Tyhle detaily jsou v adaptaci seriálu opravdu to nejmenší. Papír snese všechno, zatímco obrazovka už ne tak snadno. Když vynechají modré vousy, nebo aspoň jejich tvar, tak to seriál neovlivní. Pokud ho v jednom záběru představí a ve druhém ho šoupnou Daenerys do postele, to už bude horší.
Už se těším až mu ve Vichrech Jorah the Friendzoned usekne hlavu, tedy pokud nebyl právě Daario tím nábojem v katapultu protože byly 4 katapulty a 4 rukojmí. Ale to asi ne protože aby GRRM zabil postavu kterou nesnáším se jen tak nestane
Nechci vypadat jako šťoura, ale dovolte alespoň úvahu - neovlivňují naše názory (nás čitatelů) všechny tyto popisy, které v knize čteme? Nedivíme se třeba, co může tak úžasného vidět Daenerys na chlapovi, který má vlasy jak Merge Simpsnová a k tomu modré vousy ve třech pramenech a navrch zlatý zub ? Zvlášť když předtím tolik milovala chlapa, co měl zvonečky ve vlasech i knírech? Přijde mi, že toto naše názory ovlivňuje a utváří tak názor jak na Daaria, tak na Daenerys. Proto si dovoluji oponovat, že to musí ovlivnit situaci. Stejně jako nás třeba ovlivňuje, když o někom autor napíše, že je šeredný - což ovlivňuje samozřejmě chování ostatních postav vůči němu v ději...a pokud ve filmovém zpracování škaredý není, tak nám chování lidí přijde nelogické, jako třeba (příklad, který snad zná co nejvíce lidí) - Proč se Angelice hnusí Joffrey, když herec je naprosto přijatelný, že ? Nemám takové nesrovnalosti ráda :(
Nedivíme se třeba, co může tak úžasného vidět Daenerys na chlapovi, který má vlasy jak Merge Simpsnová a k tomu modré vousy ve třech pramenech a navrch zlatý zub ?
Já v tom mám jasno - chemie....:-) a navíc zlí kluci táhnou....
... Nedivíme se třeba, co může tak úžasného vidět Daenerys na chlapovi, který má vlasy jak Merge Simpsnová a k tomu modré vousy ve třech pramenech a navrch zlatý zub ? ...
Ale to je snadné: "Hmmm... Ten má ještě ujetější barvu vlasů, než já očí... A v puse má zlato. Zlato! To je cennější než nějaké bronzovo-stříbrné zvonky... A když bude nejhůř, můžu ho zadusit, vytrhat zubiska a zpeněžit je. Už nikdy žádná Žebrácká královna..." ;D
Ale jasně, ale o tom jsem nemluvila :-) Mluvila jsem o tom, že i vzhled (společenská interakce) - má vliv na naše názory na danou postavu. je-li ve filmu tento charakteristický výrazný vzhled vynechán - musí to nutně ovlivnit jak názor náš, tak i chování ostatních postav, které v tom figurují. Proto mi to přijde podstatné. To jsem chtěla vysvětlit :-)
Áno, to bude asi velký problém u nečtenářů u třetí série. "Proč je ta kráva Sansa nešťastná, že ji provdali za Tyriona?! Vždyť není zas tak ošklivej..."
Thaereso - přesně - například Sansa z toho vyjde hůř a její chování bude postrádat ten důvod k fyzickému odporu. Se kterým při čtení knihy souhlasíme a proto to bereme jako polehčující okolnost.
Áno, to bude asi velký problém u nečtenářů u třetí série. "Proč je ta kráva Sansa nešťastná, že ji provdali za Tyriona?! Vždyť není zas tak ošklivej..."
To se bude dát hravě okecat tím, že jí to zkazí romantické představy o svatbě s Wyllasem Tyrellem a pohodlném životě ve Vysoké zahradě, zatímco se bude muset provdat za Lannistera a ještě ji přitom bude Joffrey barvitě líčit, jak si z ní brzo udělá milenku. Pokud se tím ovšem budou Benioff a Weiss vůbec chtít zdržovat, pravda. Nebo nedej bože Vanessa Tragická.
Nj, udělali Tyriona moc fešného. To jsem zvědavá na tu jejich postelovou scénu. Taky bych řekla, že Sansa v seriálu bude vůči Tyrionovi projevovat větší náklonnost než v knížce.
To jako že (naivní) představa o tom, že unikne z "vězení" od tyranského debila k snad laskavému manželovi do krásného hradu, takže hlavně do bezpečí, z ní udělá hloupou nánu nebo co? (Nehledě na to, že přesně tohle tam Martin napsal. K Tyrionovi cítila odpor, ale mnohem víc s ní zamávalo, že jí sebrali šanci na únik.)
Tyriona nedokázala docenit, protože byla mladá a plná ideálů. Kdyby nebyl zohavený což u useknutého nosu - jen si to představte ve skutečnosti a třeba při rýmě, tak by její odpor nebyl takový a byla by přístupnější nějakému rozumnému rozhovoru, zmohla se na nějakou relevantní otázku a dozvěděla se tak ledacos, co chtěla vědět a Tyrion jí to mohl říct....právě, že se k němu nikdy nezachovala vstřícně a nenamáhala se zjišťovat něco o jeho charakteru. To proto, že se ho štítila.
Tvrdit, že vzhled člověka nemá vliv na naše názory je zcestné. Jak často vidíte soudce, politiky, modelky, sekretářky nebo učitele s výrazným tetováním nebo dredy ? Krásný příklad - jukněte do kterékoliv diskuze ohledně volby presidenta, která se vztahuje k potetované hlavě a spočítejte si, kolik příspěvků se toho tetování týká. Jakkoliv je to zcestné a plné předsudků - lidi se tak chovají a soudí tak. Kolikrát tu už ve fóru zaznělo, že lidi nemají rádi Brienne, protože je ošklivá.
Ale no tak Chmure - tahle biochemie pracuje s naprosto reálnými fakty získanými o dané osobě :-) Musí se na něčem zakládat.
Ty jako nevěříš na lásku na první pohled bez rozboru peněžní situace a spermiogramu?
Prosím vás, někteří z vás jste úplně mimo. Kolika ženám by se asi líbil trpaslík? Možná by to mohl vytáhnout postavením, penězi atd., ale jen u žen z nějakých nižších tříd jako je Tyša. Sansa je mladá, pěkná, z dobrého rodu a kdyby nebyla v tak svízelné situaci, měla by zájemců přehršel.
Popis vzhledu nehraje u literárních postav takovou roli. Aspoň myslím. Každý zapojujeme svou fantazii a podle chování postavy si ho v duchu vylepšujeme či snižujeme.
To jsem zvědavá na tu jejich postelovou scénu.
Doufám, že udělají několikasekundový záběr na jeho erekci. V knize to bylo moc hezky popsané...
Chmure - o peněžní situaci jsem ani nevzpomněla. Hovořím o principu lásky jakožto biochemické reakce na základě racionálního vyhodnocení, které provádí naše podvědomí. Jde o naprosto racionální chování - hodnotí se vzhled a chování protějšku. Ale to jste se na biologii museli učit, ne? To je přece ve skriptech taky.
Hovořím o principu lásky jakožto biochemické reakce na základě racionálního vyhodnocení, které provádí naše podvědomí. Jde o naprosto racionální chování - hodnotí se vzhled a chování protějšku. Ale to jste se na biologii museli učit, ne?
Neučili ale vím o tom. Jen jsem žertoval. Nicméně peníze nebo jejich symboly hrají důležitou roli. Proto si pánové tak rádi vytahují v hospodě na rande (nevylučuje se to, že jo?) mobily a pěneženky z kapes na stůl:-)
Chmure - samozřejmě, že hrají - máš naprostou pravdu. Ale já to vztáhla pouze na tu lásku na první pohled :-) I když - i tam se dá třeba mluvit o značkovém oblečení, hodinkách, ipadu a podobně, že ? A zase jako protiargument, že v tom už je více výpočítavosti. A proti tomu - že nejspíše záleží na charakteru a žebříčku hodnot té které ženy, že ?
Inu, o seriálovýho Daaria bych si stejně jako o toho knižního neopřela kolo, takže je všechno v pořádku :D
Add Sansa - až na Nevadu tu nikdo nezmínil jistou rodovou příslušnost, která to všechno korunuje. Jestli tohle diváci nebudou chápat, pak jím není pomoci. Ale toho bych se moc nebála.
Vzhled: No ta změna vzhledu hraje roli. A velikou. V knížce je Sansa popsána jako "velice hezká" a když jsem viděl její seriálovou představitelku tak jsem nějak nezjistil co je na ní vlastně hezkého ( a dodneška mě vytáčí ten její debilní přiblblej pohled).
Co se týká majetku znám člověka který přijde do hospody, sedne si vedle nejhezčí holky, na stůl položí klíčky od Bentley a vedle nich štos pětitisícovek. Jeho úspěšnost (podle jeho záměrů) je téměř 100%. Takže ty kecy o "lásce na první pohled" si nechte.
EY: To zase vidíš moc černě. Ten chlap přijde do hospody, něco nabídne a to, co za to dostane, je hodno právě tolika. Je to jenom obchod bez citů. Bohužel dneska dost ženských o svojem těle přemýšlí jako zúročitelnej věci.
Komentáře
Zvlášť když předtím tolik milovala chlapa, co měl zvonečky ve vlasech i knírech?
Přijde mi, že toto naše názory ovlivňuje a utváří tak názor jak na Daaria, tak na Daenerys.
Proto si dovoluji oponovat, že to musí ovlivnit situaci.
Stejně jako nás třeba ovlivňuje, když o někom autor napíše, že je šeredný - což ovlivňuje samozřejmě chování ostatních postav vůči němu v ději...a pokud ve filmovém zpracování škaredý není, tak nám chování lidí přijde nelogické, jako třeba (příklad, který snad zná co nejvíce lidí) - Proč se Angelice hnusí Joffrey, když herec je naprosto přijatelný, že ?
Nemám takové nesrovnalosti ráda :(
Proto mi to přijde podstatné. To jsem chtěla vysvětlit :-)
"Proč je ta kráva Sansa nešťastná, že ji provdali za Tyriona?! Vždyť není zas tak ošklivej..."
Tvrdit, že vzhled člověka nemá vliv na naše názory je zcestné. Jak často vidíte soudce, politiky, modelky, sekretářky nebo učitele s výrazným tetováním nebo dredy ? Krásný příklad - jukněte do kterékoliv diskuze ohledně volby presidenta, která se vztahuje k potetované hlavě a spočítejte si, kolik příspěvků se toho tetování týká.
Jakkoliv je to zcestné a plné předsudků - lidi se tak chovají a soudí tak. Kolikrát tu už ve fóru zaznělo, že lidi nemají rádi Brienne, protože je ošklivá.
Prosím vás, někteří z vás jste úplně mimo. Kolika ženám by se asi líbil trpaslík? Možná by to mohl vytáhnout postavením, penězi atd., ale jen u žen z nějakých nižších tříd jako je Tyša. Sansa je mladá, pěkná, z dobrého rodu a kdyby nebyla v tak svízelné situaci, měla by zájemců přehršel.
Popis vzhledu nehraje u literárních postav takovou roli. Aspoň myslím. Každý zapojujeme svou fantazii a podle chování postavy si ho v duchu vylepšujeme či snižujeme. Doufám, že udělají několikasekundový záběr na jeho erekci. V knize to bylo moc hezky popsané...
Nicméně peníze nebo jejich symboly hrají důležitou roli. Proto si pánové tak rádi vytahují v hospodě na rande (nevylučuje se to, že jo?) mobily a pěneženky z kapes na stůl:-)
Add Sansa - až na Nevadu tu nikdo nezmínil jistou rodovou příslušnost, která to všechno korunuje. Jestli tohle diváci nebudou chápat, pak jím není pomoci. Ale toho bych se moc nebála.
Co se týká majetku znám člověka který přijde do hospody, sedne si vedle nejhezčí holky, na stůl položí klíčky od Bentley a vedle nich štos pětitisícovek. Jeho úspěšnost (podle jeho záměrů) je téměř 100%. Takže ty kecy o "lásce na první pohled" si nechte.
EDIT: Rozum RULEZ!!!