Jon Sníh

1282931333448

Komentáře

• Pokud by byl Jon Sníh dítě té námořníkovi holky, tak by byl starší než Robb a myslím. Prostě ta holka měla s někým dítě, nebo vůbec žádný dítě neměla a zapůsobila lidová představivost a drby ... a jestli ta holka byla z Údolí tak by ho pojmenovala Kámen, ne Sníh
  • Nie, nebol by starsi, Ned isiel na Sestry v ten isty rok, ako bol pocaty Jon
  • Jon a Robb se narodili cca 283, okolo roku 282 plul ned přes Kousanec(Bite)
  • Hildegarda napsal(a):

Nie, nebol by starsi, Ned isiel na Sestry v ten isty rok, ako bol pocaty Jon

počatý, ale ne narozený
  • Hm.. IMHO Jon Nedův není. Buď je to "ten" Aegon (ale tam nesedí data narození, Aeogon se narodil v době, kdy byl pravděpodobně Jon počat) nebo je Lyanny (a někoho - neříkám, že Rhaegara). Osobně si myslím, že je Rickarda nebo Brandona a byl počat někde u/v KL. Možná za tím bylo víc (Ašara + Brandon? - ale to si moc nemyslím. IMHO to ale byl někdo od Ašary nebo o tom prostě Ašara věděla). Lyanna mohla Nedovi říct (mimo jiné) o dítěti. To je důvod, proč jel Ned prvně do Hvězdopadu (pod záminkou vrátit meč). Našel tam dítě, Ašara skočila (nevěřím, že umřela) a dítě zůstalo Nedovi na krku. Mohl sice říct, že to dítě je Branovo/Rickardovo, ale tím by pošpinil čest svého otce/bratra. Raději tedy pošpiní vlastní čest.
  • A nebo byl jeho otec Arthur Dayne - Ašařin manžel, s dejme tomu Lyannou stark?
  • Brandon byl přece na Severu a tam lumpačil .. pak jel do říčních krajin pro Catelyn a do přístaviště jel až ve vzteku nad unosem své sestry ... jak by se ve vzteku stačil ještě seznámit s nějakou šlechtičnou a udělat jí dítě... a co teprve Rickard který pospíchal do Přístaviště za svým synem... neměli čas... (heheh muj syn zítra může umřít ale co pojedu par dní tam a tam a možná si tam zaskotačím s nějakou holkou)

A kdyby to bylo jeho otce nebo bratra a nemělo to s Targy nic společného, tak proč by tajil jeho totožnost před Robertem a před všema ?? A o Brandonovi bylo známo že je divoký a podobný Robertovi...

taky nechápu chování Benjena, rod je téměř na vymření, kdo ví jestli je slušnák Ned plodný, jestli se mu narodí syn a jestli vydrží až do dospělosti a on si jde k černým. Spíš byla jeho povinnost oženit se a rozkošatit rod ...
  • Ty jo, to jsou kombinace. Ještěže to tady Martin nečte. Kdoví co by s tím ještě udělal :))
    Už takhle to prasí víc než dost...

Představa lorda Rickarda, který si cestou pro nejstaršího syna stihne zadělat na dalšího juniora ještě než předstoupí před krále, mě celkem pobavila.
  • Arttu: Jenže jak už někde GMMR řekl - "v Západozemí mají koně" + nedělo se jen to, co bylo napsáno v knize. Brandon/Rickard se mohl zamilovat do někoho v Harrenově na turnaji (ani třeba tu postavu nemusíme zatím znát, může to být něčí sestra nebo tak něco). Ta dívka mohla být společnicí princezny Elii. Když Bran/Rick přijel do KL, mohli se tam spolu znovu setkat. Bran tam nějakou dobu byl, než Rick přijel, aby ho "zachránil". Ta dívka za ním mohla chodit... A pak odjela s Ašarou do Dorne, když začala válka.
    To, že je to dítě Arthura a Lyanny je taky možné - inu, proč ne. Ale zase - proč by otec dítěte chtěl zabít svého tchána?
    IMHO Lyanna umřela na porodním loži, ale to dítě nepřežilo. Řekla bych, že byla v dost podobné situaci jako Dany, když se jí narodila ta zrůdička. To klidně mohlo být Rhaegara. Lyanna mohla Neda prosit, ať se postará o dítě, které schovává Ašara v Hvězdopadu.
    Pokud vím, tak Wyllu sebral tam a je možné, že už v té době byla Jonovou kojnou. Ašara si ji mohla najat pro "údajně své mrtvé dítě" (kdo ví, jak to bylo s tou holčičkou). Navíc Ašara potřebovala utéct s Jonem C. a malým Aegonem (ano, myslím si, že je ta septa). Byla podle mě ve stejné situaci jako Fialka. Opustila Jona, aby ochránila Aegona. Jonovou matkou mohla být Ašara nebo třeba nějaká její sestra, která při porodu umřela.
    Nevíme nic. Jon klidně může být bratr Cersei a Jaimeho. Mají koně a to, že ta a ta postava byla v tu dobu tam či onde neznamená, že za dva měsíce nemohla být někde jinde.
    Rytíř smějícího se stromu je podle mě Jonova matka/otec. Právě tam se dali ti dva dohromady. Někdy na začátku války se prostě znovu shledali.
  • A jakto že je Jon velmi podobný na Starky svého "otce", Benjena, svou mladší sestru
  • Benjen je mladší než Lyanna, ne? Tomu mohlo být tak 14. Navíc - kdyby to dítě bylo jeho, tak to není ostuda. Nepošpinil svou čest. Nebyl ženatý ani zasnoubený. Není ani dědic. Ned musel chránit čest někoho důležitějšího (proto jsem brala v potaz i Rickarda - co je důležitější než chránit čest svého otce?)
  • Rickard nebyl na turnaji v Harrenově.
    A "svou mladší sestru" myslel Arttu jako Jonovu mladší sestru - Aryu.
  • Rickard nebyl v Harrenově? Sakra! :D Tak to mění všecko :D. Ne... tak to prostě byl Brandon. Však byl stejnej jako Robert v tomhle ohledu (šel s každou).
    Aha, no, myslela jsem, že mluví o Lyanně. Má chyba :).
  • mluvil jsem o tom, že je Jon podobný na Neda, trochu Benjena, Ayru, a i na Lil a Brandona ( i když Ned pokud jsem to chopil byl jen odlesk Brandona)

Ben nemohl dítě na jihu zplodit, neb na Zimohradě musí být vždycky Stark. Mezitím co Ned bojoval tak Ben musel vládnout...

v Harrenově byl Brandon, Ned, Ben a Lileček :) nevím už přesně ale jak vyprávěl bažináč ten příběh tak Lileček byl krásný vlk, Ben štěně, Brandon byl vůdce a Ned byl zakřiknutý (Brandon byl asi surovec) Proto se možná Ned upnul na Roberta - věkově mu bližší a mírnější forma jeho bratra, která ho nepovažuje za konkurenta
  • Ja som skôf myslel že Nedx bol zakriknutý pretože vyrastal v hniezde...a na roberta upnutý lebo bol s nim...
  • v hnízdě byl pár let....ale většinu dětství prožil přeci na zimohradě, určitě to nebylo zrovna nejšťastnější ... Starkové musí být tvrdí aby vládli tvrdému lidu a Brandon si bral co chtěl. Kdyby byl každý kdo žije u pěstounu zakřiknutý ? - vždyť to je v západozemí běžná praktika .. vlastně i ve středověké evropě ... Brandon se podle mě choval tak jak to popsal Ned - parafrazuji "jsme smečka v létě se můžeme mezi sebou prát, ale když přijde zima"

Brandon byl ke svým bratrům pravděpodobně docela krutý. Stejně tak jak byly k Theonovi krutí jeho bratří a jak mezi sebou byli krutí jeho otec a strýcové ... prostě měl v sobě něco divokého , a taková nepříliš naplněná láska a obdiv k staršímu velkému a silnému bratrovi se přenesla na Roberta

netvrdím že se bratrsky nemilovali, ale nejspíše to byla krutá láska ... jak ve vlčí smečce :)
  • Z čeho pramení ta domněnka, že Brandon byl ke svým sourozencům krutý?

Mimochodem, u Arryna byl Ned od svých cca 9 let (nedo dokonce 8?), takže před Harrenovem strávil mimo rodinu v podstatě polovinu svého života.
  • Ze zmínek o něm a Ned o něm říkal, že má vlčí krev .... a také říkal o své mladší dceři že má vlčí krev....a ta byla taky divoká a později schopná zabíjet už v deseti ...

možná jsem to s tou krutostí řekl blbě , prostě dokázal své sourozence upozadit a podrobit je své vůli ...

Jo a věděl že jeho bratru se líbí Dayne a přesto se o ní pokusil nebo dokonce něco měl ..
  • Mno, to teoretizování je sice zábavné, ale měli bysme se držet při zemi. Martin to myslím nebude tak komplikovat a Jon je a) skutečně syn Neda nebo b) syn Rhaegara a Lyanny. Kloním se spíš k té druhé teorii. Mimochodem by to potvrzovalo moji domněnku, že Martin po Bouři neví co se Starky, protože zbyly jenom děti - proto v Hostině a Tanci hrají marginální roli. U Ašary bych sázela na to, že její dítě bylo Brandonovo.
  • Také mě štve, že není nikdo kdo by brojil za Starky a hotovil armádu, kdo by se postavil do čela rodu, Bran se měl vykašlat na nějakou tříokou vránu a pokusit se dostat na Medvědí ostrov a hromadit kolem sebe armádu, mimochodem jak to, že Flintové nevědě o tom že Bran žije, když se sním Flintové potkali a poznali ho ? Nebo aspoň ten Jon by mohl pozvednout zástavu Starků místo mlalého Ricckona a ani si nikdo z rodů neřekl prostě ne! Kašlu za Stannise, kašlu na Boltony, budu bojovat za království Severu dokud se neobjeví právoplatný král
  • Arttu d´Charo:
    Bran: "Jsem mrzák a dítě utíkající před těmi, co vypálili můj domov. Nevím, komu věřit a teď se vykašlu na jedinou naději, jak zužitkovat svůj zprzněný život a vydám se přes celý Sever na místo, o kterém jsem možná i slyšel. Co na tom, že netuším, jak se tam dopravit? Co na tom, že nás po cestě nejspíš několikrát přepadnou a podříznou?..."
    Má cenu pokračovat?
    Jon už dal jasně najevo, že se do politiky nemá co cpát, takže žádné zástavy místo Rickona, kterého stejně považuje za mrtvého. To že na tuhle pěknou zásadu pod tlakem okolností (Ramsayho dopis) zapomněl, ho evidentně stálo... no, v lepším případě dost krve. ;)
  • tak nezbývá než připsat nějakého zapomenutého Starka co žil celý život za Úzkým mořem, nějakého bratránka ze 4tého kolena...
  • Ja si myslim že starkovske zastavy zdvyhne Rickon na skagose s pomocou OŠi a Davosa
  • A bude to zlovlk v ohnivom srdci
  • Já si myslím, že pokud Starkové vůbec přežijí, tak budou na konci Písně víceméně ve stejné situaci jako teď.
  • Nevada napsal(a):

Já si myslím, že pokud Starkové vůbec přežijí, tak budou na konci Písně víceméně ve stejné situaci jako teď.

Nevada je jako vždycky optimistka :) Bohužel Martinovi v tomhle taky nevěřím. Docela věřím, že přežijí Arya a Sansa, to ale neznamená, že to bude ten slibovanej hořkosladkej konec. Obě mají nakročeno k poruše osobnosti a Arya dokonce ke schizofrenii nebo ztrátě opravdový "Aryi". Příběh Sansy může dopadnout různě, ale tohle je Martin a ona je pořád hrozně bezbranná, navíc Stark, takže se vsadím, že s ní ještě omlátí všechny čtyři stěny. Rickon nejspíš přežije taky... někde hoooodně daleko od Západozemí. A to bude asi jedinej starkovskej "happy end" :) No nic, aspoň chápu ty protestní fanficy, kde se všechno pro určitý postavy dopadne líp...
  • Co je Ti nejasného na slovech pokud Starkové vůbec přežijí? :)
  • Nevada napsal(a):

Co je Ti nejasného na slovech pokud Starkové vůbec přežijí? :)

Ale no tak, aspoň v Aryu věříš... že nějakým způsobem aspoň přežije... ne? Neeee?
  • Neveri v Aryu. Na hranici s ni
    EDIT:
  • svoa00 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Co je Ti nejasného na slovech pokud Starkové vůbec přežijí? :)

Ale no tak, aspoň v Aryu věříš... že nějakým způsobem aspoň přežije... ne? Neeee?
    Řekněme spíš, že doufám. Po přečtení Bouře jsem dospěla k názoru, že přežijí Sansa, Arya a Rickon. Teď už pochybuju i o tom. Přežít by mohl Rickon, ale bude se skrývat, bude v exilu nebo bude žit pod cizím jménem. A jedna z holek. Ale taky nebude mít zrovna růžové vyhlídky. Víc sázím na Aryu, protože má k přežití lepší předpoklady. A zůstane sama, ztracená, jen se svými modlitbami. Sansa nejspíš padne kvůli Malíčkovi. Ať už zároveň s ním, nebo kvůli tomu, že ho sama odstraní a pak dojede na nezkušenost. Nebo mi naopak zařízne Aryu (zřejmě doslova) a pak by to mohla zvládnout Sansa. Opět někde opuštěná a neustále se bojící o svůj život.
    Ale jak říkám, je to spíš moje zbožné přání. Něco jako taková dohoda, co jsem uzavřela s Martinem, i když ten o tom nemá tušení. Ale pokud ji nesplní, tak na něj budu strašně nasraná.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi