co vůbec Arya sakra v tom Bravosu děla ??? K čemu tam je, jak její příběh souvisí se západozemím nebo Danny ?? Spíš je rušivý element ... neměla by se ta holka třeba snažit dostat k Jonovi, pomoct Sanse, najít matku, Brana, Rickona, jít za tetou, za strýčkem, pomstít se? Jaký to má smysl že bude v nějakém chrámu ...
My jsme byly na gymplu téměř dívčí třída (26:7), s dětmi se začalo po 25 a kupodivu ta skoro největší intelektuálka. Teď je ji 31 má dvě VŠ, tři děti, žije v pidivísce a je šťastná. No a třidní krasavice mají taky VŠ, 1-2 děti, jsou stále krásné a podle všeho taktéž spokojené. Zřejmě jsme byly nějaké vyjímky nebo (naštestí) o žádných životních hrůzách nevím. Co se týká Aryi a Sansy, nechápu tu adoraci jedné a zatracování druhé.
tak to pozdě :D:D u nás měla zaděláno holka ze základky hned v prvním ročníku střední, dokonce i jedna (kterou jsme ale nebrali jako jednu z nás bo propadla) tak ta měla děcko už v 7 třídě (její 8)
Co vím, tak z mojí základky šli na VŠ dohromady 4 spolužáci (včetně mě). Jedna z bývalých spolužaček už má asi rok dítě, není to však nic nečekaného. Třídní krasavice patřila mezi ty "slušné" spolužáky, šla i na VŠ, vyhrála v minulé České Miss (nebo jak se to teď jmenuje), děti samozřejmě nemá, partnera asi taky ne (kdo čte bulvár? ;)), ale podle všeho spokojená je. O ostatních moc nevím ani mě to extra nezajímá, třeba někdy na třídnim sraze. Na střední jsme byli všichni kluci, všichni zatím bez dětí (snad mi neušel nějaký update)...
že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal:)
jj, ten důvod tam není(každý den) - občas si můžou zajít na večeři někam do restaurace... :-)))))))))
Jinak mi to ale, nezlob se, přijde jako tsolidní komplexík - ty výlevy na téma spolužačky... jak píše Tyna - většina jich je normálně šťastná... ;) Jo - a posun do Prahy za posun nahoru v kvalitě života je jak pro koho... - pro mě třeba ne. Studuju v Pze, ale dlouho po škole tu zůstávat nechci(jen, co bude nutný, kvůli práci)... - Praha smrdí (to je fakt - to ovzduší je strašný), lidi jsou často poměrně netečný a do přírody se musíš plácat někam ven, tzn. tak hodinu(myslim přírodu, ne větší park typu obora Hvězda)... Nemám nic proti lidem, kteří v Pze žijou a jejich rozhodnutí chápu - protože každýmu prostě sedí něco jinýho...
Mno, já jsem původně z jižních Čech, z městečka pár kilometrů od rakouských hranic a upřímně řečeno jsme já a moje sestra-dvojče v osmnácti zvedly zadky a šly do Prahy, protože bysme se tam unudily k smrti. Samozřejmě za rodičema jezdím, ale jsem holt takovej městskej typ, kterej potřebuje, aby se kolem pořád něco dělo.
Add spolužačky - on to není komplexík, nic hroznýho mi neudělaly, ale jsem moc ráda, že je nepotkávám, pár z nich se se mnou po letech pokoušelo bavit, jako bysme bývaly dobrý kamarádky, a sorry, na to fakt nemám. Bavit se jenom o jejich dětech jsem vydržela vždycky tak pět minut.
Jo, já už bych nechtěla taky vidět spolužáky (hlavně holky) ze základky. Ale na střední jsme byli super parta. Na vysokou šli snad všichni (aby ne - byl to gympl).
co vůbec Arya sakra v tom Bravosu děla ??? K čemu tam je, jak její příběh souvisí se západozemím nebo Danny ?? Spíš je rušivý element ... neměla by se ta holka třeba snažit dostat k Jonovi, pomoct Sanse, najít matku, Brana, Rickona, jít za tetou, za strýčkem, pomstít se? Jaký to má smysl že bude v nějakém chrámu ...
Co u Jona na Zdi? Navíc tohle zkusila - byl pro ni větší problém se tam dostat, než do Braavosu. Pomoct Sanse - jako vydat se do jámy lvové v jedenácti letech, když si je vědoma svých omezených schopností? Když odjížděla do Braavosu, tak byla její matka mrtvá a Bran s Rickonem považováni za mrtvé. Tetu skoro neznala, strýce vůbec neznala. Byla (asi správně) přesvědčená, že by ji nepoznali a netušila jak moc jim může věřit, že by jí pomohli. Vydala se na místo, které jí poradil jediný žijící člověk, kterému v rámci možností důvěřovala. Četl jsi tu ságu vůbec?
Na naší vesnické základce se s dětmi začalo až po dvacítce, kupodivu nejdřív kluci, ale nic masivního. No a VŠ máme tak třetina třídy. Vypadá to, že mám štěstí na spolužáky :)
Na našej dedinskej škole sa začalo s deťmi tiež až po dvadsiatke a najskôr chalani, ale teraz si jeden dal spraviť po roku test DNA a nevyšlo mu to, tak teraz čakám reťazovú reakciu:D:D
Hm...koukam že se ta diskuze stočila svym vlastnim smerem... Ale jedna věc(možna trochu šilena) mě zarazila a nemužu si pomoct, musim to podrobit veřejný kritice. Kdyz jsem si pročital DWD a bych konečně měl "důkaz" pro vyvráceni teorie R+L (který odmitam věřit :D), tak mě zařazila jedna pasaž:
DWD-1. str.:387 „Nějaký čas jsem měl ještě jednoho. Domerik. Tichý hoch, ale jinak vynikající. Sloužil čtyři roky jako páže u lady Dustin, a tři v Údolí jako panoš lorda Redforta. Uměl hrát na harfu, čítával v historických knihách a jezdil jako vítr. Koně... ten chlapec byl blázen do koní, jak by ti řekla lady Dustin. Dokonce ani dcera lorda Rickarda jej nepředjela... a ta byla sama napůl kůň. Redfort říkal, že byl velmi nadějný na kolbišti. Velký šampión musí být nejdříve velký jezdec.“
Sem jedinej komu ten popis vlastnosti přijde přesně takový jaky byly vlastnosti Lyanny a Rhaegara?? Že by přece měli ditě ale nebyl to Jon ale kukačka u Boltona ? :rolleyes:
SerzaNT: Ehm, vzhledem k tomu, že ho dcera lorda Rickarda nepředjela, museli být zhruba stejného věku, aby se to ozkoušelo. Pochybuji, že by Lyanna pořádala dostihy pod ToJ, či kdekoli jinde, s vlastním novorozenětem. :D
Sansa se mohla snažit v Králově přístavišti maximálně přežít, což se naučila vcelku mistrně. Takže se naučila přetvařovat, lhát, a ztratit se v davu. Co by Alayne, teď díky svému "otci", dle mého, pochopí jak hrát Hru. Arya naproti tomu, aby přežila tak se musela změnit v kámen, neb měla vždy na blízku smrt. Mimochodem Dareona z jejího pohledu měla právo zabít, protože to byl dezertér z Noční hlídky, ti byli automaticky odsuzováni k trestu smrti a popravoval je většinou někdo z rodu Starků, tedy ona. Suma sumárum si dokážu představit, že Sansa a Arya jednou budou velmi nebezpečné "sněžné zmije" :-)
skelet: Máš pravdu, iba neviem koľko postáv jej to vlastne verilo, Tyrion, Sandor,.Olenna ani Malíček medzi nimi neboli a neviem či si pamätám na druhých. Za to Daerona ako dezertéra sa mi zdá, že mohol zabiť každý, nielen Stark. Tým "snežným zmijám " docela verím.
Tím spíš narážel na skutečnost, že to Arya pojala jako vlastní verzi provedení spravedlnosti. Ne, že by si myslela, že to může vykonat jen ona jediná, ale jako Stark popravila dezertéra.
Preco ho mala pravo zabit? Nebola hlavou rodu Starkovcov. Ci niekde sa pise, ze to mohol urobit ktokolvek, komu padol dezerter do ruk? Kazdopadne, Ned by mu aspon vymenoval pred smrtou jeho zlociny a nezabil ho od chrbta.
Stark ho chytl na svém uzemí, přece by nejezdil někde daleko kajsik do posledního krbu kdyby tam chytli černého ... o to by se postaral tamní pán :) nebo by ho poslali zpátky na zeď :)
Preco ho mala pravo zabit? Nebola hlavou rodu Starkovcov. Ci niekde sa pise, ze to mohol urobit ktokolvek, komu padol dezerter do ruk? Kazdopadne, Ned by mu aspon vymenoval pred smrtou jeho zlociny a nezabil ho od chrbta.
Když pomineme Sansu, o které si Arya myslí, že je v zajetí, tak je Arya - ze svého pohledu - hlavou rodu Starků ;)
A bola dokonca tak dobrá, že spravila, aby si ten človek aj myslel, že je Jon, keďže to bola jeho POV kapitola :D
Nebo byly čtenáři sami zataženi do iluze a myšlenky byly jen hrané a GRRM/Mellisandre zblbly i nás. Jinak Martinovu prohlášení že Bolestínský Edd není jeho alterego.
Stark ho chytl na svém uzemí, přece by nejezdil někde daleko kajsik do posledního krbu kdyby tam chytli černého ... o to by se postaral tamní pán :) nebo by ho poslali zpátky na zeď :)
Když pomineme Sansu, o které si Arya myslí, že je v zajetí, tak je Arya - ze svého pohledu - hlavou rodu Starků ;)
hej, zabudla, ze Bran a Rickon su tesne pred nou :)
@brbr: Nevím, která z dvojice Sansa, Arya má být ta zatracovaná a která ta obdivovaná. Já osobně nemusím ani jednu.
@EY: problém s Aryou je v tom, že začala uznávat pouze svoji vlastní sílu, o které má navíc poněkud přehnané představy. Její žebříček hodnot se zredukoval na prosazovaní vlastních zájmů, a každého, kdo jí jen trochu nevyhovuje, považuje hned za nepřítele. Vzhledem k okolnostem, jejímu věku a nátuře se není čemu divit, ale nijak odvázaný z ní nejsem.
Komentáře
Co se týká Aryi a Sansy, nechápu tu adoraci jedné a zatracování druhé.
Na střední jsme byli všichni kluci, všichni zatím bez dětí (snad mi neušel nějaký update)...
Add spolužačky - on to není komplexík, nic hroznýho mi neudělaly, ale jsem moc ráda, že je nepotkávám, pár z nich se se mnou po letech pokoušelo bavit, jako bysme bývaly dobrý kamarádky, a sorry, na to fakt nemám. Bavit se jenom o jejich dětech jsem vydržela vždycky tak pět minut.
DWD-1. str.:387
„Nějaký čas jsem měl ještě jednoho. Domerik. Tichý hoch, ale jinak vynikající. Sloužil čtyři roky jako páže u lady Dustin, a tři v Údolí jako panoš lorda Redforta. Uměl hrát na harfu, čítával v historických knihách a jezdil jako vítr. Koně... ten chlapec byl blázen do koní, jak by ti řekla lady Dustin. Dokonce ani dcera lorda Rickarda jej nepředjela... a ta byla sama napůl kůň. Redfort říkal, že byl velmi nadějný na kolbišti. Velký šampión musí být nejdříve velký jezdec.“
Sem jedinej komu ten popis vlastnosti přijde přesně takový jaky byly vlastnosti Lyanny a Rhaegara?? Že by přece měli ditě ale nebyl to Jon ale kukačka u Boltona ? :rolleyes:
Arya naproti tomu, aby přežila tak se musela změnit v kámen, neb měla vždy na blízku smrt.
Mimochodem Dareona z jejího pohledu měla právo zabít, protože to byl dezertér z Noční hlídky, ti byli automaticky odsuzováni k trestu smrti a popravoval je většinou někdo z rodu Starků, tedy ona.
Suma sumárum si dokážu představit, že Sansa a Arya jednou budou velmi nebezpečné "sněžné zmije" :-)
zavrazdila ho
@EY: problém s Aryou je v tom, že začala uznávat pouze svoji vlastní sílu, o které má navíc poněkud přehnané představy. Její žebříček hodnot se zredukoval na prosazovaní vlastních zájmů, a každého, kdo jí jen trochu nevyhovuje, považuje hned za nepřítele. Vzhledem k okolnostem, jejímu věku a nátuře se není čemu divit, ale nijak odvázaný z ní nejsem.