"
A jo, oni Bouři rozdělili... A co myslíte jaký bude podtitul, chtějí totiž nechat jen GoT 2, 3, 4, 5 ,.... Já bych dal GoT 3 - střet králů GoT 4 - bouře mečů Divné, ale nic jiné mne nenapadá
A jo, oni Bouři rozdělili... A co myslíte jaký bude podtitul, chtějí totiž nechat jen GoT 2, 3, 4, 5 ,.... Já bych dal GoT 3 - střet králů GoT 4 - bouře mečů Divné, ale nic jiné mne nenapadá
Druhá řada podtitul neměla, ne? :-?
Měla. Válka přichází
Aha, já žila v domnění, že je to jen takové heslo na doplnění k tomu budovatelskému plakátu. ;) No, pokud je tomu skutečně tak, řekla bych, že si zase vymyslí něco svého. :)
Druhá řada podtitul neměla, ne? :-? Měla. Válka přichází
To nebyl podtitul, ale spíš něco jako reklamní slogan, IMHO. Ostatně, celá druhá řada je od HBO číslovaná jako pokračování té první (ep. 11-20), řekla bych, že na podtituly dle knih nehrají.
Jinak Nevada je zjevně sama za sci-fi nepovažuje, podle toho, co psala dřív.
Myslíš na základě toho, co jsem psala o Johnu Carterovi? Dovolím si nesouhlasit. Netvrdím, že SW jsou svatou knihou sci-fi, ale i když tam Lucas nacpal prvky z různých žánrů, tak sci-fi to je. Ať se to některým líbí nebo ne.
Neviem, že spojili Orella a Varamyra chápem, ale prečo by urobili takýto ťah? Keď už má byť jeden, nech je to Daario, jediný rozdiel bude meno a tým to len zľahčia ľuďom, čo čítali knihy.
Orell i Šestikůže jsou podle mě naprosto zbytečné postavy, mohli tam dát nějakého týpka co by kolem sebe měl zvěř, párkrát by se mihnul jednou byl na poradě a konec, epizodní postavička.
. Netvrdím, že SW jsou svatou knihou sci-fi, ale i když tam Lucas nacpal prvky z různých žánrů, tak sci-fi to je. Ať se to některým líbí nebo ne.
presne tak. samozrejme, že sw majú veľa s fantasy, ale samozrejme, že sú sci-fi. o tom nie je žiadna. celý žáner má tak veľa kategórii, (ktoré sa niekedy ani vo vnútri jednej na seba nepodobajú pretože vývoj kinematografie/diváctva a pod,) tak veľa polôh okrem základnej deliacej na hardcore (opojenie technológiami) a softcore (príbehove space opery), že je prirodzené ako veľmi sú rozdielne a súvisice/patriace aj do iných žánrov.
Komentáře
Jen se přiznej flankere, že máš doma na zdi světelný meč z kartonu a izolepy. :-)
Mno je to Sci-fi fantasy no
Jinak Nevada je zjevně sama za sci-fi nepovažuje, podle toho, co psala dřív.
A co myslíte jaký bude podtitul, chtějí totiž nechat jen GoT 2, 3, 4, 5 ,....
Já bych dal
GoT 3 - střet králů
GoT 4 - bouře mečů
Divné, ale nic jiné mne nenapadá
Myslíš na základě toho, co jsem psala o Johnu Carterovi? Dovolím si nesouhlasit. Netvrdím, že SW jsou svatou knihou sci-fi, ale i když tam Lucas nacpal prvky z různých žánrů, tak sci-fi to je. Ať se to některým líbí nebo ne.
HUH?
celý žáner má tak veľa kategórii, (ktoré sa niekedy ani vo vnútri jednej na seba nepodobajú pretože vývoj kinematografie/diváctva a pod,) tak veľa polôh okrem základnej deliacej na hardcore (opojenie technológiami) a softcore (príbehove space opery), že je prirodzené ako veľmi sú rozdielne a súvisice/patriace aj do iných žánrov.